ACID ALENDRONIC/COLECALCIFEROL ZENTIVA 70 mg/5600 UI X 4 COMPR

ACID ALENDRONIC/COLECALCIFEROL ZENTIVA 70 mg/5600 UI X 4 COMPR

Acidul alendronic apartine unui grup de medicamente non-hormonale numite bifosfonati.
Acidul alendronic previne pierderea de masa osoasa (osteoporoza) si ajuta la reconstructia osoasa. El reduce riscul fracturilor de coloana vertebrala si sold.

More details

W63923002
New product

29,45 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

1. Ce este Acid alendronic/Colecalciferol  si pentru ce se utilizeaza
Ce este Acid alendronic/Colecalciferol ?
Acid alendronic/Colecalciferol este un comprimat care contine doua substante active, acid alendronic (sub forma de alendronat sodic monohidrat) si colecalciferol (cunoscut sub denumirea de vitamina D3).

Pentru ce se utilizeaza Acid alendronic/Colecalciferol?
Medicul dumneavoastra v-a prescris Acid alendronic/Colecalciferol pentru tratamentul osteoporozei si pentru ca aveti risc de deficit al vitaminei D. Acid alendronic/Colecalciferol reduce riscul fracturilor coloanei vertebrale sau soldului la femeile aflate in perioada de menopauza.

Ce este acidul alendronic?
Acidul alendronic apartine unui grup de medicamente non-hormonale numite bifosfonati.
Acidul alendronic previne pierderea de masa osoasa (osteoporoza) si ajuta la reconstructia osoasa. El reduce riscul fracturilor de coloana vertebrala si sold.

Ce este vitamina D?
Vitamina D este un factor nutritiv esential, necesar pentru absorbtia calciului si sanatatea oaselor.
Organismul poate absorbi in mod adecvat calciul din alimente, doar daca dispune de suficienta vitamina D. Foarte putine alimente contin vitamina D. Sursa principala o reprezinta expunerea in timpul verii la lumina soarelui, ceea ce determina producerea de vitamina D la nivelul pielii noastre.
Pe masura ce imbatranim, pielea noastra produce mai putina vitamina D. Prea putina vitamina D poate duce la pierderea de masa osoasa si osteoporoza. Deficitul sever de vitamina D poate determina slabiciune musculara si poate duce la caderi si un risc mai mare de fracturi.

Ce este osteoporoza?
Osteoporoza reprezinta subtierea si diminuarea rezistentei oaselor. Ea este frecventa la femei, dupa menopauza. La menopauza, ovarele inceteaza sa mai produca hormonul feminin, estrogen, care ajuta la pastrarea sanatatii scheletului femeii. Ca rezultat, apare pierderea de masa osoasa si oasele devin mai putin rezistente. Cu cat femeia ajunge mai repede la menopauza, cu atat este mai mare riscul de osteoporoza.
La inceput, osteoporoza poate sa nu aiba simptome. Totusi, daca este lasata netratata, poate determina aparitia fracturilor osoase. Desi, de obicei sunt dureroase, fracturile oaselor coloanei vertebrale pot sa treaca neobservate, pana cand determina scadere in inaltime. Fracturile osoase pot sa apara in timpul unor activitati normale, de zi cu zi, cum ar fi ridicatul sau in urma unor traumatisme minore care nu ar determina ruperea osului normal. Fracturile osoase apar, de obicei, la nivelul soldului, coloanei vertebrale sau incheieturii mainii si pot duce nu doar la aparitia durerii ci si a unor probleme considerabile cum ar fi incovoierea spatelui (,,cocoasa femeii in varsta”) si pierderea mobilitatii.

Cum poate fi tratata osteoporoza?
Osteoporoza poate fi tratata si nu este niciodata prea tarziu sa incepeti tratamentul.
Pe langa tratamentul dumneavoastra cu Acid alendronic/Colecalciferol Teva, medicul dumneavoastra va poate sugera sa va modificati modul de viata pentru a va ameliora conditia, cum ar fi:
Oprirea fumatului Fumatul pare a creste rata de pierdere a masei dumneavoastra osoase si, de aceea, va poate creste riscul de fracturi osoase.
Exercitii fizice La fel ca muschii, oasele necesita exercitiu fizic pentru a ramane rezistente si sanatoase. Adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a incepe orice program de exercitii fizice.
Pastrarea unei diete echilibrate Medicul dumneavoastra va poate da sfaturi in legatura cu dieta dumneavoastra sau daca trebuie sa utilizati vreun supliment nutritiv.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Acid alendronic/Colecalciferol Teva
NU luati Acid alendronic/Colecalciferol Teva:
- daca sunteti alergica la acid alendronic, colecalciferol (vitamina D3) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6)
- daca aveti anumite probleme ale esofagului (esofag – parte a tubului digestiv situata intre cavitatea bucala si stomac) cum ar fi ingustarea acestuia sau dificultate la inghitire
- daca nu puteti sa stati in picioare sau in sezut cel putin 30 minute
- daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti concentratie scazuta a calciului in sange.
Daca credeti ca oricare dintre situatiile mentionate mai sus este valabila in cazul dumneavoastra, NU luati comprimatele.
Discutati mai intai cu medicul dumneavoastra si urmati sfatul pe care vi l-a dat.

3. Cum sa luati Acid alendronic/Colecalciferol Teva
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra daca nu sunteti sigur.
Acid alendronic/Colecalciferol Teva este indicat pentru utilizare doar de catre femeile cu osteoporoza, aflate in post-menopauza.
Luati un comprimat Acid alendronic/Colecalciferol Teva o data pe saptamana.

Urmati cu atentie aceste instructiuni pentru a fi sigura ca beneficiati de pe urma Acid alendronic/Colecalciferol Teva:
1. Alegeti ziua din saptamana care se potriveste cel mai bine programului dumneavoastra. In fiecare saptamana, luati un comprimat Acid alendronic/Colecalciferol Teva, in ziua aleasa de catre dumneavoastra.
2. Dupa ce v-ati trezit de dimineata si inainte de a consuma alimente, bauturi sau de a lua alte medicamente, inghititi comprimatul de Acid alendronic/Colecalciferol Teva intreg, cu un pahar plin cu apa de la robinet (nu mai putin de 200 ml.).
- Nu luati comprimatul cu apa care contine minerale (apa minerala sau carbogazoasa) sau cu orice alt lichid, incluzand cafea, ceai, suc sau lapte. Luati numai cu apa de la robinet.
- Nu sfaramati si nu mestecati comprimatul si nu-l lasati sa se dizolve in gura.
- Nu luati Acid alendronic/Colecalciferol Teva inainte de culcare sau dimineata inainte de ridicarea din pat.
3. Nu va asezati in pozitie culcata – stati in pozitie verticala (in sezut, in picioare sau in mers) – timp de cel putin 30 minute dupa ce ati inghitit comprimatul. Nu va asezati in pozitie culcata decat dupa prima masa a zilei.
4. Dupa ce ati inghitit comprimatul Acid alendronic/Colecalciferol Teva, asteptati cel putin 30 minute inaintea primului consum de alimente, bauturi sau de prima administrare a altor medicamente din zi, inclusiv antiacide, suplimente de calciu si vitamine. Acid alendronic/Colecalciferol Teva este eficace doar atunci cand este luat pe stomacul gol.

Copii si adolescenti
Acid alendronic/Colecalciferol Teva nu trebuie administrat la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Mergeti imediat la medicul dumneavoastra daca observati oricare dintre urmatoarele reactii adverse, care pot fi grave si pentru care este posibil sa aveti nevoie de tratament medical de urgenta:
- reactii alergice cum sunt urticaria, umflare a fetei, buzelor, limbii si/sau faringelui, care pot determina dificultati la respiratie sau la inghitire, reactii severe la nivelul pielii.

Prezentare : 4 comprimate

Scrieţi o recenzie

ACID ALENDRONIC/COLECALCIFEROL ZENTIVA 70 mg/5600 UI X 4 COMPR

Acidul alendronic apartine unui grup de medicamente non-hormonale numite bifosfonati.
Acidul alendronic previne pierderea de masa osoasa (osteoporoza) si ajuta la reconstructia osoasa. El reduce riscul fracturilor de coloana vertebrala si sold.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul