Viziteaza magazinul FarmaBlu.ro pe ShopMania vezi produsele la promotie

Producatori

CELLCEPT 500MG x 50CP.FILM

CELLCEPT 500MG x 50CP.FILM
Producator: ROCHE PHARMA AG - GERMANIA Substanta activa: Micofenolat de mofetil
Grupa farmaceutica: Imunosupresoare selective
ID: 87479

Informatii cumparare

Produs similar:

OPRYMEA 0,7mg X 30 COMPR. 0,7mg KRKA D.D.
212.99 RON
Acest produs nu poate fi achizitionat online! Conform legislatiei actuale acest medicament poate fi cumparat doar direct din farmacii pe baza de reteta.
ASCII

Compozitie:

Fiecare comprimat filmat conţine micofenolat de mofetil 500 mg.

Nucleul comprimatelor CellCept: celuloză microcristalină povidonă K-90 croscarmeloză sodică stearat de magneziu.

Filmul comprimatului:
Hipromeloză
Hidroxipropilceluloză
Dioxid de titan (E 171)
Macrogol 400
Indigo carmin lac de aluminiu (E 132)
Oxid roşu de fer (E 172).

Actiune:

Micofenolatul de mofetil este esterul 2-morfolinoetil al AMF. AMF este un inhibitor potent, selectiv, necompetitiv şi reversibil al inozin monofosfat dehidrogenazei şi, de aceea, inhibă calea de sinteză de novo a nucleotidului guanozină fără încorporare în ADN. Deoarece proliferarea limfocitelor T şi B este dependentă în mod critic de sinteza de novo a purinelor, iar celelalte tipuri de celule pot utiliza căi accesorii, AMF are efecte citostatice mai puternice asupra limfocitelor decât asupra altor celule.

Indicatii:

CellCept este indicat, în asociere cu ciclosporinăşi corticosteroizi, pentru profilaxia rejetului acut de grefă la pacienţii cărora li se efectuează transplant alogen renal, cardiac sau hepatic.

Contraindicatii:

S-au observat reacţii de hipersensibilitate la CellCept. De aceea, administrarea CellCept este contraindicată la pacienţii cu hipersensibilitate la micofenolatul de mofetil sau la acidul micofenolic.

Administrarea CellCept este contraindicată la femeile care alăptează.

Mod de administrare:

Tratamentul cu CellCept trebuie început şi continuat de către medici specialişti, calificaţi în mod adecvat în abordarea terapeutică a transplantului.

Utilizarea la pacienţii cu transplant renal:
Adulţi: administrarea orală a CellCept trebuie începută în primele 72 ore după efectuarea transplantului. Doza recomandată la pacienţii cu transplant renal este de 1 g, administrată de două ori pe zi (doză zilnică de 2 g).

Copii şi adolescenţi (cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani): doza recomandată de micofenolat de mofetil este de 600 mg/m2, administrată oral, de două ori pe zi (până la maximum 2 g pe zi). Comprimatele CellCept trebuie prescrise doar la pacienţii cu suprafaţă corporală mai mare de 1,5 m2, în doză de 1 g de două ori pe zi (doză zilnică de 2 g). Deoarece unele reacţii adverse apar cu o frecvenţă mai mare la acest grup de vârstă comparativ cu adulţii, pot fi necesare reducerea temporară a dozei sau întreruperea temporară a administrării medicamentului; pentru acestea trebuie avuţi în vedere factorii clinici relevanţi, inclusiv severitatea reacţiei.

Copii (< 2 ani): există date limitate privind eficacitatea şi siguranţa administrării la copii cu vârsta sub 2 ani. Acestea sunt insuficiente pentru a formula recomandări de dozaj şi, de aceea, nu este recomandată utilizarea medicamentului la acest grup de vârstă.

Utilizarea la pacienţii cu transplant cardiac:
Adulţi: administrarea orală a CellCept trebuie începută în primele 5 zile după efectuarea transplantului. Doza recomandată la pacienţii cu transplant cardiac este 1,5 g, administrată de două ori pe zi (doză zilnică de 3 g).

Copii: nu sunt disponibile date privind utilizarea medicamentului la copiii şi adolescenţii cu transplant cardiac.

Utilizarea la pacienţii cu transplant hepatic:
Adulţi: administrarea i.v. a CellCept trebuie făcută în primele 4 zile după efectuarea transplantului hepatic, iar administrarea orală a CellCept trebuie începută imediat ce aceasta poate fi tolerată. Doza orală recomandată la pacienţii cu transplant hepatic este de 1,5 g, administrată de două ori pe zi (doză zilnică de 3 g).

Copii: nu sunt disponibile date privind utilizarea medicamentului la copiii şi adolescenţii cu transplant hepatic.

Utilizarea la vârstnici (≥ 65 de ani): doza recomandată de 1 g, administrată de două ori pe zi la pacienţii cu transplant renal, şi de 1,5 g, administrată de două ori pe zi la pacienţii cu transplant cardiac sau hepatic, este adecvată pentru utilizare la vârstnici.

Utilizarea la pacienţii cu insuficienţă renală: cu excepţia perioadei imediat următoare efectuării transplantului, trebuie evitată utilizarea dozelor mai mari de 1 g, administrate de două ori pe zi, la pacienţii cu transplant renal şi cu insuficienţă renală cronică severă (rata filtrării glomerulare < 25 ml/min şi 1,73 m2). De asemenea, aceşti pacienţi trebuie monitorizaţi cu atenţie. Nu sunt necesare ajustări ale dozelor la pacienţii care prezintă întârziere post-operatorie a reluării funcţiei grefei renale. Nu sunt disponibile date privind utilizarea medicamentului la pacienţii cu transplant cardiac sau hepatic şi cu insuficienţă renală cronică severă.

Utilizarea la pacienţii cu insuficienţă hepatică severă: nu sunt necesare ajustări ale dozelor la pacienţii cu transplant renal şi cu boală severă a parenchimului hepatic. Nu sunt disponibile date privind utilizarea medicamentului la pacienţii cu transplant cardiac şi cu boală severă a parenchimului hepatic.

Tratamentul în timpul episoadelor de rejet: AMF (acidul micofenolic) este metabolitul activ al micofenolatului de mofetil. Rejetul transplantului renal nu determină modificări ale farmacocineticii AMF; nu este necesară reducerea dozelor sau întreruperea administrării CellCept. Nu există motive pentru ajustarea dozei de CellCept după rejetul transplantului cardiac. Nu sunt disponibile date de farmacocinetică obţinute în timpul rejetului transplantului hepatic

Reactii adverse:

Următoarele reacţii adverse au corespuns celor raportate în studiile clinice:
Principalele reacţii adverse asociate administrării CellCept în asociere cu ciclosporină şi corticosteroizi includ diaree, leucopenie, sepsis şi vărsături; există dovezi privind creşterea frecvenţei de apariţie a anumitor tipuri de infecţii.

Afecţiuni maligne: Pacienţii cărora li se administrează tratament imunosupresor cu asocieri de medicamente, inclusiv CellCept, prezintă un risc crescut de a face limfoame şi alte boli maligne, mai ales ale pielii . Boala limfoproliferativă sau limfomul a apărut la 0,6% dintre pacienţii cărora li s-a administrat CellCept (2 g sau 3 g pe zi) în asociere cu alte imunosupresoare, în cadrul studiilor clinice controlate, efectuate la pacienţii cu transplant renal (date obţinute doar în cazul administrării dozei de 2 g), cardiac şi hepatic, care au fost urmăriţi timp de cel puţin 1 an. Carcinoamele cutanate, altele decât melanomul malign, au apărut la 3,6% dintre pacienţi; alte tipuri de boli maligne au apărut la 1,1% dintre pacienţi. Datele privind siguranţa administrării pe o perioadă de 3 ani provenite de la pacienţii cu transplant renal şi transplant cardiac nu au evidenţiat modificări neaşteptate ale incidenţei bolilor maligne comparativ cu datele obţinute într-o perioadă de 1 an. Pacienţii cu transplant hepatic au fost urmăriţi timp de cel puţin 1 an, dar mai puţin de 3 ani.

Infecţii cu germeni oportunişti: Toţi pacienţii cu transplant prezintă un risc crescut de a face infecţii cu germeni oportunişti; acest risc creşte odată cu încărcătura totală de imunosupresoare. Infecţiile cu germeni oportunişti apărute cel mai frecvent în cadrul studiilor clinice controlate efectuate la pacienţii cu transplant renal (date obţinute în cazul administrării dozei de 2 g), cardiac şi hepatic cărora li s-a administrat CellCept (2 g sau 3 g pe zi) în asociere cu alte imunosupresoare şi care au fost urmăriţi timp de cel puţin 1 an au fost candidoze cutaneo-mucoase, viremie/sindrom determinate de CMV şi infecţie cu Herpes simplex. Procentul pacienţilor cu viremie/sindrom determinate de CMV a fost de 13,5%.

Copii şi adolescenţi (cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani): Tipul şi frecvenţa reacţiilor adverse raportate într-un studiu clinic, în care au fost recrutaţi 92 copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, cărora li s-a administrat pe cale orală micofenolat de mofetil, în doză de 600 mg/m2 de două ori pe zi, au fost, în general, similare celor observate la pacienţii adulţi cărora li s-a administrat 1 g CellCept de două ori pe zi. Cu toate acestea, următoarele reacţii adverse cauzate de tratament au fost mai frecvente la copii şi adolescenţi, mai ales la copiii cu vârsta sub 6 ani, comparativ cu cele apărute la adulţi: diaree, sepsis, leucopenie, anemie şi infecţie.

Pacienţi vârstnici (≥ 65 ani): În general, pacienţii vârstnici (≥ 65 ani) pot prezenta un risc crescut de apariţie a reacţiilor adverse cauzate de imunosupresie. Pacienţii vârstnici, cărora li se administrează CellCept în cadrul tratamentului imunosupresor asociat, pot prezenta un risc crescut de a face anumite infecţii (inclusiv boală invazivă tisulară determinată de virusul citomegalic) şi, posibil, hemoragii gastrointestinale şi edem pulmonar comparativ cu persoanele mai tinere.

Alte reacţii adverse:
Reacţiile adverse, probabil sau posibil cauzate de CellCept, raportate la ≥ 1/10 şi la ≥ 1/100 şi < 1/10 dintre pacienţii cărora li s-a administrat CellCept în cadrul studiilor clinice controlate, efectuate la pacienţii cu transplant renal (date obţinute doar în cazul administrării dozei de 2 g), cardiac şi hepatic, sunt prezentate în tabelul următor.

Reacţii adverse, probabil sau posibil cauzate de CellCept, raportate la pacienţii cu transplant renal, cardiac şi hepatic, în studiile clinice în care s-a utilizat CellCept în asociere cu ciclosporină şi corticosteroizi

Notă: în studiile de fază III pentru prevenirea rejetului de transplant renal, cardiac şi, respectiv, hepatic au fost trataţi 501 pacienţi (2 g CellCept pe zi), 289 pacienţi (3 g CellCept pe zi) şi, respectiv, 277 pacienţi (2 g CellCept i.v./3 g CellCept oral pe zi).

Următoarele reacţii adverse au corespuns celor raportate după punerea pe piaţă a medicamentului: Tipurile reacţiilor adverse raportate după punerea pe piaţă a CellCept sunt similare celor observate în studiile clinice controlate efectuate la pacienţii cu transplant renal, cardiac şi hepatic. Reacţiile adverse raportate în plus în perioada de după punerea pe piaţă a medicamentului sunt prezentate mai jos, frecvenţele de apariţie fiind prezentate între paranteze, în cazul în care acestea au putut fi determinate.

Gastrointestinale: hiperplazie gingivală (≥ 1/100 şi < 1/10), colită inclusiv colită determinată de virusul citomegalic (≥ 1/100 şi < 1/10), pancreatită (≥ 1/100 şi < 1/10) şi atrofie a vilozităţilor intestinale.

Tulburări determinate de imunosupresie: s-a raportat apariţia unor infecţii grave care pot pune în pericol viaţa, inclusiv meningită, endocardită, tuberculozăşi infecţii cu micobacterii atipice. La pacienţii trataţi cu imunosupresoare, inclusiv CellCept, au fost raportate cazuri de nefropatie asociată virusului BK şi leucoencefalopatie multifocală progresivă (LMP) asociată virusului JC. S-a raportat apariţia agranulocitozei (≥ 1/1000 şi < 1/100) şi neutropeniei; de aceea, se recomandă monitorizarea regulată a pacienţilor cărora li se administrează CellCept. S-au raportat, de asemenea, cazuri de anemie aplasticăşi deprimare a măduvei hematogene la pacienţii cărora li s-a administrat CellCept, unele dintre acestea evoluând cu deces.

Tulburări hematologice şi limfatice Au fost raportate cazuri de aplazie eritrocitară pură (AEP) la pacienţii trataţi cu CellCept. La pacienţii trataţi cu CellCept au fost observate cazuri izolate de morfologie anormală a neutrofilelor, incluzând anomalia dobândită Pelger-Huet. Aceste modificări nu sunt asociate cu deteriorarea funcţiei neutrofilelor. În investigaţiile hematologice, aceste modificări pot sugera o “deviere la stânga“ a maturităţii neutrofilelor, care poate fi interpretată greşit ca un semn al infecţiei la pacienţii imunosupresaţi cum ar fi cei cărora li se administrează CellCept.

Hipersensibilitate: S-au raportat reacţii de hipersensibilitate, inclusiv edem angioneurotic şi reacţii anafilactice.

Afecţiuni respiratorii, toracice şi mediastinale:
La pacienţii trataţi cu CellCept în asociere cu alte imunosupresoare, au existat raportări izolate de boală pulmonară interstiţialăşi fibroză pulmonară, unele dintre ele fiind letale.

Interactiuni:

S-au efectuat studii de interacţiune doar la adulţi.

Aciclovir: s-au observat concentraţii plasmatice mai mari ale aciclovirului atunci când micofenolatul de mofetil a fost administrat în asociere cu aciclovir, comparativ cu cele observate în cazul administrării aciclovir în monoterapie. Modificările farmacocineticii AMFG (glucuronoconjugatului fenolic al AMF) (creşterea cu 8% a concentraţiei plasmatice a AMFG) au fost minime şi nu sunt considerate semnificative clinic. Deoarece concentraţiile plasmatice ale AMFG, precum şi cele ale aciclovirului, sunt crescute în prezenţa insuficienţei renale, există posibilitatea ca micofenolatul de mofetil şi aciclovirul, sau promedicamentele acestuia, de exemplu valaciclovir, să intre în competiţie pentru secreţia tubularăşi pot să apară creşteri suplimentare ale concentraţiilor plasmatice ale ambelor medicamente.

Antiacide şi inhibitori ai pompei de protoni (IPP): atunci când au fost administrate, concomitent cu CellCept, antiacide cum sunt hidroxizii de magneziu şi aluminiu şi IPP, inclusiv lansoprazol şi pantoprazol, s-a observat scăderea expunerii la acid micofenolic (AMF). Nu au fost observate diferenţe semnificative la compararea ratelor de rejet de transplant sau ratelor de pierdere a grefei la pacienţii trataţi cu CellCept, cărora li se administrează IPP, faţă de pacienţii trataţi cu CellCept, cărora nu li se administrează IPP. Aceste date permit extrapolarea acestui rezultat pentru toate antiacidele, deoarece atunci când CellCept a fost administrat concomitent cu hidroxizi de magneziu şi aluminiu, scăderea expunerii a fost considerabil mai mică decât atunci când CellCept a fost administrat concomitent cu IPP.

Colestiramină: după administrarea unei singure doze de 1,5 g de micofenolat de mofetil la voluntarii sănătoşi cărora li s-a administrat în prealabil colestiramină 4 g de trei ori pe zi, timp de 4 zile, s-a observat o scădere cu 40% a ASC a AMF. Administrarea concomitentă trebuie făcută cu precauţie, din cauza potenţialului de a reduce eficacitatea CellCept.

Medicamente care interferează circuitul enterohepatic: medicamentele care interferează circuitul enterohepatic trebuie administrate cu precauţie, din cauza potenţialului acestora de a reduce eficacitatea CellCept.

Ciclosporină A: farmacocinetica ciclosporinei A (CsA) nu este afectată de către micofenolatul de mofetil.
În contrast, dacă tratamentul asociat cu ciclosporină este oprit, se anticipează o creştere de aproximativ 30% a ASC a AMF.

Ganciclovir: pe baza rezultatelor unui studiu de administrare a dozei unice în care s-au utilizat dozele orale recomandate de micofenolat de mofetil în asociere cu ganciclovir, administrat i.v., şi cunoscând efectele insuficienţei renale asupra farmacocineticii CellCept şi asupra farmacocineticii ganciclovirului, se poate anticipa că administrarea în asociere a acestor medicamente (care intră în competiţie pentru mecanismele de secreţie tubulară renală) determină creşteri ale concentraţiilor plasmatice ale AMFG şi ganciclovirului. Nu se anticipează modificări substanţiale ale farmacocineticii AMF şi nu sunt necesare ajustări ale dozelor de CellCept. La pacienţii cu insuficienţă renală cărora li se administrează în asociere CellCept şi ganciclovir sau promedicamentele acestuia, de exemplu valganciclovir, trebuie respectate dozele recomandate de ganciclovir, iar pacienţii trebuie monitorizaţi cu atenţie.

Contraceptive orale: farmacocinetica şi farmacodinamia contraceptivelor orale nu au fost afectate de administrarea în asociere a CellCept.

Rifampicina: la pacienţii care nu iau şi ciclosporină, administrarea concomitentă de CellCept şi rifampicină determină o scădere în expunerea la AMF (ASC0-12h) de 18% până la 70%. De aceea, se recomandă monitorizarea nivelurilor expunerii la AMF şi ajustarea corespunzătoare a dozelor de CellCept pentru menţinerea eficacităţii clinice, atunci când rifampicina este administrată concomitent.

Sirolimus: la pacienţii cu transplant renal, administrarea CellCept în asociere cu CsA a determinat scăderea expunerii la AMF cu 30-50% comparativ cu pacienţii cărora li se administrează asocierea de sirolimus şi doze similare de CellCept.

Sevelamer: s-au observat scăderi în Cmax şi ASC0-12 ale AMF de 30% şi respectiv 25%, atunci când CellCept a fost administrat în asociere cu sevelamer, fără nicio consecinţă clinică (de exemplu rejetul grefei). Cu toate acestea, este recomandat să se administreze CellCept cu cel puţin o oră înainte sau trei ore după administrarea de sevelamer pentru a minimiza impactul asupra absorbţiei de AMF. Nu există date referitoare la administrarea CellCept concomitent cu alţi agenţi de legare a fosfatului în afară de sevelamer.

Trimetoprim/sulfametoxazol: nu s-au observat efecte asupra biodisponibilităţii AMF.

Norfloxacin şi metronidazol: la voluntarii sănătoşi, nu s-au observat interacţiuni semnificative atunci când CellCept a fost administrat în asociere cu norfloxacin şi, separat, metronidazol. Cu toate acestea, asocierea norfloxacin şi metronidazol scade expunerea la AMF cu aproximativ 30%, după o singură doză de CellCept.

Ciprofloxacinăşi amoxicilină plus acid clavulanic: la pacienţii cu transplant renal au fost raportate scăderi de aproximativ 50% ale concentraţiilor de AMF minime, înregistrate înaintea administrării dozei, în zilele imediat următoare iniţierii tratamentului oral cu ciprofloxacină sau amoxicilină plus acid clavulanic. Acest efect a avut tendinţa de a se diminua pe parcursul perioadei de administrare a antibioticului şi a dispărut în câteva zile de la încetarea tratamentului cu acesta. Modificarea concentraţiilor minime, înregistrate înaintea administrării dozei, poate să nu exprime cu acurateţe modificările expunerii totale la AMF. De aceea, o modificare a dozei de CellCept nu este în mod normal necesară în absenţa evidenţierii clinice a disfuncţiei grefei. Cu toate acestea, trebuie efectuată monitorizare clinică atentă în timpul administrării asociate şi imediat după tratamentul antibiotic.

Tacrolimus: la pacienţii cu transplant hepatic la care s-a iniţiat tratamentul cu CellCept şi tacrolimus, ASC şi Cmax ale AMF, metabolitul activ al CellCept, nu au fost semnificativ afectate prin administrarea în asociere cu tacrolimus. În schimb, s-a observat o creştere cu aproximativ 20% a ASC a tacrolimus când au fost administrate doze multiple de CellCept (1,5 g de două ori pe zi) la pacienţii cărora li s-a administrat tacrolimus. Cu toate acestea, la pacienţii cu transplant renal, concentraţiile plasmatice ale tacrolimus nu par să fie modificate de CellCept.

Alte interacţiuni: administrarea concomitentă de probenecid şi micofenolat de mofetil la maimuţe a determinat creşterea de 3 ori a ASC a AMFG. Astfel, alte substanţe care sunt eliminate prin secreţie tubulară renală ar putea intra în competiţie cu AMFG şi, prin aceasta, ar putea determina creşterea concentraţiei plasmatice a AMFG sau a altor substanţe eliminate prin secreţie tubulară.

Vaccinuri vii: vaccinurile vii nu trebuie administrate pacienţilor cu insuficienţă a răspunsului imun. Răspunsul umoral la administrarea altor vaccinuri poate fi diminuat.

Atentionari speciale:

Pacienţii cărora li se administrează tratament imunosupresor cu asocieri de medicamente, inclusiv CellCept, prezintă un risc crescut de a face limfoame şi alte boli maligne, mai ales ale pielii. Riscul pare a fi legat mai mult de intensitatea şi durata imunosupresiei decât de utilizarea unui anumit medicament. Ca recomandare generală, pentru minimalizarea riscului de apariţie a cancerului de piele, expunerea la lumina solarăşi la radiaţiile UV trebuie limitată prin purtarea unor haine protectoare şi prin utilizarea unei creme ecran cu factor de protecţie mare.

Pacienţii cărora li se administrează CellCept trebuie instruiţi să raporteze imediat orice semn de infecţie, echimoză sau sângerare neaşteptată sau orice altă manifestare a deprimării măduvei hematogene.

Pacienţii trataţi cu imunosupresoare, inclusiv CellCept, au un risc crescut de infecţii oportuniste (bacteriene, fungice, virale şi cu protozoare), infecţii letale şi sepsis. Printre infecţiile oportuniste se află nefropatia asociată virusului BK şi leucoencefalopatia multifocală progresivă (LMP) asociată virusului JC. Aceste infecţii sunt frecvent asociate cu o încărcătură totală mare de imunosupresoare şi pot duce la afecţiuni grave sau letale pe care medicii trebuie să le ia în considerare în diagnosticul diferenţial la pacienţii imunosupresaţi care prezintă deteriorarea funcţiei renale sau simptome neurologice.

Pacienţii cărora li se administrează CellCept trebuie să fie monitorizaţi pentru a observa apariţia neutropeniei, care poate fi legată chiar de administrarea CellCept, de medicamentele administrate concomitent, de infecţiile virale sau de oricare asociere a acestor cauze. Hemoleucograma trebuie efectuată la pacienţii care utilizează CellCept săptămânal în prima lună, de două ori pe lună în a doua şi a treia lună de tratament, apoi lunar până la sfârşitul primului an. Dacă apare neutropenia (numărul absolut de neutrofile < 1,3 x 103/μl), poate fi adecvată întreruperea sau oprirea tratamentului cu CellCept.

Au fost raportate cazuri de aplazie eritrocitară pură (AEP) la pacienţii trataţi cu CellCept în asociere cu alte imunosupresoare. Mecanismul prin care micofenolatul de mofetil induce AEP este necunoscut. AEP poate fi rezolvată prin reducerea dozelor sau întreruperea tratamentului cu CellCept. La pacienţii care au efectuat un transplant, modificări ale tratamentului cu CellCept pot fi făcute doar sub atentă supraveghere, pentru a minimaliza riscul de rejet al grefei.

Pacienţii trebuie avertizaţi că în timpul tratamentului cu CellCept vaccinările pot fi mai puţin eficace şi că trebuie evitată utilizarea vaccinurilor vii atenuate. Vaccinarea împotriva gripei poate fi utilă. Medicii trebuie să respecte ghidurile naţionale de vaccinare împotriva gripei.

Deoarece administrarea CellCept a fost asociată cu creşterea incidenţei evenimentelor adverse ale aparatului digestiv, inclusiv cazuri rare de ulceraţie, hemoragie sau perforaţie a tractului gastrointestinal, aceasta trebuie efectuată cu precauţie la pacienţii cu boală activă severă a aparatului digestiv.

CellCept este un inhibitor al IMPDH (inozin monofosfat dehidrogenază). De aceea, teoretic, trebuie evitată administrarea acestuia la pacienţii cu deficit ereditar rar al hipoxantin-guanin-fosforiboziltransferazei (HGPRT), cum ar fi cei cu sindromul Lesch-Nyhan şi cei cu sindromul Kelley-Seegmiller.

Se recomandă ca CellCept să nu fie administrat concomitent cu azatioprina, deoarece nu s-a studiat administrarea unei astfel de asocieri.

Ţinând cont de reducerea semnificativă a ASC a AMF determinată de către colestiramină, administrarea CellCept în asociere cu medicamente care interferează circuitul enterohepatic trebuie făcută cu precauţie, din cauza potenţialului de reducere a eficacităţii CellCept.

Nu s-a stabilit raportul risc/beneficiu al administrării micofenolatului de mofetil în asociere cu tacrolimus sau sirolimus

Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje:
Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Profilul farmacodinamic şi reacţiile adverse raportate evidenţiază că apariţia unui astfel de efect este puţin probabilă.

Sarcina si alaptarea:

Se recomandă ca tratamentul cu CellCept să nu fie început înainte de obţinerea unui rezultat negativ al testului de sarcină. Înaintea, în timpul şi timp de 6 săptămâni după încetarea tratamentului cu CellCept trebuie utilizate metode contraceptive eficace. Pacientele trebuie instruite să se adreseze imediat medicului lor dacă rămân gravide.

Utilizarea CellCept nu este recomandată în timpul sarcinii şi trebuie să fie rezervată cazurilor în care nu este disponibilă o alternativă de tratament mai potrivită. CellCept trebuie utilizat la gravide doar dacă beneficiul terapeutic potenţial depăşeşte riscul potenţial la făt. Există date limitate privind utilizarea CellCept la gravide. Totuşi, la copiii pacientelor expuse în timpul sarcinii la CellCept în asociere cu alte imunosupresoare au fost raportate malformaţii congenitale, incluzând malformaţii ale urechii, de exemplu anomalii de formare sau absenţa urechii externe/medii. Au fost raportate cazuri de avorturi spontane la pacientele cărora li s-a administrat CellCept. Studiile la animale au evidenţiat efecte toxice asupra funcţiei de reproducere.

La şobolani, s-a demonstrat că micofenolatul de mofetil este excretat în lapte. Nu se ştie dacă această substanţă este excretată în laptele uman. Din cauza potenţialului de apariţie la sugarii alimentaţi natural a reacţiilor adverse grave determinate de micofenolatul de mofetil, administrarea CellCept este contraindicată la mamele care alăptează.

Supradozaj:

Rapoartele de supradozaj cu micofenolat de mofetil au fost primite din studiile clinice şi în timpul experienţei după punerea pe piaţă. În multe dintre aceste cazuri, nu au fost raportate evenimente adverse. În acele cazuri de supradozaj în care au fost raportate evenimente adverse, reacţiile se încadrează în profilul de siguranţă cunoscut al medicamentului.

Se anticipează că o supradozare a micofenolatului de mofetil ar putea avea ca rezultat deprimarea accentuată a sistemului imunitar şi creşterea susceptibilităţii la infecţii şi deprimarea măduvei osoase. În caz de apariţie a neutropeniei, doza de CellCept trebuie întreruptă sau redusă.

Nu se anticipează ca prin hemodializă să se elimine cantităţi clinic semnificative de AMF sau AMFG. Chelatorii acizilor biliari, cum ar fi colestiramina, pot elimina AMF prin scăderea recirculării enterohepatice a medicamentului.

Ambalaj, prezentare:

Cutie cu 50 de comprimate filmate.

„Farmablu.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acesta prezentare. Rareori acestea pot contine mici inadvertente: fotografia are caracter informativ si poate contine detalii sau caracteristici neincluse in produsul livrat, unele specificatii sau pretul, pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.”
Va recomandam
Lista completa produse

Promotii actuale:

-4%
Sambucol Immuno Forte x 120ml
doar 4559 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte Hot Drink x ...
doar 3989 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte fara zahar x...
doar 4559 RON
-4%
Sambucol pentru copii x 60cp. mast...
doar 3989 RON
-4%
ELMEX Junior-pasta de dinti x 75ml...
doar 3134 RON
-4%
ELMEX Sensitive Plus Zahnpasta-pas...
doar 3419 RON
-4%
ELMEX Zahnholzer x 1buc Cutie
doar 2659 RON
-4%
ELMEX Set periute interdentare mix...
doar 3039 RON
-4%
ELMEX Ortho-periuta de dinti x 1bu...
doar 2279 RON
-4%
ELMEX Erosionsschutz apa de gura x...
doar 7029 RON

Recomandari pentru tine:

Accutrend Triglycerides x 25 t...
doar 18999 RON
Panadol Baby 120mg/5ml susp.or...
doar 1699 RON
DUCRAY A-derma Exomega crema x...
doar 10099 RON
DICLOREUM X 1 SPUMA CUT. 30mg/...
doar 4199 RON
Uricol 5g granule susp x 6pl
doar 800 RON
Parasinus x 20cp
doar 1099 RON
Accutrend Glucoza x 25 teste
doar 8299 RON
Seren Complex x 30cps
doar 5199 RON
AVENE Apa termala spray x 50ml
doar 2099 RON
Ibusinus 200mg/30mg x 20cp.fil...
doar 1899 RON