Viziteaza magazinul FarmaBlu.ro pe ShopMania vezi produsele la promotie

Producatori

ARAVA 10MG x 30CP.FILM

ARAVA 10MG x 30CP.FILM
Producator: ZENTIVA AS CEHIA Grupa farmaceutica: imunosupresoare selective
ID: 83841

Informatii cumparare

Produs similar:

ZDROVIT Supramax articulatii x 30pl
107.99 RON
Acest produs nu poate fi achizitionat online! Conform legislatiei actuale acest medicament poate fi cumparat doar direct din farmacii pe baza de reteta.
ASCII

Compozitie:

Lista excipienţilor

Nucleu:
Amidon de porumb
Povidonă (E1201)
Crospovidonă (E1202)
Dioxid de siliciu coloidal anhidru
Stearat de magneziu (E470b)
Lactoză monohidrat

Film:
Talc (E553b) Hipromeloză (E464) Dioxid de titan (E171) Macrogol 8000

Indicatii:

Leflunomida este indicată pentru tratamentul pacienţilor adulţi cu:
1. poliartrită reumatoidă activă, ca “medicament antireumatic modificator al bolii” (MAMB),
2. artrită psoriazică activă.
Un tratament recent sau concomitent cu MAMB hepatotoxice sau hematotoxice (de exemplu metotrexat) poate determina creşterea riscului de reacţii adverse grave; de aceea, la īnceperea tratamentului cu leflunomidă trebuie luate īn considerare cu atenţie aspectele beneficiu/risc.
Īn plus, dacă se īnlocuieşte leflunomida cu alt MAMB fără să se urmeze procedura de eliminare, poate creşte şi riscul de reacţii adverse grave, chiar pentru un timp īndelungat după īnlocuire.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la substanţa activă (īn special la cei cu antecedente de sindrom Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică, eritem multiform) sau la oricare dintre excipienţi.
Pacienţi cu insuficienţă hepatică.
Pacienţi cu stări imunodeficitare severe, de exemplu SIDA.
Pacienţi cu funcţie medulară semnificativ deprimată sau cu anemie, leucopenie, neutropenie sau trombocitopenie semnificative, datorate altor cauze decāt poliartrita reumatoidă sau artrita psoriazică.
Pacienţi cu infecţii grave.
Pacienţi cu insuficienţă renală moderată pānă la severă, deoarece experienţa clinică la această grupă de pacienţi este insuficientă.
Pacienţi cu hipoproteinemie severă, de exemplu īn cazul sindromului nefrotic.
Femei gravide sau femei aflate īn perioada fertilă care nu utilizează metode contraceptive eficace īn timpul tratamentului cu leflunomidăşi ulterior, atāt timp cāt concentraţiile plasmatice ale metabolitului activ rămān peste 0,02 mg/l . Īnaintea īnceperii tratamentului cu leflunomidă, trebuie exclusă eventualitatea existenţei unei sarcini.
Femei care alăptează

Mod de administrare:

Tratamentul trebuie iniţiat şi supravegheat de către specialişti cu experienţă īn tratamentul poliartritei reumatoide şi al artritei psoriazice.
Alanin aminotransferaza (ALT) sau glutamopiruvat transferaza serică (GPTS) şi numărătoarea completă a elementelor figurate sanguine, inclusiv numărătoarea diferenţiată a leucocitelor şi numărătoarea plachetelor, trebuie efectuate simultan şi cu aceeaşi frecvenţă:
1. īnainte de īnceperea tratamentului cu leflunomidă,
2. la fiecare două săptămāni īn primele şase luni de tratament şi
3. la fiecare 8 săptămāni după aceea.

Doze
Tratamentul cu leflunomidă se īncepe cu o doză de īncărcare de 100 mg o dată pe zi, timp de 3 zile.
Doza de īntreţinere recomandată pentru poliartrita reumatoidă este 10 mg pānă la 20 mg leflunomidă o dată pe zi. Pacienţii pot īncepe cu 10 mg sau 20 mg leflunomidă, īn funcţie de severitatea (activitatea) bolii.
Doza de īntreţinere recomandată pentru pacienţii cu artrită psoriazică este de 20 mg o dată pe zi.
Efectul terapeutic apare, de obicei, după 4-6 săptămāni şi se poate intensifica īn continuare pānă la 46 luni.
Nu se recomandă ajustarea dozei la pacienţii cu insuficienţă renală uşoară.
Nu este necesară ajustarea dozei la pacienţii cu vārsta peste 65 de ani.
Copii şi adolescenţi Arava nu este recomandat pentru utilizare la pacienţii cu vārsta sub 18 ani, deoarece eficacitatea şi siguranţa īn artrita reumatoidă juvenilă (ARJ) nu au fost demonstrate.

Administrare
Comprimatele de Arava trebuie īnghiţite īntregi, cu o cantitate suficientă de lichid. Proporţia absorbţiei leflunomidei nu este influenţată de aportul concomitent de alimente.

Sarcina si alaptarea:

Metabolitul activ al leflunomidei, A771726, este suspectat că determină malformaţii congenitale grave, atunci cānd este administrat īn timpul sarcinii. Arava este contraindicat īn timpul sarcinii .

Alăptarea
Studiile la animale au arătat că leflunomida sau metaboliţii săi trec īn laptele matern. De aceea, femeile care alăptează, nu trebuie să primească leflunomidă.

Supradozaj:

Simptome

Au fost raportate cazuri de supradozaj cronic la pacienţii care au utilizat Arava īn doze zilnice de pānă la cinci ori doza zilnică recomandatăşi cazuri de supradozaj acut la adulţi şi copii. Īn majoritatea cazurilor de supradozaj, nu s-au raportat evenimente adverse. Evenimentele adverse concordante cu profilul de siguranţă al leflunomidei au fost: durere abdominală, greaţă, diaree, creşterea valorilor enzimelor hepatice, anemie, leucopenie, prurit şi erupţii cutanate.

Tratament
Īn caz de supradozaj sau intoxicaţie, se recomandă administrarea de colestiramină sau cărbune activat, pentru a accelera eliminarea. La trei voluntari sănătoşi, s-a demonstrat că administrarea de colestiramină, oral, īn doza de 8 g de trei ori pe zi, timp de 24 de ore, a scăzut concentraţia plasmatică a metabolitului A771726 cu aproximativ 40% īn 24 ore şi cu 49% pānă la 65% īn 48 ore.
S-a arătat că administrarea de cărbune activat (pulbere trecută īn suspensie) pe cale orală sau pe sondă nazo-gastrică (50 g la fiecare 6 ore, timp de 24 ore) reduce concentraţiile plasmatice ale metabolitului activ A771726 cu 37% īn 24 ore şi cu 48% īn 48 ore. Aceste proceduri de eliminare pot fi repetate dacă situaţia clinică le necesită.
Studiile efectuate īn condiţii de hemodializă sau DPCA (dializă peritoneală cronică ambulatorie) au demonstrat că A771726, metabolitul principal al leflunomidei, nu este dializabil.

Ambalaj, prezentare:

Flacon 30 comprimate filmate.

ā€žFarmablu.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acesta prezentare. Rareori acestea pot contine mici inadvertente: fotografia are caracter informativ si poate contine detalii sau caracteristici neincluse in produsul livrat, unele specificatii sau pretul, pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.ā€
Va recomandam
Lista completa produse

Promotii actuale:

-4%
ELMEX Sensitive-apa de gura x 100m...
doar 6649 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte x 30cps
doar 5034 RON
-4%
ELMEX Sensitive Professional-apa d...
doar 7029 RON
-4%
ELMEX Pachet 1 (pasta Intensiv+per...
doar 5034 RON
-4%
Sambucol pentru copii x 60cp. mast...
doar 3989 RON
-4%
ELMEX Kariesschutz-apa de gura x 4...
doar 4939 RON
-4%
ELMEX Zahnholzer x 1buc Cutie
doar 2659 RON
-4%
ELMEX Set periute interdentare mix...
doar 3039 RON
-4%
ELMEX Pachet 2 (pasta Erosion+past...
doar 4274 RON
-4%
Sambucol pentru copii x 120ml
doar 4559 RON

Recomandari pentru tine:

Parasinus x 20cp
doar 1099 RON
5%
Sambucol Immuno Forte fara zah...
doar 4559 RON
Alcool Stop x 30cps
doar 1399 RON
Lass Baby sirop x 150ml
doar 3599 RON
Panadol Baby 120mg/5ml susp.or...
doar 1699 RON
Eubiotic Baby 3,5g x 10pl
doar 1899 RON
Saliform forte crema x 25g
doar 1199 RON
ALPECIN Liquid sampon energiza...
doar 3599 RON
Accutrend Triglycerides x 25 t...
doar 18999 RON
Uricol 5g granule susp x 6pl
doar 800 RON