Viziteaza magazinul FarmaBlu.ro pe ShopMania vezi produsele la promotie

Producatori

ARANESP 500MCG/ML x 1FL SOL. INJ.

ARANESP 500MCG/ML x 1FL SOL. INJ.
Producator: AMGEN EUROPE BV,OLANDA ID: 85966

Informatii cumparare

Produs similar:

OPRYMEA 0,7mg X 30 COMPR. 0,7mg KRKA D.D.
212.99 RON
Acest produs nu poate fi achizitionat online! Conform legislatiei actuale acest medicament poate fi cumparat doar direct din farmacii pe baza de reteta.
ASCII

Indicatii:

Medicul dumneavoastră v-a prescris Aranesp (un anti-anemic) pentru a trata anemia pe care o aveţi. Anemia apare atunci când sângele dumneavoastră conţine un număr insuficient de globule roşii şi simptomele care apar pot fi oboseală, slăbiciune sau respiraţie grea.

Aranesp acţionează la fel ca hormonul natural eritropoietinaEritropoietinaAranespdarbepoetina. este produsă în rinichi şi vă stimulează măduva osoasă să producă mai multe globule roşii. Substanţa activă a este alfa obţinută prin tehnologie genetică pe celule ovariene de hamster chinezesc (CHO-K1).

Dacă aveţi insuficienţă renală cronică
Aranesp este utilizat pentru tratarea anemiei simptomatice asociate insuficienţei renale cronice la adulţi sau la copii. În cazul insuficienţei renale, rinichiul nu produce suficientă eritropoietină, hormonul natural, fapt care adeseori determină apariţia anemiei.

Deoarece organismul dumneavoastră are nevoie de timp pentru pentruAranesp a produce globule roşii, vor trece aproximativ patru săptămâni până când veţi constata un oarecare efect. Programul dumneavoastră normal de dializă nu va afecta capacitatea de a trata anemia.

Dacă vi se administrează chimioterapie
Aranesp este utilizat pentru a trata anemia la pacienţii adulţi cu cancer de tipul neoplaziilor non-mieloide cărora li se administrează chimioterapie.

Una dintre principale reacţii adverse ale chimioterapiei este aceea că împiedică măduva osoasă să producă suficiente globule roşii. La început numai globulele albe par să fie afectate. Acest lucru se întâmplă deoarece globulele roşii au o durată de viaţă mai lungă în sângele circulant. Spre sfârşitul tratamentul chimioterapic, mai ales dacă acesta a implicat un număr mare de chimioterapice, numărul dumneavoastră de globule roşii din sânge pot să scadă în aşa măsură încât să deveniţi anemic.

Contraindicatii:

• dacă aţi fost diagnosticat(ă) cu hipertensiune arterială care nu este controlată cu alte medicamente prescrise de medicul dumneavoastră; sau
• dacă sunteţi alergic la Aranespdarbepoetinăr-HuEPOAranesp ( alfa), sau la oricare dintre celelalte componente ale .

Mod de administrare:

După analizele de sânge, medicul dumneavoastră a hotărât că aveţi nevoie de AranespAranesppenpreumplutAranesp, întrucât nivelul hemoglobinei dumneavoastră este 10 g/dl sau mai mic. Injecţia dumneavoastră trebuie administrată sub piele (subcutanat) şi astfel puteţi să utilizaţi stilou injector () . Medicul dumneavoastră vă va spune ce doză de trebuie să utilizaţi şi cât de des pentru a menţine valorile hemoglobinei între 10 şi 12 g/dl. Aceasta poate varia de la adult la copil.

Auto-administrarea Aranesp:
Medicul dumneavoastră a decis că AranesppenpreumplutAranesppenpreumplutAranesppreumplut stilou injector () este cel mai potrivit pentru ca dumneavoastră, asistenta sau persoana care vă îngrijeşte să injecteze . Medicul, asistenta sau farmacistul dumneavoastră vă va arăta felul în care să vă injectaţi singur(ă) cu un . Nu încercaţi să vă administraţi singur(ă) injecţia dacă nu aţi primit instrucţiuni. Nu injectaţi singur(ă) în venă niciodată. Stiloul injector (pen-ul) este conceput pentru a fi injectat numai sub piele.

Pentru instrucţiuni privind utilizarea stiloului injector (pen-ului) preumplut, vă rugăm să citiţi instrucţiunile de la sfârşitul acestui prospect.

Dacă aveţi insuficienţă renală cronică
Aranesp în stilou injector (penpreumplut) , se administrează sub formă de injecţie unică, o dată pe săptămână, fie o dată la două săptămâni sau o dată pe lună.

Pentru a corecta anemia, doza iniţială de Aranesp pe kg corp va fi, fie:
• de 0,75 micrograme (o dată la două săptămâni), sau
• de 0,45 micrograme (o dată pe săptămână)
Medicul dumneavoastră vă va lua probe de sânge la intervale regulate pentru a constata în ce măsură anemia răspunde la tratament şi vă poate ajusta doza o dată la patru săptămâni, dacă este necesar.

Odată ce anemia este corectată, medicul dumneavoastră va continua să vă facă regulat analize de sânge şi doza poate fi ajustată în continuare pentru a se menţine controlul pe termen lung al anemiei. Medicul dumneavoastră vă va informa dacă schema dumneavoastră se modifică.

De asemenea, tensiunea arterială vă va fi controlată la intervale regulate, în special la începutul tratamentului.
În anumite cazuri este posibil ca medicul dumneavoastră să vă recomande să luaţi fier suplimentar.
Medicul dumneavoastră poate hotărî schimbarea modului în care este administrată injecţia (subcutanat sau intravenos). Dacă acesta se schimbă, veţi începe administrarea cu aceeaşi doză ca înainte şi medicul dumneavoastră vă va lua probe de sânge pentru a se asigura că anemia este tratată corect.

Dacă medicul dumneavoastră a hotărât să schimbe tratamentul , acesta va decide dacă trebuie să vi se administreze injecţia de săptămânal sau la două săptămâni. Calea de injectare este aceeaşi ca , dar medicul vă va spune ce doză trebuie să luaţi şi când şi vă va ajusta doza dacă va fi necesar.

Dacă vi se administrează chimioterapie
Aranesp se administrează ca injecţie unică, fie o dată pe săptămână sau o dată la fiecare trei săptămâni sub piele.

Pentru a vă corecta anemia, doza iniţială în cazul dumneavoastră va fi
• 500 micrograme o dată la trei săptămâni (6,75 micrograme Aranesp pe kilogram corp ), sau
• 2,25 micrograme (o dată pe săptămână) Aranesp pe kilogram corp.

Medicul dumneavoastră vă va lua probe de sânge la intervale regulate de timp pentru a măsura cum răspunde anemia şi vă poate ajusta doza dacă este necesar. Veţi continua tratamentul până la 4 săptămâni după terminarea chimioterapiei. Medicul dumneavoastră vă va spune exact când trebuie să încetaţi tratamentul cu Aranesp.

În anumite cazuri, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să luaţi fier suplimentar.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Aranesp
Puteţi avea probleme grave dacă utilizaţi o doză mai mare decât cea indicată din Aranesp. Trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră, asistentei medicale sau farmacistului în acest caz. Dacă simţiţi orice stare de rău, trebuie să contactaţi imediat medicul, asistenta medicală sau farmacistul.

Dacă uitaţi să utilizaţi Aranesp
Dacă aţi uitat să vă administraţi o doză de Aranesp, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră pentru a discuta împreună când trebuie să vă administraţi următoarea doză.

Reactii adverse:

Ca toate medicamentele, Aranesp poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Următoarele reacţii adverse s-au manifestat la o parte dintre pacienţii sub administrare Aranesp în studiile clinice:
Pacienţi cu insuficienţǎrenalǎcronicǎ

Foarte frecvente (observate la mai mult de 10 din 100 de persoane)
• Tensiune arterială mare (hipertensiune arterială)
Frecvente (observate la mai mult de 1 din 100 de persoane)
• Durere la locul administrării
• Erupţii trecătoare pe piele şi/sau roşeaţa pielii
Rare (observate la mai mult de 1 din 10000 de persoane)
• Cheaguri de sânge (trombozǎ)
Pacienţi cu cancer
Foarte frecvente (observate la mai mult de 10 din 100 de persoane)
• Retenţie de lichid (edem)
Frecvente (observate la mai mult de 1 din 100 de persoane)
• Cheaguri de sânge (tromboză)
• Durere la locul administrării
• Erupţie trecătoare pe piele şi/sau roşeaţa pielii
Următoarele reacţii adverse s-au manifestat la o parte dintre pacienţii sub administrare Aranespdupǎ comercializare:
Foarte rare (observate la mai puţin de 1 din 10000 de persoane)
• Aplazie pură a liniei roşii (APLR) - (anemie, oboseală neobişnuită, lipsă de energie)
Cu frecvenţǎnecunoscutǎ
• Reacţii alergice grave care pot include:
Reacţii alergice care pun viaţa în pericol (anafilaxie)
Umflarea feţei, buzelor, gurii, limbii sau gâtului care pot cauza dificultăţi de înghiţire sau
respiraţie (edem angioneurotic)
Scurtarea respiraţiei (bronhospasm alergic)
Erupţii trecătoare pe piele
- Urticarie
• Convulsii (crize şi atacuri) au fost raportate la pacienţii trataţi cu Aranesp
• Hipertensiune arterială

Dacă aveţi una din aceste simptome sau observaţi alte reacţii adverse care nu sunt menţionate în acest prospect, spuneţi imediat medicului dumneavoastră, asistentei medicale sau farmacistului.

Precautii:

Vă rugăm, spuneţi medicului dumneavoastră dacă suferiţi sau aţi suferit de:

• hipertensiune arterială care este controlată prin medicamente prescrise de medicul dumneavoastră;
• siclemie;
• crize epileptice (atacuri);
• convulsii (crize sau atacuri);
• boli hepatice;
• lipsă semnificativă de răspuns la medicamentele care sunt utilizate pentru tratarea anemiei;
• alergie la latex (capacul acului de la pen-ul preumplut conţine un derivat de latex); sau
• hepatită C.

Interactiuni:

Ciclosporina şi tacrolimus pot fi afectate de numărul mare de celule roşii din sânge. Este important să comunicaţi medicului dvs. dacă luaţi oricare din aceste medicamente.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastă dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Utilizarea Aranesp cu alimente şi băuturi
Alimentele şi băuturile nu afectează tratamentul cu Aranesp.

Atentionari speciale:

• Dacă prezentaţi simptome printre care se numără oboseala neobişnuită şi lipsa de energie, aceasta ar putea semnala că suferiţi de aplazia pură a liniei roşii (APLR), care a fost raportată la pacienţi. APLR înseamnă că organismul a încetat sau a redus producţia de celule roşii sanguine, fapt care determină anemie severă. Dacă prezentaţi asemenea simptome trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră care va hotărî care este cea mai bună metodă pentru a vă trata anemia.

• Aveţi grijǎdeosebitǎstimuleazǎAranespstimuleazǎumanǎeritropoietinadumneavoastrǎsǎ când utilizaţii alte medicamente care producţia de celule roşii sanguine: aparţine unui grup de medicamente care producţia de celule roşii sanguine aşa cum o face proteina . Medicul trebuie înregistreze întotdeauna exact medicamentul pe care îl luaţi.

• Medicul dumneavoastră trebuie să încerce să vă menţină hemoglobina la valori cuprinse între 10 şi 12 g/dl.

• Dacă aveţi insuficienţă renală cronică există un risc crescut de probleme grave la nivelul inimii sau vaselor de sânge (reacţii adverse cardiovasculare), dacă hemoglobina este ţinută la valori prea mari.

• Ca un factor de creştere a celulelor sanguine şi în unele situaţii poate avea un impact negativ asupra cancerului de care suferiţi. În funcţie de situaţia individuală transfuzia de sânge ar putea fi preferată.

• Utilizarea din greşeală de către persoane sănătoase poate determina tulburări la nivelul inimii şi vaselor sanguine care vă pot pune viaţa în pericol.

Sarcina si alaptarea:

Aranesp nu a fost testat la gravide. Este important să spuneţi medicului dumneavoastră dacă:
• sunteţi gravidă;
• credeţi că puteţi fi gravidă; sau
• planificaţi să rămâneţi gravidă.

Nu se cunoaşte dacă darbepoetinaAranesp alfa este excretată în laptele matern. Trebuie să întrerupeţi alăptarea dacă utilizaţi .

Pastrare:

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra pen-ul preumplut în ambalajul original, protejat de lumină.

A se păstra la frigider (2°C - 8°C). A nu se congela. Nu folosiţi Aranesp în cazul în care credeţi că a fost congelat.

Dacă pen-ul a fost scos din frigider şi lăsat la temperatura camerei pentru aproximativ 30 minute înainte de injectare, trebuie administrat în cel mult 7 zile sau aruncat.

Nu utilizaţi Aranesppreumplut după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe eticheta pen-ului după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicametenle care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ambalaj, prezentare:

Stilou injector-500mcg/ml.

„Farmablu.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acesta prezentare. Rareori acestea pot contine mici inadvertente: fotografia are caracter informativ si poate contine detalii sau caracteristici neincluse in produsul livrat, unele specificatii sau pretul, pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.”
Va recomandam
Lista completa produse

Promotii actuale:

-4%
Sambucol pentru copii x 120ml
doar 4559 RON
-4%
ELMEX Pachet 2 (pasta Erosion+past...
doar 4274 RON
-4%
ELMEX Sensitive Professional-apa d...
doar 7029 RON
-4%
ELMEX Kariesschutz-apa de gura x 4...
doar 4939 RON
-4%
ELMEX Ortho-periuta de dinti x 1bu...
doar 2279 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte Hot Drink x ...
doar 3989 RON
-4%
ELMEX Erosionsschutz apa de gura x...
doar 7029 RON
-4%
ELMEX Set periute interdentare mix...
doar 3039 RON
-4%
ELMEX Periute interdentare 5mm x 6...
doar 4654 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte x 120ml
doar 4559 RON

Recomandari pentru tine:

Accutrend Triglycerides x 25 t...
doar 18999 RON
Uricol 5g granule susp x 6pl
doar 800 RON
5%
Sambucol Immuno Forte fara zah...
doar 4559 RON
Parasinus x 20cp
doar 1099 RON
Lass Baby sirop x 150ml
doar 3599 RON
Masca chirurgicala hartie x 50...
doar 1599 RON
Panadol Baby 120mg/5ml susp.or...
doar 1699 RON
Saliform forte crema x 25g
doar 1199 RON
5%
Sambucol Immuno Forte x 30cps
doar 5034 RON
Eubiotic Baby 3,5g x 10pl
doar 1899 RON