Viziteaza magazinul FarmaBlu.ro pe ShopMania vezi produsele la promotie

Ciocolata neagra ar putea imbunatati capacitatea de mers in cazul pacientiior cu afectiuni ale arterelor

PUBLICAT LA DATA: 06-07-2014
Ciocolata neagra ar putea imbunatati capacitatea de mers in cazul pacientiior cu afectiuni ale arterelor

Persoanele in varsta care au probleme motorii din cauza circulatiei deficitare la nivel periferic isi pot imbunatati capacitatea de mers (mai precis perioada si distanta de mers devin mai mari), dupa ce consuma ciocolata neagra, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii italieni.

Studiul aparut in Journal Heart Association arata ca anumiti compusi prezenti in ciocolata neagra, polifenolii, se asociaza cu imbunatatirea performantei fizice In cazul celor care sufera de ateroscleroza, o alimentatie adecvata este esentiala pentru reducerea efectelor negative asociate bolilor cardiovasculare.

Pentru acest studiu, cercetatorii au recrutat 14 barbati si 6 femei, care aveau in medie aproape 70 de ani, carora li s-a cerut sa mearga pe o banda de alergat, cat de mult posibil. Aleatoriu, participantii  au consumat fie un baton de ciocolata cu lapte, fie un baton de ciocolata neagra, dupa care au reluat testul pe banda dupa ore.

Timpul si distanta de mers nu s-au modificat  in cea de-a doua sedinta de mers pentru cei care au consumat ciocolata cu lapte. In schimb, cei care au consumat ciocolata neagra au mers cu 17 secunde si cu  12 metri mai mult, fata de prima sedinta. Cercetatorii au masurat si nivelul un tip de gaz din sange ce se asociaza cu imbunatatirea circulatiei sangelui si s-a constatat ca este mai mare in cazul celor care au consumat ciocolata neagra.

 

 

 

 



SURSA: Fox News
5 alimente care ne fac mai inteligenti
Creierul nostru cantareste doar 2% din greutatea corporala totala, dar are nevoie de o alimentatie echilibrata si aleasa cu grija pentru a functiona la parametri maximi. Descoperiti care sunt cele 5 alimente pe care trebuie sa le includem regulat in meniu pentru a fi mai inteligenti. ... [detalii]
Este zaharul responsabil de numarul tot mai mare de cazuri de dementa ? Nivelul ridicat de glucoza ar putea fi responsabil de declinul memoriei
O alimentatie bogata in zahar poate contribui nu doar la acumularea de kilograme in plus ci si la afectarea creierului. Cercetarile anterioare asociau produsele zahar cu obezitatea, dar un studiu recent a asociaza zaharul cu un risc la nivel cerebral.... [detalii]
4 alimente care impiedica cresterea parului
Pentru sanatatea parului sunt recomandate alimentele bogate in vitaminele din grupa B si vitamina E, totodata este important sa evitam cel putin patru. ... [detalii]
Uleiul de rapita este benefic pentru pacientii cu diabet tip 2
Potrivit unui studiu recent, pacientii cu diabet tip 2 sfatuiti sa urmeze o dieta cu indice glicemic scazut si suplimentata cu ulei de rapita au inregistrat niveluri mai scazute ale glicemiei si o diminuare mai semnificativa a riscului cardiac fata de pacientii care au urmat o dieta bogata in...... [detalii]
Broccoli ar putea deveni un antidot pentru efectele poluarii
numeroase beneficii pentru sanatate deja recunoscute, un studiu recent a demonstrat ca brocoli ne poate proteja de efectele nocive ale poluarii aerului. Aceasta leguma din clasa cruciferelor, ce provine din sudul Italiei este bogata in vitaminele A,B si C, dar si in fier, magneziu si potasiu. ... [detalii]