Viziteaza magazinul FarmaBlu.ro pe ShopMania vezi produsele la promotie

Uleiul de rapita este benefic pentru pacientii cu diabet tip 2

PUBLICAT LA DATA: 30-06-2014
Uleiul de rapita este benefic pentru pacientii cu diabet tip 2

Potrivit unui studiu recent, pacientii cu diabet tip 2 sfatuiti sa urmeze  o dieta cu indice glicemic scazut si suplimentata cu ulei de rapita au inregistrat niveluri mai scazute ale glicemiei si o diminuare mai semnificativa a riscului cardiac fata de pacientii care au urmat o dieta bogata in cereale integrale. Uleiul de rapita este bogat in acidul alfa-linoleic, un tip de acid omega-3 care se gaseste in alunele de pamant dar si in acizi grasi monosaturati care se gasesc si in avocado si masline.

Indicele glicemic al unui aliment se refera la rapiditatea cu care alimentul determina o crestere a nivelului de glucoza din sange. Alimentele precum painea si cartofii  au un indice glicemic ridicat deoarece duc la o crestere brusca a glucozei din sange. In schimb, alimentele  precum iaurtul, boabele de soaia, lintea si cerealele bogate in fibre determina o creste treptata a glicemiei. In cazul celor cu diabet tip 2, zaharul care se acumuleaza in sange nu poate fi absorbit de celule, ceea ce duce la cresterea riscului de boli cardiace, spre exemplu. 

Cercetatorii canadieni (University of Toronto) au recrutat 141 de pacienti cu diabet si aflati sub medicatie pentru a controla glicemia. Niciunul nu a raportat ca era fumator, consuma alcool in exces sau suferea de o alta afectiune  cardiaca, hepatica sau cancer. Acestia au fost aleatoriu impartiti in doua grupuri, din care unul a introdus in alimentatie ulei de rapita. Rezultatele au aratat ca uleiul de rapita imbunatateste controlul glicemic, in timp ce consumul de cereale integrale a imbunatatit circulatia sangelui.

 

 

 

 

 



SURSA: Reuters
5 alimente care ne fac mai inteligenti
Creierul nostru cantareste doar 2% din greutatea corporala totala, dar are nevoie de o alimentatie echilibrata si aleasa cu grija pentru a functiona la parametri maximi. Descoperiti care sunt cele 5 alimente pe care trebuie sa le includem regulat in meniu pentru a fi mai inteligenti. ... [detalii]
Este zaharul responsabil de numarul tot mai mare de cazuri de dementa ? Nivelul ridicat de glucoza ar putea fi responsabil de declinul memoriei
O alimentatie bogata in zahar poate contribui nu doar la acumularea de kilograme in plus ci si la afectarea creierului. Cercetarile anterioare asociau produsele zahar cu obezitatea, dar un studiu recent a asociaza zaharul cu un risc la nivel cerebral.... [detalii]
4 alimente care impiedica cresterea parului
Pentru sanatatea parului sunt recomandate alimentele bogate in vitaminele din grupa B si vitamina E, totodata este important sa evitam cel putin patru. ... [detalii]
Ciocolata neagra ar putea imbunatati capacitatea de mers in cazul pacientiior cu afectiuni ale arterelor
Persoanele in varsta care au probleme motorii din cauza circulatiei deficitare la nivel periferic isi pot imbunatati capacitatea de mers (mai precis perioada si distanta de mers devin mai mari), dupa ce consuma ciocolata neagra, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii italieni. ... [detalii]
Broccoli ar putea deveni un antidot pentru efectele poluarii
numeroase beneficii pentru sanatate deja recunoscute, un studiu recent a demonstrat ca brocoli ne poate proteja de efectele nocive ale poluarii aerului. Aceasta leguma din clasa cruciferelor, ce provine din sudul Italiei este bogata in vitaminele A,B si C, dar si in fier, magneziu si potasiu. ... [detalii]