AMOKSIKLAV 156,25mg/5ml X 1 PULB. PT. SUSP. ORALA

AMOKSIKLAV 156,25mg/5ml X 1 PULB. PT. SUSP. ORALA

Amoksiklav este un antibiotic şi acţionează ucigând bacteriile care provoacă infecţii.

More details

W00399001
New product

10,91 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Amoksiklav este un antibiotic şi acţionează ucigând bacteriile care provoacă infecţii. Conţine două medicamente diferite denumite amoxicilină şi acid clavulanic. Amoxicilina aparţine unei clase de medicamente denumite “peniciline”, cărora le poate fi blocată funcţionarea (pot fi inactivate). Cealaltă substanţă activă (acidul clavulanic) previne întâmplarea acestui lucru.

Amoksiklav este indicat pentru tratamentul următoarelor infecţii bacteriene, la sugari şi copii :
• infecţii ale urechii medii şi ale sinusurilor
• infecţii ale tractului respirator
• infecţii ale tractului urinar
• infecţii ale pielii şi ale ţesuturilor moi, inclusiv infecţii dentare
• infecţii osoase şi articulare.

Înainte să luaţi Amoksiklav

Nu administraţi Amoksiklav copilului dumneavoastră:
• dacă este alergic (hipersensibil) la amoxicilină, acid clavulanic, penicilină sau la oricare dintre celelalte componente ale Amoksiklav (enumerate la punctul 6)
• dacă a avut vreodată vreo reacţie alergică gravă (de hipersensibilitate) la orice alt antibiotic.
Aceasta poate include o erupţie pe piele sau o umflare a feţei sau gâtului.
• dacă a avut vreodată probleme hepatice sau icter (îngălbenirea pielii) când a luat un antibiotic.

Nu administraţi Amoksiklav dacă oricare dintre cele de mai sus sunt valabile în cazul copilului dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a administra Amoksiklav.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Amoksiklav
Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a administa acest medicament copilului dumneavoastră dacă:
• acesta are mononucleoză infecţioasă
• urmează tratament pentru probleme hepatice sau renale
• nu urinează regulat.

Dacă nu sunteţi sigur dacă vreuna dintre cele de mai sus sunt valabile în cazul copilului dumneavoastră, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a administra Amoksiklav.

În anumite situaţii, medicul dumneavoastră poate face investigaţii pentru a determina tipul de bacterie care a provocat infecţia copilului dumneavoastră. În funcţie de rezultat, este posibil să administraţi copilului dumneavoastră concentraţii diferite de Amoksiklav sau alte medicamente.

Afecţiuni la care trebuie să fiţi atent
Amoksiklav poate agrava unele dintre afecţiunile existente sau poate provoca reacţii adverse. Acestea includ reacţii alergice, convulsii (crize) şi inflamaţia intestinului gros. Trebuie să fiţi atent la anumite simptome cât timp copilul dumneavoastră ia Amoksiklav, pentru a reduce riscul oricăror probleme. Vezi ‘Afecţiuni la care trebuie să fiţi atent’ la punctul 4.

Analize de sânge şi de urină
Dacă faceţi analize de sânge copilului dumneavoastră (cum ar fi analize ale formulei globulelor roşii ale sângelui sau analize ale funcţiei hepatice) sau analize urinare (pentru glucoză), spuneţi-i medicului sau asistentei că acesta ia Amoksiklav. Trebuie să faceţi acest lucru din cauză că Amoksiklav poate influenţa rezultatele acestor tipuri de analize.

Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă copilul dumneavoastră ia sau a luat recent orice alte medicamente. Acestea includ medicamente eliberate fără prescripţie medicală sau medicamente din plante.

În cazul în care copilul dumneavoastră ia alopurinol (utilizat pentru gută) concomitent cu Amoksiklav, va creşte probabilitatea de a avea o reacţie alergică pe piele.

În cazul în care copilul dumneavoastră ia probenecid (utilizat pentru gută), medicul dumneavoastră poate decide ajustarea dozei dumneavoastră de Amoksiklav.

Dacă se iau concomitent cu Amoksiklav medicamente care împiedică formarea de cheaguri de sânge (cum ar fi warfarina), atunci vor fi necesare analize de sânge suplimentare.

Amoksiklav poate afecta modul în care funcţionează metotrexatul (un medicament utilizat pentru a trata cancerul sau afecţiunile reumatice).

Sarcina şi alăptarea
Nu este cazul, datorită grupelor de vârstă la care este utilizat

Informaţii importante privind unele componente ale Amoksiklav
• Acest medicament conţine potasiu, care poate fi dăunător pentru pacienţii aflaţi sub dietă săracă în potasiu - concentraţie crescută de potasiu în sânge.
• Acest medicament conţine sodiu, care poate fi dăunător pentru pacienţii aflaţi sub dietă săracă în sodiu. Cantitatea maximă de sodiu dintr-o zi nu trebuie să depăşească 200 mg.

Cum să luaţi Amoksiklav

Administraţi întotdeauna Amoksiklav exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi şi copii cu greutatea de cel puţin 40 kg
Amoksiklav pulbere pentru suspensie orală nu este de obicei recomandat pentru adulţi şi copii cu greutatea de cel puţin 40 kg.Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Copii cu greutatea mai mică de 40 kg
Toate dozele vor fi stabilite în funcţie de greutatea copilului, exprimată în kilograme.

Medicul dumneavoastră vă va informa asupra cantităţii (câţi mililitri) de suspensie trebuie să ia pe zi copilul dumneavoastră, precum şi asupra duratei tratamentului (câte zile).

Dozele zilnice uzuale sunt :
20 mg până la 60 mg mg/kg de greutate corporală pe zi (pe baza componentei amoxicilină), împărţită în trei doze egale (la fiecare 8 ore).

Linguriţa dozatoare este inclusă pentru dozarea şi administrarea suspensiei şi a suspensiei forte (1 linguriţă dozatoare reprezintă 5 ml; în timp ce ¾ dintr-o linguriţă dozatoare reprezintă 3,75 ml; 1/2 reprezintă 2,5 ml; iar ¼ reprezintă 1,25 ml suspensie orală)

Recomandări privind dozarea:

TABEL

Flaconul trebuie agitat înainte de utilizare.

Pacienţii cu probleme renale si hepatice :
• Dacă copilul dumneavoastră are probleme renale, doza poate fi scăzută. Medicul dumneavoastră poate alege o concentraţie diferită sau un alt medicament.
• Dacă copilul dumneavoastră are probleme hepatice este posibil să fie necesară efectuarea mai des a analizelor de sânge pentru a vedea cum îi funcţionează ficatul.

Cum se prepară suspensia orală
De obicei farmacistul este cel care prepară suspensia în farmacie.

Amoksiklav 156,25 mg/5ml suspensie: Agitaţi flaconul pentru desprinderea pulberii, adăugaţi 86 ml apă fiartă şi răcită, în două etape (prima dată până la 2/3 până la marcaj, ulterior adăugaţi până la marcajul de pe flacon) şi agitaţi bine de fiecare dată.

Amoksiklav 312,5 mg/5ml suspensie: Agitaţi flaconul pentru desprinderea pulberii, adăugaţi 85 ml apă fiartă şi răcită, în două etape (prima dată până la 2/3 până la marcaj, ulterior adăugaţi până la marcajul de pe flacon) şi agitaţi bine de fiecare dată.

Cum să administraţi Amoksiklav
• Întotdeauna agitaţi energic flaconul înainte de fiecare doză
• Daţi copilului dumneavoastră medicamentul la începutul unei mese sau imediat înainte de masă
• Spaţiaţi dozele la intervale egale în timpul zilei, lăsând un interval de cel puţin 4 ore între ele.

Nu daţi copilului dumneavoastră 2 doze într-o oră.
• Nu daţi Amoksiklav copilului mai mult de 2 săptămâni. Dacă copilul dumneavoastră continuă să nu se simtă bine, trebuie să mergeţi din nou la medic

Dacă administraţi mai mult decât trebuie din Amoksiklav
Dacă administraţi prea mult Amoksiklav copilului dumneavoastră, semnele pot include deranjament stomacal (greaţă, vărsături sau diaree) sau convulsii. Discutaţi cu medicul dumneavoastră cât mai curând posibil. Luaţi cu dumneavoastră cutia medicamentului pentru a-l arăta medicului.

Dacă uitaţi să administraţi Amoksiklav
Dacă aţi uitat să administraţi o doză copilului dumneavoastră, administraţi-o de îndată ce vă amintiţi. Nu trebuie să luaţi următoarea doză prea curând, ci aşteptaţi să treacă aproximativ 4 ore înainte de a administra următoarea doză.

Dacă copilul dumneavoastră încetează să ia Amoksiklav
Continuaţi să administraţi Amoksiklav copilului dumneavoastră până la terminarea tratamentului, chiar dacă acesta se simte mai bine. Copilul dumneavoastră are nevoie de fiecare doză pentru a ajuta la combaterea infecţiei. Dacă o parte din bacterii supravieţuiesc, ele pot provoca revenirea infecţiei.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Amoksiklav poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Afecţiuni la care trebuie să fiţi atent

Reacţii alergice:
• erupţie pe piele
• inflamaţia vaselor de sânge (vasculită) care poate fi vizibilă ca pete umflate roşii sau violet pe piele, dar care poate afecta şi alte părţi ale corpului
• febră, durere articulară, umflarea ganglionilor de la nivelul gâtului, axilei (subsuoară) sau zonei inghinale
• umflare, uneori a feţei sau gurii (angioedem), care determină dificultăţi de respiraţie
• colaps.

Contactaţi un medic imediat dacă copilul dumneavoastră prezintă vreunul dintre aceste simptome. Întrerupeţi administrarea de Amoksiklav.

Inflamaţia intestinului gros
Inflamaţia intestinului gros, care provoacă diaree apoasă, de obicei însoţită de sânge şi mucus, durere de stomac şi/sau febră.

Contactaţi-l pe medicul dumneavoastră cât mai curând posibil pentru recomandări în cazul în care copilul dumneavoastră prezintă aceste simptome.

Reacţii adverse foarte frecvente
Acestea pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane
• diaree (la adulţi).

Reacţii adverse frecvente
Acestea pot afecta până la 1 din 10 persoane
• candidoză (candida – o infecţie fungică a vaginului, cavităţii bucale sau a pliurilor pielii)
• senzaţie de rău (greaţă), mai ales în cazul dozelor mari
→ în acest caz a se lua Amoksiklav înainte de masă
• vărsături
• diaree (la copii)

Reacţii adverse mai puţin frecvente
Acestea pot afecta până la 1 din 100 de persoane
• erupţie pe piele, mâncărime
• urticarie (erupţie pruriginoasă supradenivelată)
• indigestie
• ameţeli
• durere de cap.

Reacţii adverse mai puţin frecvente care se pot observa în analizele de sânge ale copilului dumneavoastră:
• creşterea valorilor anumitor substanţe (enzime) produse de ficat.

Reacţii adverse rare
Acestea pot afecta până la 1 din 1000 de persoane
• erupţie pe piele, care poate fi veziculară şi care poate arăta ca nişte mici ţinte (pete închise la culoare în centru înconjurate de o zonă mai palidă, cu un inel închis la culoare în jurul marginii – eritem polimorf)
Dacă observaţi oricare dintre aceste simptome, contactaţi de urgenţă un medic.

Reacţii adverse rare care se pot observa în analizele de sânge ale copilului dumneavoastră
• număr mic de celule implicate în procesul de coagulare a sângelui
• număr mic de globule albe.

Alte reacţii adverse
Alte reacţii adverse au apărut la un număr foarte mic de persoane, dar frecvenţa lor exactă nu este cunoscută.
• reacţii alergice (a se vedea mai sus)
• inflamaţie a intestinului gros (a se vedea mai sus)
• reacţii grave ale pielii:
- o erupţie generalizată cu vezicule şi descumare a pielii, mai ales în jurul gurii, nasului, ochilor şi organelor genitale (sindrom Stevens-Johnson) şi o formă mai severă, provocând o descuamare extensivă a pielii (mai mult de 30% din suprafaţa corporală – necroliză epidermică toxică)
- erupţie generalizată cu piele roşie şi mici vezicule conţinând puroi (dermatită buloasă
exfoliativă)
- o erupţie roşie, solzoasă, cu noduli sub piele şi vezicule (pustuloză exantematică).

Contactaţi imediat un medic dacă copilul dumneavoastră prezintă oricare dintre aceste simptome.
• inflamaţie hepatică (hepatită)
• icter, provocat de o creştere a bilirubinei din sânge (o substanţă produsă în ficat) care face ca pielea copilului dumneavoastră şi albul din jurul ochilor să fie galbene
• inflamaţia tubulilor renali
• durează mai mult ca sângele să coaguleze
• hiperactivitate
• convulsii (la persoanele care iau doze mari de Amoksiklav sau care au probleme renale)
• limbă de culoare neagră care arată păroasă
• dinţi pătaţi (la copii), de obicei care dispar prin periere.

Reacţii adverse care se pot observa în analizele de sânge sau de urină ale copilului dumneavoastră:
• o scădere severă a numărului de globule albe
• un număr scăzut de globule roşii (anemie hemolitică)
• cristale în urină.

Dacă copilului dumneavoastră îi apar reacţii adverse
Spuneţi-i medicului dumneavoastră sau farmacistului
 dacă oricare dintre reacţiile adverse devine severă sau îngrijorătoare, sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect.

Cum se păstrează Amoksiklav

A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.
Suspensia reconstituită se păstrează la frigider (2-8ºC) şi se utilizează în cel mult 7 zile.
A se agita flaconul înainte de fiecare utilizare.
A se păstra flaconul bine închis, pentru a fi protejat de umiditate.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Amoksiklav după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Amoksiklav
Amoksiklav 156,25 mg/5 ml
- Substanţa activă este: amoxicilină 2,5 g sub formă de amoxicilină trihidrat si acid clavulanic 0,625 g sub formă de clavulanat de potasiu.
Fiecare 5 ml de suspensie orală (1 linguriţă dozatoare) conţin 125 mg de amoxicilină sub formă de amoxicilină trihidrat şi 31,25 mg acid clavulanic sub formă de sare de potasiu-în proporţie de 4:1.
- Celelalte componente sunt: acid citric anhidru, citrat de sodiu anhidru, benzoat de sodiu, celuloză microcristalină, carboximetilceluloză sodică (Avicel RC 591 FMC), gumă Xanthan, dioxid de siliciu coloidal anhidru, dioxid de siliciu, aromă de căpşuni, zaharină sodică, manitol.

Amoksiklav 312,5 mg/5 ml
- Substanţa activă este: amoxicilină 5 g sub formă de amoxicilină trihidrat si acid clavulanic 1,25 g sub formă de clavulanat de potasiu. Fiecare 5 ml de suspensie orală (1 linguriţă dozatoare) conţin 250 mg de amoxicilină sub formă de amoxicilină trihidrat şi 62,5 mg acid clavulanic sub formă de sare de potasiu-în proporţie de 4:1. - Celelalte componente sunt: acid citric anhidru, citrat de sodiu anhidru, benzoat de sodiu, celuloză microcristalină, carboximetilceluloză sodică (Avicel RC 591 FMC), gumă Xanthan, dioxid de siliciu coloidal anhidru, dioxid de siliciu, aromă de cireaşă sălbatică, zaharină sodică, manitol

Cum arată Amoksiklav şi conţinutul ambalajului
Amoksiklav 156,25 mg/5 ml se prezintă sub formă de pulbere cristalină albă până la galben. Amoksiklav 312,5 mg/5 ml se prezintă sub formă de pulbere cristalină albă până la alb-gălbui.
Cutie cu un flacon din sticlă brună a 25 g pulbere pentru 100 ml suspensie reconstituită şi o linguriţă dozatoare.

Scrieţi o recenzie

AMOKSIKLAV 156,25mg/5ml X 1 PULB. PT. SUSP. ORALA

Amoksiklav este un antibiotic şi acţionează ucigând bacteriile care provoacă infecţii.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul