AMPRIL 5 mg X 30 COMPR

AMPRIL 5 mg X 30 COMPR

Ampril contine ramipril si aparţine grupei de medicamente numite inhibitori ECA (enzima de conversie a angiotensinei), ce acţionează asupra inimii şi vaselor sanguine.

More details

W42971001
New product

7,81 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

În timpul tratamentului cu Ampril, vasele sanguine se dilată, rezultând scăderea tensiunii arteriale (în special la pacienţii cu tensiune arterială crescută) şi creşterea fluxului sanguin şi a aportului de oxigen la nivel cardiac şi al altor organe. De aceea, Ampril este eficient în tratamentul insuficienţei cardiace (şi după infarct miocardic).

Medicul vă poate prescrie Ampril pentru:

  • scăderea unei presiuni sanguine crescute.
  • ameliorarea activităţii cardiace în caz de insuficienţă cardiacă.
  • prevenirea afectării cardiace după un infarct miocardic. reducerea mortalităţii la pacienţii care au suferit un infarct miocardic şi au în prezent simptome de insuficienţă cardiacă.

Înainte să utilizaţi Ampril

Este important să informaţi medicul despre starea dvs de sănătate şi despre problemele avute în trecut.
Spuneţi medicului dacă aţi prezentat vreodată reacţii adverse la tratamentul cu ramipril

Nu utilizaţi Ampril dacă:
-sunteţi hipersensibili (alergici) la ramipril, la oricare alt inhibitor ECA, sau la oricare dintre excipienţii produsului.
-aţi avut edem angioneurotic (edeme cutanate şi ale căilor respiratorii)
-aveţi o tensiune arterială scăzută sau instabilă
-aţi avut boli cardiace sau valvulare
-aţi avut probleme cu aportul de sânge la rinichi
-sunteţi însărcinată
-alăptaţi

Doze şi mod de administrare

Utilizaţi întotdeauna Ampril exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  • Pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, doza iniţială va fi de un comprimat de 2,5 mg, o dată pe zi. După 2 - 3 săptămâni of tratament, medicul poate decide creşterea dozelor. Majoritatea pacienţilor cu hipertensiune arterială necesită 2,5 mg sau 5 mg, o dată pe zi, dar medicul poate decide creşterea dozelor până la maxim 10 mg, o dată pe zi.
  • Pentru tratamentul insuficienţei cardiace congestive, doza iniţială recomandată este de un comprimat de 1,25 mg, o dată pe zi, iar medicul poate decide creşterea dozei după 1 - 2 săptămâni de tratament. Majoritatea pacienţilor necesită doze de 2,5 mg - 5 mg, o dată sau de două ori pe zi, dar medicul poate decide modificarea dozelor, până la maxim 10 mg.
  • După un infarct de miocard, doza iniţială recomandată este de 2,5 mg, de două ori pe zi, care poate fi crescută, după câteva zile de tratament, la 5 mg, de două ori pe zi. Doza maximă zilnică este de 10 mg. În unele cazuri, doza poate fi redusă la 1,25 mg, de două ori pe zi.

Dacă sunteţi în vârstă şi luaţi concomitent diuretice, sau aveţi probleme renale sau hepatice, medicul va ajusta dozele la nevoie. Comprimatele se administrează cu lichid (apă).

Comprimatele se înghit întregi, cu o cantitate suficientă de lichid (de ex. 100 ml apă). Se pot administra înainte, în timpul sau după masă. Se recomandă administrarea regulată a medicamentului, la aceeaşi oră a zilei.

Dacă aveţi impresia că efectul medicamentului este prea slab sau prea puternic, informaţi medicul sau farmacistul.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul
Krka d.d. Novo mesto,
Smarjeska cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia

Scrieţi o recenzie

AMPRIL 5 mg X 30 COMPR

Ampril contine ramipril si aparţine grupei de medicamente numite inhibitori ECA (enzima de conversie a angiotensinei), ce acţionează asupra inimii şi vaselor sanguine.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul