Viziteaza magazinul FarmaBlu.ro pe ShopMania vezi produsele la promotie

Producatori

Ezetrol 10mg x 28cp

Ezetrol 10mg x 28cp
Producator: MERCK & CO INC USA Grupa farmaceutica: alte hipocolesterolemiante ┼či hipotrigliceridemiante
ID: 5811

Informatii cumparare

Produs similar:

DOPPELHERZ System Omega 3 x 60cps DOPPEL HERZ Cutie DOPPEL HERZ
65.99 RON
Acest produs nu poate fi achizitionat online! Conform legislatiei actuale acest medicament poate fi cumparat doar direct din farmacii pe baza de reteta.
ASCII

Compozitie:

Un comprimat conţine ezetimib 10 mg.

Indicatii:

Hipercolesterolemie primar─â

Ezetrol administrat ├«n asociere cu un inhibitor de HMG-CoA reductaz─â (statin─â) este indicat ca tratament asociat dietei la pacien┼úii cu hipercolesterolemie primar─â (heterozigot─â familial─â ┼či non-familial─â) la care monoterapia cu o statin─â nu a oferit rezultate satisf─âc─âtoare.Monoterapia cu Ezetrol este indicat─â ca terapie adjuvant─â a dietei la pacien┼úii cu hipercolesterolemie primar─â (heterozigot─â familial─â ┼či non-familial─â) la care tratamentul cu statin─â este considerat neadecvat sau nu este tolerat.Hipercolesterolemie homozigot─â familial─â (HHoF)

Ezetrol administrat ├«n asociere cu o statin─â este indicat ca terapie asociat─â dietei la pacien┼úii cu HHoF. Pacien┼úii pot, de asemenea, s─â primeasc─â ┼či alte tratamente asociate (de exemplu, LDL-aferez─â).Sitosterolemie homozigot─â (Fitosterolemie)

Ezetrol este indicat ca terapie asociată dietei la pacienţii cu sitosterolemie homozigotă familială.Până în prezent nu au fost finalizate studii care să demonstreze eficacitatea Ezetrol în profilaxia complicaţiilor procesului de ateroscleroză.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la ezetimib sau la oricare dintre excipienţii produsului.Atunci când Ezetrol este administrat în asociere cu o statină, vă rugăm să consultaţi rezumatul caracteristicilor produsului (RCP) pentru acea statină.Tratamentul cu Ezetrol administrat ├«n asociere cu o statin─â este contraindicat ├«n perioada de sarcin─â ┼či al─âptare.Este contraindicată administrarea Ezetrol în asociere cu o statină la pacienţii cu boală hepatică activă sau cu persistenţă inexplicabilă a valorilor crescute ale concentraţiilor plasmatice ale transaminazelor.

Mod de administrare:

Pacientul trebuie s─â urmeze o diet─â corespunz─âtoare pentru sc─âderea lipidelor ┼či trebuie s─â o continue ┼či pe durata tratamentului cu Ezetrol.Calea de administrare este cea orală. Doza recomandată este de 1 comprimat Ezetrol (10 mg) zilnic. Ezetrol poate fi administrat în orice moment al zilei, cu sau fără alimente.Atunci când Ezetrol este asociat unei statine, aceasta se administrează fie în doza iniţială indicată fie, se continuă doza mărită anterior stabilită pentru acea statină. În acest sens trebuie consultate instrucţiunile de dozare ale statinei respective.

Asocierea cu chelatori de acizi biliari

Administrarea Ezetrol trebuie făcută fie cu ³2 ore înainte sau la ³4 ore după administrarea unui chelator de acizi biliari.Administrarea la vârstnici

Nu este necesară ajustarea dozelor la vârstnici

Administrarea la pacienţi pediatrici

Copii ┼či adolescen┼úi Ôëą10 ani:

Nu este necesar─â ajustarea dozei . Totu┼či, experien┼úa clinic─â la copii ┼či adolescen┼úi (cu v├órste ├«ntre 9 ┼či 17 ani) este limitat─â.

Copii <10 ani:

Nu sunt disponibile date clinice suficiente, de aceea tratamentul cu Ezetrol nu este recomandat.Administrarea la pacienţii cu afectare hepatică

Nu este necesar─â ajustarea dozei la pacien┼úii cu insuficien┼ú─â hepatic─â u┼čoar─â (scor Child-Pugh 5-6). Tratamentul cu Ezetrol nu este recomandat la pacien┼úii cu disfunc┼úie hepatic─â moderat─â (scor Child-Pugh 7-9) sau sever─â (scor Child-Pugh >9).


Administrare la pacienţii cu afectare renală

Nu este necesară ajustarea dozei la pacienţii cu afectare renală

Reactii adverse:

??n studii clinice cu durata de 8-14 s─?pt─?m??ni ??n care 10 mg ezetimib au fost administrate zilnic fie ??n monoterapie fie ??n asociere cu o statin─? la 3366 pacien┼?i. Reac┼?iile adverse au fost ??n general u┼?oare ┼?i trec─?toare. Inciden┼?a global─? a reac┼?iilor adverse raportate la administrarea de ezetimib a fost similar─? ??ntre ezetimib ┼?i placebo. ??n mod similar rata de ??ntrerupere a tratamentului datorit─? reac┼?iilor adverse a fost comparabil─? ??ntre ezetimib ┼?i placebo.Urm─?toarele reac┼?ii adverse frecvente (??1/100, <1/10) legate de administrarea medicamentului au fost raportate la pacien┼?ii trata┼?i cu ezetimib ??n monoterapie (n=1691) sau administrat ??n asociere cu o statin─? (n=1675):Ezetimib administrat ??n monoterapie:

Tulbur─?ri ale sistemului nervos: cefalee.

Tulbur─?ri gastro-intestinale: dureri abdominale ┼?i diaree.Ezetimib administrat ??n asociere cu o statin─?:

Tulbur─?ri ale sistemului nervos: cefalee ┼?i oboseal─?.

Tulbur─?ri gastro-intestinale: dureri abdominale, constipa┼?ie, diaree, flatulen┼?─? ┼?i grea┼?─?.

Tulbur─?ri musculo-scheletale ┼?i ale ┼?esuturilor conjunctive: mialgii.Urm─?toarele reac┼?ii adverse suplimentare au fost raportate dup─? punerea pe pia┼?─? a produsului:

Tulbur─?ri ale sistemului imunitar:

Rare (?? 1/10000, < 1/1000): hipersensibilitate, inclusiv angioedem ┼?i erup┼?ii cutanate.

Valori ale testelor de laborator

??n studii clinice controlate cu monoterapie, inciden┼?a cre┼?terilor semnificative clinic ale transaminazelor plasmatice (alaninaminotransferaza ALAT ┼?i/sau aspartataminotransferaza ASAT ?? 3 X N, consecutiv) a fost similar─? ??ntre ezetimib (0,5%) ┼?i placebo (0,3%). ??n studii cu administrare asociat─?, inciden┼?a a fost de 1,3% la pacien┼?ii trata┼?i cu ezetimib administrat ??n asociere cu o statin─? ┼?i de 0,4% la pacien┼?ii trata┼?i doar cu o statin─?. Aceste cre┼?teri au fost ??n general asimptomatice, nu au fost asociate cu colestaz─? ┼?i au revenit la valorile ini┼?iale dup─? ??ntreruperea tratamentului sau chiar ??n condi┼?iile continu─?rii tratamentului.

Cre┼?teri semnificative clinic ale creatinfosfokinazei (CPK) (??10 X N) la pacien┼?i trata┼?i cu ezetimib administrat ??n monoterapie sau ??n asociere cu o statin─? au fost similare cu cele observate la placebo sau respectiv ??n cazul administr─?rii statinei ??n monoterapie.

Interactiuni:

├Än studiile preclinice, s-a demonstrat c─â ezetimib nu induce enzimele citocromului P450, implicate ├«n procesul de metabolizare medicamentelor. Nu au fost observate interac┼úiuni farmacocinetice semnificative clinic ├«ntre ezetimib ┼či alte medicamente cunoscute ca fiind metabolizate de citocromii P450 1A2, 2D6, 2C8, 2C9 ┼či 3A4 sau N-acetiltransferaz─â.├Än studii de interac┼úiuni clinice, ezetimib nu a avut nici un efect asupra farmacocineticii dapsonei, dextrometorfanului, digoxinei, contraceptivelor orale (etinilestradiol ┼či levonorgestrel), glipizidei, tolbutamidei, midazolamului sau warfarinei atunci c├ónd a fost administrat ├«n asociere cu acestea. Cimetidina administrat─â ├«n asociere cu ezetimib nu a avut efect asupra biodisponibilit─â┼úii ezetimib.Antiacide:

Administrarea concomitentă de antiacide a scăzut rata absorbţiei de ezetimib, dar nu a avut nici un efect asupra biodisponibilităţii acestuia. Această rată scăzută de absorbţie nu este considerată semnificativă clinic.Colestiramin─â:

Administrarea concomitent─â de colestiramin─â a redus valorile medii ale ariei de sub curba concentra┼úiei ├«n func┼úie de timp (ASC) pentrul ezetimib total (ezetimib+ezetimib glucuronid) aproximativ 55%. Accentuarea reducerii lipoproteinelor cu densitate mic─â ce con┼úin colesterol (LDLÔÇĹC) datorat─â asocierii de ezetimib la colestiramin─â poate fi mai redus─â datorit─â acestei interac┼úiuni.Fibraţi:

Administrarea concomitent─â de fenofibrat sau de gemfibrozil a dus la cre┼čterea concentra┼úiilor de ezetimib total de aproximativ 1,5 ┼či respectiv 1,7 ori, totu┼či aceste cre┼čteri nu sunt considerate semnificative clinic.Fibra┼úii pot duce la cre┼čterea excre┼úiei de colesterol ├«n bil─â, put├ónd duce la apari┼úia colelitiazei. ├Äntr-un studiu preclinic la c├óini, ezetimib a dus la cre┼čterea cantit─â┼úii de colesterol ├«n bila din vezica biliar─â. Cu toate c─â nu este cunoscut─â relevan┼úa la om a acestor observa┼úii preclinice, administrarea de ezetimib ├«n asociere cu fibra┼úi nu este recomandat─â p├ón─â c├ónd nu vor fi efectuate studii la pacien┼úi.Statine:

Nu au fost observate interacţiuni farmacocinetice semnificative clinic atunci când ezetimib a fost administrat în asociere cu atorvastatină, simvastatină, pravastatină, lovastatină sau fluvastatină.Ciclosporin─â:

├Äntr-un studiu la opt pacien┼úii cu transplant renal, cu clearance al creatininei >50 ml/min trata┼úi cu doz─â constant─â de ciclosporin─â, administrarea unei singure doze de 10 mg ezetimib a dus la cre┼čterea de 3,4 ori (valori ├«ntre 2,3-7,9 ori) a ASC medii a ezetimib fa┼ú─â de o popula┼úie de control s─ân─âtoas─â dintr-un alt studiu (n=17). ├Äntr-un studiu diferit de acesta un pacient cu transplant renal, cu insuficien┼ú─â renal─â sever─â (clearance al creatininei de 13,2 ml/min/1,73m2) tratat cu mai multe medicamente inclusiv ciclosporin─â a prezentat o expunere la ezetimib total de 12 ori mai mare ├«n compara┼úie cu grupul de control corespunz─âtor.

Atentionari speciale:

Atunci când Ezetrol este administrat în asociere cu o statină, vă rugăm să consultaţi RCP al statinei respective.
Enzime hepatice

├Än studii controlate, folosind administrare asociat─â, efectuate la pacien┼úi care au primit Ezetrol ┼či o statin─â, au fost observate cre┼čteri consecutive ale transaminazelor (Ôëą3 ori dec├ót valorile normale maxime [N]). C├ónd Ezetrol este administrat ├«n asociere cu o statin─â, la ini┼úierea tratamentului ┼či ├«n concordan┼ú─â cu recomand─ârile statinei respective, trebuie efectuate teste pentru evaluarea func┼úiei hepatice .Insuficienţă hepatică

Deoarece, nu se cunosc efectele expunerii prelungite la ezetimib a pacienţilor cu insuficienţă hepatică moderată sau severă, Ezetrol nu este recomandat acestora

Fibraţi

Nu a fost stabilit─â siguran┼úa ┼či eficacitatea administr─ârii de ezetimib ├«n asociere cu fibra┼úi; de aceea, administrarea de Ezetrol ├«n asociere cu fibra┼úi nu este recomandat─â

Ciclosporin─â

Iniţierea tratamentului cu ezetimib în asociere cu ciclosporină trebuie făcută cu prudenţăCantitatea de lactoză din fiecare comprimat (55 mg lactoză monohidrat) este probabil insuficientă pentru a induce simptome specifice ale intoleranţei la lactoză.

Sarcina si alaptarea:

Administrarea asociat─â de Ezetrol cu o statin─â este contraindicat─â ├«n perioada de sarcin─â ┼či al─âpt─âre ; v─â rug─âm s─â consulta┼úi ┼či RCP al statinei respective.Sarcin─â:

Ezetrol trebuie administrat gravidelor doar dac─â este absolut necesar. Nu sunt disponibile date clinice referitoare la utilizarea ezetimib ├«n perioada de sarcin─â. Studiile la animale referitoare la utilizarea ezetimib ca monoterapie nu au adus dovezi asupra unor efecte d─âun─âtoare directe sau indirecte asupra sarcinii, a dezvolt─ârii embrio-fetale, a na┼čterii sau a dezvolt─ârii postnatale.Al─âptare:

Ezetrol nu trebuie administrat ├«n perioada de al─âptare. Studiile la ┼čobolani au ar─âtat c─â ezetimib este excretat ├«n laptele matern. Nu este cunoscut dac─â ezetimib este excretat ├«n laptele matern la om.

Supradozaj:

├Än studii clinice administrarea de ezetimib, 50 mg/zi, la 15 subiec┼úi s─ân─âto┼či timp de p├ón─â la 14 zile sau de 40 mg/zi la 18 pacien┼úi cu hipercolesterolemie primar─â timp de p├ón─â la 56 de zile a fost ├«n general bine tolerat─â. La animale nu a fost observat─â toxicitate dup─â doze unice orale de 5000 mg/kg ezetimib la ┼čobolani ┼či ┼čoareci ┼či de 3000 mg/kg la c├óini.

Au fost raportate c├óteva cazuri de supradozaj cu Ezetrol; majoritatea nu au fost ├«ns─â asociate cu reac┼úii adverse. Reac┼úiile adverse raportate nu au fost severe.├Än caz de supradozaj trebuie luate m─âsuri simptomatice ┼či de sus┼úinere.

Ambalaj, prezentare:

28 comprimate.

ÔÇ×Farmablu.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acesta prezentare. Rareori acestea pot contine mici inadvertente: fotografia are caracter informativ si poate contine detalii sau caracteristici neincluse in produsul livrat, unele specificatii sau pretul, pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.ÔÇŁ
Va recomandam
Lista completa produse

Promotii actuale:

-4%
Sambucol pentru copii x 120ml
doar 4559 RON
-4%
Sambucol pentru copii x 60cp. mast...
doar 3989 RON
-4%
ELMEX Junior-pasta de dinti x 75ml...
doar 3134 RON
-4%
ELMEX Erosionsschutz apa de gura x...
doar 7029 RON
-4%
ELMEX Ortho-periuta de dinti x 1bu...
doar 2279 RON
-4%
ELMEX Zahnholzer x 1buc Cutie
doar 2659 RON
-4%
ELMEX Pachet 1 (pasta Intensiv+per...
doar 5034 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte fara zahar x...
doar 4559 RON
-4%
ELMEX Set periute interdentare mix...
doar 3039 RON
-4%
ELMEX Kariesschutz-apa de gura x 4...
doar 4939 RON

Recomandari pentru tine:

Panadol Baby 120mg/5ml susp.or...
doar 1699 RON
Accutrend Glucoza x 25 teste
doar 8299 RON
Accutrend Triglycerides x 25 t...
doar 18999 RON
Ibusinus 200mg/30mg x 20cp.fil...
doar 1899 RON
AVENE Apa termala spray x 50ml
doar 2099 RON
Baraka 100mg x 24cps
doar 999 RON
Saliform forte crema x 25g
doar 1199 RON
DUCRAY A-derma Exomega crema x...
doar 10099 RON
Seren Complex x 30cps
doar 5199 RON
Eubiotic Baby 3,5g x 10pl
doar 1899 RON