AMARYL 1mg X 30 COMPR

AMARYL 1mg X 30 COMPR

Amaryl este indicat in tratamentul diabetului zaharat de tip 2, insulino-independent.

More details

W62433005
New product

5,38 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Compozitie: Un comprimat contine glimepirida 1 mg si excipienti: lactoza monohidrat, amidonglicolat de sodiu, polividona 25000, celuloza microcristalina, stearat de magneziu, oxid rosu de fer (E172).

Indicatii:
Diabet zaharat de tip 2, insulino-independent, atunci cand regimul alimentar, exercitiile fizice regulate si scaderea greutatii corporale nu pot mentine glicemia la valori normale.
Amaryl se poate utiliza, de asemenea, in asociatie cu insulina sau metformina.

Contraindicatii:

Amaryl nu trebuie administrat in urmatoarele situatii:
- diabet zaharat de tip 1 insulino-dependent;
- esec al terapiei cu glimepirida;
- precoma sau coma diabetica; pancreatectomie; dezechilibru metabolic diabetic (de ex. cetoacidoza, inclusiv in antecedente);
- hipersensibilitate cunoscuta la glimepirida, la oricare dintre componentii produsului, hipersensibilitate la alte sulfoniluree antidiabetice, hipersensibilitate la sulfonamide;
- sarcina (glimepirida se inlocuieste cu insulina, medicul va discuta cu pacientele care doresc sa-si planifice o sarcina);
- alaptare;
- la pacientii dializati sau cu insuficienta hepatica severa nu exista suficienta experienta privind tratamentul cu Amaryl. La pacientii cu insuficienta hepatica severa este indicata trecerea la insulina, nu in ultimul rand pentru a obtine un control metabolic optim.

Administrare:
Doza de Amaryl trebuie stabilita numai de catre medic.
Doza initiala este de 1 mg glimepirida (de ex. un comprimat Amaryl 1 mg) o data, zilnic. Daca este necesar, doza poate fi crescuta treptat, la intervale de 1-2 saptamani, la 2 mg, 3 mg sau 4 mg glimepirida pe zi, in functie de situatia metabolica. O doza mai mare de 4 mg glimepirida pe zi da rezultate mai bune numai in cazuri exceptionale. Nu trebuie depasita doza de 6 mg glimepirida pe zi.
Comprimatul de Amaryl se inghite intreg impreuna cu apa suficienta (1/2-1 pahar cu apa). Orarul administrarii de Amaryl se stabileste pentru fiecare pacient, in functie de obiceiurile sale alimentare. In general, medicamentul se administreaza o data pe zi, imediat inaintea micului dejun. In lipsa micului dejun, Amaryl se administreaza imediat inaintea mesei de pranz. Este important ca Amaryl sa fie administrat la intervale regulate. Daca pacientul omite o doza, aceasta trebuie administrata cat mai curand posibil, fara a dubla doza. De asemenea, se va atrage luarea aminte pacientului ca dupa administrarea medicamentului trebuie sa manance. Medicul trebuie sa recomande pacientului masurile care trebuie luate in cazul erorilor de administrare, cum sunt omiterea unei doze sau nerespectarea orarului meselor. In general, tratamentul cu Amaryl este indelungat.

Efecte adverse:
Hipoglicemie, reactii adverse oculare;
Gastrointestinale: rareori se produc: greata, varsaturi, senzatie de satietate sau de ampresiune epigastrica, epigastralgie, diaree. In cazuri izolate se pot produce tulburari functionale hepatice. cum sunt: ieter colestatic si hepatita, eventual insuficienta hepatica, care pune viata in pericol.
Reactii adverse hematologice, vasculare : cazuri rare de trombocitopenie si cazuri izolate de eritropenie, leucopenie, granulocitopenie care pot evolua catre agranulocitoza, pancitopenie (mielosupresie), si anemie hemolitica.
De asemenea, pot sa apara cazuri izolate de vasculita.
Alte reactii adverse : rareori se produc reactii de hipersensibilitate, indeosebi cutanate, manifestate prin prurit, exantem, urticarie, edem Quinke. In cazuri izolate aceste reactii pot evolua pana la situatii clinice care pot pune in pericol viata pacientului (dispnee, scaderea foarte mare a tensiunii arteriale, chiar colaps

Interactiuni:
Efectul Amaryl de scadere a glicemiei poate fi marit, cu posibila aparitie de reactii hipoglicemice, atunci cand se administreaza concomitent cu urmatoarele medicamente: - alopurinol, azapropazona, blocante beta-adrenergice, chinina, chinolone antibacteriene, ciclofosfamida si ifosfamida, cloramfenicol, derivati cumarinici anticoagulanti, dis- opiramida, fenfluramina, fenilbutazona, feniramidol, fibrati, fluoxetina, guanetidina, inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei, inhibitori ai monoaminooxidazei, insulina si diferite antidiabetice orale (de ex. acarboza, biguanide), miconazol, pirazinamida, pentoxifilina (injectii in doze mari), perhexilina, oxifenbutazona, probenecid, salicilati, steroizi anabolizanti si androgenici, sulfinpirazona, sulfonamide, tetracicline, tritoqualina.
Reactiile adrenergice de reglare la tendinta de hipoglicemie (care constituie semne de atentionare a bolnavului) pot fi mascate de medicamente simpatolitice, cum sunt blocantele beta-adrenergice, clonidina, guanetidina si rezerpina.
Efectul Amaryl de scadere a glicemiei poate fi diminuat, cu posibile reactii hiperglicemice, atunci cand se administreaza concomitent cu urmatoarele medicamente: - acetazolamida, adrenalina (epinefrina) sau alte simpatomimetice, barbiturice, blocante beta-adrenergice, -delosporina, diazoxid, fenitoina, fenotiazine, glucagon, glucocorticoizi, hormoni sexuali feminini (progestageni, estrogeni), hormoni tiroidieni, indometacina, isoniazida, laxative (abuz cronic), nicotinati (doze mari), rifampicina, saluretice.
Blocantele beta-adrenergice, cimetidina si alte blocante ale receptorilor H, clonidina si rezerpina pot fie sa diminueze, fie sa creasca efectul Amaryl de scadere a glicemiei.
Glimepirida poate sa creasca sau sa diminueze efectul anticoagulant al derivatilor cumarinici. Ingestia acuta sau cronica de alcool poate sa creasca sau sa diminueze efectul Amaryl de scadere a glicemiei. Cantitatea de alcool permisa trebuie convenita impreuna cu pacientul.

Precautii:

Tratamentul cu Amaryl necesita o monitorizare regulata a glicemiei, glucozuriei, a tabloului sanguin (indeosebi numaratoarea de leucocite si trombocite) si a functiei hepatice. De asemenea, se recomanda determinarea proportiei de hemoglobina A, si, daca este posibil, a fructozaminei.
Prudenta la pacientii varstnici, in prezenta neuropatiei diabetice sau sub tratament concomitent cu simpatolitice; insuficienta hepatica.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje poate fi afectata prin variatiile mari ale glicemiei, mai ales prin hipoglicemie.

Sarcina si alaptarea:
Glimepirida nu trebuie administrata in timpul sarcinii, deoarece exista risc pentru copil. Pacientele care intentioneaza sa ramana insarcinate trebuie sa informeze medicul. Glimepirida nu trebuie administrata in timpul alaptarii.

Scrieţi o recenzie

AMARYL 1mg X 30 COMPR

Amaryl este indicat in tratamentul diabetului zaharat de tip 2, insulino-independent.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul