Viziteaza magazinul FarmaBlu.ro pe ShopMania vezi produsele la promotie

Producatori

Acenocumarol 2mg x 20cp

Acenocumarol 2mg x 20cp
Producator: LAROPHARM SRL ROMANIA Grupa farmaceutica: anticoagulante, antitrombotice, antagonişti ai vitaminei K.
ID: 9446

Informatii cumparare

Produs similar:

PRADAXA 110MG x 10 CAPS. 110mg BOEHRINGER INGEL-33
378.99 RON
Acest produs nu poate fi achizitionat online! Conform legislatiei actuale acest medicament poate fi cumparat doar direct din farmacii pe baza de reteta.
ASCII

Compozitie:

Un comprimat conţine acenocumarol 2 mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, amidon de porumb, gelatină, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.

Indicatii:

Acenocumarolul este indicat în:
- profilaxia bolii tromboembolice;
- continuarea heparinoterapiei în tratamentul curativ şi profilactic al bolii tromboembolice.

Contraindicatii:

Acenocumarolul este contraindicat în caz de:
- hipersensibilitate la acenocumarol, la derivaţi cumarinici sau la oricare dintre excipienţii produsului;
- diateze hemoragice;
- leziuni organice susceptibile la sângerare;
- la mai puţin de trei zile după intervenţii chirurgicale;
- intervenţii neurochirurgicale sau oculare recente;
- insuficienţă hepatică sau renală severă;
- ulcer gastro-duodenal recent sau în evoluţie, varice esofagiene;
- hipertensiune arterială (HTA) malignă sau tensiune arterială sistolică > 200 mm Hg;
- accident vascular cerebral (AVC) hemoragic.

Mod de administrare:

Dozele sunt strict individualizate. De regulă, în prima şi a doua zi de tratament se administrează 2 comprimate Acenocumarol 2 mg (4 mg acenocumarol); din ziua 3, sub control hematologic, se va stabili doza terapeutică, care este cuprinsă obişnuit între 1 - 8 mg acenocumarol pe zi.
Se recomandă determinarea următorilor parametrii hematologici: timpul Quick (pentru valoarea protrombinei) şi I.N.R (International Normalised Ratio):
INR = (T Quick al pacientului/T Quick al martorului)ISI
ISI (Index de Sensibilitate Internaţional) este o caracteristică a tromboplastinei utilizate. Se determină prin raportarea la o tromboplastină de referinţă internaţională, considerată etalon.

Indicaţii
INR
Valori ale protrombinei%

A B

Profilaxia primară a trombozelor venoase (intervenţii chirurgicale cu risc trombotic mare)
2 - 3
25 - 35
35 - 45

Tratamentul trombozelor venoase şi emboliilor pulmonare
2 - 3
25 - 35
35 - 45

Tratamentul profilactic al emboliilor sistemice (în caz de proteze valvulare biologice, fibrilaţie atrială, infarct miocardic acut, valvulopatii)
2 - 3
25 - 35
35 - 45

Proteze valvulare mecanice
3 – 4,5
15 - 25
25 - 35

Embolii sistemice recidivante
3 – 4,5
15 - 25
25 - 35

A - ISI este aproape 1; B - ISI este aproape 2.
În primele două săptămâni de tratament, prima determinare a parametrilor hematologici se efectuează la 12 ore de la administrare, apoi la 24 ore, ulterior la intervale de 3 zile; după primele două săptămâni se efectuează determinări lunare.

Reactii adverse:

??n general, acenocumarolul este bine tolerat. ??n timpul tratamentului pot s�? apar�? fenomene hemoragice, dar ??n m�?sur�? mai mic�? dec??t dup�? administrarea altor deriva�?i cumarinici. Aceste fenomene hemoragice dispar rapid la sc�?derea dozei sau ??ntreruperea tratamentului cu acenocumarol, efectuarea de transfuzii cu s??nge proasp�?t �?i, mai ales, la administrarea de vitamin�? K1.
Reac�?iile adverse raportate sunt:
- manifest�?ri hemoragice de gravitate variabil�? care pot fi un semnal de alarm�? al unui supradozaj, o complica�?ie iatrogen�? sau care pot releva o leziune organic�?;
- erup�?ii cutanate alergice (urticarie, prurit) reversibile la ??ntreruperea imediat�? a tratamentului;
- tulbur�?ri gastro-intestinale. Foarte rar, s-au raportat:
- cre�?terea transaminazelor, chiar hepatit�?;
- vasculit�?, alopecie reversibil�?;
- necroz�? cutanat�? hemoragic�? la pacien�?ii cu deficit congenital de protein�? C sau a cofactorului cesteia, proteina S

Precautii:

Datorită instalării lente a efectului terapeutic, anticoagulantele orale nu pot fi utilizate ca tratament de atac.
În caz de intervenţii chirurgicale sau extracţii dentare dozele se ajustează individual.
În caz de deficit congenital de proteină S sau C, administrarea anticoagulantelor orale trebuie făcută sub încărcare heparinică iar în caz de deficit marcat de proteină C (<20%), se perfuzează concentrat de proteină C.
Se recomandă supraveghere medicală atentă în cazul anumitor condiţii patologice care reduc egarea acenocumarolului de proteinele plasmatice (de exemplu tireotoxicoză, tumori, afecţiuni renale, infecţii şi inflamaţii), precum şi la pacienţii vârstnici.
Trebuie evitată întreruperea brutală a tratamentului cu anticoagulante cumarinice.
În timpul tratamentului cu acenocumarol trebuie evitate injecţiile intramusculare datorită riscului de hematom. Injectarea subcutanată şi intravenoasă nu expune la acest tip de complicaţii.

Interactiuni:

Asocieri contraindicate: acid acetilsalicilic în doze mari, miconazol (potenţează efectul anticoagulantelor), fenilbutazonă şi antiinflamatoare pirazolice.
Asocieri care necesită precauţii: acid acetilsalicilic în doze mici, antiinflamatoare nesteroidiene, citotoxice, cloramfenicol (scade metabolizarea hepatică a anticoagulantelor cumarinice), colestiramină, diflunisal, heparine, inhibitori de HMG CoA-reductază, paroxetină, pentoxifilină, raloxifen, sucralfat, sulfametoxazol, tamoxifen, ticlopidină, vitamină E.
Alte produse medicamentoase care influenţează metabolizarea anticoagulantelor cumarinice: alopurinol, aminoglutetimidă, amiodaronă, anabolizante steroidiene, carbamazepină, cimetidină, cisapridă, corticosteroizi, fenitoină, fibraţi, fluconazol, fluorochinolone, hormoni tiroidieni, inductori enzimatici (barbiturice, griseofulvină, fenobarbital, primidonă, rifampicină), nitro-5-imidazoli, propafenonă.
Asocieri de avut în vedere: alcool etilic, clorpropamidă, tolbutamidă, trombolitice.
Se recomandă evitarea utilizării concomitente de alimente bogate în vitamina K.

Atentionari speciale:

La bolnavii cu insuficienţă renală sau hepatică dozele trebuie ajustate individual.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Acenocumarolul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Sarcina si alaptarea:

Acenocumarolul nu se administrează în timpul sarcinii. 10% dintre feţii ai căror mame au fost tratate cu acenocumarol în primul trimestru de sarcină au prezentat malformaţii congenitale. Există riscul pierderii embrionare şi fetale.
Acenocumarolul se excretă în laptele matern, de aceea, în timpul tratamentului se recomandă întreruperea alăptării.

Supradozaj:

Supradozajul se poate produce mai frecvent în cazul utilizării prelungite de doze zilnice care depăşesc dozele terapeutice.
Debutul şi severitatea simptomelor sunt dependente de sensibilitatea individuală la anticoagulante orale, mărimea supradozajului şi durata tratamentului.
În caz de supradozaj, hemoragia este manifestarea principală, care poate să apară în 1 – 5 zile după administrare. Se pot produce epistaxis, hematemeză, hemoptizie, hemoragii gastro-intestinale, sângerări vaginale, hematurie (însoţită de colică renală), hemoragii cutanate, sângerări gingivale, hemartroză. Alte manifestări includ: tahicardie, hipotensiune arterială, tulburări circulatorii periferice datorate pierderii de sânge, greaţă, vărsături, diaree şi dureri abdominale.
Analizele de laborator vor evidenţia valori foarte mici ale timpului Quick (sau valori mari ale INR), prelungirea pronunţată a timpului de tromboplastină parţial activată şi alterarea γ-carboxilării factorilor de coagulare II, VII, IX şi X.
Pentru pacienţii care nu au utilizat anterior anticoagulante orale, nu sunt în comă, nu prezintă convulsii şi semne de sângerare, în decurs de o oră de la ingestie absorbţia anticoagulantului poate fi scăzută prin provocarea de vărsături şi lavaj gastric (trebuie menţionat că lavajul gastric poate provoca sângerare). Aceste măsuri pot fi urmate de administrare de cărbune activat. La pacienţii trataţi anterior cu anticoagulante orale, nu trebuie provocate vărsături. De asemenea, trebuie avut în vedere că înlăturarea efectului anticoagulant mediată prin administrarea de vitamina K poate fi periculoasă la pacienţii care necesită anticoagulare permanentă, cum sunt cei cu proteze valvulare. Colestiramina poate creşte marcat eliminarea medicamentului prin inhibarea circuitului enterohepatic.
Frecvent, scăderea tranzitorie a dozei de acenocumarol este suficientă pentru a controla sângerările uşoare.
Vitamina K1 (fitomenadiona) poate antagoniza efectul acenocumarolului în decurs de 3 – 5 ore. În caz de hemoragii moderate trebuie administrate oral 2 – 5 mg vitamină K1; în caz de hemoragii severe trebuie injectate intravenos foarte lent (<1 mg/minut) 5 – 10 mg vitamină K1. Doze suplimentare (până la doze zilnice maxime de 40 mg) de vitamină K1 trebuie administrate la intervale de 4 ore. Vitamina K1 nu trebuie administrată prin injectare intramusculară.

Doze de vitamină K1> 5 mg pot determina rezistenţă la tratamentul anticoagulant ulterior pentru mai multe zile. Dacă este necesar tratament anticoagulant, se poate utiliza temporar heparină iar terapia anticoagulantă orală trebuie administrată concomitent. Heparinoterapia trebuie întreruptă imediat ce s-a obţinut efectul terapeutic.
În caz de hemoragii potenţial letale se pot administra perfuzii intravenoase de plasmă proaspăt congelată sau de sânge integral.

Pastrare:

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25oC, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj, prezentare:

Cutie cu un blister a 20 comprimate

„Farmablu.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acesta prezentare. Rareori acestea pot contine mici inadvertente: fotografia are caracter informativ si poate contine detalii sau caracteristici neincluse in produsul livrat, unele specificatii sau pretul, pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.”
Va recomandam
Lista completa produse

Promotii actuale:

-4%
Sambucol Immuno Forte fara zahar x...
doar 4559 RON
-4%
ELMEX Set periute interdentare mix...
doar 3039 RON
-4%
ELMEX Pachet 1 (pasta Intensiv+per...
doar 5034 RON
-4%
ELMEX Erosionsschutz apa de gura x...
doar 7029 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte x 120ml
doar 4559 RON
-4%
Sambucol pentru copii x 60cp. mast...
doar 3989 RON
-4%
ELMEX Ortho-periuta de dinti x 1bu...
doar 2279 RON
-4%
ELMEX Sensitive-apa de gura x 100m...
doar 6649 RON
-4%
ELMEX Kariesschutz-apa de gura x 4...
doar 4939 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte x 30cps
doar 5034 RON

Recomandari pentru tine:

DICLOREUM X 1 SPUMA CUT. 30mg/...
doar 4199 RON
Uricol 5g granule susp x 6pl
doar 800 RON
Accutrend Triglycerides x 25 t...
doar 18999 RON
Stieprox sampon antimatreata x...
doar 4099 RON
Alcool Stop x 30cps
doar 1399 RON
Alcoolstop x 50ml
doar 999 RON
Accutrend Glucoza x 25 teste
doar 8299 RON
Baraka 100mg x 24cps
doar 999 RON
Proculin 0,03% picaturi oftalm...
doar 1999 RON
5%
Sambucol pentru copii x 120ml
doar 4559 RON