ACLEXA 200 mg X 30 CAPS

ACLEXA 200 mg X 30 CAPS

Aclexa apartine unui grup de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidine (AINS) si mai exact subgrupului de medicamente cunoscute ca inhibitori specifici (COX-2).

More details

W60520003
New product

37,23 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Indicatii
Aclexa este utilizat la adulti pentru ameliorarea semnelor si simptomelor care apar in poliartrita reumatoida, artroza sau spondilita anchilozanta.

In boli cum sunt poliartrita reumatoida si artroza, organismul dumneavostra produce o cantitate mai mare de prostaglandine. Aclexa actioneaza prin scaderea producerii de prostaglandine si astfel reduce durerea si inflamatia.

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Daca aveti impresia ca efectul Aclexa este prea slab sau prea puternic, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Medicul dumneavoastra va va spune ce doza de medicament sa luati. Este foarte important sa utilizati cea mai mica doza care va poate controla durerea si sa nu luati Aclexa o perioada de timp mai lunga decat este necesar pentru a controla simptomele, deoarece riscul aparitiei reactiilor adverse asociate problemelor inimii poate creste o data cu doza si durata utilizarii.

Capsula de Aclexa trebuie inghitita intreaga, cu o cantitate suficienta de apa. Capsula poate fi luata in orice moment al zilei, cu sau fara alimente. Cu toate acestea este recomandabil sa luati dozele de Aclexa in acelasi moment al zilei.

Daca dupa doua saptamani de la inceperea tratamentului nu constatati nici o ameliorare a bolii, adresati-va medicului dumneavoastra.

Doze
Pentru artroza, doza zilnica recomandata este de 200 mg pe zi; daca este necesar, doza poate fi crescuta de catre medicul dumneavoastra pana la maxim 400 mg pe zi.
Doza este, de obicei:
o capsula de 200 mg o data pe zi; sau
o capsula de 100 mg de doua ori pe zi.

Pentru poliartrita reumatoida, doza zilnica recomandata este de 200 mg pe zi; daca este necesar, doza poate fi crescuta de catre medicul dumneavoastra pana la maxim 400 mg pe zi.
Doza este, de obicei: o capsula de 100 mg de doua ori pe zi.

Pentru spondilita anchilozanta, doza zilnica recomandata este de 200 mg pe zi; daca este necesar, doza poate fi crescuta de catre medicul dumneavoastra pana la maxim 400 mg pe zi.
Doza este, de obicei:
o capsula de 200 mg o data pe zi; sau
o capsula de 100 mg de doua ori pe zi.

Probleme cu rinichii si ficatul: asigurati-va ca medicul dumneavoastra stie ca aveti probleme cu rinichii sau ficatul, deoarece s-ar putea sa aveti nevoie de o doza mai mica.

Varstnicii, in special cei cu greutatea sub 50 kg: daca aveti varsta peste 65 de ani si, in mod special, daca aveti greutatea sub 50 kg, poate fi necesar ca medicul dumneavostra sa va consulte periodic.

Utilizarea la copii si adolescenti: Aclexa este recomandat numai pentru adulti si nu pentru utilizarea la copii si adolescenti.
Doza zilnica maxima: nu luati mai mult de 400 mg pe zi (4 capsule de Aclexa 100 mg sau 2 capsule de Aclexa 200 mg).

Compozitie
Substanta activa: celecoxibul.
Fiecare capsula de Aclexa 100 mg contine celecoxib 100 mg.
Fiecare capsula de Aclexa 200 mg contine celecoxib 200 mg.

Celelalte componente:
Aclexa 100 mg: lactoza monohidrat, povidona K30, croscarmeloza sodica, laurilsulfat de sodiu si stearat de magneziu (E572) in continutul capsulei si gelatina si dioxid de titan (E171) in invelisul capsulei.
Aclexa 200 mg: lactoza monohidrat, povidona K30, croscarmeloza sodica, laurilsulfat de sodiu si stearat de magneziu (E572) in continutul capsulei si gelatina, dioxid de titan (E171) si oxid galben de fer (E172) in invelisul capsulei.

Ambalaj
Aclexa 100 mg: Capsule marimea 3 (cu lungime de 15,4 mm – 16,2 mm), cu cap si corp de culoare alba; Capsulele contin granule de culoare alba pana la aproape alba.
Aclexa 200 mg: Capsule marimea 1 (cu lungime de 18,9 mm – 19,7 mm), cu cap si corp de culoare galben brun; Capsulele contin granule de culoare alba pana la aproape alba.
Capsulele de Aclexa 100 mg si Aclexa 200 mg sunt disponibile in blistere, in cutii a 10, 20, 30, 40, 50, 60, 90 si 100 capsule.

Fabricantii
Krka, d.d., Novo mesto
Smarjeska cesta 6
8501 Novo mesto (site Locna),
Slovenia

Scrieţi o recenzie

ACLEXA 200 mg X 30 CAPS

Aclexa apartine unui grup de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidine (AINS) si mai exact subgrupului de medicamente cunoscute ca inhibitori specifici (COX-2).

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul