Viziteaza magazinul FarmaBlu.ro pe ShopMania vezi produsele la promotie

Fisticul ar putea impiedica aparitia diabetului in special la persoanele aflate foarte aproape de a dezvolta boala

PUBLICAT LA DATA: 31-05-2014
Fisticul ar putea impiedica aparitia diabetului in special la persoanele aflate foarte aproape de a dezvolta boala

Potrivit cercetatorilor, fisticul contine o serie de grasimi benefice care au redus nivelurile de glucoza si cele de insulina, atunci cand participantii la studiu au consumat 60 de boabe de fistic. La studiu au participat 54 de persoane cu un risc foarte mare de a dezvolta diabet. Acestia au urmat o timp de 8 luni un regim mediteranean.

In toata aceasta perioada au consumat acelasi numar de calorii, dar jumatate din timp au inclus in alimentatie si 57 de grame de fistic (in jur de 60 de alune)  pe zi. Greutatea  corporala nu a suferit modificari, dar testele de sange au aratat ca cele 57 de grame de fistic au facut diferenta. Cel mai important, nivelurile de glucoza si cele ale insulinei au scazut, semn ca pentru organism este mult mai usor sa proceseze zaharul din alimente.

Autorii studiului considera ca nutrientii benefici din fistic (grasimi nesaturate, fibre, antioxidanti si carotenoizi) ajuta impreuna organismul sa proceseze zaharul mai usor. In ciuda faptului ca oleaginoasele sunt bogate in grasimi, acestea sunt cu adevarat benefice atunci cand sunt consumate cu moderatie. Alt beneficiu observat este diminuarea colesterolului rau.

 Totusi, alti experti sunt de parere ca mai multe studii sunt necesare pentru a confirma faptul ca fisticul este eficient in cazul diabetului. Masurile dovedite care pot combate maladia sunt: mentinerea unei greutati corporale sanatoase printr-o alimentatie echilibrata si nu in ultimul rand, activitatea fizica regulata. In ciuda riscurilor, pre-diabetul este asimptomatic, ceea ce inseamna ca pacientii nu constientizeaza riscul decat atunci cand e prea tarziu.

 

 

 



SURSA: Daily Mail
5 alimente care ne fac mai inteligenti
Creierul nostru cantareste doar 2% din greutatea corporala totala, dar are nevoie de o alimentatie echilibrata si aleasa cu grija pentru a functiona la parametri maximi. Descoperiti care sunt cele 5 alimente pe care trebuie sa le includem regulat in meniu pentru a fi mai inteligenti. ... [detalii]
Este zaharul responsabil de numarul tot mai mare de cazuri de dementa ? Nivelul ridicat de glucoza ar putea fi responsabil de declinul memoriei
O alimentatie bogata in zahar poate contribui nu doar la acumularea de kilograme in plus ci si la afectarea creierului. Cercetarile anterioare asociau produsele zahar cu obezitatea, dar un studiu recent a asociaza zaharul cu un risc la nivel cerebral.... [detalii]
4 alimente care impiedica cresterea parului
Pentru sanatatea parului sunt recomandate alimentele bogate in vitaminele din grupa B si vitamina E, totodata este important sa evitam cel putin patru. ... [detalii]
Ciocolata neagra ar putea imbunatati capacitatea de mers in cazul pacientiior cu afectiuni ale arterelor
Persoanele in varsta care au probleme motorii din cauza circulatiei deficitare la nivel periferic isi pot imbunatati capacitatea de mers (mai precis perioada si distanta de mers devin mai mari), dupa ce consuma ciocolata neagra, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii italieni. ... [detalii]
Uleiul de rapita este benefic pentru pacientii cu diabet tip 2
Potrivit unui studiu recent, pacientii cu diabet tip 2 sfatuiti sa urmeze o dieta cu indice glicemic scazut si suplimentata cu ulei de rapita au inregistrat niveluri mai scazute ale glicemiei si o diminuare mai semnificativa a riscului cardiac fata de pacientii care au urmat o dieta bogata in...... [detalii]