ADVANTAN  UNGUENT 1mg/g

ADVANTAN UNGUENT 1mg/g

Advantan este un medicament corticosteroid destinat aplicaţiilor pe piele

More details

W61467005
New product

37,46 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Indicatii:

Advantan este un medicament corticosteroid destinat aplicaţiilor pe piele. Acesta conţine ca substanţă activă: aceponat de metilprednisolon, indicată în cazul diferitelor afecţiuni ale pielii ca: eczemele endogene (dermatita atopică, neurodermita) eczemă de contact, eczemă degenerativă, eczemă dishidrotică, eczemă numulară, eczemă vulgară şi eczeme la copii.

Atenţionări şi precauţii:

Este necesară o atenţie sporită la utilizarea Advantan. Advantan se utilizează exclusiv pentru tratamentul extern la nivelul pielii. Advantan poate fi aplicat numai pe suprafeţele afectate de piele. Dacă medicul dumneavoastră stabileşte că afecţiunea dumneavoastră cutanată este asociată cu infecţii bacteriene sau fungice (ciuperci), este necesar tratament specific suplimentar.

În cazul aplicării Advantan trebui să aveţi grijă ca acesta să nu vină în contact cu ochii, mucoasele şi răni deschise. Advantan nu se aplică în zonele intertriginoase şi în condiţii ocluzive (acoperirea cu bandaj -ocluzie). Dacă aţi avut vreodată afecţiuni ale ochilor (de exemplu glaucom), vă rugăm să îl informaţi pe medicul dumneavoastră. În analogie cu administrarea sistemică a corticosteroizilor, glaucomul poate apare ca urmare a utilizării de corticosteroizi (de exemplu după o doză mare sau după aplicaţii pe zone întinse pe o perioadă lungă de timp, în cazul folosirii pansamentelor ocluzive sau după aplicaţii la nivelul pielii din jurul ochilor). Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă aveți vederea încețoșată sau alte probleme de vedere.

Copii

Corticosteroizii vor fi utilizaţi, în cazul copiilor, numai pe durata şi în doza minimă absolut necesară pentru obţinerea şi menţinerea efectului terapeutic dorit. Pentru administrarea Advantan la copii şi la adolescenţi, nu este necesară o modificare a dozei. Cu caracter general, durata de administrare în cazul copiilor nu trebuie să depăşească 4 săptămâni. Este necesară o evaluare atentă a raportului risc/beneficiu în cazul copiilor cu cu vârsta cuprinsă între 4 luni şi 23 luni. Aplicarea de cantităţi ridicate pe suprafeţe extinse sau pe perioadă îndelungată a corticosteroizilor topici, în special cu acoperirea cu bandaj (ocluzie), creşte semnificativ riscul de apariţie a reacţiilor adverse. Scutecele pot produce un efect ocluziv.

Advantan împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. La respectarea dozelor şi administrarea pe durată scurtă nu sunt de aşteptat apariţia de reacţii secundare. La aplicarea pe suprafaţă extinsă sau pe durată mai lungă, reacţiile secundare, ca urmare a preluării în organism (resorbţiei), pot fi identice cu cele înregistrate la administrarea internă (sistemică). Până în prezent nu sunt cunoscute astfel de reacţii.

Sarcina şi alăptarea:

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Fertilitatea

Nu există informaţii valabile privind influenţa aceponat de metilprednisolon asupra fertilităţii.

Sarcina

Dacă sunteţi gravidă, medicul dumneavoastră va ţine seama de acest lucru înainte de a vă prescrie Advantan. Ca regulă generală, medicamentele care conţin corticosteroizi pentru administrare locală nu trebuie folosite în cursul primelor trei luni de sarcină. Trebuie evitate folosirea îndelungată şi pe zone întinse a preparatelor topice care conţin steroizi, deoarece posibilitatea de absorbţie sau un efect sistemic nu poate fi complet exclus.

Alăptarea

Nu trebuie să aplicaţi Advantan la nivelul sânilor dacă alăptaţi. Înainte de a vă prescrie Advantan, medicul dumneavoastră va lua în considerare faptul că alăptaţi, aşa încât vă rugăm să îl informaţi asupra acestui lucru. Trebuie evitată utilizarea îndelungată sau pe zone întinse întinse a preparatelor topice care conţin steroizi, deoarece posibilitatea de absorbţie sau un efect sistemic nu poate fi complet exclus.

Mod de administrare:

Utilizaţi acest medicament exact aşa cum v-a prescris medicul. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur de modul în care trebuie să utilizaţi medicamentul. Medicul va stabili care formă farmaceutică a medicamentului Advantan (cremă, unguent) se potriveşte cel mai bine în cazul dumneavoastră. Dacă nu există prescripţii medicale diferite, Advantan trebuie aplicat în strat subţire, o dată pe zi, la nivelul zonelor afectate. În general, durata de utilizare nu trebuie să depăşească 12 săptămâni în cazul adulţilor şi 4 săptămâni în cazul copiilor. Dacă aveţi impresia că efectul Advantan este prea puternic sau prea slab, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate cauza reacţii adverse, chiar dacă acestea nu apar la toate persoanele. Frecvente (pot afecta mai puțin de 1 din 10 persoane)  acnee,  senzație de arsură și mâncărime la locul de aplicare. Mai puțin frecvente (pot afecta mai puțin de 1 din 100 persoane)  uscăciune,  vezicule,  iritaţie,  eczemă,  papule,  umflare la locul de aplicare,  atrofierea tenului,  învineţirea pielii,  impetigo, 4  ten gras. Cu frecvență necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)  telangiectazii,  striaţii ale pielii,  dermatită periorală,  decolorarea pielii,  reacţii alergice ale pielii,  foliculită,  hipertricoză la locul de aplicare,  vedere încețoșată.

Substanţa acivă este metilprednisolonul aceponat. Fiecare Un gram unguent conţine 1 mg metilprednisolon aceponat. - Celelalte componente sunt: ceară albă de albine, parafină lichidă, citrat de dicocoil pentaeritritil distearil, sesquioleat de sorbitan, ceară albă de albine, stearați de aluminiu, vaselină albă, apă purificată.

Ambalaj: Cutie cu un tub de 30 g

Scrieţi o recenzie

ADVANTAN UNGUENT 1mg/g

Advantan este un medicament corticosteroid destinat aplicaţiilor pe piele

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul