Viziteaza magazinul FarmaBlu.ro pe ShopMania vezi produsele la promotie

Producatori

Alergorom 20mg/ml pic.oft-naz x 10ml

Alergorom 20mg/ml pic.oft-naz x 10ml
Producator: ROMPHARM COMPANY SRL, ROMANIA ID: 33558

Informatii cumparare

Produs similar:

RINOCLENIL 100 x 1 SPRAY NAZ.,SUSP. 100mcg/doza CHIESI FARMACEUTICI
47.99 RON
Acest produs nu poate fi achizitionat online! Conform legislatiei actuale acest medicament poate fi cumparat doar direct din farmacii pe baza de reteta.
ASCII

Compozitie:

Substantanţa activă este cromoglicatul de sodiu. Fiecare mililitru picături oftalmice/nazale soluţie conţine cromoglicat de sodiu 20 mg. Un mililitru picături oftalmice/nazale soluţie conţine 29 picături.

Celelalte componente sunt: clorură de benzalconiu, fosfat disodic dodecahidrat, dihidrogenofosfat de sodiu monohidrat, polisorbat 80, sorbitol lichid necristalizabil, edetat de sodiu dihidrat, apă purificată

Indicatii:

Alergorom picături oftalmice/nazale este indicat īn tratamentul simptomatic sau profilactic al afecţiunilor oftalmice de cauză alergică şi īn tratamentul rinitelor alergice sezoniere sau perene uşoare pānă la moderate.

Contraindicatii:

Nu utilizaţi Alergorom - dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la cromoglicatul de sodiu sau la oricare dintre celelalte componente ale Alergorom.

Mod de administrare:

Utilizaţi īntotdeauna Alergorom exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza uzuală recomandată īn administrarea oftalmică este de 1 picătură īn fiecare ochi de 4-6 ori pe zi iar īn administrare nazală este de 1 picătură īn fiecare nară de 4 ori pe zi. După ameliorarea simptomelor, doza poate fi scăzută, prin prelungirea intervalului dintre administrări. Nu modificaţi doza administrată fără să vă adresaţi īn prealabil medicului dumneavoastră. Se recomandă continuarea tratamentului pānă la dispariţia completă a simptomelor. Tratamentul profilactic al rinitei alergice sezoniere trebuie să īnceapă cu 2-3 săptămāni īnainte de expunerea la alergeni şi trebuie să continue pe tot parcursul sezonului. Īn general, efectul tratamentului poate fi observat după 7 zile īn cazul rinitelor alergice sezoniere şi pānă la 4 săptămāni īn rinita alergică perenă. Medicul dumneavoastră vă va consulta īn această perioadă pentru a vedea cum răspundeţi la tratament. Mod de administrare • Īnainte de administrarea picăturilor, spălaţi-vă pe māini.
• Cānd administraţi picăturile, nu atingeţi cu vārful picurătorului ochii, zona din jurul ochilor sau interiorul nărilor. Picurătorul se poate contamina cu bacterii care pot produce suprainfectări ale ochilor sau nasului, care pot determina afecţiuni grave. Pentru a evita orice fel de contaminare, nu atingeţi cu picurătorul nici un fel de suprafeţe.
• Nu utilizaţi acelaşi flacon pentru aplicare nazală şi oftalmică.
• Īnchideţi flaconul după utilizare.
• Dacă folosiţi Alergorom īmpreună cu alte picături oftalmice, păstraţi un interval de cel puţin 15 minute īntre administrări.

Dacă utilizaţi mai mult decāt trebuie din Alergorom Dacă aţi pus īn ochi mai mult de o picătură, clătiţi ochiul cu apă caldă. Nu vă mai administraţi altă picătură īnaintea celei care urmează īn mod obişnuit. Dacă vă administraţi nazal mai mult decāt trebuie, poate să apară iritaţie mucoasei nasului. Īn acest caz adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Dacă uitaţi să utilizaţi Alergorom Dacă aţi uitat să utilizaţi Alergorom, utilizaţi doza imediat ce v-aţi adus aminte şi apoi urmaţi tratamentul īn mod obişnuit, la orele stabilite. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza omisă. Dacă īncetaţi să utilizaţi Alergorom Continuaţi tratamentul cu Alergorom atāt timp cāt v-a recomandat medicul dumneavoastră. Dacă doriţi să opriţi tratamentul, adresaţi-vă īn prealabil medicului dumneavoastră.

Reactii adverse:

Ca toate medicamentele, Alergorom poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse sunt clasificate ?n funcţie de frecvenţă, folosind următoarea convenţie:
- foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 persoane);
- frecvente (apar la mai puţin de 1 din 10 persoane); - mai puţin frecvente (apar la mai puţin de 1 din 100 persoane); - rare (apar la mai puţin de 1 din 1000 persoane); - foarte rare (apar la mai puţin de 1 din 10000 persoane); - cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile);
Administrare oftalmică Tulburări oculare
Rare: senzaţii de arsură sau corp străin ?n ochi, inflamaţi la nivelul ochiului, ?nroşirea albului ochilor, uscăciunea ochilor sau, dimpotrivă, lăcrimare puternică, m?ncărime.
Administrare nazală
Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale Mai puţin frecvente: iritare a mucoasei nasului, durere de cap
Cu frecvenţă necunoscută: s?ngerare din nas, ulceraţii ale mucoasei nasului, tuse, strănut, insuficienţă respiratorie
Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare
Mai puţin frecvente: modificări ale gustului, durere de cap Cu frecvenţă necunoscută: inflamaţie a limbii Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată ?n acest prospect vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Precautii:

Aveţi grijă deosebită cānd utilizaţi Alergorom - dacă īn timpul tratamentului cu cromoglicat de sodiu vi se efectuează o operaţie, suferiţi un traumatism sau prezentaţi o infecţie la nivelul ochiului, trebuie să cereţi sfatul medicului oftalmolog cu privire la continuarea tratamentului cu cromoglicat de sodiu - īn cazul īn care simptomele persistă, trebuie să īl informaţi pe medicul dumneavoastră oftalmolog care va reevalua tratamentul - dacă aveţi astm bronşic, pentru a preveni apariţia unui episod acut, tratamentul cu Alergorom trebuie īntrerupt treptat, pe o perioadă de cel puţin o săptămānă - īn caz de inflamaţii la nivelul ochiului şi īn conjunctivita alergică, medicul oftalmolog va decide dacă puteţi utiliza lentile de contact.

Interactiuni:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Dacă utilizaţi şi alte soluţii oftalmice, păstraţi un interval de cel puţin 15 minute īntre instilaţii.

Atentionari speciale:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
După administrare oftalmică, Alergorom poate produce tulburări de vedere uşoare. Ca urmare, īnainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, trebuie să aşteptaţi pānă ce tulburările de vedere (vederea īnceţoşată) dispar. Alergorom administrat nazal nu vă afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Alergorom Una dintre componentele Alergorom este clorura de benzalconiu.
Clorura de benzalconiu poate provoca iritaţie oculară. Evitaţi contactul cu lentilele de contact moi. Īndepărtaţi lentilele de contact īnainte de administrare şi aşteptaţi cel puţin 15 minute īnainte de a le pune la loc. Se cunoaşte faptul că poate produce decolorarea lentilelor de contact moi. Administrare nazală Clorura de benzalconiu este iritantă şi poate provoca reacţii adverse la nivelul pielii.

Sarcina si alaptarea:

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări īnainte de a lua orice medicament. Dacă sunteţi gravidă, aţi putea să rămāneţi gravida sau alăptaţi, īntrebaţi-l pe medical dumneavoastră dacă puteţi să utilizaţi Alergorom.

Pastrare:

A nu se lăsa la īndemāna şi vederea copiilor. Nu utilizaţi Alergorom după data de expirare īnscrisă pe cutie şi pe flacon. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A nu se utiliza mai mult de 28 de zile de la prima deschidere a flaconului. A se păstra la temperaturi sub 25°C, īn ambalajul original. A se ţine flaconul bine īnchis.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Īntrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ambalaj, prezentare:

10 ml

ā€žFarmablu.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acesta prezentare. Rareori acestea pot contine mici inadvertente: fotografia are caracter informativ si poate contine detalii sau caracteristici neincluse in produsul livrat, unele specificatii sau pretul, pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.ā€
Va recomandam
Lista completa produse

Promotii actuale:

-4%
ELMEX Pachet 1 (pasta Intensiv+per...
doar 5034 RON
-4%
ELMEX Erosionsschutz apa de gura x...
doar 7029 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte fara zahar x...
doar 4559 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte x 30cps
doar 5034 RON
-4%
ELMEX Junior-apa de gura x 400ml ...
doar 5414 RON
-4%
ELMEX Ortho-periuta de dinti x 1bu...
doar 2279 RON
-4%
ELMEX Junior-pasta de dinti x 75ml...
doar 3134 RON
-4%
Sambucol pentru copii x 120ml
doar 4559 RON
-4%
ELMEX Set periute interdentare mix...
doar 3039 RON
-4%
ELMEX Sensitive Professional-apa d...
doar 7029 RON

Recomandari pentru tine:

Decasept propolis x 20cp
doar 563 RON
Uricol 5g granule susp x 6pl
doar 800 RON
CARA Comprese sterile 10cm x 1...
doar 3199 RON
Tantum Rosa irigator vaginal x...
doar 1999 RON
Panadol Baby 120mg/5ml susp.or...
doar 1699 RON
Soy-Aid x 60cps
doar 5999 RON
DICLOREUM X 1 SPUMA CUT. 30mg/...
doar 4199 RON
Alcool Stop x 30cps
doar 1399 RON
Revalid x 30cps
doar 3399 RON
Parasinus x 20cp
doar 1099 RON