Viziteaza magazinul FarmaBlu.ro pe ShopMania vezi produsele la promotie

Producatori

Brocriptin 2,5mg x 40dr

Brocriptin 2,5mg x 40dr
Producator: BIOFARM SA ROMANIA Grupa farmaceutica: inhibitori de prolactina, agonisti, dopominergici
ID: 492

Informatii cumparare

Produs similar:

Acest produs nu poate fi achizitionat online! Conform legislatiei actuale acest medicament poate fi cumparat doar direct din farmacii pe baza de reteta.
ASCII

Compozitie:

Un drajeu brocriptin 2.5 mg sub forma de metansulfonat de bromocriptina 2,37 mg si excipienti: - nucleu: lactoza,amidon de porumb,talc, stearat de magneziu; -strat de drajeifiere:zahar, talc, carbonat de calau, dioxid de titan (E171J, guma arabica, povidona K 25 ceara galbena, ceara eariMuba.

Indicatii:

Indicatii endocrinologice:
- inhibarea lactatiei fiziologice sau patologice
- hiperprolactinemia,
- infertilitate,
- prolactinoame,
- boli bengne ale sanului,
- tulburari ale ciclului menstrual,sindrom premenstrual,
- acromeglie.

Indicatii neurologice - boala Parkinson.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la brocriptina, la alti alcaloizi, de secara cornuta sau la oricare dintre excipientii produsului.
Toxemie oravidica, hipertensiune arteriala in timpul sarcinii sau pernatal.
Insuficienta coronariana
Asociere cu neuroleptice anhemetice, neuroleptice antipsihotice (cu exceptia clozapinei).

Mod de administrare:

Pentru a obtine un raspuns terapeutic si reactii adverseimune se recomanda folosirea treptata a bromcriptinei dupa cum urmeaza: in prima zi se administreaza o doza unica de 1.25 mg bromocriptina dupa 2-3 zile este crescuta la 2.5 mg bromocriptina pe zi, dupa alte 2-3 zile crescandu-se la 2,5mg de 2 ori pe zi.

Cresterile ulterioare ale dozei adiministrate se pot face cu suplimente de 2,5 mg de bromcriptina respectand acelasi interval de timp de 2-3 zile ,pana la atingerea dozei terapeutice necesare. Inhibarea lactatiei Pentru aceasta indicatie terapeutica nu este necesara administrarea treptata a produslui.

Pentru preveneea lactebei se administreaza dupa nastere, cand starea pacientei permite acest lucru, o doza de 2,5 mg bromcriptina ,apoi timp de 14 zile cate 2,5 mg bromcriptina de 2 ori pe zi.Pentru intreruperea lactatiei se administreaza la inceput 2,5 mg de bromcriptina pe zi apoi,dupa 2-3 zile se continua administrarea a cate 2,5 mg bromcriptina de 2 ori pe zi timp de 14 zile. Hipoganadism, galactoree, infertilitate

Produsul trebuie administrat treptat, conform schemei prezentate mai sus. Majoritatea pacientilor au raspuns la tratament in cazul utilizarii unei doze zilnice de 7,5 mg bromocriptina, administrata fractionat, desi in unele cazuri a fost utizata o doza zilnica de 30 mg bromocriptina.

Prolactinoame. Produsul trebuie administrat treptat, conform schemei prezentate mai susPacientii au raspuns la tratamentul efectuat cu doze de pa na la 30 mg bromcripina pe zi. Acromegalie Produsul trebuie administrat treptat conform schemei prezentate pana la atingerea dozei de 10-20 mg bromcriptina pe zi,in functie de raspunsul clinic si de reactiile adverse aparute.

Boala Parkinson
In prima zi de tratament doza administrata este de 1,25 mg bromcriptina. In a doua a zi, doza administrata este de 2.5 mg brornocriptina apoi doza este crescuta la intervale de 2 zile cu un supliment de 2.5 mg bromcriptina pana la atingerii dozei de 20-40 mg brornocriptina pe zi.

Nota: pentru administrarea dozei de 1.25 mg bromocriptina se recomanda utilizarea unei forme tterapeutice adecvate.

Reactii adverse:

In timpul primelor zile de tratament au fost raportate: greata, varsaturi, faugabilitale, ameteli, hipotensiune arteriala, cu ismisie spontana. in decursul tratamentului cu bromocriptina a fost raportata aparitia starii de somnolenta si. in cazuri rare, a stam de somnolenta excesiv, chiar de adormire spontana.

In cazul administratii dupa nastere a bromocriptinei au fosl raportate cazuri de infarct miocardic, hipertensiune arteriala, tulburari psihice (confuzie, halucinatii, delir, tulburari de personalitate), convulsii sau accidente vasculare cerebrale.

Alte reactii adverse raportate nu fost cefalee. diskinezie, afectarea starii de vigilenta, uscaciunea gurii, constipatie, edeme ale membrelor inferioare, paloarea extremitatilor In urma expunerii la mg in cazul pacientilor cu afectiuni arteriale periferice In cazut tratamentului indelungat cu doze mari de bromocriptina au fost raportate cazuri de revarsatul pleurei sl de Ibroza retroperitoneala.

Precautii:

Administrarea bromcriptinei necesita precauti in caz de alterarea sanatatii mentale. antecedente de tulburari panica aparute in timpul tratamentului cu dopaminergice. afectiuni cardiovasculare firave, antecedente de ulcer gastroduodenal precum si la pacientii cu varste peste 66 ani, in acest caz fliind necesara utilizarea unor doze mai mici 51 monitorizarea tensiunii arteriale si a stirii psihice.

In perioada de administrare a brornocrlptinei, mai ales in cazul tratamentului bolii Parkinson, a fost raportat instalarea brusca a starii de sornnolenta ori a acceselor de somn si foarte rar chiar a adormirii spontane. In aceste cazuri se recomanda reducerea dozei administrate sau chiar intreruperea administrarii. -in cazul in care pacientii prezinta factori de risc cardiovascular,. trebuie evaluat cu atentie raportul beneficiu terapeutic/risc potential inainte de a recomanda utilizarea brocriptinei de catre aceste categorii de specie.

Daca la pacientele (ratate pentru tulburari ale cicluful menstrual, hipogonadism sau galacloree apare suspiciunea prezentei sarcinii, se recomanda intreruperea tratamentului pana in momentul diagnosticarii acesteia. Daca pacientele care efectueaza tratament cu bromocripitina nu doresc sa rarnana gravide, trebuie sa utilizeze metode contraceptive (altele decat utilizarea produselor estro-progestogene).

Dupa nastere nu este recomandata administrarea brocriptinei la pacientele cu afectuni psihice sisau antecedente ale unor afectiuni psihice, factori de risc cardiovascular sau patologie arteriala periferica. La pacientii care au efectuat tratament indelungat cu doze mari de bromcriptina au putut fi observate cazuri de revarsat pleural si , rar, cazuri de fibroze peritoneale.

In cazul in care apar semne ale acestor afectiuni trebuie intrerupta administrarea bromcriptinei pana la obtinerea unui diagnostic de certitudine. Datorita continutului de lactoza, pacientii cu afectiuni ereditare rare precum intoleranta la galactoza deficit de lactoza de tip lapon sau de malabsorbtie la glucoza-gatactoza nu trebuie sa utilizeze acest medicament.

Interactiuni:

Bromocriptina nu trebuie administrata in asociere cu neurolepticele antiemetice si antipsihotice(cu exceptia clozapinei) datorita antagonismului reciproc, ceea ce are drept consecinta scaderea efectul asupra prolactinei si a efectului antiparkinsonian.

Nu este recomandata administrarea bromocriptinei in asocierea cu alti alcaloizi de secera comuna datorita riscului de potentare a efectului vasoconstrictor si de aparitie a hipertensiunii arteriale.Nu este recomandata administrarea bromcriptinei in asociere cu macrolide (cu exceptia spiramicinei deoarece acestea pot determina cresterea concentratiilor plasmatice de bromcriptina.

Nu este recomandata administrarea bromocriptinei in asociere cu simpatomimetice datorita riscului de potentare a efectului vasoconstrictor si de aparitie a hipertensiunii arteriale. Administrarea bromocriptinei in asociere cu ocfreotid are ca rezultat cresterea biodisponibilitatii brornocriptinei prin cresterea concentratiei plasmatice a acesteia.

Atentionari speciale:

Insuficienta hepatica.insuficienta renala La pacienti cu afectare a functiei hepatice,viteza de eliminare poate fi scazuta si conc plasmatice pot fi crescute ceea ce face necesara reducerea dozelor administrate.

Nu exista date conform carora proprietatile farmacoceutice ale bromocriptinei sunt modificate la varstnici.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Dalorita reactiilor adverse ce pot sa apara in decursul tratamentului bromcriptina poate afecta capacitatea de a conduce vehiculesau deafolosi utilaje.

Sarcina si alaptarea:

Bromocriptina poate fi administrata in perioada de sarcina;daca medicul considera ca administrarea asta neaparat necesara. Bremocriptina nu trebuie administrata in perioada de alaptare.

Supradozaj:

Simptomatologia supradozajului cu bromcriptina induce: greata, varsaturi, ameteli, hipertensiune ortostatica, transpiratii si halucinati.
Tratamentul este simptomatic.

Pastrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25 grade C in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor

„Farmablu.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acesta prezentare. Rareori acestea pot contine mici inadvertente: fotografia are caracter informativ si poate contine detalii sau caracteristici neincluse in produsul livrat, unele specificatii sau pretul, pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.”
Va recomandam
Lista completa produse

Promotii actuale:

-4%
ELMEX Kariesschutz-apa de gura x 4...
doar 4939 RON
-4%
Sambucol pentru copii x 60cp. mast...
doar 3989 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte x 30cps
doar 5034 RON
-4%
ELMEX Junior-pasta de dinti x 75ml...
doar 3134 RON
-4%
ELMEX Sensitive-apa de gura x 100m...
doar 6649 RON
-4%
ELMEX Sensitive Professional-apa d...
doar 7029 RON
-4%
ELMEX Erosionsschutz apa de gura x...
doar 7029 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte Hot Drink x ...
doar 3989 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte fara zahar x...
doar 4559 RON
-4%
ELMEX Ortho-periuta de dinti x 1bu...
doar 2279 RON

Recomandari pentru tine:

DUCRAY A-derma Exomega crema x...
doar 10099 RON
Ibusinus 200mg/30mg x 20cp.fil...
doar 1899 RON
Seren Complex x 30cps
doar 5199 RON
Panadol Baby 120mg/5ml susp.or...
doar 1699 RON
Accutrend Glucoza x 25 teste
doar 8299 RON
Accutrend Triglycerides x 25 t...
doar 18999 RON
Saliform forte crema x 25g
doar 1199 RON
Uricol 5g granule susp x 6pl
doar 800 RON
Parasinus x 20cp
doar 1099 RON
AVENE Apa termala spray x 50ml
doar 2099 RON