Viziteaza magazinul FarmaBlu.ro pe ShopMania vezi produsele la promotie

O cantitate mai mare de cafea consumata zilnic ar putea reduce riscul de diabet

PUBLICAT LA DATA: 25-04-2014
O cantitate mai mare de cafea consumata  zilnic ar putea reduce riscul de diabet

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, persoanele care maresc consumul de cafea cu cel putin o ceasca, timp de patru ani prezinta un risc mai mic de diabet, in timp ce adultii care-si reduc  consumul de cafea in acelasi interval de timp inregistreaza o crestere a probabilitatii de a dezvolta diabet tip 2. La acest studiu au participat 123,000 de persoane  iar cercetatorii au observat ca voluntarii care consumau 3 pana la 5 cesti de cafea pe zi, prezentau  o diminuare a riscului de a dezvolta diabet tip 2.

Desi este dificil de indentificat compusii specifici care contribuie la acest impact asupra diabetului, se pare ca este vorba de o combinatie de antioxidanti si nutrienti prezenti in cafea. Experimentele pe animale si un studiu pe oameni de mici dimensiuni a identificat a relatie de tip cauza-efect intre cafea si o rezistenta la insulina diminuata. Rezistenta la insulina este un  indiciu pentru o posibila aparitie a diabetului.

Cafeaua poate face parte dintr-o alimentatie sanatoasa, dar nu trebuie privita ca o solutie pentru preventia diabetului tip 2. Expertii recomanda pentru preventia acestei boli cronice controlul greutatii corporale si activitatea fizica. In plus, acestea  din urma sunt mult mai eficiente  pentru a preveni aparitia diabetului.  Studiul a fost publicat online in revista de specialitate Diabetologia.

 

 

 

 

 

 

 



SURSA: Msn
5 alimente care ne fac mai inteligenti
Creierul nostru cantareste doar 2% din greutatea corporala totala, dar are nevoie de o alimentatie echilibrata si aleasa cu grija pentru a functiona la parametri maximi. Descoperiti care sunt cele 5 alimente pe care trebuie sa le includem regulat in meniu pentru a fi mai inteligenti. ... [detalii]
Este zaharul responsabil de numarul tot mai mare de cazuri de dementa ? Nivelul ridicat de glucoza ar putea fi responsabil de declinul memoriei
O alimentatie bogata in zahar poate contribui nu doar la acumularea de kilograme in plus ci si la afectarea creierului. Cercetarile anterioare asociau produsele zahar cu obezitatea, dar un studiu recent a asociaza zaharul cu un risc la nivel cerebral.... [detalii]
4 alimente care impiedica cresterea parului
Pentru sanatatea parului sunt recomandate alimentele bogate in vitaminele din grupa B si vitamina E, totodata este important sa evitam cel putin patru. ... [detalii]
Ciocolata neagra ar putea imbunatati capacitatea de mers in cazul pacientiior cu afectiuni ale arterelor
Persoanele in varsta care au probleme motorii din cauza circulatiei deficitare la nivel periferic isi pot imbunatati capacitatea de mers (mai precis perioada si distanta de mers devin mai mari), dupa ce consuma ciocolata neagra, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii italieni. ... [detalii]
Uleiul de rapita este benefic pentru pacientii cu diabet tip 2
Potrivit unui studiu recent, pacientii cu diabet tip 2 sfatuiti sa urmeze o dieta cu indice glicemic scazut si suplimentata cu ulei de rapita au inregistrat niveluri mai scazute ale glicemiei si o diminuare mai semnificativa a riscului cardiac fata de pacientii care au urmat o dieta bogata in...... [detalii]