Viziteaza magazinul FarmaBlu.ro pe ShopMania vezi produsele la promotie

TAMIFLU - Singurul tratament oral specific impotriva gripei

PUBLICAT LA DATA: 15-01-2009

Roche Romania S.R.L.

Singurul tratament oral, specific, antigripal este Tamiflu® (Oseltamivir)*, care apartine clasei inhibitorilor de neuraminidaza si este inregistrat in Romania pentru:
-tratamentul gripei
-preventia post-expunere
-preventia in timpul unei epidemii gripale in comunitate

Interventia terapeutica precoce cu TAMIFLU creste la maximum eficacitatea sa in tratarea gripei si furnizeaza beneficii suplimentare comparativ cu medicatia simptomatica:
-scaderea cu pana la 40% a severitatii bolii¹
-reducerea semnificativa a duratei bolii²
-reducerea cu mai mult de 50% a complicatiilor induse de gripa³ si a folosirii antibioticelor
-eficacitate atat la pacientii vaccinati, cat si la cei nevaccinati³

 

Conditionarea variata: comprimate de 75 mg, 45 mg si 30 mg permite administrarea usoara la adulti si copii, in functie de greutatea corporala.

 

Gripa este o boala provocata de virusurile gripale A si B care infecteaza tractul respirator superior si inferior: nasul, sinusurile, gatul, plamanii si urechea medie. Ea apare de obicei in lunile de toamna si iarna si este caracterizata de focare epidemice care dureaza 6-8 saptamani.
Exista diferente clare intre raceala si gripa. Simptomele gripei apar foarte repede, chiar in decurs de 24 de ore de la infectare. Spre deosebire de raceala, gripa provoaca febra foarte mare, deseori peste 39° C, dureri musculare si articulare, mai ales ale spatelui, bratelor si picioarelor, o tuse seaca, iritativa, iar pacientii se simt extrem de obositi.

Este foarte important ca aceasta boala sa fie tratata corect, asadar se recomanda tuturor celor care manifesta aceste simptome sa mearga de urgenta la medic.

Netratata corespunzator, gripa poate avea complicatii grave, cum ar fi bronsite, sinuzite, pneumonii dar si miocardite si encefalite. Aceste complicatii pot aparea cel mai des la copii, batrani sau persoanele cu afectiuni cronice.

Gripa este grava nu numai pentru populatia la risc-copii, batrani, pacienti cu boli cronice-dar si pentru orice adult altfel sanatos.

 

Referinte:
¹Adaptat dupa Treanor JJ, et al. JAMA. 2000;283:1016
²Adaptat dupa Nicholson KG, et al. Lancet. 2000;355:1845-1850
³Data on file. F. Hoffmann-La Roche Ltd. Basel, Switzerland
*Acest medicament se elibereaza numai cu prescriptie medicala. Inainte de prescriere va rugam consultati Rezumatul Caracteristicilor Produsului.

Femeile care iau contraceptive orale ar putea fi mai putin fertile timp de cateva luni dupa ce renunta la anticonceptionale deoarece acestea imbatranesc sistemul de reproducere
Cercetatorii din Copenhaga au descoperit ca hormonii puternici pot afecta sistemul de reproducere, prin diminuarea producerii de ovule pana la niveluri care se observa la femeile mai in varsta, timp de cateva luni dupa ce renunta la aceasta metoda de contraceptie. ... [detalii]
Alimentele imbogatite cu fitosteroli, compusi naturali prezenti in oleaginoase si cereale, sunt intr-adevar benefici pentru sanatatea inimii?
Alimentele imbogatite cu fitoseteroli,c um ar fi margarina si iaurtul, permit reducerea nivelurilor de colesterol. ... [detalii]
Cacaua ne poate proteja de maladia Alzheimer
Potrivit unui studiu american cacaua protejeaza sinapsele creierului de anumite proteine si incetineste dezvoltarea maladiei Alzheimer.... [detalii]
Bronzatul poate duce la dependenta
Cercetatorii au observat ca expunerea la razele UV creste nivelul unor substante asociate cu starea de bine, efect similar cu cel al consumului de heroina... [detalii]
Rezistenta bacteriilor la antibiotice ar putea fi curand combatuta
Aceasta descoperire apare dupa semnalul de alarma lansat de Organizatia Mondiala a Sanatatii in legatura cu dezvoltarea rapida a bacteriilor rezistente la antibiotice la scala mondiala.... [detalii]