Viziteaza magazinul FarmaBlu.ro pe ShopMania vezi produsele la promotie

VIMOVO, bine primit in Europa

PUBLICAT LA DATA: 17-10-2010
Tabletele cu eliberare modificata VIMOVO (naproxen/ magneziu esomeprazol) de 500/20 mg au obtinut un feedback pozitiv in vederea autorizarii in 23 de tari din Uniunea Europeana (UE), a anuntat la inceputul saptamanii compania AstraZeneca.

Avizul a venit dupa ce toate cele 22 de state membre au cazut de acord asupra evaluarii formulate de autoritatile sanitare olandeze, in conditiile in care Olanda a jucat rolul de stat-referinta pentru procedura descentralizata de aprobare. Pasul urmator este ca restul tarilor europene sa demareze autorizarea medicamentului la nivel national si sa stabileasca pretul si sistemul de rambursare.

Alunga durerile si reduce riscul de ulcer

VIMOVO este indicat in tratamentul simptomatic al osteoartritei (OA), artritei reumatoide (RA) si spondilitei anchilozante (SA) la acei pacienti supusi riscului de a face ulcere gastrice si/sau duodenale asociate cu consumul de medicamente antiinflamatoare non-steroidale (AINS). De asemenea, produsul este recomandat si in cazul in care tratamentul cu doze mici de naproxen sau alte medicamente AINS nu este suficient pentru a ameliora starea de sanatate a pacientilor.

Acest produs a fost dezvoltat de compania AstraZeneca in colaborare cu POZEN Inc. si reprezinta o combinatie cu doze fixe intre naproxen acoperit cu film enteric – un medicament AINS cu actiune analgezica – si esomeprazol cu eliberare imediata, un inhibitor al pompei de protoni (IPP) cu rol in reducerea acidului stomacal. Studiile clinice cu VIMOVO au demonstrat ca acest tratament scade semnificativ incidenta ulcerelor gastrice, spre deosebire de administrarea doar a naproxenului cu film enteric.

Osteoartita, o afectiune larg raspandita

Dupa cum arata Lori Kreamer, vicepresedintele departamentului Global Products al societatii AstraZeneca, sprijinul oferit pentru autorizarea medicamentului VIMOVO in Europa „reprezinta o realizare foarte importanta. Avem certitudinea ca produsul nostru va constitui o noua optiune terapeutica pentru milioanele de pacienti europeni bolnavi de artrita si care sunt supusi la riscul de ulcer asociat cu AINS.” „Intr-o singura tableta, VIMOVO ofera eficienta demonstrata a analgezicului naproxen, alaturi de reducerea riscului de a face ulcer”, a adaugat acesta.

Conform statisticilor, aproape 151 de milioane de oameni din intreaga lume, dintre care aproximativ 28 de milioane de persoane doar din Europa, sufera de osteoartrita, cea mai comuna forma de artrita. In timp ce o mare parte a pacientilor se trateaza cu medicamente antiinflamatoare non-steroidale, 50 la suta dintre utilizatorii cronici de AINS sunt expusi riscului de ulcere gastrointestinale.

Disponibil si in Romania

Compania AstraZeneca a depus cererea de autorizare a medicamentului pe piata europeana anul trecut, pe data de 15 octombrie. Statele membre ale Uniunii Europene in care va ajunge VIMOVO sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia si Ungaria.

Medicamentul a fost aprobat, pe 30 aprilie, si de agentia americana de sanatate publica, atat pentru diminuarea semnelor si simptomelor de osteoartrita, artrita reumatoida si spondilita anchilozanta, cat si pentru reducerea riscului de ulcer gastric la pacientii tratati cu AINS.

Informatii suplimentare


Osteoartrita este o afectiune cronica, ce presupune deteriorarea cartilajului de la nivelul articulatiilor. Rolul cartilajului este acela de a proteja capetele oaselor si de a facilita miscarea articulatiei. Uzura acestuia duce la frictiunea dintre oase, provocand rigiditate, dureri si pierderea mobilitatii la nivelul articulatiei.

Tot o boala cronica este si artrita reumatoida, caracterizata in principal prin inflamarea mucoasei articulare (denumita si membrana sinoviala, aceasta lubrifiaza articulatia si ii asigura o mobilitate usoara). Acest lucru duce la deteriorarea pe termen lung a articulatiei, provocand dureri cronice, pierderea functiei membrului afectat si dizabilitati.

In acelasi timp, spondilita anchilozanta este o afectiune inflamatorie cronica, ce cauzeaza dureri si inflamatia articulatiilor dintre vertebre si a celor dintre coloana vertebrala si pelvis (articulatiile sacroiliace). De asemenea, durerile pot aparea si in alte zone ale corpului.

SURSA: PharmaNews
Un medicament experimental produs de Sanofi si Regeneron eficient in combaterea dermatitelor atopice
Studiile clinice au aratat o diminuare semnificativa a leziunilor dermatologice si a urticariei la pacientii adulti cu dermatita atopica, o forma cronica a eczemei si greu de controlat prin medicatia standard.... [detalii]
Autoritatea americana Food and Drug Administration a aprobat medicamentul Eloctate pentru hemofilia A
Medicamentul Eloctate produs de Biogen Idec a fost aprobat de Food and Drug Administration pentru tratarea hemofiliei A... [detalii]
Doua noi tratamente pentru cel mai grav tip de cancer de piele - rezultate remarcabile Melanomul este unul din tipurile de cancer de piele cele mai rare dar si cele mai grave.... [detalii]
Marijuana medicinala ajuta la diminuarea durerii din scleroza multipla
Marijuana sub forma de pastile sau spray reduce spasmele dureroase din scleroza multipla. Totusi, eficienta sa in alte afectiuni neurologice nu a fost confirmata, potrivit analizei datelor de la 34 de studii. ... [detalii]
Cercetatorii dezvolta un medicament care ajuta sistemul imunitar sa combata cancerul
Un medicament aflat in faza experimentala ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva cancerului. S-a observat micsorarea tumorilor la pacientii pentru care alte tratamente s-au dovedit infeciente, in cadrul unui studiu preliminar.... [detalii]