Viziteaza magazinul FarmaBlu.ro pe ShopMania vezi produsele la promotie

Producatori

Recoxa 15mg x 10cp

Recoxa 15mg x 10cp
Producator: ZENTIVA AS CEHIA Substanta activa: meloxicam
ID: 2866

Informatii cumparare

Produs similar:

VIMOVO 500 MG/20 MG x 60CP.ELIB.MODIF.
98.99 RON
Acest produs nu poate fi achizitionat online! Conform legislatiei actuale acest medicament poate fi cumparat doar direct din farmacii pe baza de reteta.
ASCII

Compozitie:

Ce contine Recoxa?
Recoxa 15
Substanta activa este meloxicam. Un comprimat contine meloxicam 15 mg,
Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, citrat de sodiu dihidrat, crospovidona.

Indicatii:

CE ESTE RECOXA SI PENTRU CE ESTE UTILIZAT
Recoxa are un efect antiinflamator puternic care amelioreaza durerea si scade febra. Apartine asa-numitului grup al medicamentelor inflamatoare nesteroidiene (AINS). Recoxa este indicat pentru tratamentul simptomatic al afectiunilor reumatice, de exemplu osteoartrita, poliartrita reumatoida, spondilita anchilopoetica (boala Bechterev). Medicamentul este recomandat pentru adulti si adolescenti cu varsta peste 15 ani.

Contraindicatii:

Nu utilizati Recoxa:
Medicamentul nu trebuie utilizat de catre pacientii cu hiersensbitate la meloxicam sau la celelalte componente ale medicamentului. RECOXA nu trebuie administrat pacientilor la care, dupa un tratament anterior cu acid acetilsalicilic sau cu alte medicamente din clasa AINS, a survenit semne de astm bronsic, polipi nazali, angioedem sau edem determinat de o reactie alergica) sau urticarie. Medicamentul nu trebuie utilizat de catre pacientii cu ulcer gastric activ, insuficienta hepatica severa, insuficienta renala severa (pacientii nedializati (nedializabili)), hemoragii ale tractului digestiv, hemoragii cerebrale sau alte afectuni hemoragice sau cu insuficienta cardiaca severa necontrolata. Produsul Recoxa nu trebuie utilizat de catre copii si adolescentii cu varsta sub 15 ani. Recoxa nu trebuie utilizat in timpul sarcinii si al periodei de alaptare.

Mod de administrare:

CUM SA UTILIZATI RECOXA?
Utilizati intotdeauna Recoxa exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra.
Artroza: 7,5 mg meloxicam pe zi. Daca este necesar, doza poate fi crescuta pana la 15 mg meloxicam pe zi.
Poliartrita reumatoida: 15 mg meloxicam pe zi. Doza poate fi redusa la 7,5 mg meloxicam pe zi, in functie de raspunsul terapeutic.
Spondilita anchilopoetica: 15 mg meloxicam pe zi.
La pacientii cu risc crescut de aparitie a reactiilor adverse, tratamentul se incepe, de obicei cu doza de 7,5 mg meloxicam pe zi. La pacienti dializati, cu insuficienta renala severa, doza zilnica nu trebuie sa depaseasca 7,5 mg meloxicam.
Meloxicam este contraindicat la pacientii cu insuficienta renala severa nedalizati (nedializabili) sau cu afectare severa a functiei hepatice. Doza zilnica maxima recomandata de Recoxa este de 15 mg. Doza totala zilnica se administreaza in priza unica. Comprimatele se administreaza in timpul mesei si se inghit cu apa sau cu un alt lichid.
Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Daca aveti impresia ca efectul Recoxa este prea puternic sau prea slab adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca uitati sa utilizati Recoxa
Nu va ingrijorati daca ati uitat sa luati o doza. Lasati doza uitata si luati doza urmatoare conform orarului de administrare obisnuit.
Daca incetati sa utilizati Recoxa;
intreruperea prematura a tratamentului poate determina reaparitia sau agravarea afectiuni/simptomelor pentru care vi s-a recomandat tratamentul.

Reactii adverse:

Recoxa este, in general, bine tolerat dar, ca toate medicamentele, poate avea uneori reactii adverse. Au fost raportate: anemie, ameteli, cefalee, probleme digestive, senzatia de greata, varsaturi, dureri abdominale, constipatie, flatulenta, diaree, prurit cutanat, eruptii si edeme. Mai putin frecvente sunt scaderea numarului de celule sanguine, vertij, tinitus (tiuituri in urechi), somnolenta, palpitatii, cresterea tensiunii arteriale, bufeuri sau roseata fetei si a gatului, hemoragii digestive, ulcere gastrice/duodenale, esofagita (inflamatia esofagului), stomatita (inflamatia mucoasei bucale) alterarea tranzitorie a valorilor testelor hepatice (de exemplu cresterea transaminazelor sau a bilirubinei, cresterea bilirubinei se poate manifesta printr-o coloratie usor galbuie a pielii), eruptii papuloase si modificarea valorilor analizelor de laborator care evalueaza functia renala (de exemplu cresterea vatorilor creatininei sau a ureei). Rareori pot surveni reactii anafilactice/anafilactoide (reactii de hiper- sensibilitate, cu un raspuns exagerat al sistemului imun la alergeni crize de astm la anumite persoane cu alergie la aspirina sau la alte AiNS, tulburari ale dispozitiei, insomnii si cosmaruri, confuzie, tulburari de vedere, inclusiv incetarea vederii, perforatii gastrointestnale, inflamatia stomacului, inflamatia intestinului gros, inflamatia ficatului, insuficienta renala, Sindrom Stevens-Johnson si necroliza epidermica toxica (afectiune acuta apielii), angioedem (edem datorat unei reactii alergice), reactii buloase de tip eritem multiform (colorati rosie a pielii), hipersensibilitatea pielii la lumina. In cazul unei hemoragii la nivelul tractului digestiv, solicitati asistenta medicala de urgenta si opriti tratamentul cu acest medicament. In cazul aparitiei unor reactii adverse la nivelul pielii, opriti tratamentul cu acest medicament si solicitati asistenta medicala.
Daca observati aparitia unor reactii adverse, chiar daca nu sunt mentionate in prospect, sau daca sunteti sigur ca este vorba despre un efect al acestui medicament, anuntati medicul dumneavoastra sau farmacistul.
Daca observati aparitia unor reactii adverse care nu sunt mentionate in acest prospect va rugam sa anuntati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Precautii:

Pacientii cu antecedente de esofagita, gastrita si/sau ulcer gastro-duodenal trebuie sa fie complet recuperati inainte de inceperea tratamentului cu meloxicam. La acesti pacienti trebuie acordata o atentie deosebita potentialului de reaparitie a simptomelor afectiunilor mentionate mai sus, in cursul tratamentului cu meloxicam. Ca si in cazul altor medicamente AINS este necesara o atentie deosebita in cursul tratamentului la pacientii cu antecedente de afectiuni ale tractului gastrontestinal superior si la cei tratati cu medicamente care prelungesc timpul de coagulare al sangelui. Pacientii cu astfel de afectiuni pot utiliza Recoxa numai in cazul unei indicatii clare. in timpul tratamentului pot apare hemoragii gastrointestinale, ulcere sau perforatii care au fost insotite sau nu de simptome de alarma sau de aparitia tranzitorie a unor episoade gastrointestinale severe. Severitatea acestor afectiuni este, in general, mai mare la pacientii varstnici.
Tratamentul cu melexicam poate afecta fertilitatea si nu este recomandat femeilor care incearca sa ramana insacinate. La femeile cu dificultati in a ramane insarcinate sau care sunt investigate petru infertilitate, trebuie avuta in vedere intreruperea tratamentului cu meloxicam. AINS pot duce la decompensarea functiei renale la pacientii cu volum de sange redus si flux de sange prin rinichi redus. De obicei (dupa intreruperea administrarii acestor medicamente), functia renala afectata este recuperata para la nivelul anterior tratamentului. In acest caz, pacientii cu risc crescut sunt cei deshidratati,cu insuficienta cardiaca congestiva, ciroza hepatica, sindrom nefrotic si alte afectiuni renale, pacientii tratati cu medicamente diuretice sau cei aflati in perioada de recuperare dupa intervenii chirurgicale laborioase, cauzatoare de hipovolemie (volum de sange redus). La acesti pacienti, la inceputul tratamentului diureza si functia renala trebuie monitorizate cu atentie. Pacienti cu sindrom nefrotic (complex de semne clinice care insotesc anumite afectiuni ale rinichilor si care se manifesta prin edeme, reducerea cantitatii de urina, prezenta de proteine in urina), in urma unei afectiuni renale, cei tratati cu diuretice si pacientii cu valum de sange nedus si flux de sange prin rinichi redus din diverse motive, pot utiliza Recuxa numai in cazul unei indicatii clare. In cazuri rare, medicamentele AINS pot determina leziuni ale rinichilor. In cazul unui efect terapeutic insuficient al meloxicam, nu trebuie depasita doza zinica recomandata, iar meloxicam nu trebuie administrat concomitent cu alte AINS. Daca starea pacientului nu se amelioreaza in decursul catorva zile, beneficiul tratamentului trebuie reevaluat Similar majoritati medcamentelor AINS, au fost raportate ocazional alterari ale valorilorparametrior functionali hepatici. in majoritatea cazurilor, aceste modificari au fost mici si tranzitorii.
Daca modificarea este semnificativa sau persistenta, se poate intrerupe administrarea Recoxa si se vor urmari in evolutie valorilor testelor hepatice cu valori anormale. La pacientii cu ciroza hepatica clinic stabila nu este necesara ajustarea dozei. Totusi, pacientii cu ciroza hepatica pot utiliza Recoxa numai in cazul existentei unei indicatii clare. Pacientii astenici sau cei cu constiutie astenica pot prezenta o toleranta mai redusa a potentialelor reactii adverse si trebuie urmariti cu atentie. Ca si in cazul altor medicamente AINS. este necesara o atentie sporita in tratamentul pacientilor varstnici la care probabilitatea de afectiuni renale, hepatice si cardiace este crescuta. Au fost raportate retentie hidrosaiina, de potasiu, cat si o interferenta cu efectul natriuretic al medcamentelor diuretice. La unii pacienti evolutia unei insuficiente sau a unei hipertensiuni arteriale preexistente pot fi accelerate sau ele pot reapare. Meloxicam poate masca simptomele unor boli infectioase concomitente.
Va rugam sa va consultati cu medicul sau cu farmacistul dumneavoastra chiar daca afirmatiile de mai sus au fost valabile pentru dumneavoastra in trecut.

Interactiuni:

Administrarea Recoxa cu alte alimente sau lichide
Absorbtia Recoxa nu este influentata de ingestia concomitenta de alimente.

Atentionari speciale:

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Produsul nu influenteaza vigilenta si capacitatea de concentrare. In cazul aparitiei unor reactii adverse, cum sunt tulburari de vedere, ameteli sau somnolenta, produsul poate ifluenta in mod negativ activitatile care necesita o atentie deosebita, coordonarea miscarilor si luarea rapida a deciziilor (de exemplu, conducerea autovehiculelor, folosirea utilajelor sau lucrul la inaltime, etc). In cazul aparitiei tulburarilor mentionate mai sus, nu trebuie sa desfasurati activitati care necesita o atentie sporita.

Informatii importante referitoare la unele dintre ingredientele Recoxa:
Recoxa contine lactoza. Pacientii cu afectiuni ereditare rare, de tip intoleranta la lactoza, deficit de lactaza Lapp.sau malabsorbtie glucoza-galactoza, nu trebuie sa utilizeze acest medicament.

Efectele produsului Recoxa si cele ale altor medicamente administrate concomitent se pot influenta reciproc. De aceea medicul dumneavoastra trebuie informat despre toate medicamentele pe care le luati in prezent sau pe care intentionati sa le luati, chiar daca este vorba de medicamente care se elibereaza cu sau fara reteta. Consultanti medicul curant inainte de a incepe administrarea Recoxa concomitent cu medicamentele eliberate fara reteta. Tratamentul concomitent cu Recoxa si alte antiinflamatoare nesteroidiene poate creste riscul de aparitie a ulcerului gastric sau duodenal si a hemoragiilor. Asocierea Recoxa cu medicamente care scad coagularea sangelui, cu heparina administrata injectabil si cu substante care dizolva cheagurile de sange, poate creste riscul de sangerare. Daca utilizati o astfel de asociere de medicamente, coagularea sangelui trebuie controlata in mod frecvent. Tratamentul concomitent cu Recoxa si litiu poate amplifica reactiile adverse ale litiului in organism. Daca utilizati metotrexat concomitent cu Recoxa trebuie sa efectuai repetat analize de sange. Recoxa poate reduce eficacitatea contraceptiva a dispozitivelor intrauterine. Daca utilizati medicamente care stimuleaza excretia de urina, concomitent cu produsul Recoxa, trebuie sa consumati cantitati suficiente de lichide si sa efectuati analize repetate pentru monitorizarea functiei rinichilor. Utilizarea concomitenta a produsului Recoxa cu medicamente care scad tensiunea arteriala crescuta poate determina reducerea eficacitatii acestor medicamente.
Tratamentul concomitent cu Recoxa si cu inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (IECA) sau antagonisti ai receptorilor de angiotensina la pacienti varstnici si/sau deshidratati poate determina insuficienta renala acuta. Din acest motiv, se recomanda monitorizarea functiei renale la inceputul tratamentului cu Recoxa, ca si hidratarea corecta a pacientului. Tratamentul concomitent Recoxa/colestiramina determina accelerarea excretiei meloxicamului (colestiramina se leaga de meloxicam in tractul digestiv), reducandu-i astfel eficacitatea. Daca urmati tratament cu ciclosporina concomitent cu Recoxa, trebuie sa efectuati analize pentru monitorizarea functiei renale pe durata acestui tratament. Exista posibilitatea unui risc crescut de convulsii in cazul utilizarii Recoxa concomitent cu chinolonele.

Va rugam sa notati faptul ca aceste afirmati se pot aplica si pentru produsele utilizate cu un an in urma sau pertru cele pe care le ve-ti utiliza in viitor.
Va rugam sa spunei medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamnte, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Sarcina si alaptarea:

Adresati-va medicului sau farmacistului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Recoxa nu trebuie utilizat in timpul sarcinii.

Alaptarea
Adresati-va medicului sau farmacistului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Recoxa nu trebuie utilizat in timpul perioadei de alaptare.

Supradozaj:

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Recoxa:
Daca dumneavoastra sau o alta persoana ati luat mai multe comrimate de Recoxa decat v-au fost indicate,adresati-va imediat unui medic.
Nu luati mai multe comprimate de Recoxa decat v-au fost recomandate de catre medicul dumneavoastra. in cazul care ati luat mai multe comprimate decat trebuie sau in cazul in care medicamentul este utilizat de catre o alta persoana (copii) informati-va imediat medicul dumneavoastra sau contactati cel mai apropiat spital. Intoxicatiile severe pot determina hipertensiune arteriala, insuficienta renala acuta, tulburari ale functiei hepatice, tulburari de respiratie, coma, convulsii si colaps cardiovascular. Simptomele supradozajului sunt: letargie, somnolenta, greata, dureri epigastrice.

Pastrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Nu necesita conditii speciale de pastrare. A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj, prezentare:

Cum arata Recoxa si continutul ambalajului?
Recoxa 15
Comprimate galben deschis, rotunde, biconvexe, cu margini tesite, marcate cu si cu <19> de o parte si de cealalta a liniei de rupere, pe una din fete.

„Farmablu.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acesta prezentare. Rareori acestea pot contine mici inadvertente: fotografia are caracter informativ si poate contine detalii sau caracteristici neincluse in produsul livrat, unele specificatii sau pretul, pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.”
Va recomandam
Lista completa produse

Promotii actuale:

-4%
Sambucol Immuno Forte x 30cps
doar 5034 RON
-4%
ELMEX Ortho-periuta de dinti x 1bu...
doar 2279 RON
-4%
ELMEX Junior-pasta de dinti x 75ml...
doar 3134 RON
-4%
ELMEX Set periute interdentare mix...
doar 3039 RON
-4%
ELMEX Periute interdentare 5mm x 6...
doar 4654 RON
-4%
ELMEX Kariesschutz-apa de gura x 4...
doar 4939 RON
-4%
ELMEX Sensitive Professional-apa d...
doar 7029 RON
-4%
ELMEX Sensitive-apa de gura x 100m...
doar 6649 RON
-4%
ELMEX Pachet 2 (pasta Erosion+past...
doar 4274 RON
-4%
ELMEX Erosionsschutz apa de gura x...
doar 7029 RON

Recomandari pentru tine:

Alcool Stop x 30cps
doar 1399 RON
Triferment x 30cp.gastrorez
doar 999 RON
Uricol 5g granule susp x 6pl
doar 800 RON
Acid acetilsalicilic tamponat ...
doar 377 RON
DICLOREUM X 1 SPUMA CUT. 30mg/...
doar 4199 RON
5%
Sambucol Immuno Forte fara zah...
doar 4559 RON
Vitamac x 40cp cutie CROMA PH...
doar 5399 RON
Baraka 100mg x 24cps
doar 999 RON
Accutrend Glucoza x 25 teste
doar 8299 RON
Panadol Baby 120mg/5ml susp.or...
doar 1699 RON