ALGIN BABY 100 mg/5 ml x SUSP. ORALA

ALGIN BABY 100 mg/5 ml x SUSP. ORALA

ALGIN BABY este utilizat pentru a ameliora febra si durerea la sugari si copii cu varsta cuprinsa intre 3 luni si 12 ani.

More details

W64400002
New product

7,29 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Ce este ALGIN BABY si pentru ce se utilizeaza
ALGIN BABY contine ibuprofen, substanta care apartine clasei de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). AINS modifica raspunsul organismului la durere, inflamatie si febra.
ALGIN BABY este utilizat pentru a ameliora febra si durerea la sugari si copii cu varsta cuprinsa intre 3 luni si 12 ani.
ALGIN BABY amelioreaza febra care poate sa apara dupa vaccinare sau febra care apare in cadrul diverselor afectiuni.
ALGIN BABY amelioreaza durerea usoara sau moderata (durere in gat, durere de dinti sau durerea determinata de aparitia dintilor, durere de cap si alte tipuri de durere, cum sunt cele asociate durerilor osteo-articulare si musculare (inclusiv tendinite, bursite, luxatii, entorse) sau inflamatiilor de la nivelul urechii).
ALGIN BABY este destinat in special copiilor cu varsta sub 12 ani, dar poate fi utilizat si de catre adultii si adolescenti cu varsta peste 12 ani in cazul in care acestia nu pot inghiti comprimatele.

Ce trebuie sa stiti inainte sa administrati ALGIN BABY
Nu utilizati ALGIN BABY
- daca sunteti alergic la ibuprofen, acid acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
- daca ati avut dificultati la respiratie, astm, secretii nazale, urticarie dupa administrarea acidului acetilsalicilic sau a altor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).
- daca aveti ulcer gastro-duodenal sau sangerari gastro-intestinale active sau ati avut vreodata ulcer gastro-duodenal (ulcer peptic) sau sangerari gastro-intestinale recurente (doua sau mai multe episoade dovedite de ulcer sau sangerare),
- daca aveti colita ulceroasa.
- daca aveti insuficienta renala severa sau insuficienta hepatica severa.
- daca sunteti gravida in ultimele 4 luni de sarcina.
- daca aveti insuficienta cardiaca severa.
- daca sunteti deshidratat (ati pierdut lichide prin varsaturi, diaree sau nu ati comsumat suficient lichide).
- daca prezentati orice sangerare activa, inclusiv la nivelul creierului.
- daca aveti o afectiune de origine necunoscuta care determina formarea anormala a celulelor sanguine.

Copii
Medicamentul nu trebuie administrat copiilor cu varsta mai mica de 3 luni, deoarece nu a fost stabilit profilul de siguranta si eficacitate la aceasta grupa de varsta.

Cum sa administrati ALGIN BABY
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Pentru tratamentul durerii si febrei: doza zilnica recomandata de ALGIN BABY este de 20-30 mg ibuprofen/kg, administrata fractionat. Utilizand seringa dozatoare gradata pentru administrare orala, in functie de varsta copilului, sunt recomandate urmatoarele doze:
- Varsta cuprinsa intre 3-12 luni si greutate peste 5 kg: 2,5 ml suspensie orala ALGIN BABY (50 mg ibuprofen), de 3 ori pe zi.
- Varsta cuprinsa intre 1-3 ani: 5 ml suspensie orala ALGIN BABY (100 mg ibuprofen), de 3 ori pe zi.
- Varsta cuprinsa intre 4-6 ani: 7,5 ml suspensie orala ALGIN BABY (150 mg ibuprofen), de 3 ori pe zi.
- Varsta cuprinsa intre 7-9 ani: 10 ml suspensie orala ALGIN BABY (200 mg ibuprofen), de 3 ori pe zi.
- Varsta cuprinsa intre 10-12 ani: 15 ml suspensie orala ALGIN BABY (300 mg ibuprofen), de 3 ori pe zi.
Dozele trebuie administrate la intervale de aproximativ 8 ore.
Medicamentul nu trebuie administrat la copiii cu varsta sub 3 luni, deoarece nu a fost stabilit profilul de siguranta si eficacitate la aceasta grupa de varsta.
Pentru tratamentul febrei post-imunizare: se administreaza o doza de 2,5 ml suspensie orala ALGIN BABY (50 mg ibuprofen) urmata, daca este necesar, de o alta doza de 2,5 ml suspensie orala ALGIN BABY, la interval de 6 ore. Nu trebuie administrate mai mult de 100 mg ibuprofen intr-un interval de 24 ore.

La copii cu varsta cuprinsa intre 3 luni si 5 luni, trebuie cerut sfatul unui medic daca simptomele se agraveaza si nu mai tarziu de 24 de ore in cazul in care simptomele persista.
Daca la copii cu varsta peste 6 luni, administrarea acestui medicament este necesara pentru mai mult de 3 zile sau daca simptomele se agraveaza, trebuie consultat medicul.

Mod de administrare:
Medicamentul se administreaza pe cale orala.
Fiecare ambalaj include o seringa dozatoare pentru masurarea precisa a fiecarei doze in parte
1. Agitati puternic continutul cu flaconul inchis (aproximativ 5 secunde).
2. Flaconul este prevazut cu un sistem de inchidere securizat pentru copii. Pentru a-l deschide, apasati usor capacul in jos si desurubati in sensul opus acelor de ceasornic.
3. Impingeti seringa dozatoare prin deschiderea flaconului, pentru a ajunge la suspensie. Nu intoarceti flaconul invers.
4. Trageti in seringa dozatoare o doza de suspensie cu ajutorul pistonului seringii (tinand cont de gradatiile tubului seringii in ml).
5. Scoateti seringa dozatoare din flacon.
6. Administrati suspensia fie introducand capatul tubului seringii dozatoare direct in gura copilului si apasand incet pe piston, fie punand suspensia din seringa intr-o lingurita si dand continutul copilului. Daca doza care trebuie administrata este mai mare decat capacitatea seringii (ceea ce implica introducerea de mai multe ori a seringii in flacon) atunci se recomanda a se varsa continutul seringii intr-o lingurita sau intr-un pahar, pentru a se evita contaminarea acesteia (iar apoi a continutului flaconului) cu germeni din gura copilului.
7. Dupa utilizare, inchideti flaconul cu atentie. Spalati seringa dozatoare cu apa calda si lasati-o la uscat.

Suspensia se administreaza cu o cantitate suficienta de lichid.
Se recomanda ca durata tratamentului sa nu depaseasca 7 zile.

Cum arata ALGIN BABY si continutul ambalajului
Suspensie vascoasa de culoare roz.

Ambalaj
Cutie cu un flacon din sticla bruna a 100 ml suspensie orala, inchis cu capac din PP si o seringa dozatoare (gradata), din PEJD.
Cutie cu un flacon din sticla bruna a 100 ml suspensie orala, inchis cu capac din PE si o seringa dozatoare (gradata), din PEJD.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
ZENTIVA k.s.
U kabelovny 130, 102 37 Praga 10 Dolni Mecholupy,
Republica Ceha

Scrieţi o recenzie

ALGIN BABY 100 mg/5 ml x SUSP. ORALA

ALGIN BABY este utilizat pentru a ameliora febra si durerea la sugari si copii cu varsta cuprinsa intre 3 luni si 12 ani.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul