Viziteaza magazinul FarmaBlu.ro pe ShopMania vezi produsele la promotie

Producatori

Coloxan 0,3% solutie oftalmica/auriculara x 5ml

Coloxan 0,3% solutie oftalmica/auriculara x 5ml
Producator: ALCON PHARMACEUTICALS LTD ELVETIA Substanta activa: ciprofloxacina
Grupa farmaceutica: antiinfectioase
ID: 886

Informatii cumparare

Produs similar:

Travatan 40mcg/ml solutie oftalmologica x 2,5ml
54.99 RON
Acest produs nu poate fi achizitionat online! Conform legislatiei actuale acest medicament poate fi cumparat doar direct din farmacii pe baza de reteta.
ASCII

Compozitie:

ALCON CILOXAN face parte dintr-un grup de medicamente denumite antiinfectioase. Acest grup include chinolonele (ciprofloxacina în acest caz) care au un spectru larg de activitate împolnva microorganismelor care pot infecta ochiul/ochii si urechea/urechile.

ALCON CILOXAN se prezinta ca un lichid (o solutie transparenta, incolora pâna la galben pal) într-un ambalaj care contine 5 ml picaturi oftalmice si auriculare, solutie, într-un flacon cu picurator din plastic, cu capac si sigiliu vizibil.

Indicatii:

ALCON CILOXAN se utilizeaza pentru tratamentul intectiilor oculare externe (inclusiv a infectiilor localizate în zonele învecinate ochiului), precum si pentru tratamentul otitei acute externe si a puseelor acute de otita medie cu drenare prin tub de timpanostomie.

Mod de administrare:

Pentru tratamentul ulcerelor corneene: ALCON CILOXAN trebuie administrat cu urmatoarea frecventa, chiar si in timpul noptii:
-în prima zi, doza este de doua picaturi la nivelul ochiului/ochilor afectat/afectati, la fiecare 15 minute în primele sase ore si apoi doua picaturi la nivelul ochiului/ochilor afectat/afectati la fiecare 30 de minute pentru tot restul zilei.
-în a doua zi de tratament, doza este de doua picaturi la nivelul ochiului/ochilor afectat/afectati din ora in ora. din a treia si pâna in a paisprezecea zi, doza este de doua picaturi la nivelul ochiului/ochilor afectat/afectati la fiecare patru ore.
Pentru tratamentul infectiilor superficiale ale ochiului si suprafetelor învecinate, doza este de una sau doua picaturi la nivelul ochiului/ochilor afectat/afectati la sase ore.
In infectii severe, doza pentru primele doua zile poate fi de una sau doua picaturi la fiecare doua ore, în timpul zilei.
De obicei, tratamentul dureaza 7-14 zile. Medicul dumneavoastra va va spune cât timp dureaza tratamentul.

Pentru administrare auriculara, doza uzuala este:
-pentru adulti: 4,picaturi de ALCON CILOXAN in conductul auditiv, de doua ori pe zi - dimineata si seara;
-pentru copii: 3 picâturi de ALCON CILOXAN în conductul auditiv, de doua ori pe zl - dimineata si seara.

Administrati-va aceste doze numai daca medicul nu v-a spus sa procedati altfel (de exemplu în cazul unui tampon îmbibat cu solutie, introdus in ureche). Administrati-va ALCON CILOXAN in ambele urechi numai daca medicul dvs. v-a sfatuit sâ o faceti.
Medicul dvs. va va spune cât timp dureaza tratamentul.

Utilizati ALCON CILOXAN numai ca picaturi oftalmice sau auriculare, asa cum v-a sfatuit medicul dvs.

ADMINISTRARE OFTALMICA
1.Luati flaconul de ALCON CILOXAN si o oglinda
2.Spalati-vâ pe mâini.
3.Desfaceti capacul prin rasucire.
4.Tineti flaconul între degetul mare si degetul mijlociu, cu picuratorul în jos (vezi fig 1)
5.Lasati capul pe spate Trageti pleoapa în jos cu un deget curat, pâna când se formeaza un buzunar intre pleoapa si ochi. Picatura va cadea aici (vezi fig 2)
6.Aduceti picurâtorui aproape de ochi. Va puteti ajuta si de oglinda.
7.Nu atingeti picurâtorui de ochii, pleoape, suprafetele învecinate sau alte Suprafete. Aceasta ar putea infecta picaturile.
8.Apasati usor cu aratatorul flaconul la baza astfel încât sa eliberati o picatura de ALCON CILOXAN® o data (vezi fig. 3).
9.Dupa administrarea ALCON CILOXAN, eliberati pleoapa inferioara, închideti ochiul sl apasati cu un deget coltul ochiului, lânga nas (vezi fig. 4). Aceasta ajuta la împiedicarea trecerii ALCON CILOXAN in restul corpului.
10.Daca va administrati picaturi în ambii ochi, repetati aceste etape si pentru celalalt ochi.
11.Imediat dupa utilizare, puneti capacul flaconului la IOG si însurubati-l strâns,
12.Nu va administrati simultan ALCON CILOXAN din mai multe flacoane.

ADMINISTRARE AURICULARA

1.Spâlati-va pe mâini. Persoana care administreaza ALCON CILOXAN picaturi auriculare solutie, trebuie sa se spele pe mâini cu apa si sapun (vezi fig. 1).
2.Curatati Urechea sl incalziti flaconul. Tineti flaconul de ALCON CILOXAN în mâna timp de 1-2 minute pentru a încalzi solutia. Curatati cu grijâ orice secretie care poate fi îndepartata cu usurinta din urechea externa. NU INTRODUCETI NICI UN OBIECT SAU TAMPON ÎN CONDUCTUL AUDITIV.
3.Desfaceti capacul prin rasucire.
4.Tineti flaconul între degetul mare si degetul mijlociu, cu picurâtorui în jos.
5.Persoana careia i se administreaza ALCON CILOXAN trebuie sa stea culcata pe o parte, cu urechea infectata în sus.
6.Aduceti picurâtorui aproape de conductul auditiv.
7.Nu atingeti picurâtorul de lobul urechii sau de conductul auditiv, suprafetele învecinate sau alta suprafete. Aceasta ar putea infecta picaturile.
8.Apasati usor cu aratatorul flaconul la baza astfellncât sa eliberati o picatura de ALCON CILOXAN o data (vezi Sg. 4).
9.Pentru infectii ale conductului auditiv extern: în timp ce pacientul sta culcat pe o parte, persoana care adminislreazâ picaturile trebuie sa traga usor de lobul urechii în sus si spre înapoi. Aceasta permite picaturilor sa intre în conductul audi- tiv (vezi fig. 5).
10.Pentru infectii ale urechii medii: în timp ce pacientul sta culcat pe o parte, persoana care administreaza picaturile trebuie sa apese usor pe tragus (vezi fig. 6) de cinci ori, cu o miscare de pompare. Aceasta permite picaturilor sa treaca prin tub în urechea medie.
11.Pacientul trebuie sa ramâna culcat pe o parte cel putin 60 de secunde, (vezi fig. 7)
12.Repetati procedura descrisa la punctele 2-10 si pentru cealalta ureche, daca ambele urechi sunt infectate.
13.Imediat dupa utilizare, puneti capacul flaconului la loc si însurubati-l strâns.
14.Nu va administrati simultan ALCON CILOXAN din mai multe flacoane.

Daca solutia nu ajunge in ochi/ureche, încercati din nou.
Daca ati uitat sa va administrati ALCON CILOXAN, administrati-va o doza de solutie imediat ce v-ati adus aminte. Daca este aproape timpul sa va administrati urmatoarea doza, sariti peste doza omisa si urmati tratamentul obisnuit. Nu va administrati o doza dubla pentru a recupera doza omisa.

Daca v-ati administrat prea mult medicament:
La nevoie, ALCON CILOXAN poate fi îndepartat din ochi sau ureche cu apa calduta. Daca v-ati administrat prea multa solutie în ureche, culcati-va pe o parte si lasati excesul de fluid sa se scurga din ureche.

Daca utilizati si alte medicamente pentru ochi sau urechi, asteptati 10-15 minute Intre administrarea ALCON CILOXAN si a celuilalt medicament.

Reactii adverse:

Ca si alte medicamente, ALCON CILOXAN poate avea efecte nedorite.

ADMINISTRARE OFTALMICA
Reactii adverse frecvente (acestea pot afecta aproximativ unul p??na la 10 pacienti din 100).
Efecte la nivelul ochiului: disconfort, precipitat alb, senzatie de corp strain, senzatie de corp strain, cruste/cristale la marginea pleoapei, roseat?? si m??ncarime.
Efecte generale: senzatie de gust modificat.

Reactii adverse mai putin frecvente (acestea pot afecta aproximativ unul p??na la 10 pacienti din 1000)
Efecte la nivelul ochiului: edem cornean, tulburari corneene, reactii alergice, edem al pleoapelor, lacrimara, fotofobie, scaderea acuitatii vizuale.

Reactii adverse rare (acestea pot afecta aproximativ unul p??na la 10 pacienti din 10000)
Efecte generale: inflamatii cutanate, greata.

ADMINISTRARE AURICULARA
Reactii adverse frecvente (acestea pot afecta aproximativ 1 pacient din 100)
Efecte la nivelul urechii: m??ncarime.

Reactii adverse mai putin frecvente (acestea pot afecta aproximativ 3 pacienti din 1000)
Efecte la nivelul urechii: zgomote ??n urechi.
Efecte generale: durerile cap, inflamatii cutanate.

Va puteti administra picaturile in continuare, except??nd situatia ??n care reactiile adverse sunt grave. Daca sunteti ??ngrijorat, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Daca apar reactii adverse care nu au fost descrise ??n acest prospect, va rugam sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Precautii:

Nu utilizati ALCON CILOXAN...
- daca sunteti alergic la ciprofloxacina sau la oricare dintre excipienti.
- daca sunteti alergic la alte chinolone.

Utilizati cu grijaa ALCON CILOXAN...
- daca apar mâncarimi severe ale pleoapelor, edem, roseatâ oculara sau rash cutanat sau orice alte semne severe de reactie alergica, întrerupeti administrarea si adresati-va medicului dvs.
- utilizati acest medicament atâta timp cât medicul v-a prescris sa o faceti Utilizarea îndelungata a medicamentelor antibac- teriene poale duce la infectii suplimentare.

Informatii importante referitoare la unul dintre excipientii ALCON CILOXAN:
Daca purtati lentile de contact moi, nu va administrati picaturile in timp ce purtati lentilele de contact. Asteptati 15 minute dupa administrarea picaturilor înainte de a va aplica din nou lentilele de contact. Un conservant din ALCON CILOXAN (clorura de benzalconiu) poate modifica culoarea lentilelor de contact moi.
Totusi, este important de stiut faptul ca nu este recomandata utilizarea lentilelor decontad concomitent cu prezenta unei infectii oculare.

Pastrare:

Pentru a evita infectiile, trebuie sa aruncati flaconul dupa patru saptamâni de la prima deschidere. Scrieti data la care ati deschis flaconul prima oara în spatiul de mai jos.

Deschis:
Pastrati picaturile la loc sigur, unde copii nu le pol vedea si nu pot avea acces la ele.
Nu sunt necesare conditii speciale de pastrare pentru acest medicament.
Pastrati flaconul închis între utilizari.
Nu utilizati picaturile dupa data de expirare înscrisa pe ambalaj.

Ambalaj, prezentare:

Picaturi oftalmice si auriculare, solutie, 3 mg/ml

Substanta activa este ciprofloxacina 3 mg/ml (sub forma de clorhidrat).
Excipienti: clorura de benzalconiu (sub forma de solutie 50%), acetat de sodiu, acid acetic, manitol, edetat disodic si apa purificata. Cantitati mici de hidroxid de sodiu si/sau acid clorhidric sunt adaugate pentru a mentine aciditatea normala (pH-ul).

„Farmablu.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acesta prezentare. Rareori acestea pot contine mici inadvertente: fotografia are caracter informativ si poate contine detalii sau caracteristici neincluse in produsul livrat, unele specificatii sau pretul, pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.”
Va recomandam
Lista completa produse

Promotii actuale:

-4%
ELMEX Junior-apa de gura x 400ml ...
doar 5414 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte x 120ml
doar 4559 RON
-4%
ELMEX Erosionsschutz apa de gura x...
doar 7029 RON
-4%
ELMEX Pachet 1 (pasta Intensiv+per...
doar 5034 RON
-4%
ELMEX Zahnholzer x 1buc Cutie
doar 2659 RON
-4%
ELMEX Set periute interdentare mix...
doar 3039 RON
-4%
ELMEX Kariesschutz-apa de gura x 4...
doar 4939 RON
-4%
ELMEX Sensitive-apa de gura x 100m...
doar 6649 RON
-4%
ELMEX Sensitive Professional-apa d...
doar 7029 RON
-4%
ELMEX Pachet 2 (pasta Erosion+past...
doar 4274 RON

Recomandari pentru tine:

Manusi examinare latex L x 100...
doar 2899 RON
PEHA-SOFT Nitrile manusi exami...
doar 2699 RON
Parasinus x 20cp
doar 1099 RON
Manusi examinare nitril S x 10...
doar 2399 RON
Uricol 5g granule susp x 6pl
doar 800 RON
Alcool sanitar x 500ml
doar 515 RON
Masca chirurgicala hartie x 50...
doar 1599 RON
Paracetamol Biofarm 500mg x 20...
doar 174 RON
Vagostabyl x 40dr
doar 1999 RON
Manusi examinare latex M x 100...
doar 2299 RON