AIRFLUSAL FORSPIRO 50 micrograme/250 micrograme/doza X 1 PULB. UNIDOZA DE INHALAT 50micrograme/250micrograme/doz SANDOZ-RX

AIRFLUSAL FORSPIRO 50 micrograme/250 micrograme/doza X 1 PULB. UNIDOZA DE INHALAT

AirFluSal Forspiro este utilizat pentru tratamentul:
- astmului bronsic
- bronhopneumopatiei cronice obstructive

More details

W61757001
New product

88,27 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații


AirFluSal 25 micrograme / 250 suspensie de inhalat presurizată
- Substanțele active sunt salmeterol (ca salmeterol xinafoat) și fluticazonă. Fiecare doză măsurată oferă 25 micrograme de salmeterol (sub formă de xinafoat de salmeterol) și 250 micrograme de propionat de fluticazonă.
- Celălalt ingredient este norfluranul (HFA 134a) ca agent de propulsie.

Precauții:

Înainte să utilizați AirFluSal, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. Medicul dumneavoastră vă va monitoriza mai îndeaproape tratamentul în cazul în care aveţi şi alte afecțiuni, cum sunt:
- boală cardiacă, inclusiv bătăi neregulate sau rapide ale inimii
- glandă tiroidă hiperactivă
- tensiune arterială mare
- diabet zaharat (AirFluSal vă poate crește valoarea glicemiei)
- concentraţii mici de potasiu în sânge
- tuberculoză (TB), în prezent sau în trecut
Dacă ați avut la un moment dat aceste afecțiuni, adresați-vă medicului dumneavoastră înainte să utilizați AirFluSal.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Este puțin probabil ca AirFluSal să vă influenzețe capacitatea de a conduce vehicule sau a folosi utilaje.

Reacții adverse ale AirFluSal suspensie de inhalat presurizată:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reațcii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Pentru a reduce șansa de apariție a reacțiilor adverse, medicul dumneavoastră vă va prescrie cea mai mică doză de AirFluSal pentru a vă controla astmul bronşic.Reacții alergice: este posibil să observați că respirația dumneavoastră se agravează brusc după utilizarea AirFluSal. Este posibil să aveți o respirație extrem de șuierătoare și tuse. De asemenea, este posibil să observați mâncărimi și edem (de regulă, la nivelul feței, buzelor, limbii sau gâtului). Dacă dezvoltați aceste reacții sau dacă acestea apar brusc după utilizarea AirFluSal, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră. Reacțiile alergice la AirFluSal nu sunt foarte frecvente (acestea afectează mai puțin de 1 persoană din 100).

Alte reacții adverse sunt enumerate mai jos.

Foarte frecvente (afectează mai mult de 1 persoană din 10)
- Durere de cap - de regulă, aceasta se ameliorează odată cu continuarea tratamentului.
- La pacienții cu BPOC s-a raportat un număr crescut de răceli.

Frecvente (afectează mai puțin de 1 persoană din 10)
- Afte (leziuni dureroase, cremoase, de culoare galbenă, umflate) la nivelul gurii sau gâtului. De asemenea, limbă dureroasă și voce răgușită. Clătirea gurii cu apă și scuiparea acesteia imediat după administrarea fiecărei pulverizări poate ajuta. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie un medicament antifungic pentru tratarea aftelor.
- Articulații dureroase, umflate și dureri musculare.
- Crampe musculare

La pacienții cu boală obstructivă pulmonară cronică (BPOC) s-au raportat următoarele reacții adverse:
- Pneumonie (infecție la nivelul plămânilor) la pacienții cu BPOC. Spuneți medicului dumneavoastră dacă manifestați oricare dintre următoarele simptome în timp ce luați AirFluSal, deoarece acestea pot indica o infecție la nivelul plămânilor:
• febră sau frisoane
• eliminare crescută de mucus, modificare a culorii mucusului
• agravare a tusei sau a dificultăților de respirație


- iritație la nivelul gâtului. Clătirea gurii cu apă și scuiparea acesteia imediat după administrarea fiecărei pulverizări poate ajuta.
- învinețire și fracturi.
- Inflamare a sinusurilor (o senzație de tensiune sau apăsare la nivelul nasului, obrajilor sau în spatele ochilor, uneori o durere pulsatilă).
- reducere a concentraţiei de potasiu în sânge (este posibil să prezentați un puls neregulat, slăbiciune musculară, crampe).

Mai puțin frecvente (afectează mai puțin de 1 persoană din 100)
- Creșteri ale concentraţiei de zahăr (glucoză) din sânge (hiperglicemie). Dacă aveți diabet zaharat, este posibil să fie necesare monitorizări mai frecvente ale glicemiei și posibile ajustări ale tratamentului dumneavoastră pentru diabet zaharat.
- Opacifiere a cristalinului din interiorul ochiului
- Bătăi foarte rapide ale inimii (tahicardie)
- Senzație de instabilitate și bătăi rapide sau neregulate ale inimii (palpitații)
- de regulă, acestea sunt inofensive și se reduc pe durata tratamentului.
- Durere la nivelul pieptului
- Senzație de îngrijorare (acest efect apare în principal la copii)
- Tulburări ale somnului
- Erupție trecătoare pe piele
- Cataractă

Rare (afectează mai puțin de 1 persoană din 1000)
• Dificultățile de respirație sau respiraţie şuierătoare care se agravează imediat după administrarea AirFluSal. Dacă se întâmplă acest lucru, încetați utilizarea AirFluSal. Utilizați inhalatorul dumneavoastră de „ameliorare” care conţine medicamentul cu acțiune rapidă pentru a vă ajuta să respirați și spuneți imediat medicului dumneavoastră.
• AirFluSal poate afecta producția normală de hormoni steroidieni din corp, în special dacă ați luat doze mari, pentru perioade îndelungate de timp. Reacțiile adverse includ:
- încetinire a creșterii la copii și adolescenți
- subțiere a oaselor
- glaucom (afecțiuni oculare care afectează vederea)
- creștere în greutate
- față rotundă (de forma lunii) (sindrom Cushing).

Medicul dumneavoastră vă va verifica periodic pentru semnele oricăror aceste reacții adverse și se va asigura că luați cea mai mică doză de AirFluSal necesară pentru a vă controla astmul bronşic.
- Bătăi neregulate ale inimii sau o bătaie în plus a inimii (aritmii). Spuneți medicului dumneavoastră, dar nu încetați administrarea AirFluSal decât dacă acesta vă spune să faceţi acest lucru.
- Modificări comportamentale, cum sunt activitatea în exces și iritabilitatea neobișnuită (aceste reacții adverse apar în principal la copii).

Cu frecvență necunoscută, dar pot apărea și acestea:
Depresie sau agresivitate. Este mai probabil ca aceste reacții să apară la copii.

Raportarea reacțiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale 

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați sau ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente. Acestea includ medicamente pentru astm bronşic sau orice alte medicamente obținute fără o prescripție medicală. Se procedează astfel, deoarece este posibil ca AirFluSal să nu fie potrivit pentru administrarea concomitentă cu alte medicamente.

Spuneți medicului dumneavoastră dacă luați următoarele medicamente, înainte de a începe să utilizați AirFluSal
- Beta-blocante (cum sunt atenolol, propranolol și sotalol). Beta- blocantele se utilizează cu precădere pentru hipertensiunea arterială sau alte afecțiuni cardiace.
- Medicamente antifungice (cum sunt ketoconazol și itraconazol). O parte dintre aceste medicamente pot crește cantitatea de propionat de fluticazonă din corpul dumneavoastră. Acest lucru poate crește riscul de a vă confrunta cu reacții adverse la AirFluSal, inclusiv bătăi neregulate ale inimii sau vă poate agrava reacțiile adverse.
- Corticosteroizi (pe cale orală sau injectabilă). Dacă ați luat recent aceste medicamente, acest lucru poate crește riscul ca acest medicament să vă afecteze glanda suprarenală.
- Anumite medicamente pot să amplifice efectele medicamentului AirFluSal și este posibil să fie necesar ca medicul dumneavoastră să vă monitorizeze îndeaproape în cazul în care utilizați aceste medicamente (inclusiv unele medicamente anti-HIV: ritonavir, cobicistat).

Administrarea de AirFluSal suspensie de inhalat presurizată în sarcină / alaptare:

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Medicul dumneavoastră va evalua dacă puteți lua AirFluSal în această perioadă.

Prezentare ambalaj:

Inhalatorul constă într-un container din aluminiu prevăzut cu o valvă de măsurare adecvată și un actuator din plastic cu indicator de doze și un capac anti-praf, într-un sac sigilat, împreună cu un plic de silicagel. Containerul conține o suspensie omogenă, de culoare albă. Fiecare container este umplut pentru a furniza 120 de doze măsurate.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Imediat după utilizare, puneți la loc cu fermitate capacul piesei bucale și fixați-l pe poziție. Nu utilizați forța excesivă.

A se păstra la temperaturi sub 30°C. A nu se expune la temperaturi mai mari de 50°C.

Nu păstrați AirFluSal la loc răcoros întrucât este posibil ca medicamentul dumneavoastră să nu funcționeze la fel de bine.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe etichetă și cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Containerul metalic conține un lichid presurizat. A nu se perfora, sparge sau arde, chiar dacă credeţi că acesta este gol.


Scrieţi o recenzie

AIRFLUSAL FORSPIRO 50 micrograme/250 micrograme/doza X 1 PULB. UNIDOZA DE INHALAT

AirFluSal Forspiro este utilizat pentru tratamentul:
- astmului bronsic
- bronhopneumopatiei cronice obstructive

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul