ALGIFEN X 20 COMPRIMATE

ALGIFEN X 20 COMPRIMATE

ALGIFEN COMPRIMATE este indicat în tratamentul simptomatic al sindroamelor algice însoțite de spasme ale musculaturii netede: (diskinezii hepatobiliare, cistalgii, colite, dismenoree).

More details

W43286001
New product

7,89 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații


COMPOZIȚIE- 
Un comprimat conține metamizol sodic 500 mg, clorhidrat de pitofenonă 5 mg, bromometilat de și fenpipramidă 0,1 mg și excipienți: amidon de porumb, carboximetilceluloză sodică, laurilsulfat de sodiu, povidonă K 30, talc, stearat de magneziu.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ- Anticholinergice sintetice în combinații cu analgezice.

INDICAȚII TERAPEUTICE- ALGIFEN COMPRIMATE este indicat în tratamentul simptomatic al sindroamelor algice însoțite de spasme ale musculaturii netede: (diskinezii hepatobiliare, cistalgii, colite, dismenoree). De asemenea, este recomandat în tratamentul durerilor postoperatorii și posttraumatice, în cefalee, migrene, odontalgii.

CONTRAINDICAȚII- hipersensibilitate la oricare dintre componente, în special la metamizol și la pirazolone în general, precum și la acidul acetilsalicilic; glaucom cu unghi închis; afecțiuni uretro-prostatice cu risc de retenție urinară; boli de sânge: agranulocitoză (inclusiv în antecedente, indiferent de cauză), leucopenie, granulocitopenie, deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază; insuficiență cardiacă severă; afecțiuni hepatice; afecțiuni renale; porfirie.


PRECAUȚII- Datorate metamizolului: metamizolul poate determina agranulocitoză indiferent de doza administrată; poate să apară intoleranța după prima administrare sau după administrări repetate și poate fi de tip reacție încrucișată cu acidul acetilsalicilic. Reacțiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor.


INTERACȚIUNI- Deși nu au fost raportate interacțiuni în cazul administrării ALGIFEN COMPRIMATE cu alte medicamente, se recomandă prudență atunci când se administrează concomitent cu antiparkinsoniene anticolinergice, antidepresive imipraminice, neuroleptice fenotiazinice, antihistaminice H1 și disopiramidă.


ATENȚIONĂRI SPECIALE- Datorită prezenței pitofenonei și fenpipramidei se va utiliza cu prudență în caz de hipertrofie de prostată, glaucom, insuficiența coronariană, tulburări de ritm, hipertiroidie, bronșită cronică (cresc vâscozitatea secrețiilor bronșice), ileus paralitic, atonie intestinală și la vârstnici. La pacienții cu antecedente de hipertensiune arterială și/sau insuficiență cardiacă congestivă ușoară până la moderată, sunt necesare monitorizare și recomandări adecvate, deoarece raportările au arătat că tratamentul cu AINS se asociază cu retenție lichidiană și edeme. Medicamente precum ALGIFEN COMPRIMATE se pot asocia cu un risc ușor crescut de apariție a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari și în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depășiți doza și durată recomandate pentru tratament. Dacă aveți probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau considerați că ați putea fi în situație de risc din cauza acestor afecțiuni (de exemplu, dacă aveți hipertensiune arterială, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului său sunteți fumător) trebuie să discutați despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Sarcină și alăptarea- Nu s-au efectuat studii care să excludă riscurile administrării ALGIFEN COMPRIMATE în timpul sarcinii. De aceea, ALGIFEN COMPRIMATE se va administra în timpul sarcinii numai după evaluarea atentă a raportului beneficiu terapeutic matern/risc potențial fetal. În ultimul trimestru de sarcină, datorită componentei atropinice, administrarea se va face cu prudență datorită riscului pentru nou născut (ileus meconial). Deoarece atropina se excretă în laptele matern, există risc de efecte atropinice la sugar.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje- Administrat în dozele recomandate, ALGIFEN COMPRIMATE nu influențează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

DOZE ȘI MOD DE ADMINISTRARE- Doza uzuală recomandată este de 1-2 comprimate ALGIFEN COMPRIMATE de 1-3 ori pe zi, în funcție de intensitatea durerii. Reacțiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor.


REACȚII ADVERSE- Reacțiile adverse raportate în asociere cu tratamentul cu AINS au fost edemul, hipertensiunea arterială și insuficiența cardiacă. Medicamente precum ALGIFEN COMPRIMATE se pot asocia cu un risc ușor crescut de apariție a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral. Agranulocitoză poate să apară indiferent de doză, după prima administrare sau după administrări repetate. Acest fenomen este rar dar este grav și în cazul apariției sale (febra, angină ulcero-necrotică, ulcerații bucale), se recomandă întreruperea imediată a tratamentului și efectuarea urgentă a hemogramei. De asemenea, rar pot să apară crize de astm bronșic la pacienții polisensibilizați, în special la cei alergici la acidul. acetilsalicilic.


SUPRADOZAJ- Nu s-au raportat cazuri de supradozaj în condițiile utilizării unor doze de până la 6 comprimate ALGIFEN COMPRIMATE pe zi. În caz de supradozaj semnele clinice sunt somnolență și tulburările atropinice (uscăciunea mucoaselor, tahicardie, midriază, glob vezical). Tratamentul este simptomatic și de susținere a funcțiilor vitale.


PĂSTRARE- A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemână și vederea copiilor.


AMBALAJ- Cutie cu 2 blistere din PVC / Al a câte 10 comprimate.

Scrieţi o recenzie

ALGIFEN X 20 COMPRIMATE

ALGIFEN COMPRIMATE este indicat în tratamentul simptomatic al sindroamelor algice însoțite de spasme ale musculaturii netede: (diskinezii hepatobiliare, cistalgii, colite, dismenoree).

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul