Viziteaza magazinul FarmaBlu.ro pe ShopMania vezi produsele la promotie

Producatori

Diflazon 50mg x 7cps

Diflazon 50mg x 7cps
Producator: KRKA DD SLOVENIA Grupa farmaceutica: Antimicotice de uz sistemic, derivati de triazoil
ID: 1107

Informatii cumparare

Produs similar:

Excilor stilou-tratament impotriva infectiei fungice x 1buc cutie
52.99 RON
Acest produs nu poate fi achizitionat online! Conform legislatiei actuale acest medicament poate fi cumparat doar direct din farmacii pe baza de reteta.
ASCII

Compozitie:

O capsula contine fluconazol 50 mg si excipienti: amidon de porumb, lactoza monohidrat, dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu, laurilsulfat de sodiu.

Indicatii:

Ce este acest medicament?
Fluconazol este un antimicotic. Se foloseste in tratamentul infectiilor fungice cutaneomucoase si sistemice.

Pentru ce se foloseste acest medicament?

Diflazon este indicat pentru tratamentul:
candidozelor sistemice la pacienti fara neutropenie si la cei cu neutropenie stabila, inclusiv candidozele diseminate (si cele cronice), precum si alte forme de infectii candidozice progresive (de exemplu peritoneale, endocardice, traheale si ale tractului urinar);
pacientilor cu boli neoplazice sau cu afectiuni care favorizeaza aparitia candidozelor, care urmeaza tratament citostatic sau imunosupresor sau care sunt tratati in unitati de terapie intensiva;
candidozelor mucoaselor (orofaringiana, esofagiana), infectiilor pulmonare neinvazive, candiduriei, candidozelor strofice orale, mucocutanate cronice (inclusiv pacienti infectati cu HIV si alti pacienti imunodeprimati);
candidozelor vaginale (atat forme acute cat si recurente);
criptococozelor, inclusiv meningita criptococica si infectii fungice ale altor organe (plamani, piele);
dermatomicozelor (in special infectii fungice severe, rezistente la terapia locala), de exemplu: tinea pedis, tinea corporis, tinea versicolor, dermatofitii si infectii candidozice.

Diflazon este indicat pentru profilaxia infectiilor candidozice in cazul transplantului de celule stern hematopoietice si la pacienti cu neoplazii care primesc citostatice sau radioterapie.

Contraindicatii:

Cine nu trebuie sa ia acest medicament?
Pacientii cu hipersensibilitate (alergie) la fluconazol alti derivati azolici sau la oricare dintre excipientii produsului; femeile care alapteaza.

Mod de administrare:

Cum trebuie sa administrati medicamentul?
Se recomanda administrarea unei doze duble de medicament In prima zi de tratament.
Adulti:
candidoza vaginala: doza recomandata este de 150 mg fluconazol pe zi;
candidoze sistemice la pacienti neneutropenici sau cu neutropenie stabila: doza recomandata este de 400 mg fluconazol/zi in prima zi de tratament, apoi 200-400 mg fluconazol/zi. Durata tratamentului depinde de raspunsul clinic al pacientului. Tratamentul va fi continuat cel putin 2 saptamani dupa negativarea hemoculturilor sau remiterea simptomelor. In infectiile extrem de severe se pot administra doze de pana la 800 mg fluconazol pe zi;
candidoze ale mucoaselor - inclusiv la pacienti HlV-pozitivi si imunodeprimati: doza recomandata este de 50-100 mg fluconazol/zi. La primul episod infectios, tratamentul dureaza de obicei 7-14 zile sau 3 saptamani in cazul unui sistem imunitar deficitar, in infectiile severe ale mucoaselor este necesara o terapie de 30 zile cu doze de 100-200 mg fluconazol/zi;
meningita criptococica la pacientii cu SIDA: doza recomandata este de 400 mg fluconazol/zi in prima zi, apoi 200-400 mg fluconazol/zi, timp de 6 - 8 saptamani;
tratament de intretinere la pacientii cu SIDA si meningita criptococica: doza recomandata este de 200 mg fluconazol/zi;
dermatomicoze, in special cele severe, rezistente la tratament local: doza recomandata este de 50 mg fluconazol/zi sau 150 mg fluconazol/saptamana (50 mg fluconazol/zi este recomandat in tinea versicolor) timp de 2-4 saptamani (6 saptamani in tinea pedis);
pentru profilaxia candidozelor inaintea unui transplant de celule stern hematopoietice sau inaintea unui tratament citostatic sau radioterapie la pacientii cu neoplazii, se recomanda doze de 50-400 mg fluconazol/zi, ajustandu-se apoi in functie de gradul de neutropenie si riscul anticipat al infectiei fungice. Tratamentul cu fluconazol va fi initiat cateva zile inaintea instalarii neutropeniei si continuat cel putin 7 zile dupa ce neutrofilele au depasit valoarea de 1000/mm3.

Insuficienta renala:
La pacientii cu insuficienta renala, doza se ajusteaza in functie de clearance-ul creatininei.

Clearence-ul creatininei Interval/doza zilnica
> 40 ml/min 24 ore, regimul de dozare uzual
40-21 ml/min 46 ore sau jumatate din doza zilnica uzuala
20-10 ml/min 72 ore sau o treime din doza zilnica uzuala

Dupa fiecare sedinta de hemodializa, de obicei, este necesar sa se administreze o doza suplimentara de 50 mg fluconazol (uneori chiar 100-200 mg fluconazol). La pacientii cu CAPD (dializa peritoneala ambulatorie continua) se recomanda administrarea a 150 mg fiuconazol intro punga cu solutie de dializa (2 I) la fiecare 2 zile.

Reactii adverse:

Care pot fi posibilele reactii adverse ale medicamentului?
Principalele reactii adverse ale fluconazolului sunt:
tract gastro-intestinal: greata, flatulenta, varsaturi, dureri abdominale si diaree;
sistem nervos-central: cefalee, convulsii;
alopecie;
reactiile de hipersensibilitate - rash, anafilaxie si angioedem - sunt foarte rare; in acest caz tratamentul se intrerupe imediat.

La pacientii cu infectii fungice severe pot sa apara modificari hematologice (leucopenie, trombocitopenie), cresterea enzimelor hepatice si insuficienta hepatica severa.

Precautii:

Ce trebuie sa urmariti pe parcursul tratamentului?
Deoarece fluconazolul este excretat in principal in urina, se recomanda prudenta la pacientii cu afectarea functiei renale. Dozele se vor stabili functie de clearence-ul creatininei. Se recomanda prudenta la pacientii cu disfunctie hepatica. Pe durata tratamentului cu fluconazol se recomanda monitorizarea enzimelor hepatice si control medical periodic. In cazul cresterii enzimelor hepatice, medicul va decide daca beneficiile continuarii tratamentului pot justifica riscul unei afectari hepatice mai severe.

Deoarece nu exista suficienta experienta in administrarea fluconazolului la copii, nu se recomanda administrarea produselor la aceasta categorie de varsta.

Interactiuni:

Ce alte medicamente pot interactiona cu fluconazolul?
Fluconazolul inhiba sistemul citocromului P450, diminuand astfel metabolizarea altor medicamente (terfenadina, cisaprida, astemizolul) ceea ce poate duce la prelungirea QT si tulburari severe de ritm cardiac. Folosirea concomitenta este contraindicata.

Nu au fost raportate interactiuni semnificative clinic in tratamentul cu doza unica pentru candidoza vaginala.

Fluconazolul administrat concomitent cu warfarina prelungeste timpul de protrombina. La pacientii care urmeaza tratament concomitent cu fluconazol si anticoagulante cumarinice se va monitoriza timpul de protrombina.
Fluconazolul prelungeste timpul de injumatatire plasmatica al hipoglicemiantelor orale (derivatii de sulfoniluree). Fluconazolul si hipoglicemiantele orale de acest tip se pot administra concomitent in diabetul zaharat, dar trebuie avuta in vedere posibilitatea aparitiei hipoglicemiei. Administrarea concomitenta a hidroclorotiazidei si fluconazolului determina cresterea concentratiei plasmatice a fluconazolului.

Fluconazolul creste concentratia plasmatica a fenitoinei, de aceea se recomanda adaptarea dozelor de fenitoina in cazul in care cele doua produse se administreaza concomitent. Rifampicina accelereaza metabolizarea fluconazolului. Este necesara cresterea adecvata a dozei de fluconazol in cazul tratamentului concomitent.
La pacientii care au fost supusi unui transplant renal, fluconazol poate creste concentratiile plasmatice ale ciclosporinei. De aceea, se recomanda monitorizarea concentratiei plasmatice a ciclosporinei atunci cand aceasta este administrata concomitent cu fluconazolul.
Fluconazolul creste concentratia plasmatica a teofilinei.

In consecinta, se recomanda monitorizarea.

Fluconazolul se excreta in laptele matern; de aceea, in timpul tratamentului cu fluconazol se va intrerupe alaptarea, concentratiei plasmatice a teofilinei atunci cand aceasta este administrata concomitent cu fluconazolul.

Fluconazolul poate creste concentratia plasmatica a indinavirului sau midazolamului. Daca se
administreaza concomitent cu fluconazolul, este necesara reducerea dozei acestora.
Studiile clinice au aratat ca administrarea concomitenta de zidovudina si fluconazol poate determina cresterea concentratiei plasmatice a zidovudinei, datorita unei metabolizari mai lente a acesteia.
Pacientii ce primesc concomitent cete doua medicamente vor fi monitorizati datorita posibilei aparitii
a reactiilor adverse ale zidovudinei.

Atentionari speciale:

Efecte asupra capacitatii de o conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Fluconazol nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Sarcina si alaptarea:

Administrarea fluconazolului in timpul sarcinii nu este recomandata: in infectiile grave sau potential letale, administrarea fluconazolului se va face dupa o analiza atenta a raportului risc potential fetal/beneficiu terapeutic matern.

Supradozaj:

Ce se intampla daca ati luat mai mult decat trebuia?
Daca ati luat mai multe capsule Diflazon pot sa apara greata, varsaturi, diaree sau, in cazurile mai severe, convulsii. Se recomanda lavaj gastric si tratament simptomatic. Deoarece fluconazolul este excretat in principal prin urina, poate fi utila fortarea diurezei. O sedinta de hemodializa cu durata de 3 ore reduce concentratia plasmatica a fluconazolului la jumatate.

Pastrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25° C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj, prezentare:

Cutie cu un blister a 7 capsule.

„Farmablu.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acesta prezentare. Rareori acestea pot contine mici inadvertente: fotografia are caracter informativ si poate contine detalii sau caracteristici neincluse in produsul livrat, unele specificatii sau pretul, pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.”
Va recomandam
Lista completa produse

Promotii actuale:

-4%
ELMEX Ortho-periuta de dinti x 1bu...
doar 2279 RON
-4%
ELMEX Erosionsschutz apa de gura x...
doar 7029 RON
-4%
ELMEX Sensitive Professional-apa d...
doar 7029 RON
-4%
ELMEX Kariesschutz-apa de gura x 4...
doar 4939 RON
-4%
ELMEX Zahnholzer x 1buc Cutie
doar 2659 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte x 30cps
doar 5034 RON
-4%
ELMEX Sensitive Plus Zahnpasta-pas...
doar 3419 RON
-4%
Sambucol pentru copii x 60cp. mast...
doar 3989 RON
-4%
ELMEX Set periute interdentare mix...
doar 3039 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte fara zahar x...
doar 4559 RON

Recomandari pentru tine:

Panadol Baby 120mg/5ml susp.or...
doar 1699 RON
Accutrend Glucoza x 25 teste
doar 8299 RON
DICLOREUM X 1 SPUMA CUT. 30mg/...
doar 4199 RON
Baraka 100mg x 24cps
doar 999 RON
Triferment x 30cp.gastrorez
doar 999 RON
Acid acetilsalicilic tamponat ...
doar 377 RON
Alcool Stop x 30cps
doar 1399 RON
PARODONTAX Apa de gura Extra f...
doar 2699 RON
Vitamac x 40cp cutie CROMA PH...
doar 5399 RON
Uricol 5g granule susp x 6pl
doar 800 RON