Viziteaza magazinul FarmaBlu.ro pe ShopMania vezi produsele la promotie

Producatori

Cerazette 0,075mg x 28cp.film

Cerazette 0,075mg x 28cp.film
Producator: ORGANON LABORATORIES LTD MAREA BRITANIE Grupa farmaceutica: hormoni sexuali ┼či modulatori ai sistemului genital, progestative
ID: 9479

Informatii cumparare

Produs similar:

Postinor 2 0,75 mg x 2cp
55.99 RON
Acest produs nu poate fi achizitionat online! Conform legislatiei actuale acest medicament poate fi cumparat doar direct din farmacii pe baza de reteta.
ASCII

Compozitie:

Cerazette 0,075 mg, comprimate filmate
Un comprimat filmat conţine desogestrel 0,075 mg
Nucleu: amidon de porumb, povidon─â, ╬▒ tocoferol, acid stearic, dioxid de siliciu coloidal anhidru, lactoz─â monohidrat.
Film: hipromeloz─â, macrogol 400, dioxid de titan ( E171), talc.

Actiune:

Cerazette este un comprimat pe baz─â doar de progestogen, care con┼úine progestogen desogestrel Ca ┼či alte comprimate numai cu progestogen, Cerazette se potrive┼čte cel mai bine pentru utilizarea pe durata al─âpt─ârii ┼či pentru femeile care nu pot sau nu vor s─â utilizeze estrogeni. Spre deosebire de comprimatele tradi┼úionale numai cu progestogen, efectul contraceptiv al Cerazette este ob┼úinut ├«n primul r├ónd prin inhibarea ovula┼úiei. Alte efecte includ cre┼čtrea v├óscozit─â┼úii mucusului cervical.

├Än studiul a 2 cicluri, folosind ca defini┼úie a ovula┼úiei un nivel de progesteron mai mare de 16 nmoli/litru pentru o perioad─â de 5 zile consecutive, a fost g─âsit─â o inciden┼ú─â a ovula┼úiei de 1% (1/103) cu 95% interval de ├«ncredere de 0.02% - 5,29% ├«n grupul ITT (e┼čecuri ale metodei ┼či ale utilizatorului). Inhibi┼úia ovula┼úiei a fost ob┼úinut─â din primul ciclu de utilizare. In acest studiu, dup─â ├«ntreruperea administr─ârii de Cerazette dup─â 2 cicluri (un interval de 56 de zile), ovula┼úia a avut loc ├«n medie dup─â 17 zile ( ├«ntr-un interval de 7-30 de zile).

├Äntr-un studiu comparativ de eficacitate (cu un timp permis de maximum 3 ore pentru o tablet─â uitat─â), totalul Pearl-Index al grupului ITT pentru Cerazette a fost de 0.4 ( 95% interval de ├«ncredere 0.09% - 1,20%), comparativ cu 1,6 ( 95% interval de ├«ncredere 0.42% - 3,96%), pentru 30 ┬Ág levonorgestrel.
Pearl-Index pentru Cerazette este comparabil cu cel descoperit de-a lungul timpului pentru CO combinate, în general, la populaţia de utilizatori de CO.
Tratamentul cu Cerazette conduce sc─âderea nivelului de estradiol, la un nivel corespunz─âtor fazei foliculare timpurii. Nu au fost observate efecte clinice semnificative asupra metabolismului glucidic, metabolismului lipidic ┼či asupra hemostazei.

Proprietăţi farmacocinetice
Absorbţie
Dup─â administrare, Cerazette desogestrel (DSG) este rapid absorbit ┼či convertit ├«n etonogestrel (ENG). ├Än condi┼úii de echilibru, nivelele serice de v├órf sunt atinse ├«n 1,8 ore de la ingestia comprimatei iar biodisponibilitatea absolut─â a ENG este de aproximativ 70%.

Distribuţie
ENG este legat de proteinele serice ├«n propor┼úie de 95,5-99%, predominant de albumin─â ┼či ├«ntr-o m─âsur─â mai mic─â de proteine-SHBG (sex hormon binding globuline).

Metabolism
DSG este metabolizat prin hidroxilare ┼či dehidrogenare la metabolitul activ ENG. ENG este metabolizat prin conjugare cu glucoronid ┼či sulfat.

Eliminare
ENG are un timp de injum─ât─â┼úire de aproximativ 30 ore, f─âr─â s─â existe o diferen┼ú─â ├«ntre administrarea singular─â ┼či doze multiple. Nivelele plasmatice de echilibru sunt atinse dup─â 4-5 zile. Clearance-ul seric dup─â administrarea i.v. de ENG este de aproximativ 10 l/or─â. Excre┼úia ENG ┼či a metaboli┼úilor s─âi, at├ót ca steroizi liberi c├ót ┼či conjuga┼úi, se face prin urin─â ┼či prin materii fecale (raport 1,5:1). La femeile care al─âpteaz─â, ENG este excretat prin laptele matern av├ónd un raport lapte/ser de 0,37ÔÇô0,55. Pe baza acestor date, ┼či a unui consum de lapte estimat la 150 ml/kgcorp/zi, sugarul poate ingera 0,01 ÔÇô 0,05 ┬Ág etonogestrel.

Indicatii:

Contracepţie.

Contraindicatii:

Sarcin─â cunoscut─â sau suspectat─â;
Boal─â tromboembolic─â venoas─â activ─â;
Prezenţa sau istoricul unei boli hepatice grave, atât timp cât valorile funcţiei hepatice nu au revenit la normal;
Tumori dependente de progesteron;
Sângerare vaginală nediagnosticată;
Hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele Cerazette.

Mod de administrare:

Comprimatele trebuiesc luate ├«n fiecare zi, aproximativ la aceea┼či or─â, astfel ├«nc├ót intervalul dintre dou─â comprimate s─â fie ├«ntotdeauna de 24 de ore. Prima tablet─â trebuie luat─â ├«n prima zi a s├ónger─ârii menstruale. Apoi, trebuie s─â se administreze c├óte o tablet─â pe zi, ├«n mod continuu, f─âr─â s─â se ia ├«n considerare o posibila s├óngerare. Un blister nou trebuie ├«nceput ├«n ziua urm─âtoare termin─ârii celui anterior.

Cum să începi Cerazette
Nu a mai fost utilizat anterior un contraceptiv hormonal în luna precedentă
Administrarea comprimatelor trebuie să înceapă în prima zi a ciclului menstrual natural ( ziua 1 este prima zi a sângerării menstruale). Începerea administrării în ziua 2-5 este permisă, dar în timpul primului ciclu este recomandată o metodă de barieră, în timpul primelor 7 zile de administrare a comprimatelor.

După un avort în timpul primului trimestru
După un avort în timpul primului trimestru se recomandă să se înceapă administrarea imediat. În acest caz nu este necesară utilizarea nici unei alte metode contraceptive suplimentare.

Dupa na┼čtere sau un avort ├«n trimestrul al II-lea
Tratamentul contraceptiv cu Cerazette dup─â na┼čtere poate fi ├«nceput ├«nainte de revenirea menstrua┼úiei. Dac─â au trecut mai mult de 21 de zile trebuie ├«nt├ói eliminat─â posibilitatea unei sarcini ┼či trebuie folosit─â o metod─â contraceptiv─â suplimentar─â.

Cum să începi Cerazette atunci când se trece de la alte metode contraceptive
Trecerea de la contraceptive orale combinate (COC)
Femeia trebuie să înceapă tratamentul cu Cerazette în ziua de după ultimul comprimat activ a COC. În acest caz utilizarea unei metode contraceptive suplimentare nu este necesară.
Trecerea de la metode bazate doar pe progestogen ( minipilulă, injecţie, implant sau un sistem intrauterin ce eliberează progestogen [DIU])
Femeia poate trece oricând de la minipilulă (de la implant sau DIU-din ziua de îndepărtare; de la injectabil - din ziua în care următoarea injecţie va fi făcută).

Comprimatul uitat
Protec┼úia contraceptiv─â poate fi redus─â dac─â trec mai mult de 36 de ore ├«ntre 2 comprimate. Dac─â utilizatoarea are mai pu┼úin de 12 ore de ├«nt├órziere la administrarea comprimatului, comprimatul uitat trebuie luat─â imediat ce-┼či reaminte┼čte de ea ┼či urm─âtoarea tablet─â trebuie administrat─â la ora obi┼čnuit─â. Dac─â au trecut mai mult de 12 ore de ├«nt├órziere trebuie s─â se foloseasc─â o metod─â contraceptiv─â suplimentar─â pentru urm─âtoarele 7 zile. Dac─â comprimatele au fost uitate ├«n prima sapt─âm├ón─â ┼či a avut loc un act sexual ├«n s─âpt─âm├óna dinaintea s─âpt─âm├ónii ├«n care s-au uitat comprimatele, exist─â posibilitatea unei sarcini. Dac─â apar v─ârs─âturi ├«n decurs de 3-4 ore de la administrarea comprimatei, se aplic─â acela┼či protocol ca pentru un comprimat uitat.

Supravegherea tratamentului
├Änainte de prescrip┼úie, trebuie efectuata o anamnez─â detaliat─â a cazului ┼či se recomand─â o examinare ginecologic─â atent─â, pentru a exclude sarcina. ├Änainte de prescrip┼úie trebuiesc investigate tulbur─âri ale ciclului menstrual, precum oligomenoreea ┼či amenoreea. Intervalul dintre controale depinde de caracteristicile fiec─ârui caz. Dac─â produsul prescris poate influen┼úa considerabil o boal─â latent─â sau manifest─â (a se vedea Paragraful 4.4), examin─ârile de control trebuiesc modificate corespunz─âtor.
Chiar dac─â Cerazette este luat ├«n mod regulat, pot s─â apar─â tulbur─âri ale ciclului menstrual. Dac─â ciclul este foarte frecvent ┼či neregulat, trebuie luat─â ├«n considerare o alt─â metod─â contraceptiv─â. Dac─â simptomele persist─â, trebuie exclus─â ┼či o cauz─â organic─â.
Evaluarea amenoreei pe durata tratamentului depinde de modul de administrare al comprimatelor dac─â a fost ├«n concordan┼ú─â cu instruc┼úiunile ┼či poate include un test de sarcin─â.
Tratamentul trebuie oprit dac─â apare sarcina.

Interactiuni:

Interac┼úiunile medicamentoase pot s─â reduc─â eficien┼úa contraceptivelor orale (CO). Datele se bazeaz─â ├«n primul r├ónd pe datele despre CO combinat. Totu┼či, exist─â ┼či date despre contraceptivele doar pe baz─â de progesteron. S-a stabilit existen┼úa de interac┼úiuni cu hidantoina, barbituricele, primidona, carbamazepina ┼či rifampicina; probabil ┼či pentru oxcarbazepin─â, rifabutin─â, felbamat, ritonavir, griseofulvin─â ┼či produse con┼úin├ónd sun─âtoare (Hypericum perforatum). Mecanismul acestor interac┼úiuni pare s─â se bazeze pe propriet─â┼úile de induc┼úie a enzimelor hepatice ale acestor medicamente. ├Änduc┼úia enzimatic─â maxim─â nu se observ─â timp de 2-3 s─âpt─âm├óni, dar poate persista pentru cel pu┼úin 4 s─âpt─âm├óni de la ├«ncetarea tratamentului medicamentos. La femeile tratate cu medicamente inductoare enzimatice, se recomand─â suplimentar utilizarea temporar─â a unei metode barier─â sau se prescrie o alt─â metod─â contraceptiv─â nehormonal─â.
├Än timpul tratamentului cu c─ârbune medicinal, absorb┼úia de steroid din tablet─â poate fi redus─â ┼či astfel ┼či eficien┼úa contraceptiv─â. ├Än aceste circumstan┼úe, se aplic─â protocolul dat pentru comprimate uitate.

Atentionari speciale:

Riscul de cancer de s├ón cre┼čte ├«n general odat─â cu avansarea ├«n v├órst─â. Pe parcursul utiliz─ârii de contraceptive orale (CO), riscul de fi diagnosticat─â cu cancer de s├ón este u┼čor crescut. Acest risc crescut dispare treptat pe parcursul a 10 ani de la ├«ntreruperea utiliz─ârii de CO ┼či nu a fost asociat cu durata de utilizare, ci cu v├órsta femeii ├«n momentul utiliz─ârii de CO. Num─ârul estimat de cazuri diagnosticate la 10.000 de femei care utilizeaz─â CO combinate (p├ón─â la 10 ani dup─â ├«ntrerupere), fa┼ú─â de cele care nu utilizeaz─â niciodat─â OC ├«ntr-o perioad─â similar─â, pentru grupele de v├órst─â respective, a fost calculat ca fiind: 4,5/4 (16-19 ani), 17,5/16 (20ÔÇô24 ani), 48,7/44 (25ÔÇô29 ani), 110/100 (30ÔÇô34 ani), 180/160 (35ÔÇô39 ani) ┼či 260/230 (40ÔÇô44 ani). Riscul la utilizatorii de POP este posibil s─â fie similar cu cel asociat cu CO combinate. Cu toate acestea, pentru POP, dovezile sunt mai pu┼úin relevante. ├Än compara┼úie cu riscul de a face cancer de s├ón vreodat─â ├«n via┼ú─â, cre┼čterea de risc, asociat cu folosirea CO, este mic─â. Cazurile de cancer de s├ón diagnosticate la utilizatoarele de CO tind s─â fie ├«ntr-un stadiu mai pu┼úin avansat dec├ót la cele care nu au utilizat CO. Riscul crescut la utilizatoarele de CO se poate datora unui diagnostic mai precoce, efectelor biologice ale pilulei sau unei combina┼úii a ambelor. Deoarece efectul biologic nu poate fi exclus, trebuie efectuat─â o evaluare individual─â a raportului beneficiu/ risc la femeile care au un cancer la s├ón in antecedente ┼či la femeile la care cancerul la s├ón este diagnosticat ├«n timp ce se utilizeaz─â Cerazette.
Dat fiind faptul c─â nu se poate exclude un efect biologic al progestogenilor asupra cancerului hepatic, Trebuie efectuat─â o evaluare individual─â a raportului beneficiu/ risc la femeile care au cancer hepatic.
Investiga┼úiile epidemiologice au asociat utilizarea de CO combinate cu o inciden┼ú─â crescut─â de tromboembolism venos (TEV, tromboz─â venoas─â profund─â ┼či embolie pulmonar─â). De┼či nu se cunoa┼čte importan┼úa clinic─â a acestei asocieri pentru desogestrelul utilizat drept contraceptiv ├«n absen┼úa unui component estrogenic, Cerazette ar trebui ├«ntrerupt ├«n cazul unei tromboze. ├Äntreruperea Cerazette trebuie, de asemenea, luat─â ├«n considerare ├«n cazul unei imobiliz─âri pe termen lung datorate unei opera┼úii sau a unei boli. Femeile cu istoric de tulbur─âri tromboembolice trebuiesc avertizate de posibilitatea unei recuren┼úe.
De┼či progestogenii pot avea efect asupra rezisten┼úei periferice la insulin─â ┼či asupra toleran┼úei la glucoz─â, nu exist─â nici o dovada privind necesitatea de a modifica schema de tratament la pacientele cu diabet care utilizeaz─â pilule doar pe baz─â de progestogen. Cu toate acestea, pacientele cu diabet, ar trebui supravegheate cu aten┼úie pe durata primelor luni de utilizare.
Tratamentul cu Cerazette conduce la sc─âderea nivelului seric de estradiol, la un nivel corespunz─âtor fazei foliculare timpurii. Nu se ┼čtie ├«nc─â dac─â descre┼čterea are impact clinic semnificativ asupra densit─â┼úii minerale osoase.
Protecţia cu pilule tradiţionale pe bază doar de progesteron contra sarcinilor ectopice nu este la fel de bună ca cea cu contraceptive orale combinate, care a fost asociată mai des cu apariţia de ovulaţii pe durata utilizării de pilule doar pe bază de progesteron. În ciuda faptului că Cerazette inhibă puternic ovulaţia, sarcina ectopică trebuie luată în considerare la diagnosticul diferenţial, dacă femeile au amenoree sau au dureri abdominale.
Ocazional poate s─â apar─â cloasma, mai ales la femeile cu antecedente de ÔÇ×cloasma gravidarumÔÇŁ. Femeile cu tendin┼ú─â de cloasm─â trebuie s─â evite expunerea la soare sau la raze ultraviolete ├«n timp ce iau Cerazette.

Sarcina si alaptarea:

Studiile pe animale au ar─âtat c─â dozele foarte mari de substan┼úe progesteronice pot determina masculinizarea fetu┼čilor de sex feminin.
Studiile epidemiologice extinse nu au aratat risc crescut de malforma┼úii congenitale ale copiilor n─âscu┼úi de femei care au folosit CO ├«nainte de sarcin─â, ┼či nici un efect teratogenic atunci c├ónd CO au fost luate ├«n mod accidental ├«n perioada sarcinii timpurii. Datele de farmacovigilen┼ú─â colectate, ├«n leg─âtur─â cu diferite CO combinate ce con┼úin desogestrel, nu indic─â nici ele un risc crescut.
Cerazette nu influen┼úeaz─â produc┼úia sau calitatea laptelui matern. Totu┼či, cantit─â┼úi mici de etonogestrel sunt excretate ├«n lapte. Drept rezultat, 0,01ÔÇô0,05 ┬Ág etonogestrel pe kgcorp ┼či pe zi pot fi ingerate de c─âtre copil (pe baza unei ingestii de lapte estimate de 150 ml/kcorp/zi). ├Än timp ce datele de supraveghere pe termen lung nu sunt disponibile, datele pe termen de 7 luni pentru Cerazette nu indic─â risc pentru sugar. Cu toate acestea, cre┼čterea ┼či dezvoltarea copilului trebuiesc observate cu aten┼úie.

Supradozaj:

Nu au fost raportate efecte d─âun─âtoare grave datorate supradozei. Simptomele care pot s─â apar─â ├«n acest caz sunt: grea┼úa, v─ârs─âturile ┼či, la tinere, o u┼čoar─â hemoragie vaginal─â. Nu exist─â antidot ┼či tratamentul ulterior trebuie s─â fie simptomatic.

Ambalaj, prezentare:

28 comprimate filmate.

ÔÇ×Farmablu.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acesta prezentare. Rareori acestea pot contine mici inadvertente: fotografia are caracter informativ si poate contine detalii sau caracteristici neincluse in produsul livrat, unele specificatii sau pretul, pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.ÔÇŁ
Va recomandam
Lista completa produse

Promotii actuale:

-4%
Sambucol Immuno Forte x 120ml
doar 4559 RON
-4%
ELMEX Ortho-periuta de dinti x 1bu...
doar 2279 RON
-4%
ELMEX Junior-apa de gura x 400ml ...
doar 5414 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte x 30cps
doar 5034 RON
-4%
ELMEX Erosionsschutz apa de gura x...
doar 7029 RON
-4%
ELMEX Pachet 2 (pasta Erosion+past...
doar 4274 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte fara zahar x...
doar 4559 RON
-4%
ELMEX Sensitive Plus Zahnpasta-pas...
doar 3419 RON
-4%
ELMEX Sensitive Professional-apa d...
doar 7029 RON
-4%
ELMEX Sensitive-apa de gura x 100m...
doar 6649 RON

Recomandari pentru tine:

Alcoolstop x 50ml
doar 999 RON
Accutrend Triglycerides x 25 t...
doar 18999 RON
5%
Sambucol pentru copii x 120ml
doar 4559 RON
Stieprox sampon antimatreata x...
doar 4099 RON
Alcool Stop x 30cps
doar 1399 RON
Uricol 5g granule susp x 6pl
doar 800 RON
DICLOREUM X 1 SPUMA CUT. 30mg/...
doar 4199 RON
Accutrend Glucoza x 25 teste
doar 8299 RON
Baraka 100mg x 24cps
doar 999 RON
Proculin 0,03% picaturi oftalm...
doar 1999 RON