Viziteaza magazinul FarmaBlu.ro pe ShopMania vezi produsele la promotie

Producatori

BONEFOS 800MG x 60CP.FILM

BONEFOS 800MG x 60CP.FILM
Producator: BAYER AG GERMANIA ID: 84390

Informatii cumparare

Produs similar:

Acest produs nu poate fi achizitionat online! Conform legislatiei actuale acest medicament poate fi cumparat doar direct din farmacii pe baza de reteta.
ASCII

Compozitie:

Un comprimat filmat conţine clodronat disodic anhidru 800 mg sub formă de clodronat disodic tetrahidrat 1000 mg şi excipienţi: nucleu - celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, acid stearic, stearat de magneziu; film – opadry Y-1-7000 (hidroxipropilmetilceluloză, macrogol 400, dioxid de titan (E 171)).

Indicatii:

Bonefos este destinat tratamentului afecţiunilor osoase. Bonefos conţine ca substanţă activă clodronat disodic. Clodronatul, din punct de vedere chimic, este un bifosfonat si este un analog al pirofosfatului natural. Are o mare afinitate pentru tesuturile mineralizate, cum este osul. La acest nivel inhibă resorbţia osoasă, care poate fi crescută, īn mod anormal, īn patologia malignă. Īn consecinţă, s-a observat scăderea concentraţiei nivelului seric ridicat al calciului si scaderea riscului de fracturi la pacienţii trataţi cu Bonefos.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate cunoscută la bifosfonaţi sau la oricare dintre excipienţii produsului; tratamentul concomitent cu alţi bifosfonaţi.

Mod de administrare:

Este recomandabil ca Bonefos capsule şi comprimate filmate să fie īnghiţite īntregi. Comprimatul filmat de Bonefos 800 mg poate fi īmpărţit īn două pentru a fi īnghiţit mai uşor, dar jumătăţile trebuie īnghiţite la aceeaşi administrare.
Comprimatele nu se vor strivi sau dizolva īnainte de a fi īnghiţite.
Īn cazul īn care se administrează īn doză unică, este de preferat ca doza de Bonefos să se ia dimineaţa, pe nemācate, cu un pahar cu apă. Pacientul nu va mānca sau bea şi nu va lua nici un alt medicament pe cale orală, timp de o oră.
Dacă doza zilnică de Bonefos se ia divizată īn mai multe prize, prima doză se va lua aşa cum s-a recomandat mai sus. A doua doză trebuie luată cu mai mult de 2 ore după şi o oră īnainte de a mānca, a bea (apă) sau a īnghiţi un alt medicament.
Produsul nu trebuie administrat cu lapte, alimente sau medicamente care conţin calciu sau alţi cationi bivalenţi, deoarece aceştia scad absorbţia intestinală a clodronatului.
Pacienţi adulţi cu funcţie renală normală
Doza se stabileşte individual īn funcţie de indicaţia Bonefos. Doza iniţială recomandată este de 1600 mg clodronat/zi īn priză unică. Dacă este necesar, doza poate fi crescută, fără a depăşi doza maximă de 3200 mg clodronat/zi. Īn cazul īn care doza este mai mare de 1600 mg clodronat/zi, dacă este necesar ea poate fi fracţionată īn 2 - 3 prize.
Pacienţi adulţi cu insuficienţă renală
Bonefos se elimină pe cale renală. De aceea trebuie utilizat cu prudenţă la pacienţii cu insuficienţă renală; dozele zilnice care depăşesc 1600 mg nu trebuie administrate continuu.

Reactii adverse:

După administrarea pe cale orală cele mai frecvente reacţii adverse au fost cele gastro-intestinale: greaţă, vărsături şi diaree. Acestea pot să apară la aproximativ 10% dintre pacienţi Aceste tulburări sunt de intensitate uşoară şi, de obicei, apar mai frecvent la doze mari.
Ocazional, clodronatul poate creşte concentraţiile plasmatice ale hormonului paratiroidian şi ale aminotransferazelor. Aceste modificări trecătoare, rareori, depăşesc dublul limitelor valorilor de referinţă ale testelor de laborator. Au fost observate, de asemenea, modificări ale concentraţiei plasmatice a fosfatazei alcaline precum şi hipocalcemie asimptomatică. Īn plus, s-au mai observat cazuri individuale de alterare a funcţiei respiratorii asemănătoare reacţiilor alergice la pacienţii cu astm bronşic indus de acidul acetilsalicilic precum şi reacţii cutanate.
Īn general aceste modificări sunt reversibile. S-au raportat proteinurie reversibilă, creşterea nivelului creatininei serice şi disfuncţie renală. Oricum, majoritatea pacienţilor sunt īn fază terminală iar rolul clodronatului īn disfuncţia renală nu s-a confirmat.
Dacă apar reacţii adverse care nu au fost menţionate, cereţi sfatul medicului dumneavoastră.

Precautii:

Īn timpul tratamentului cu Bonefos trebuie menţinută o hidratare adecvată, īn special la pacienţii cu hipercalcemie sau insuficienţă renală.
Administrarea intravenoasă poate determina afectare renală severă mai ales īn cazul īn care viteza perfuziei este prea mare sau dacă se administrează doze mai mari decāt cele recomandate.

Interactiuni:

Bonefos poate interacţiona cu alte medicamente. De aceea trebuie să vă informaţi medicul despre orice medicament pe care īl luaţi īn mod curent sau abia īncepeţi să īl luaţi, indiferent dacă sunt cu sau fără prescripţie medicală.
Este contraindicată administrarea concomitentă a altor bifosfonaţi.
Deoarece Bonefos formează complexe puţin solubile cu cationi bivalenţi, administrarea simultană cu alimente sau medicamente care conţin cationi bivalenţi, de exemplu antiacide sau preparate cu fier, poate duce la scăderea semnificativă a biodisponibilităţii clodronatului. Aceasta poate să determine scăderea eficacităţii Bonefos. După administrarea medicamentului nu trebuie să māncaţi, să beţi sau să luaţi alte medicamente timp de o oră.
Īn cazul īn care clodronatul este administrat concomitent cu analgezice antiinflamatoare nesteroidiene poate provoca insuficienţă renală.
Asocierea cu aminoglicozide necesită prudenţă, datorită riscului mare de hipocalcemie.
Utilizarea concomitentă a fosfatului de estramustină cu clodronatul a dus la creşterea concentraţiei plasmatice a fosfatului de estramustină.

Atentionari speciale:

Deoarece Bonefos se elimină pe cale renală, trebuie utilizat cu prudenţă la pacienţii cu insuficienţă renală; dozele zilnice care depăşesc 1600 mg nu trebuie administrate continuu.

Copii
Siguranţa şi eficacitatea administrării produsului la copii nu au fost stabilite.

Vārstnici
Nu este necesară ajustarea dozelor la vārstnici.

Sarcina si alaptarea:

Sarcina şi alăptarea
Nu se cunoaşte dacă clodronatul este fetotoxic, afectează reproducerea sau este excretat īn laptele matern. De aceea, Bonefos nu trebuie utilizat īn timpul sarcinii sau alăptării decāt dacă avantajele terapeutice depăşesc net riscurile posibile.

Supradozaj:

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj cu clodronat. Tratamentul supradozajului este simptomatic. Trebuie asigurată hidratarea adecvată şi monitorizarea funcţiei renale şi a calcemiei.

Ambalaj, prezentare:

Cutie cu 60 comprimate filmate.

ā€žFarmablu.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acesta prezentare. Rareori acestea pot contine mici inadvertente: fotografia are caracter informativ si poate contine detalii sau caracteristici neincluse in produsul livrat, unele specificatii sau pretul, pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.ā€
Va recomandam
Lista completa produse

Promotii actuale:

-4%
ELMEX Periute interdentare 5mm x 6...
doar 4654 RON
-4%
ELMEX Set periute interdentare mix...
doar 3039 RON
-4%
Sambucol pentru copii x 60cp. mast...
doar 3989 RON
-4%
ELMEX Sensitive-apa de gura x 100m...
doar 6649 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte fara zahar x...
doar 4559 RON
-4%
ELMEX Pachet 2 (pasta Erosion+past...
doar 4274 RON
-4%
ELMEX Sensitive Professional-apa d...
doar 7029 RON
-4%
ELMEX Erosionsschutz apa de gura x...
doar 7029 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte x 120ml
doar 4559 RON
-4%
ELMEX Junior-pasta de dinti x 75ml...
doar 3134 RON

Recomandari pentru tine:

Stieprox sampon antimatreata x...
doar 4099 RON
Panadol Baby 120mg/5ml susp.or...
doar 1699 RON
Tantum Rosa irigator vaginal x...
doar 1999 RON
Nurofen Forte 400mg x 12dj
doar 1399 RON
Acid acetilsalicilic tamponat ...
doar 377 RON
Contracept-M 18,9mg x 10 ovule
doar 2899 RON
Parasinus x 20cp
doar 1099 RON
Uricol 5g granule susp x 6pl
doar 800 RON
5%
Sambucol pentru copii x 120ml
doar 4559 RON
Modafen x 24cp.film
doar 2799 RON