ALGIFEN SOLUTIE INJECTABILA X 5 FIOLE

ALGIFEN SOLUTIE INJECTABILA X 5 FIOLE

ALGIFEN® SOLUȚIE INJECTABILĂ este indicat în tratamentul simptomatic al sindroamelor algice intense însoțite de spasme ale musculaturii netede: (colica renală, colica biliară, pancreatită cronică, cistalgii, colite, dismenoree).

More details

W43285001
New product

13,36 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

COMPOZIȚIE- 5 ml soluție injectabilă conțin metamizol sodic 2,5 g, clorhidrat de pitofenonă 0,01 g, bromometilat de fenpipramidă 0,0001 g și excipienți: apă pentru preparate injectabile.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ- Anticolinergice sintetice în combinații cu analgezice.

INDICAȚII TERAPEUTICE- ALGIFEN® SOLUȚIE INJECTABILĂ este indicat în tratamentul simptomatic al sindroamelor algice intense însoțite de spasme ale musculaturii netede: (colica renală, colica biliară, pancreatită cronică, cistalgii, colite, dismenoree). De asemenea, este recomandat în tratamentul durerilor postoperatorii și posttraumatice intense, în migrene.

CONTRAINDICAȚII- hipersensibilitate la oricare dintre componente, în special la metamizol și la pirazolone în general, precum și la acidul acetilsalicilic; glaucom cu unghi închis; afecțiuni uretro-prostatice cu risc de retenție urinară; boli de sânge: agranulocitoză (inclusiv în antecedente, indiferent de cauză), leucopenie, granulocitopenie, deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază; afecțiuni hepatice; afecțiuni renale; insuficiența cardiacă severă; porfirie.

PRECAUȚII- Metamizolul poate determina agranulocitoză indiferent de doza administrată; poate să apară intoleranța după prima administrare sau după administrări repetate și poate fi de tip reacție încrucișată cu acidul acetilsalicilic.
Reacțiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor.

INTERACȚIUNI- Deși nu au fost raportate interacțiuni în cazul administrării ALGIFEN® SOLUȚIE INJECTABILĂ cu alte medicamente, se recomandă prudență atunci când se administrează concomitent cu antiparkinsoniene anticolinergice, antidepresive imipraminice, neuroleptice fenotiazinice, antihistaminice H1 și disopiramida.

ATENȚIONĂRI SPECIALE- Datorită prezenței pitofenonei și fenpipramidei se va utiliza cu prudență în caz de hipertrofie de prostată, glaucom, insuficiența coronariană, tulburări de ritm, hipertiroidie, bronșită cronică (cresc vâscozitatea secrețiilor bronșice), ileus paralitic, atonie intestinală și la vârstnici. La pacienții cu antecedente de hipertensiune arterială și-său insuficiență cardiacă congestivă ușoară până la moderată, sunt necesare monitorizare și recomandări adecvate, deoarece raportările au arătat că tratamentul cu AINS se asociază cu retenție lichidiană și edeme. Medicamente precum ALGIFEN®SOLUȚIE INJECTABILĂ se pot asocia cu un risc ușor crescut de apariție a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari și în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depășiți doza și durată recomandate pentru tratament.
Dacă aveți probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau considerați că ați putea fi în situație de risc din cauza acestor afecțiuni (de exemplu, dacă aveți hipertensiune arterială, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului său sunteți fumător) trebuie să discutați despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Sarcină și alăptarea- Nu s-au efectuat studii care să excludă riscurile administrării ALGIFEN® SOLUȚIE INJECTABILĂ în timpul sarcinii. De aceea, ALGIFEN® SOLUȚIE INJECTABILĂ se va administra în timpul sarcinii numai după evaluarea atentă a raportului beneficiu terapeutic matern/risc potențial fetal. În ultimul trimestru de sarcină, datorită componentei atropinice, administrarea se va face cu prudență datorită riscului pentru nou născut (ileus meconial).
Deoarece atropină se excretă în laptele matern, există risc de efecte atropinice la sugar. Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Administrat în dozele recomandate, ALGIFEN® SOLUȚIE INJECTABILĂ nu influențează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

DOZE ȘI MOD DE ADMINISTRARE- Doza uzuală recomandată este de 1 fiola ALGIFEN® SOLUȚIE INJECTABILĂ de 1-3 ori pe zi, în funcție de intensitatea durerii. Se administrează intramuscular profund sau intravenos.
Reacțiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor.

REACȚII ADVERSE- Agranulocitoză poate să apară indiferent de doză, după prima administrare sau după administrări repetate. Acest fenomen este rar, dar este grav și în cazul apariției sale (febra, angină ulcero-necrotică, ulcerații bucale), se recomandă întreruperea imediată a tratamentului și efectuarea urgentă a hemogramei. De asemenea, rar pot să apară crize de astm bronșic la pacienții polisensibilizați, în special la cei alergici la acidul acetilsalicilic. Reacțiile adverse raportate în asociere cu tratamentul cu AINS au fost edemul, hipertensiunea arterială și insuficiența cardiacă. Medicamente precum ALGIFEN® SOLUȚIE INJECTABILĂ se pot asocia cu un risc ușor crescut de apariție a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral.

SUPRADOZAJ- În caz de supradozaj semnele clinice sunt somnolență și tulburările atropinice (uscăciunea mucoaselor, tahicardie, midriază, glob vezical). Tratamentul este simptomatic și de susținere a funcțiilor vitale.

PĂSTRARE- A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemână și vederea copiilor.

AMBALAJ- Cutie cu 5 fiole din sticla brună prevăzute cu inel de rupere sau cu punct de rupere, a câte 5 ml soluție injectabilă.

Scrieţi o recenzie

ALGIFEN SOLUTIE INJECTABILA X 5 FIOLE

ALGIFEN® SOLUȚIE INJECTABILĂ este indicat în tratamentul simptomatic al sindroamelor algice intense însoțite de spasme ale musculaturii netede: (colica renală, colica biliară, pancreatită cronică, cistalgii, colite, dismenoree).

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul