Viziteaza magazinul FarmaBlu.ro pe ShopMania vezi produsele la promotie

Producatori

Cerazette 0,075mg x 84cp.film

Cerazette 0,075mg x 84cp.film
Producator: ORGANON LABORATORIES LTD MAREA BRITANIE Substanta activa: desogestrel
Grupa farmaceutica: hormoni sexuali si modulatori ai sistemului genital, progestative
ID: 5398

Informatii cumparare

Produs similar:

Postinor 2 0,75 mg x 2cp
55.99 RON
Acest produs nu poate fi achizitionat online! Conform legislatiei actuale acest medicament poate fi cumparat doar direct din farmacii pe baza de reteta.
ASCII

Compozitie:

Un comprimat filmat contine desogestrel 0,075 mg
Pentru excipienti: contine lactoza.

Nucleu: amidon de porumb, povidona, α tocoferol, acid stearic, dioxid de siliciu coloidal anhidru, lactoza monohidrat.

Film: hipromeloza, macrogol 400, dioxid de titan ( E171), talc.

Actiune:

Absorbtie

Dupa administrare, Cerazette desogestrel (DSG) este rapid absorbit si convertit in etonogestrel (ENG). In conditii de echilibru, nivelele serice de varf sunt atinse in 1,8 ore de la ingestia comprimatei iar biodisponibilitatea absoluta a ENG este de aproximativ 70%.

Distributie

ENG este legat de proteinele serice in proportie de 95,5-99%, predominant de albumina si intr-o masura mai mica de proteine-SHBG (sex hormon binding globuline).

Metabolism

DSG este metabolizat prin hidroxilare si dehidrogenare la metabolitul activ ENG. ENG este metabolizat prin conjugare cu glucoronid si sulfat.

Eliminare

ENG are un timp de injumatatire de aproximativ 30 ore, fara sa existe o diferenta intre administrarea singulara si doze multiple. Nivelele plasmatice de echilibru sunt atinse dupa 4-5 zile. Clearance-ul seric dupa administrarea i.v. de ENG este de aproximativ 10 l/ora. Excretia ENG si a metabolitilor sai, atat ca steroizi liberi cat si conjugati, se face prin urina si prin materii fecale (raport 1,5:1). La femeile care alapteaza, ENG este excretat prin laptele matern avand un raport lapte/ser de 0,37–0,55. Pe baza acestor date, si a unui consum de lapte estimat la 150 ml/kgcorp/zi, sugarul poate ingera 0,01 – 0,05 µg etonogestrel.

Indicatii:

Cerazette este un comprimat pe baza doar de progestogen, care contine progestogen desogestrel Ca si alte comprimate numai cu progestogen, Cerazette se potriveste cel mai bine pentru utilizarea pe durata alaptarii si pentru femeile care nu pot sau nu vor sa utilizeze estrogeni.

Spre deosebire de comprimatele traditionale numai cu progestogen, efectul contraceptiv al Cerazette este obtinut in primul rand prin inhibarea ovulatiei. Alte efecte includ crestrea vascozitatii mucusului cervical.

In studiul a 2 cicluri, folosind ca definitie a ovulatiei un nivel de progesteron mai mare de 16 nmoli/litru pentru o perioada de 5 zile consecutive, a fost gasita o incidenta a ovulatiei de 1% (1/103) cu 95% interval de incredere de 0.02% - 5,29% in grupul ITT (esecuri ale metodei si ale utilizatorului). Inhibitia ovulatiei a fost obtinuta din primul ciclu de utilizare. In acest studiu, dupa intreruperea administrarii de Cerazette dupa 2 cicluri (un interval de 56 de zile), ovulatia a avut loc in medie dupa 17 zile ( intr-un interval de 7-30 de zile).

Intr-un studiu comparativ de eficacitate (cu un timp permis de maximum 3 ore pentru o tableta uitata), totalul Pearl-Index al grupului ITT pentru Cerazette a fost de 0.4 ( 95% interval de incredere 0.09% - 1,20%), comparativ cu 1,6 ( 95% interval de incredere 0.42% - 3,96%), pentru 30 µg levonorgestrel.

Pearl-Index pentru Cerazette este comparabil cu cel descoperit de-a lungul timpului pentru CO combinate, in general, la populatia de utilizatori de CO.

Tratamentul cu Cerazette conduce scaderea nivelului de estradiol, la un nivel corespunzator fazei foliculare timpurii. Nu au fost observate efecte clinice semnificative asupra metabolismului glucidic, metabolismului lipidic si asupra hemostazei.

Contraindicatii:

Sarcina cunoscuta sau suspectata;

Boala tromboembolica venoasa activa;

Prezenta sau istoricul unei boli hepatice grave, atat timp cat valorile functiei hepatice nu au revenit la normal;

Tumori dependente de progesteron;

Sangerare vaginala nediagnosticata;

Hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele Cerazette.

Mod de administrare:

Comprimatele trebuiesc luate in fiecare zi, aproximativ la aceeasi ora, astfel incat intervalul dintre doua comprimate sa fie intotdeauna de 24 de ore. Prima tableta trebuie luata in prima zi a sangerarii menstruale. Apoi, trebuie sa se administreze cate o tableta pe zi, in mod continuu, fara sa se ia in considerare o posibila sangerare. Un blister nou trebuie inceput in ziua urmatoare terminarii celui anterior.

Cum sa incepi Cerazette

Nu a mai fost utilizat anterior un contraceptiv hormonal in luna precedenta

Administrarea comprimatelor trebuie sa inceapa in prima zi a ciclului menstrual natural (ziua 1 este prima zi a sangerarii menstruale). Inceperea administrarii in ziua 2-5 este permisa, dar in timpul primului ciclu este recomandata o metoda de bariera, in timpul primelor 7 zile de administrare a comprimatelor.

Dupa un avort in timpul primului trimestru

Dupa un avort in timpul primului trimestru se recomanda sa se inceapa administrarea imediat. In acest caz nu este necesara utilizarea nici unei alte metode contraceptive suplimentare.

Dupa nastere sau un avort in trimestrul al II-lea

Tratamentul contraceptiv cu Cerazette dupa nastere poate fi inceput inainte de revenirea menstruatiei. Daca au trecut mai mult de 21 de zile trebuie intai eliminata posibilitatea unei sarcini si trebuie folosita o metoda contraceptiva suplimentara.

Pentru informatii suplimentare despre alaptare vezi paragraful 4.6

Cum sa incepi Cerazette atunci cand se trece de la alte metode contraceptive

Trecerea de la contraceptive orale combinate (COC)

Femeia trebuie sa inceapa tratamentul cu Cerazette in ziua de dupa ultimul comprimat activ a COC. In acest caz utilizarea unei metode contraceptive suplimentare nu este necesara.

Trecerea de la metode bazate doar pe progestogen ( minipilula, injectie, implant sau un sistem intrauterin ce elibereaza progestogen [DIU])

Femeia poate trece oricand de la minipilula (de la implant sau DIU-din ziua de indepartare; de la injectabil - din ziua in care urmatoarea injectie va fi facuta).Comprimatul uitat

Protectia contraceptiva poate fi redusa daca trec mai mult de 36 de ore intre 2 comprimate. Daca utilizatoarea are mai putin de 12 ore de intarziere la administrarea comprimatului, comprimatul uitat trebuie luata imediat ce-si reaminteste de ea si urmatoarea tableta trebuie administrata la ora obisnuita. Daca au trecut mai mult de 12 ore de intarziere trebuie sa se foloseasca o metoda contraceptiva suplimentara pentru urmatoarele 7 zile. Daca comprimatele au fost uitate in prima saptamana si a avut loc un act sexual in saptamana dinaintea saptamanii in care s-au uitat comprimatele, exista posibilitatea unei sarcini. Daca apar varsaturi in decurs de 3-4 ore de la administrarea comprimatei, se aplica acelasi protocol ca pentru un comprimat uitat.

Supravegherea tratamentului

Inainte de prescriptie, trebuie efectuata o anamneza detaliata a cazului si se recomanda o examinare ginecologica atenta, pentru a exclude sarcina. Inainte de prescriptie trebuiesc investigate tulburari ale ciclului menstrual, precum oligomenoreea si amenoreea. Intervalul dintre controale depinde de caracteristicile fiecarui caz. Daca produsul prescris poate influenta considerabil o boala latenta sau manifesta (a se vedea Paragraful 4.4), examinarile de control trebuiesc modificate corespunzator.

Chiar daca Cerazette este luat in mod regulat, pot sa apara tulburari ale ciclului menstrual. Daca ciclul este foarte frecvent si neregulat, trebuie luata in considerare o alta metoda contraceptiva. Daca simptomele persista, trebuie exclusa si o cauza organica.

Evaluarea amenoreei pe durata tratamentului depinde de modul de administrare al comprimatelor daca a fost in concordanta cu instructiunile si poate include un test de sarcina.

Tratamentul trebuie oprit daca apare sarcina.

Reactii adverse:

Cel mai obisnuit efect secundar raportat este sangerarea neregulata. Diferite tipuri de sangerari neregulate au fost raportate de pana la 50% dintre femeile care utilizeaza Cerazette. Deoarece Cerazette determina inhibitia ovulatiei aproape de 100%, fata de alte pilule numai cu progestogen, sangerarea neregulata este mai obisnuita decat la pilulele doar pe baza de progestagen. La 20???30% dintre femei, sangerarea poate deveni mai frecventa, in timp ce la alte 20% sangerarea poate deveni mai putin frecventa sau poate lipsi total. Sangerarea vaginala poate avea de asemenea o durata mai lunga. Dupa cateva luni de utilizare, sangerarile tind sa devina mai putin frecvente. Informatiile, consilierea si un jurnal al sangerarilor pot imbunatati acceptarea de catre femeie a tiparului sangerarii.

Alte efecte secundare raportate mai frecvent (> 2,5%) in cadrul studiilor clinice cu Cerazette au fost acnee, schimbari de dispozitie, durere de san, greata si crestere in greutate. Efectele secundare mentionate in tabelul de mai jos au fost considerate de catre investigatori ca avand o legatura posibila sau probabila cu tratamentul.

La femeile care folosesc contraceptive orale (combinate) s-au raportat un numar de efecte nedorite (serioase), care sunt expuse mai detaliat in paragraful 4.4 Avertismente speciale si precautii la utilizare. Acestea includ tulburari tromboembolice venoase si arteriale, tumori dependente hormonal (ex. tumori hepatice, cancer de san), si cloasma.

Precautii:

Riscul de cancer de san creste in general odata cu avansarea in varsta. Pe parcursul utilizarii de contraceptive orale (CO), riscul de fi diagnosticata cu cancer de san este usor crescut. Acest risc crescut dispare treptat pe parcursul a 10 ani de la intreruperea utilizarii de CO si nu a fost asociat cu durata de utilizare, ci cu varsta femeii in momentul utilizarii de CO. Numarul estimat de cazuri diagnosticate la 10.000 de femei care utilizeaza CO combinate (pana la 10 ani dupa intrerupere), fata de cele care nu utilizeaza niciodata OC intr-o perioada similara, pentru grupele de varsta respective, a fost calculat ca fiind: 4,5/4 (16-19 ani), 17,5/16 (20–24 ani), 48,7/44 (25–29 ani), 110/100 (30–34 ani), 180/160 (35–39 ani) si 260/230 (40–44 ani). Riscul la utilizatorii de POP este posibil sa fie similar cu cel asociat cu CO combinate. Cu toate acestea, pentru POP, dovezile sunt mai putin relevante. In comparatie cu riscul de a face cancer de san vreodata in viata, cresterea de risc, asociat cu folosirea CO, este mica. Cazurile de cancer de san diagnosticate la utilizatoarele de CO tind sa fie intr-un stadiu mai putin avansat decat la cele care nu au utilizat CO. Riscul crescut la utilizatoarele de CO se poate datora unui diagnostic mai precoce, efectelor biologice ale pilulei sau unei combinatii a ambelor. Deoarece efectul biologic nu poate fi exclus, trebuie efectuata o evaluare individuala a raportului beneficiu/ risc la femeile care au un cancer la san in antecedente si la femeile la care cancerul la san este diagnosticat in timp ce se utilizeaza Cerazette.

Dat fiind faptul ca nu se poate exclude un efect biologic al progestogenilor asupra cancerului hepatic, Trebuie efectuata o evaluare individuala a raportului beneficiu/ risc la femeile care au cancer hepatic.

Investigatiile epidemiologice au asociat utilizarea de CO combinate cu o incidenta crescuta de tromboembolism venos (TEV, tromboza venoasa profunda si embolie pulmonara). Desi nu se cunoaste importanta clinica a acestei asocieri pentru desogestrelul utilizat drept contraceptiv in absenta unui component estrogenic, Cerazette ar trebui intrerupt in cazul unei tromboze. Intreruperea Cerazette trebuie, de asemenea, luata in considerare in cazul unei imobilizari pe termen lung datorate unei operatii sau a unei boli. Femeile cu istoric de tulburari tromboembolice trebuiesc avertizate de posibilitatea unei recurente.

Desi progestogenii pot avea efect asupra rezistentei periferice la insulina si asupra tolerantei la glucoza, nu exista nici o dovada privind necesitatea de a modifica schema de tratament la pacientele cu diabet care utilizeaza pilule doar pe baza de progestogen. Cu toate acestea, pacientele cu diabet, ar trebui supravegheate cu atentie pe durata primelor luni de utilizare.

Tratamentul cu Cerazette conduce la scaderea nivelului seric de estradiol, la un nivel corespunzator fazei foliculare timpurii. Nu se stie inca daca descresterea are impact clinic semnificativ asupra densitatii minerale osoase.

Protectia cu pilule traditionale pe baza doar de progesteron contra sarcinilor ectopice nu este la fel de buna ca cea cu contraceptive orale combinate, care a fost asociata mai des cu aparitia de ovulatii pe durata utilizarii de pilule doar pe baza de progesteron. In ciuda faptului ca Cerazette inhiba puternic ovulatia, sarcina ectopica trebuie luata in considerare la diagnosticul diferential, daca femeile au amenoree sau au dureri abdominale.

Ocazional poate sa apara cloasma, mai ales la femeile cu antecedente de „cloasma gravidarum”. Femeile cu tendinta de cloasma trebuie sa evite expunerea la soare sau la raze ultraviolete in timp ce iau Cerazette.

Interactiuni:

Interactiunile medicamentoase pot sa reduca eficienta contraceptivelor orale (CO). Datele se bazeaza in primul rand pe datele despre CO combinat. Totusi, exista si date despre contraceptivele doar pe baza de progesteron. S-a stabilit existenta de interactiuni cu hidantoina, barbituricele, primidona, carbamazepina si rifampicina; probabil si pentru oxcarbazepina, rifabutina, felbamat, ritonavir, griseofulvina si produse continand sunatoare (Hypericum perforatum). Mecanismul acestor interactiuni pare sa se bazeze pe proprietatile de inductie a enzimelor hepatice ale acestor medicamente. Inductia enzimatica maxima nu se observa timp de 2-3 saptamani, dar poate persista pentru cel putin 4 saptamani de la incetarea tratamentului medicamentos. La femeile tratate cu medicamente inductoare enzimatice, se recomanda suplimentar utilizarea temporara a unei metode bariera sau se prescrie o alta metoda contraceptiva nehormonala.

In timpul tratamentului cu carbune medicinal, absorbtia de steroid din tableta poate fi redusa si astfel si eficienta contraceptiva. In aceste circumstante, se aplica protocolul dat pentru comprimate uitate.

Sarcina si alaptarea:

Studiile pe animale au aratat ca dozele foarte mari de substante progesteronice pot determina masculinizarea fetusilor de sex feminin.

Studiile epidemiologice extinse nu au aratat risc crescut de malformatii congenitale ale copiilor nascuti de femei care au folosit CO inainte de sarcina, si nici un efect teratogenic atunci cand CO au fost luate in mod accidental in perioada sarcinii timpurii. Datele de farmacovigilenta colectate, in legatura cu diferite CO combinate ce contin desogestrel, nu indica nici ele un risc crescut.

Cerazette nu influenteaza productia sau calitatea laptelui matern. Totusi, cantitati mici de etonogestrel sunt excretate in lapte. Drept rezultat, 0,01–0,05 µg etonogestrel pe kgcorp si pe zi pot fi ingerate de catre copil (pe baza unei ingestii de lapte estimate de 150 ml/kcorp/zi). In timp ce datele de supraveghere pe termen lung nu sunt disponibile, datele pe termen de 7 luni pentru Cerazette nu indica risc pentru sugar. Cu toate acestea, cresterea si dezvoltarea copilului trebuiesc observate cu atentie.

Supradozaj:

Nu au fost raportate efecte daunatoare grave datorate supradozei. Simptomele care pot sa apara in acest caz sunt: greata, varsaturile si, la tinere, o usoara hemoragie vaginala. Nu exista antidot si tratamentul ulterior trebuie sa fie simptomatic.

Ambalaj, prezentare:

Comprimate filmate albe rotunde, biconvexe imprimate pe o fata cu simbolurile “KV” si “2” dispuse suprapus si “Organon *” pe cealalta fata.

Cutie cu 3 blistere din PVC/Al a cate 28 comprimate filmate.

„Farmablu.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acesta prezentare. Rareori acestea pot contine mici inadvertente: fotografia are caracter informativ si poate contine detalii sau caracteristici neincluse in produsul livrat, unele specificatii sau pretul, pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.”
36 comentarii
Adina, 09-04-2010
pot sa raman insarcinata cu cerazette chiar daca le-am utilizat corect? pun aceasta intrebare deoarece dupa 28 de zile in care am luat cerazette menstruatia a constat intr o usoara scurgere si atat.precizez ca in prezent alaptez
FarmaBlu, 09-04-2010
Probabilitatea de a ramane insarcinata cu Cerazette este de 1%.
ina, 06-06-2010
Cand sa-mi iau pastila azi de cerazette mi-am dat seama ca am uitat sa o iau pe cea de ieri deci am sarit o zi si in plus am avut contact sexual pana sa-mi dau seama.M-am speriat si am luat-o pe cea uitata caci in prospect nu am inteles exact ce trebuie sa faci cand uiti o zi.O sari ,o iei pe cea uitata ,iei 2?
FarmaBlu, 07-06-2010
Depinde in ce moment al ciclului sunteti. Daca ati luat comprimatul uitat imediat ce v-ati amintit, luati urmatoarele comprimatela orele obisnuite. In urmatoarele 7 zile folositi si prezervativ. Daca ati uitat sa luati comprimatul in prima saptamana, exista posibilitatea sa ramaneti insarcinata. In acest caz trebuie sa va prezentati la medic.
Ana, 20-07-2010
Vroiam sa stiu...eu nu sunt in Romania..si am fost la doctor pt o reteta de anticonceptionale..si mi-au gasit tensiunea maricica...si nu au vrut sa imi mai prescrie anticonceptionale...si mi-au dat Cerazette...si mi-au spus sa le iau zi de zi....vroiam sa stiu cat de sigure sunt...si pe langa asta eu am avut dintotdeauna probleme cu menstruatia...imi venea odata la 2..3 luni..acum daca incep tratamentul cu cerazette...iar..o sa am semne de intrebare in fiecare luna..pt ca am inteles..ca deregleaza menstruatia...vroiam sa intreb ce parere aveti despre injectie?sau despre implantul in mana sunt ok?sigure?as prefera metodele astea decat sa stau in fiecare luna cu stresul...de a fi sau nu insarcinata..astept raspuns..multumesc..
FarmaBlu, 23-07-2010
Cerazette are concentratie mai mica de hormoni decat alte anticonceptionale, dar nu deregleaza menstruatia. Datorita faptului ca aveti tensiune, nu puteti apela la implant sau injectii. Ca alternativa, puteti folosi anticonceptionale locale: Pharmatex ovule sau crema, prezervativ.
katy, 20-02-2011
pana acum foloseam desorelle iar acum in urma unui control am aflat ca am fibrom si din aceasta cauza nu mai pot lua aceste pastile
in schimb mi s-a spus ca pot lua cerazette.cat de sigure sunt?precizez ca am si hipertensiune.sunt bune pt mine tinand cont de faptul ca am acel fibrom?cat de sigure sunt?
FarmaBlu, 25-02-2011
Cerazette sunt sigure la fel ca Desorelle, adica 99.9%.
andreea, 23-04-2011
buna,am tot citit despre aceste pilule,dar tot nu sunt lamurita.am o fetita de 12 saptamani si alaptez,iau cezarette de o luna jumate.prima folie am luat-o bine dupa cum era indicat.a doua folie am luat prima pilula apoi a doua zi am luat pilula de dedesubt(fara sa imi dau seama),apoi a 3-a zi am luat a 2-a pilula cum ar veni.si am continuat asa.nu mia venit inca menstruatia,contin toate acelasi dozaj???
FarmaBlu, 26-04-2011
Toate comprimatele din cutia de Cerazette contin aceeasi concentratie de substanta activa, deci nu are importanta in ce ordine le luati.
deyutza, 10-09-2011
buna.alaptez.si.iau.cerazette.si.numai.am.menstra.daca.numai.alaptez.pot.continua.cu.cerazette?o.sami.vina.menstra?
FarmaBlu, 13-09-2011
Continuati sa luati cerazette chiar daca alaptati .
In privinta momentului cand vine menstruatia acesta difera de la persoana la persoana
anamaria marcu, 03-10-2011
buna. am un baietel de 8 luni ,iar de 6 luni iau cerazette,prescris de medicul ginecolog.acum nu mai alaptez.pot sa iau in continuare cerazette?de la 2 luni dupa nastere am avut ciclu iar luna trecuta nu.pot fi insarcinata?nu am uitat nici macar o pastila
FarmaBlu, 04-10-2011
Daca ati luat pilulele in fiecare zi la aceeasi ora si in ordinea de pa blister nu ar trebui sa fiti insarcinata ,cel mai bine este sa faceti un test de sarcina sau sa mergeti la ginecolog ,poate aveti o dereglare.
cora, 26-11-2011
Buna! Am luat cerazette de cand mi-a prescris medicul( la doua luni dupa ce am nascut). In acest timp mi-a venit menstra de doua ori( la 6 luni si la 8 luni ) Cand am incetat alaptarea am incetat sa iau si pastilele , continuand protectia cu prezervativ. Am incetat sa iau pastilele pe 21 octombrie dar nici acum nu mi-a venit menstra. Ce sa fie? Saptamana trecuta am facut un test desarcina si este negativ.
hanna, 27-11-2011
este normala sangerarea dupa doar 2 zile in care am luat Cerazette?
Crina, 28-11-2011
Buna. Am inceput de 3 zile sa iau anticonceptionalele Cerazette, dar din greseala in loc sa incep cu randul de sus al foliei(cum era precizat in prospect), am inceput cu randul de jos. Are vreo importanta ordinea pastilelor sau toate contin aceeasi doza de hormoni?
FarmaBlu, 29-11-2011
Consultati un ginecolog,deoarece la tratamente hormonale raspunsul organismului este foarte diferit
FarmaBlu, 30-11-2011
Nu este normala sangerarea,mergeti la un control
FarmaBlu, 30-11-2011
Toate pastilele au aceeasi concentratie de hormoni
Ana , 02-12-2011
am inceput sa sangerez la o saptamana dupa ce am luat cezarette, este normal sau nu,precizez ca l am luat la 40 de zile dupa nastere
FarmaBlu, 07-12-2011
In acest caz este bine sa consultati medicul dvs ginecolog. Nu este normal sa sangerati.
Mihaela, 16-07-2012
Buna.Am doua saptamani de cand am nascut si alaptez,as vrea sa stiu de cand sa incep sa iau Cerazette?
FarmaBlu, 27-07-2012
Din prima zi a ciclului menstrual.
ANDREEA, 15-08-2012
buna am nascut acu 4 luni si alaptez nu mi a venit menstruatia pot lua cerazzette??
FarmaBlu, 20-08-2012
Tratamentele hormonale trebuie efectuate dupa un prealabil consult.
ANKA, 10-09-2012
daca am luat ceazette dupa terminarea primului ciclu menstrual de dupa nastere mai are efect sau ce trebuie sa fac?
FarmaBlu, 12-09-2012
Va rugam sa detaliati. Nu intelegem ce doriti sa aflati.
andreea , 12-09-2012
buna am loat timp de 2 saptamani pastile si leam intrerpt ca imi dadeau dureri de cap si imi era mmereu foame
si acuma vreau sa incep din nou ce pastile pot loa?? va rog daca imi puteti raspunde acuma
FarmaBlu, 14-09-2012
Din ce inteleg, durerile de cap au fost provocate de anticonceptionalele
Cerazette ? Daca da, recomandat este sa va adresati unui medic specialist pentru schimbarea tratamentului. Nu va pot recomanda nimic pt ca administrarea de conceptionale se face dupa un prealabil dozaj de hormoni.
Dana, 24-09-2012
Am 43 de ani ??i mi s-a recomandat cerazette pentru tratarea endometriozei de care am fost operat? laparoscopic. Citind prospectul am aflat c? exist? ni??te precau??ii ??n leg?tur? cu utilizarea acestui medicament. Ce m? sf?tui??i s? fac? S? ??ncep tratamentul sau exist? ??i o alt? solu??ie la aceast? problem??
FarmaBlu, 02-10-2012
Puteti sa administrati Cerazette daca v-a recomandat medicul. Iar in ceea ce priveste un alt tratament, tot medicului va adresati.
aurora, 02-10-2012
buna ziua.medicul mi a recomandat cerazette,pot sa il iau deja chiar dak nu a aparut menstruatia?mentionez k am nascut si au trecut 40 zile.va multumesc.
FarmaBlu, 08-10-2012
Va recomand sa va adresati medicului ginecolog.
Mihaela, 31-10-2012
Buna ziua, as dori sa stiu daca se pot lua cerazette si daca nu o sa mai alaptez, in perioada imediat urmatoare, pentru o luna sau doua pana hotarasc o alta metoda contraceptiva. Multumesc!
FarmaBlu, 14-11-2012
Cerazette poate fi utilizat daca alaptati. Nu influenteaza productia sau calitatea laptelui matern.In cazul in care nu mai alaptati si doriti sa continuati contraceptia, adresati-va medicului dvs.

Adauga un comentariu:

Nume:(*) Email:(*)
Voteaza:Comentariu:

Va recomandam
Novynette x 21cp.film
Lista completa produse

Promotii actuale:

-4%
ELMEX Ortho-periuta de dinti x 1bu...
doar 2279 RON
-4%
ELMEX Periute interdentare 5mm x 6...
doar 4654 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte fara zahar x...
doar 4559 RON
-4%
ELMEX Set periute interdentare mix...
doar 3039 RON
-4%
ELMEX Sensitive Plus Zahnpasta-pas...
doar 3419 RON
-4%
Sambucol pentru copii x 120ml
doar 4559 RON
-4%
ELMEX Sensitive-apa de gura x 100m...
doar 6649 RON
-4%
ELMEX Junior-apa de gura x 400ml ...
doar 5414 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte x 120ml
doar 4559 RON
-4%
ELMEX Sensitive Professional-apa d...
doar 7029 RON

Recomandari pentru tine:

Nurofen raceala si gripa x 12c...
doar 2499 RON
MUSTELA Vitamin Barrier crema ...
doar 1799 RON
Decasept propolis x 20cp
doar 563 RON
Accutrend Glucoza x 25 teste
doar 8299 RON
Accutrend Triglycerides x 25 t...
doar 18999 RON
Tinctura branca ursului x 50ml...
doar 2899 RON
AVENE Apa termala spray x 50ml
doar 2099 RON
Parasinus x 20cp
doar 1099 RON
Alcool Stop x 30cps
doar 1399 RON
Baraka 100mg x 24cps
doar 999 RON