Viziteaza magazinul FarmaBlu.ro pe ShopMania vezi produsele la promotie

Consumul de cafea are efecte benefice in cazul pacientilor cu ciroza

PUBLICAT LA DATA: 07-04-2014
Consumul de cafea are efecte benefice in cazul pacientilor cu ciroza

Potrivit unui studiu, consumul de cafea poate reduce riscurile de deces prin ciroza hepatica, mai precis riscul scade cu 66 de procente daca pacientul cu ciroza hepatica bea doua sau mai multe cesti de cafea pe zi. Aparut in publicatia Hepatology, studiul indica un nou beneficiu al cafelei asupra starii noastre de sanatate. Acesta este ultimul pe lista, cele mai recente fiind scaderea riscului de suicid si cel de diminuare a riscului de cancer hepatic. Un alt studiu recent sugereaza ca 200 de miligrame de cofeina pe zi stimuleaza memoria pe termen lung.

Statisticile Organziatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) arata ca ciroza hepatica este responsabila de 1,3% din numarul total de decese la nivel mondial. Studiul condus de Dr Woon-Puay Koh (National University of Singapore) a investigat efectul cafelei asupra riscului de deces prin ciroza hepatica, pe langa cel al alcoolului, ceaiului negru, ceaiului verde si bauturilor racoritoare. Conform datelor obtinute, doar cafeaua diminueaza aceste riscuri, in timp ce consumul semnificativ de alcool creste aceste riscuri.

Au fost analizate datele furnizate de 63,000 de persoane cu varste intre 45 si 74 de ani cu privire la alimentatie, stil de viata si istoric medical intre 1993 si 1998, perioada de follow-up fiind de 15 ani. In acest interval 14.928 de persoane au decedat, din care 114 de ciroza hepatica. Consumul de cafea a fost asociat cu un risc de deces prin ciroza, in special  in cazul hepatitei non-virale asociata cirozei. Riscul de mortalitate era cu 66% mai mic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



SURSA: Medical News Today
5 alimente care ne fac mai inteligenti
Creierul nostru cantareste doar 2% din greutatea corporala totala, dar are nevoie de o alimentatie echilibrata si aleasa cu grija pentru a functiona la parametri maximi. Descoperiti care sunt cele 5 alimente pe care trebuie sa le includem regulat in meniu pentru a fi mai inteligenti. ... [detalii]
Este zaharul responsabil de numarul tot mai mare de cazuri de dementa ? Nivelul ridicat de glucoza ar putea fi responsabil de declinul memoriei
O alimentatie bogata in zahar poate contribui nu doar la acumularea de kilograme in plus ci si la afectarea creierului. Cercetarile anterioare asociau produsele zahar cu obezitatea, dar un studiu recent a asociaza zaharul cu un risc la nivel cerebral.... [detalii]
4 alimente care impiedica cresterea parului
Pentru sanatatea parului sunt recomandate alimentele bogate in vitaminele din grupa B si vitamina E, totodata este important sa evitam cel putin patru. ... [detalii]
Ciocolata neagra ar putea imbunatati capacitatea de mers in cazul pacientiior cu afectiuni ale arterelor
Persoanele in varsta care au probleme motorii din cauza circulatiei deficitare la nivel periferic isi pot imbunatati capacitatea de mers (mai precis perioada si distanta de mers devin mai mari), dupa ce consuma ciocolata neagra, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii italieni. ... [detalii]
Uleiul de rapita este benefic pentru pacientii cu diabet tip 2
Potrivit unui studiu recent, pacientii cu diabet tip 2 sfatuiti sa urmeze o dieta cu indice glicemic scazut si suplimentata cu ulei de rapita au inregistrat niveluri mai scazute ale glicemiei si o diminuare mai semnificativa a riscului cardiac fata de pacientii care au urmat o dieta bogata in...... [detalii]