Viziteaza magazinul FarmaBlu.ro pe ShopMania vezi produsele la promotie

Producatori

Infanrix HIB monodoza 1 flacon x 1 seringa + 2 ace

Infanrix HIB monodoza 1 flacon x 1 seringa + 2 ace
Producator: GLAXOSMITHKLINE PLC MAREA BRITANIE ID: 1782

Informatii cumparare

Produs similar:

Vaxigrip 0,5ml suspensie injectabila x 1fl
197.99 RON
Acest produs nu poate fi achizitionat online! Conform legislatiei actuale acest medicament poate fi cumparat doar direct din farmacii pe baza de reteta.
ASCII

Compozitie:

Infanrix-Hib contine toxoid difteric, toxoid tetanic si trei antigene pertussis purificate [toxoidul pertussis (TP), hemaglutinina filamentoasa (HAF) si pertactina (proteina de membrana externa de 69 kilodaltoni)], adsorbite pe saruri de aluminiu.

El mai contine polizaharidul poliribozil-ribitol-fosfat capsular purificat (PRP) al Hib, legat covalent de toxoidul tetanic. Toxinele difterica si tetanica obtinute din culturi de Corynebacterium diphtheriae si Clostridium tetani sunt detoxifiate si purificate.

Componentele pertussis acelulare (TP, HAF si pertactina) sunt preparate pornind de la Bordetella pertussis aflata in faza I de crestere, din care TP, HAF si pertactina sunt extrase, purificate si detoxifiate ireversibil.

Componentele vaccinale (toxoidul difteric, toxoidul tetanic si pertussis acelulare) sunt adsorbite pe saruri de aluminiu. Vaccinul finit se prezinta in solutie salina si contine 2-fenoxietanol ca prezervant. Polizaharidul Hib este preparat pornind de la tulpina Hib 20,752 si este cuplat cu toxoid tetanic. Dupa purificare, conjugatul este liofilizat in prezenta lactozei ca stabilizator.

Infanrix-Hib indeplineste conditiile Organizatiei Mondiale a Sanatatii in ceea ce priveste producerea substantelor biologice, vaccinurile Hib conjugate si vaccinurile difteric, tetanic, pertussis si cele combinate.

O doza de vaccin de 0,5 ml contine nu mai putin de 30 unitati internationale (UI) de toxoid difteric, 40 UI de toxoid tetanic adsorbit, 25 g de TP, 25 g de HAF, 8 g de pertactina si 10 g de polizaharid capsular al Hib purificat si cuplat covalent cu aproximativ 30 g toxoid tetanic.

Indicatii:

Infanrix-Hib este indicat pentru imunizarea activa a tuturor copiilor incepand cu varsta de 2 luni, fata de difterie, tetanos, tuse convulsiva (DTP) si Hib. Infanrix-Hib nu protejeaza impotriva bolilor datorate altor tipuri de H. influenzae si nici impotriva meningitelor produse de alte microorganisme.

Contraindicatii:

Infanrix-Hib nu trebuie administrat subiectilor cu hipersensibilitate cunoscuta la orice component al vaccinului sau celor care au prezentat semne de hipersensibilitate dupa o administrare anterioara de vaccin difteric, tetanic, pertussis sau Hib.

Ca si in cazul altor vaccinuri, administrarea de Infanrix-Hib trebuie amanata la subiectii cu afectiuni febrile acute severe.

Prezenta unei infectii minore, totusi, nu constituie o contraindicatie.

Mod de administrare:

Schema de vaccinare primara consta in trei doze administrate in primele 6 luni de viata si poate debuta de la varsta de 2 luni.

Deoarece schemele de vaccinare pot diferi de la o tara la alta, schema fiecarei tari poate fi folosita in concordanta cu diferitele recomandari nationale. Pentru a asigura o protectie pe termen lung, se recomanda o doza de rapel pentru DTP si Hib in al doilea an de viata.

Vaccinul reconstituit este destinat injectarii intramusculare profunde, preferabil in locuri alternative pentru fiecare inoculare.

Totusi, conform regulilor corecte de practica clinica, se recomanda ca, la pacientii cu tulburari hemoragipare, vaccinul sa se administreze subcutanat.

Reactii adverse:

In cursul studiilor clinice controlate, semnele si simptomele aparute dupa administrarea vaccinului au fost monitorizate activ si inregistrate cu ajutorul unor fise zilnice.

Urmatorul tabel sintetizeaza simptomele locale si generale de interes, raportate in cursul primelor 48 de ore de la vaccinare, sub forma de procente din totalul dozelor administrate.

Simptome locale si generale de interes
Infanrix-Hib Doze primare si de rapel (%)(2336 de doze administrate)
Simptome locale:- durere (severa)- roseata (> cm)- induratie (> cm) 0,10,50,6

Simptome generale:- febra > 38??C (intrarectal)- febra >39,5??C (intrarectal)- inapetenta- stare de agitatie- plans nejustificat- varsaturi- diaree 7,70,211,317,615,77,49,0

Urmatoarele simptome nesolicitate au fost raportate cu o frecventa de > 1% (dintr-un total de 2336 de doze luate in studiu); ele nu par sa fie in corelatie cu vaccinul.

Sistemul gastro-intestinal (1,1% sau mai putin): gastroenterite, enterite. Mecanismul de rezistenta impotriva infectiilor (2,5% sau mai putin): infectii virale, otite medii.

Aparatul respirator (5,7% sau mai putin): faringite, tuse, rinite, tulburari de respiratie, bronsite, infectii ale tractului respirator superior.

Aparatul vizual (1,3% sau mai putin): conjunctivite.

Precautii:

Trecerea in revista a antecedentelor medicale (in special a celor privitoare la vaccinari anterioare cu posibila aparitie a unor reactii adverse), precum si examenul clinic prealabil inaintea vaccinarii, constituie reguli de buna practica clinica.

In cazul efectelor adverse aflate in relatie temporala cu administrarea vaccinurilor continand DTP, decizia readministrarii de vaccin continand componente pertussis trebuie cantarita cu atentie.

Exista situatii, cum ar fi incidenta crescuta a tusei convulsive, cand potentialele beneficii primeaza fata de posibilele riscuri, mai ales cand astfel de fenomene nu se asociaza cu sechele permanente. Urmatoarele fenomene au fost anterior considerate ca si contraindicatii pentru DTPcelular, in prezent constituind precautii generale.

Temperatura corporala de 40,5C in primele 48 de ore de la vaccinare si fara alta cauza decelabila. Starea de colaps sau soc (episod hipotonic-hiporeactiv) in primele 48 de ore de la vaccinare. Plansul persistent ł 3 zile si care debuteaza in primele 48 de ore de la vaccinare.

Convulsii cu sau fara febra, produse in cursul primelor 3 zile de la vaccinare. Ca si in cazul celorlalte vaccinuri injectabile, un tratament medical adecvat trebuie sa fie la indemana pentru rarele cazuri de reactii anafilactice survenite in urma administrarii vaccinului. De aceea, persoana vaccinata trebuie sa ramana sub supraveghere medicala timp de 30 de minute de la vaccinare. Infanrix-Hib trebuie administrat cu prudenta subiectilor cu trombocitopenie sau cu tulburari de sangerare, deoarece in urma administrarii intramusculare se pot produce hemoragii la acesti subiecti.

Ca si in cazul vaccinurilor difteric, tetanic si pertussis, vaccinul trebuie administrat prin injectare intramusculara profunda, preferabil in locuri diferite pentru fiecare inoculare. Deoarece a fost descrisa excretia antigenului polizaharidic capsular in urina dupa administrarea de vaccinuri Hib, detectarea antigenului nu poate avea valoare diagnostica in suspiciune de infectie cu Hib, timp de 1-2 saptamani de la vaccinare. Infanrix-Hib nu trebuie in nici un caz administrat intravascular.

Un istoric de convulsii febrile, antecedente familiale de crize convulsive, de sindrom de moarte subita a sugarului si antecedente familiale de reactii adverse in urma administrarii de Infanrix-Hib nu constituie contraindicatii. Infectia cu virusul imunodeficientei umane (HIV) nu constituie, de asemenea, o contraindicatie.

Sarcina si alaptarea:

Vaccinul Infanrix-Hib nefiind destinat adultilor, nu exista informatii privind siguranta administrarii acestuia in sarcina si alaptare.

„Farmablu.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acesta prezentare. Rareori acestea pot contine mici inadvertente: fotografia are caracter informativ si poate contine detalii sau caracteristici neincluse in produsul livrat, unele specificatii sau pretul, pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.”
Va recomandam
Vaxigrip 0,5ml suspensie injectabila x 1fl
doar 19799 RON
Lista completa produse

Promotii actuale:

-4%
ELMEX Junior-pasta de dinti x 75ml...
doar 3134 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte x 30cps
doar 5034 RON
-4%
ELMEX Junior-apa de gura x 400ml ...
doar 5414 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte x 120ml
doar 4559 RON
-4%
ELMEX Sensitive-apa de gura x 100m...
doar 6649 RON
-4%
Sambucol Immuno Forte fara zahar x...
doar 4559 RON
-4%
ELMEX Zahnholzer x 1buc Cutie
doar 2659 RON
-4%
Sambucol pentru copii x 120ml
doar 4559 RON
-4%
ELMEX Periute interdentare 5mm x 6...
doar 4654 RON
-4%
ELMEX Ortho-periuta de dinti x 1bu...
doar 2279 RON

Recomandari pentru tine:

Panadol Baby 120mg/5ml susp.or...
doar 1699 RON
Masca chirurgicala hartie x 50...
doar 1599 RON
Eubiotic Baby 3,5g x 10pl
doar 1899 RON
Lass Baby sirop x 150ml
doar 3599 RON
Accutrend Triglycerides x 25 t...
doar 18999 RON
Alcool Stop x 30cps
doar 1399 RON
Uricol 5g granule susp x 6pl
doar 800 RON
Parasinus x 20cp
doar 1099 RON
Saliform forte crema x 25g
doar 1199 RON
DOPPELHERZ Diabetiker vitamine...
doar 2099 RON