Viziteaza magazinul FarmaBlu.ro pe ShopMania vezi produsele la promotie

Broccoli ar putea deveni un antidot pentru efectele poluarii

PUBLICAT LA DATA: 20-06-2014
Broccoli ar putea deveni un antidot pentru efectele poluarii

Cu numeroase beneficii pentru sanatate deja recunoscute, un studiu recent a demonstrat ca broccoli ne poate proteja de efectele nocive ale poluarii aerului. Aceasta leguma din clasa cruciferelor, ce provine din sudul Italiei, este bogata in vitaminele A,B si C, dar si in fier, magneziu si potasiu. Poate contribui la preventia bolilor cardiovasculare, artrozei si la conservarea memoriei.

 Anumite studii sugereaza si un efect protector impotriva anumitor tipuri de cancer. Un studiu realizat de cercetatorii chinezi si cei americani (Universitatea Johns-Hopkins - SUA si Qidonq Liver Cancer Insitute – China) si publicat in revista stiintifica Cancer Prevention Research a aratat ca broccoli consumat in mod regulat faciliteaza eliminarea reziduurilor  din organism, ca urmare a poluarii aerului.

Eliminarea toxinelor se produce datorita unei molecule pe care o contine broccoli, sulforafan. Atunci cand consumam broccoli sub diverse forme (crud, sub forma de suc sau preparat la aburi), sulforafanul ataca reziduurile de benzen (un poluant cancerigen care poate de asemenea sa cauzeze anemie, chiar leucemie) si  reziduurile de acroleina (substanta toxica pentru plamani). Eliminarea acestora se produce in mod natural, pe cale urinara.

Organizatia Mondiala a Sanatarii a anuntat recent ca 7 milioane de persoane mor anual ca urmare a poluarii aerului, iar  acest studiu ne indica un mod economic, sigur si simplu pentru a reduce pe termen lung anumite riscuri ale poluarii aerului asupra sanatatii noastre.

 

 

 

 



SURSA: Top Sante
5 alimente care ne fac mai inteligenti
Creierul nostru cantareste doar 2% din greutatea corporala totala, dar are nevoie de o alimentatie echilibrata si aleasa cu grija pentru a functiona la parametri maximi. Descoperiti care sunt cele 5 alimente pe care trebuie sa le includem regulat in meniu pentru a fi mai inteligenti. ... [detalii]
Este zaharul responsabil de numarul tot mai mare de cazuri de dementa ? Nivelul ridicat de glucoza ar putea fi responsabil de declinul memoriei
O alimentatie bogata in zahar poate contribui nu doar la acumularea de kilograme in plus ci si la afectarea creierului. Cercetarile anterioare asociau produsele zahar cu obezitatea, dar un studiu recent a asociaza zaharul cu un risc la nivel cerebral.... [detalii]
4 alimente care impiedica cresterea parului
Pentru sanatatea parului sunt recomandate alimentele bogate in vitaminele din grupa B si vitamina E, totodata este important sa evitam cel putin patru. ... [detalii]
Ciocolata neagra ar putea imbunatati capacitatea de mers in cazul pacientiior cu afectiuni ale arterelor
Persoanele in varsta care au probleme motorii din cauza circulatiei deficitare la nivel periferic isi pot imbunatati capacitatea de mers (mai precis perioada si distanta de mers devin mai mari), dupa ce consuma ciocolata neagra, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii italieni. ... [detalii]
Uleiul de rapita este benefic pentru pacientii cu diabet tip 2
Potrivit unui studiu recent, pacientii cu diabet tip 2 sfatuiti sa urmeze o dieta cu indice glicemic scazut si suplimentata cu ulei de rapita au inregistrat niveluri mai scazute ale glicemiei si o diminuare mai semnificativa a riscului cardiac fata de pacientii care au urmat o dieta bogata in...... [detalii]