Viziteaza magazinul FarmaBlu.ro pe ShopMania vezi produsele la promotie

Producatori

ADAGIN 200MG x 10CP.FILM

ADAGIN 200MG x 10CP.FILM
Producator: ACTAVIS GROUP PTC EHF - ISLANDA Substanta activa: Ibuprofen
Grupa farmaceutica: antiinflamatoare nesteroidiene
ID: 86447

Disponibil la comanda!
Sunati pentru pret
0746 55 66 77
Produs similar:

VIMOVO 500 MG/20 MG x 60CP.ELIB.MODIF.
98.99 RON
ASCII

Compozitie:

Fiecare comprimat filmat conţine ibuprofen 200 mg;
Excipienti.

Actiune:

Ibuprofenul este un AINS cu acţiune antiinflamatoare, analgezică şi antipiretică. Modelele convenţionale de durere şi inflamaţie din experimentele la animale arată că ibuprofenul inhibă eficace sinteza de prostaglandine. La om, ibuprofenul reduce durerea, posibil determinată de inflamaţie sau conexă acesteia, edemul şi febra. Ibuprofenul exercită un efect inhibitor asupra sintezei de prostaglandine prin inhibarea activităţii ciclooxigenazei. În plus, ibuprofenul are efect inhibitor asupra agregării plachetare indusă de ADP (adenozin difosfat) sau colagen.

Indicatii:

Durere uşoară până la moderată, cum sunt cefaleea, incluzând migrena, durerea de dinţi. Dismenoree primară. Febră.

Contraindicatii:

Adagin este contraindicat la pacienţii cu:
-hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţii din Adagin
-antecedente de reacţii de hipersensibilitate (de exemplu, astm bronşic, rinită, urticarie sau edem angioneurotic) la acid acetilsalicilic sau alte AINS
-antecedente de hemoragii sau perforaţii gastro-intestinale legate de terapia anterioară cu AINS -ulcer gastro-duodenal activ/hemoragie activă sau antecedente de ulcer gastro-duodenal recurent/hemoragie recurentă (două sau mai multe episoade distincte de ulceraţii sau hemoragii dovedite)
-insuficienţă hepatică sau renală severă
-insuficienţă cardiacă severă sau coronaropatii ultimul trimestru de sarcină
-deshidratare semnificativă (determinată de vărsături, diaree sau consum insuficient de lichide) hemoragie cerebrovasculară sau altă hemoragie activă tulburări ale hematopoiezei de origine neprecizată copii cu vârsta sub 6 ani.

Mod de administrare:

Doza de ibuprofen depinde de vârsta şi greutatea corporală a pacientului.
Comprimatul trebuie înghiţit cu un pahar de apă în timpul mesei sau după masă.

Durere uşoară până la moderată şi febră:
Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani (≥40 kg):
200-400 mg ibuprofen administrat într-o priză unică sau de 3-4 ori pe zi, la intervale de 4 până la 6 ore. În migrenă, dozajul trebuie să fie: 400 mg ibuprofen administrat într-o priză unică, dacă este necesar 400 mg la intervale de 4 până la 6 ore.
Doza maximă zilnică nu trebuie să depăşească 1200 mg.

Copii cu vârsta între 6-9 ani (20-29 kg): 200 mg de 1-3 ori pe zi la intervale de 4 până la 6 ore, la nevoie. Doza maximă zilnică nu trebuie să depăşească 600 mg. Copii cu vârsta între 10-12 ani (30-40 kg): 200 mg de 1-4 ori pe zi la intervale de 4 până la
6 ore, la nevoie. Doza maximă zilnică nu trebuie să depăşească 800 mg.

Dismenoree primară:
Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani:
200-400 mg de 1-3 ori pe zi la intervale de 4 până la 6 ore, la nevoie. Doza maximă zilnică nu trebuie să depăşească 1200 mg.

Vârstnici:
AINS trebuie administrate cu deosebită atenţie la pacienţii vârstnici care sunt mult mai predispuşi la evenimente adverse şi prezintă risc crescut de hemoragii gastro-intestinale potenţial letale, ulceraţii sau perforaţii . Dacă tratamentul este considerat necesar, trebuie utilizată cea mai mică doză pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor. Tratamentul trebuie reevaluat la intervale regulate şi întrerupt dacă nu se observă un beneficiu sau dacă apar manifestări de intoleranţă.

Insuficienţă renală:
La pacienţii cu reducerea funcţiei renale uşoară până la moderată, doza trebuie menţinută la cea mai mică valoare posibilă pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor şi funcţia renală trebuie monitorizată.

Insuficienţă hepatică:
La pacienţii cu reducerea funcţiei hepatice uşoară până la moderată, doza va fi menţinută la cea mai mică valoare posibilă pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor şi funcţia hepatică trebuie monitorizată.

Reactii adverse:

Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor . Acest medicament este destinat numai pentru utilizarea de scurtă durată, nu mai mult de 7 zile. Dacă simptomele persistă sau se agravează trebuie să vă adresaţi medicului.

Precautii:

Utilizarea de Adagin concomitent cu AINS, inclusiv cu inhibitori selectivi de 2-ciclooxigenază, trebuie evitată.
Pacienţii cu astm bronşic vor cere sfatul medicului înainte de a utiliza ibuprofen.
Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin administrarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor.
Pacienţi trataţi cu AINS pe termen lung trebuie investigaţi medical regulat în vederea monitorizării evenimentelor adverse.
Adagin trebuie administrat numai după o evaluare strictă a raportului beneficiu/risc în următoarele situaţii:
-lupus eritematos sistemic (LES) sau alte afecţiuni autoimune; tulburare congenitală în metabolismul porfirinei (de exemplu, porfirie acută intermitentă); primul şi al doilea trimestru de sarcină;
-alăptare

Se va acorda o atenţie deosebită în următoarele cazuri:
-afecţiuni gastro-intestinale, inclusiv afecţiune intestinală inflamatorie cronică (colită ulcerativă, boala Crohn);
-insuficienţă cardiacă şi hipertensiune arterială;
-funcţie renală redusă;
-disfuncţie hepatică;
-tulburări de hematopoieză;
-deficite de coagulare a sângelui; alergie, febra fânului, congestie cronică a mucoasei nazale, vegetaţii adenoide, boală respiratorie obstructivă cronică sau astm bronşic;
imediat după intervenţii chirurgicale majore.

Sarcina si alaptarea:

Sarcină:
Inhibarea sintezei de prostaglandine poate avea o influenţă negativă asupra sarcinii şi/sau a dezvoltării embrionare/fetale. Datele din studii epidemiologice sugerează o creştere a riscului de avort spontan, de malformaţii cardiace şi de gastroschizis după utilizarea unui inhibitor al sintezei de prostaglandină la începutul sarcinii. Riscul absolut de malformaţii cardiovasculare a crescut de la mai puţin de 1% la aproximativ 1,5%. Se presupune că riscul creşte în raport de doză şi de durata tratamentului. La animale, administrarea unui inhibitor al sintezei de prostaglandină a avut drept rezultat creşterea numărului de sarcini pierdute pre- şi postimplant şi a letalităţii embrio-fetale. În plus, la animalele cărora li s-a administrat un inhibitor al sintezei de prostaglandină în timpul organogenezei a fost raportată creşterea incidenţei diverselor malformaţii, inclusiv cardiovasculare. Pe durata primului şi a celui de al doilea trimestru de sarcină, Adagin nu trebuie administrat decât dacă este absolut necesar. Dacă Adagin este utilizat de o femeie care încearcă să rămână gravidă sau în timpul primul şi al celui de al doilea trimestru de sarcină, doza trebuie să fie cât mai mică şi durata tratamentului să fie cât mai scurtă posibil.
În al treilea trimestru de sarcină, toţi inhibitorii sintezei de prostaglandină pot expune fătul la:
- toxicitate cardiopulmonară (cu închiderea prematură a canalului arterial şi hipertensiune
pulmonară);
- disfuncţie renală, care poate evolua până la insuficienţă renală cu oligohidramnios;
mama şi nou-născutul
- o posibilă prelungire a timpului de sângerare, un efect antiagregant care poate să apară chiar şi la doze foarte mici. - inhibarea contracţiilor uterine, cu întârzierea sau prelungirea travaliului.
În consecinţă, Adagin este contraindicat în timpul ultimului trimestru de sarcină.

Alăptare:
Ibuprofen este excretat în laptele matern, dar la doze terapeutice în timpul tratamentului de scurtă durată, riscul de afectare a sugarului pare puţin probabil. Cu toate acestea, dacă se recomandă un tratament de lungă durată, trebuie luată în considerare întreruperea definitivă a alăptării la sân.

Fertilitate:
Utilizarea ibuprofenului poate afecta fertilitatea şi nu este recomandat femeilor care încearcă să rămână gravide. La femeile care au dificultăţi în a rămâne gravide sau care sunt investigate pentru infertilitate, trebuie luată în considerare întreruperea tratamentului cu ibuprofen.

Supradozaj:

Simptome:
Reacţii de hipersensibilitate, cum sunt urticarie, prurit, purpură şi exantem, precum şi crize de astm bronşic (uneori cu hipotensiune arterială) sindrom de lupus eritematos reacţii de hipersensibilitate severă.
Simptomele pot include: edem facial, edem al limbii, edem laringial intern cu constricţie a căilor aeriene, dispnee, tahicardie, scădere a tensiunii arteriale până la şoc cu potenţial letal.
-disfuncţie hepatică, leziuni hepatice, în special la utilizarea de lungă durată, insuficienţă hepatică, hepatită acută, icter,depresie, confuzie, halucinaţii
Majoritatea pacienţilor care au ingerat o cantitate importantă clinic de AINS vor manifesta cel mult greaţă, vărsături, durere epigastrică sau mai rar, diaree. De asemenea, pot să apară tinitus, cefalee, ameţeli, vertij şi hemoragie gastro-intestinală. În cazuri de intoxicare gravă, toxicitatea se manifestă la nivelul sistemului nervos central prin somnolenţă şi episodic, prin excitaţie şi dezorientare sau comă. Episodic, pacienţii pot manifesta convulsii. De asemenea, copiii pot dezvolta convulsii mioclonice. În intoxicaţia gravă poate apărea acidoză metabolică şi timpul de protombină/INR poate fi prelungit, posibil datorită activităţii factorilor de coagulare. Pot apărea insuficienţă renală acută, leziuni hepatice, hipotensiune arterială, depresie respiratorie şi cianoză. La pacienţii cu astm bronşic, există posibilitatea exacerbării astmului bronşic.

Tratament:
Tratamentul trebuie să fie simptomatic şi de susţinere a funcţiilor vitale şi include menţinerea căilor respiratorii libere şi monitorizarea semnelor cardiace şi vitale până la stabilizarea acestora. Lavajul gastric sau administrarea orală de cărbune activat sunt indicate dacă pacientul se prezintă în decurs de o oră de la ingestia a mai mult de 400 mg per kg corp. Dacă Adagin a fost deja absorbit, trebuie administrate substanţe alcaline pentru a se favoriza excreţia de acid ibuprofenic în urină. Daca convulsiile sunt frecvente sau prelungite, trebuie administrat intravenos diazepam sau lorazepam. Pentru astm bronşic, trebuie administrate bronhodilatoare. Nu există antidot specific.

Ambalaj, prezentare:

10 comprimate filmate/cutie.

„Farmablu.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acesta prezentare. Rareori acestea pot contine mici inadvertente: fotografia are caracter informativ si poate contine detalii sau caracteristici neincluse in produsul livrat, unele specificatii sau pretul, pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.”
Va recomandam
Lista completa produse

Promotii actuale:

-4%
ELMEX Junior-apa de gura x 400ml ...
doar 5414 RON
-4%
ELMEX Zahnholzer x 1buc Cutie
doar 2659 RON
-4%
ELMEX Sensitive Professional-apa d...
doar 7029 RON
-4%
ELMEX Junior-pasta de dinti x 75ml...
doar 3134 RON
-4%
ELMEX Erosionsschutz apa de gura x...
doar 7029 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte fara zahar x...
doar 4559 RON
-4%
ELMEX Periute interdentare 5mm x 6...
doar 4654 RON
-4%
ELMEX Pachet 2 (pasta Erosion+past...
doar 4274 RON
-4%
Sambucol pentru copii x 60cp. mast...
doar 3989 RON
-4%
ELMEX Pachet 1 (pasta Intensiv+per...
doar 5034 RON

Recomandari pentru tine:

Accutrend Triglycerides x 25 t...
doar 18999 RON
Saliform forte crema x 25g
doar 1199 RON
Parasinus x 20cp
doar 1099 RON
5%
Sambucol Immuno Forte x 30cps
doar 5034 RON
Lass Baby sirop x 150ml
doar 3599 RON
Eubiotic Baby 3,5g x 10pl
doar 1899 RON
Panadol Baby 120mg/5ml susp.or...
doar 1699 RON
Uricol 5g granule susp x 6pl
doar 800 RON
5%
Sambucol pentru copii x 120ml
doar 4559 RON
Alcool Stop x 30cps
doar 1399 RON