Viziteaza magazinul FarmaBlu.ro pe ShopMania vezi produsele la promotie

Producatori

ALOXI 500MCG x 1CPS.MOI

ALOXI 500MCG x 1CPS.MOI
Producator: HELSINN BIREX PHARMACEUTICALS LTD IRLANDA Substanta activa: Palonosetron
Grupa farmaceutica: Antiemetice şi medicamente pentru combaterea senzaţiei de greaţă, antagonişti ai serotoninei (5HT3)
ID: 84263

Informatii cumparare

Produs similar:

Emetix x 20cp Cutie
9.09 RON
Acest produs nu poate fi achizitionat online! Conform legislatiei actuale acest medicament poate fi cumparat doar direct din farmacii pe baza de reteta.
ASCII

Compozitie:

Fiecare capsulă conţine palonosetron 500 micrograme (sub formă de clorhidrat).
Excipienti:
Fiecare capsulă conţine sorbitol 14,21 miligrame.

Conţinutul capsulei:
Mono/digliceride ale acidului caprilic/capric
Poliglicerol oleat
Glicerină
Apă purificată
Butilhidroxianisol (BHA)

Învelişul capsulei:
Gelatină
Sorbitol (E420)
Glicerină
Dioxid de titan (E171)

Cerneală de inscripţionare:
Oxid negru de fier (E172)
Polivinil acetat ftalat
Macrogol 400

Indicatii:

Aloxi este indicat la adulţi pentru prevenirea stării de greaţă şi vărsăturilor asociate chimioterapiei anticanceroase moderat emetogene.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi.

Mod de administrare:

Aloxi trebuie utilizat numai înaintea administrării chimioterapiei.

Doze:
Adulţi
Se administrează oral 500 micrograme de palonosetron cu aproximativ o oră înainte de începerea chimioterapiei.

Populaţia vârstnică:
Nu este necesară ajustarea dozei la vârstnici.

Copii şi adolescenţi:
Siguranţa şi eficacitatea la copii nu au fost stabilite.

Insuficienţă hepatică:
Nu este necesară ajustarea dozei la pacienţii cu insuficienţă hepatică.

Insuficienţă renală
Nu este necesară ajustarea dozei la pacienţii cu insuficienţă renală. Nu sunt disponibile date despre pacienţi hemodializaţi cu boală renală în stadiu terminal.

Mod de administrare:
Orală. Aloxi poate fi administrat cu sau fără alimente.

Interactiuni:

Palonosetronul este metabolizat în principal de CYP2D6 şi, în mai mică măsură, de izoenzimele CYP3A4 şi CYP1A2. Pe baza studiilor in vitro, palonosetronul, în concentraţii semnificative din punct de vedere clinic, nu inhibă şi nu induce izoenzimele citocromului P450.
Medicamente chimioterapice În studiile preclinice, palonosetronul nu a inhibat activitatea antitumorală a celor cinci medicamente chimioterapice testate (cisplatina, ciclofosfamida, citarabina, doxorubicina şi mitomicina C).
Metoclopramida Într-un studiu clinic, nu s-au observat interacţiuni farmacocinetice semnificative între palonosetronul administrat intravenos în doză unică şi concentraţia la starea de echilibru a metoclopramidei administrată pe cale orală, care este un inhibitor al CYP2D6.
Inductori şi inhibitori ai CYP2D6 Într-o analiză farmacocinetică populaţională s-a demonstrat că nu a existat niciun efect semnificativ asupra clearance-ului palonosetronului atunci când a fost administrat în asociere cu inductori (dexametazonă şi rifampicină) şi inhibitori (inclusiv amiodaronă, celecoxib, clorpromazină, cimetidină, doxorubicină, fluoxetină, haloperidol, paroxetină, chinidină, ranitidină, ritonavir, sertralină sau terbinafină) ai CYP2D6.
Corticosteroizi Palonosetronul s-a administrat în condiţii de siguranţă cu corticosteroizi.
Alte medicamente Palonosetronul s-a administrat în condiţii de siguranţă cu medicamente analgezice, antiemetice/medicamente pentru combaterea senzaţiei de greaţă, antispastice şi anticolinergice.

Atentionari speciale:

Deoarece palonosetronul poate prelungi durata tranzitului intestinal la nivelul intestinului gros, pacienţii cu antecedente de constipaţie sau cu semne de obstrucţie intestinală subacută trebuie monitorizaţi după administrarea medicamentului. În asociere cu administrarea dozei de 750 micrograme de palonosetron s-au raportat două cazuri de constipaţie cu formare de fecalom, care au necesitat spitalizare.
Aloxi nu trebuie utilizat pentru prevenirea sau tratamentul greţei sau vărsăturilor în zilele succesive chimioterapiei, dacă nu se asociază cu administrarea altei chimioterapii.
Aloxi conţine sorbitol. Pacienţii cu probleme ereditare rare de intoleranţă la fructoză nu trebuie să folosească acest medicament. Capsulele de Aloxi pot conţine de asemenea urme de lecitină derivată din soia. Prin urmare, pacienţii cu hipersensibilitate cunoscută la arahide sau soia trebuie monitorizaţi atent pentru evidenţierea semnelor de reacţie alergică.

Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje:
Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Deoarece palonosetronul poate produce ameţeli, somnolenţă sau fatigabilitate, pacienţii trebuie atenţionaţi despre aceste efecte, în cazul în care conduc vehicule sau folosesc utilaje.

Sarcina si alaptarea:

Sarcina Pentru palonosetron nu sunt disponibile date clinice privind utilizarea sa la femeile gravide. Studiile la animale nu au evidenţiat efecte dăunătoare directe sau indirecte asupra sarcinii, dezvoltării embrionare/fetale, naşterii sau dezvoltării post-natale. Referitor la traversarea placentei, sunt disponibile doar date limitate obţinute în studiile la animale. Nu există experienţă privind administrarea palonosetronului la om în timpul sarcinii, prin urmare, palonosetronul nu trebuie utilizat la femei gravide decât dacă medicul consideră că administrarea medicamentului este esenţială.
Alăptarea Deoarece nu există date referitoare la excreţia palonosetronului în laptele matern, alăptarea trebuie întreruptă în timpul terapiei.
Fertilitatea Nu există date cu privire la efectul palonosetronului asupra fertilităţii.

Supradozaj:

Nu s-a raportat nici un caz de supradozaj.
În studiile clinice s-au utilizat doze de până la 6 mg. Grupul la care s-a administrat cea mai mare doză a prezentat o incidenţă a reacţiilor adverse similară celei observate la alte grupuri şi nu s-au observat efecte dependente de doza administrată. În cazul puţin probabil al producerii unui supradozaj cu Aloxi, acesta trebuie abordat prin măsuri terapeutice de susţinere. Cu toate că nu s-au efectuat studii în condiţii de dializă, datorită volumului mare de distribuţie este puţin probabil ca dializa să fie o metodă eficace de tratament a supradozajului cu Aloxi.

Ambalaj, prezentare:

1 capsula moale/cutie.

„Farmablu.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acesta prezentare. Rareori acestea pot contine mici inadvertente: fotografia are caracter informativ si poate contine detalii sau caracteristici neincluse in produsul livrat, unele specificatii sau pretul, pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.”
Va recomandam
Lista completa produse

Promotii actuale:

-4%
ELMEX Zahnholzer x 1buc Cutie
doar 2659 RON
-4%
Sambucol pentru copii x 60cp. mast...
doar 3989 RON
-4%
ELMEX Set periute interdentare mix...
doar 3039 RON
-4%
ELMEX Junior-pasta de dinti x 75ml...
doar 3134 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte x 30cps
doar 5034 RON
-4%
ELMEX Erosionsschutz apa de gura x...
doar 7029 RON
-4%
ELMEX Sensitive Professional-apa d...
doar 7029 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte x 120ml
doar 4559 RON
-4%
ELMEX Pachet 2 (pasta Erosion+past...
doar 4274 RON
-4%
ELMEX Sensitive-apa de gura x 100m...
doar 6649 RON

Recomandari pentru tine:

Proculin 0,03% picaturi oftalm...
doar 1999 RON
Tinctura branca ursului x 50ml...
doar 2899 RON
Panadol Baby 120mg/5ml susp.or...
doar 1699 RON
Dulcolax 5mg x 30dr.gastrorez
doar 1499 RON
Furazolidon 100mg x 20cp
doar 1399 RON
MUSTELA Vitamin Barrier crema ...
doar 1799 RON
Accutrend Glucoza x 25 teste
doar 8299 RON
5%
Sambucol Immuno Forte fara zah...
doar 4559 RON
Parasinus x 20cp
doar 1099 RON
BIODERMA Sebium Pore Refiner x...
doar 5099 RON