Viziteaza magazinul FarmaBlu.ro pe ShopMania vezi produsele la promotie

Bauturile energizante sunt nocive pentru adolescenti

PUBLICAT LA DATA: 08-05-2014
Bauturile energizante sunt nocive pentru adolescenti

Desi consumul de energizante in randul adolescentilor este in crestere, cercetatorii atrag atentia asupra lipsei beneficiilor acestor produse. Consumul frecvent de bauturi cu efect de energizare, destinate sportivilor si de energizante (pe baza de cafeina sau taurina) de catre adolescenti pare sa fie asociat cu un consum mai mare de bauturi cu zahar, fumatul si o utilizare mai semnificativa a dispozitivelor cu ecran (laptop, tableta, smartphone). Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat de cercetatorii americani pe un grup de 2793 de adolescenti americani cu media de varsta de 14,4 ani in cursul anului scolar 2009-2010.

Oamenii de stiinta doreau sa inteleaga comportamentele de sanatate asociate consumului acestor bauturi de catre adolescenti pentru a tinti mai eficient strategiile de interventie ce vizeaza reducerea consumului de produse cu zahar adaugat. In acesti ultimi ani, consumul de astfel de bauturi s-a triplat in randul adolescentilor, iar continutul lor ridicat in cafeina, zahar si calorii reprezinta un motiv de ingrijorare pentru expertii din sanatate.

Efectele sunt  cresterea timpului petrecut in in fata televizorului si chiar a timpului alocat jocurilor video. Potrivit recomandarilor Academiei Americane de Pediatrie, bauturile cu efect energizant pentru sportivi pot fi consumate de adolescenti doar dupa o activitate fizica prelungita. In ceea ce priveste energizantele, aceste nu sunt deloc indicate,  mai degraba de evitat, avand in vedere riscurile aosciate unei stimulari excesive a sistemului nervos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



SURSA: Top Sante
5 alimente care ne fac mai inteligenti
Creierul nostru cantareste doar 2% din greutatea corporala totala, dar are nevoie de o alimentatie echilibrata si aleasa cu grija pentru a functiona la parametri maximi. Descoperiti care sunt cele 5 alimente pe care trebuie sa le includem regulat in meniu pentru a fi mai inteligenti. ... [detalii]
Este zaharul responsabil de numarul tot mai mare de cazuri de dementa ? Nivelul ridicat de glucoza ar putea fi responsabil de declinul memoriei
O alimentatie bogata in zahar poate contribui nu doar la acumularea de kilograme in plus ci si la afectarea creierului. Cercetarile anterioare asociau produsele zahar cu obezitatea, dar un studiu recent a asociaza zaharul cu un risc la nivel cerebral.... [detalii]
4 alimente care impiedica cresterea parului
Pentru sanatatea parului sunt recomandate alimentele bogate in vitaminele din grupa B si vitamina E, totodata este important sa evitam cel putin patru. ... [detalii]
Ciocolata neagra ar putea imbunatati capacitatea de mers in cazul pacientiior cu afectiuni ale arterelor
Persoanele in varsta care au probleme motorii din cauza circulatiei deficitare la nivel periferic isi pot imbunatati capacitatea de mers (mai precis perioada si distanta de mers devin mai mari), dupa ce consuma ciocolata neagra, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii italieni. ... [detalii]
Uleiul de rapita este benefic pentru pacientii cu diabet tip 2
Potrivit unui studiu recent, pacientii cu diabet tip 2 sfatuiti sa urmeze o dieta cu indice glicemic scazut si suplimentata cu ulei de rapita au inregistrat niveluri mai scazute ale glicemiei si o diminuare mai semnificativa a riscului cardiac fata de pacientii care au urmat o dieta bogata in...... [detalii]