ASPIRIN PLUS C FORTE 800 mg/480 mg X 10 COMPR. EFF

ASPIRIN PLUS C FORTE 800 mg/480 mg X 10 COMPR. EFF

Pentru tratamentul simptomatic al durerilor uşoare până la moderate, cum sunt cefaleea, durerile de dinţi şi durerile menstruale Pentru tratamentul simptomatic al durerii și febrei din cadrul răcelii şi gripei.

More details

W63611001
New product

30,14 lei

- +

 
Informații

Descriere

Aspirin Plus C Forte este indicat adulţilor şi adolescenților cu vârsta de peste 12 ani. 

Compozitie

Substanţele active sunt acidul acetilsalicilic şi acidul ascorbic.

Fiecare comprimat efervescent conţine: acid acetilsalicilic 800 mg şi acid ascorbic 480 mg. 

Celelalte componente sunt: hidrogenocarbonat de sodiu (hidrogenocarbonat de sodiu și carbonat de sodiu), acid citric anhidru, povidonă K 30, dioxid de siliciu coloidal anhidru. 

Mod de administrare

Acidul acetilsalicilic nu trebuie administrat pentru mai mult de 3 zile (pentru febră) şi 3-4 zile (pentru durere) fără recomandarea medicului. 

1 comprimat efervescent ca doză unică, repetând în funcţie de necesităţi la intervale de 4-8 ore, dacă este necesar. Doza zilnică maximă nu trebuie să depășească 3 comprimate efervescente, corespunzător la 2400 mg acid acetilsalicilic. 

Copii și adolescenți

Adolescenţi (cu vârsta de 12 ani şi peste): Trebuie utilizată cea mai mică doză eficace.  

Doza zilnică recomandată de acid acetilsalicilic pentru copii este de 60 mg/kg masă corporală, împărţită în 2-3 doze, echivalent cu 15 mg/kg la fiecare 6 ore. 

Este posibil ca doza crescută din ASPIRIN PLUC C FORTE (800 mg acid acetilsalicilic / 480mg acid ascorbic) să nu fie adecvată pentru tratamentul adolescenţilor. 

Alte medicamente care conţin doze mai mici de acid acetilsalicilic sunt disponibile pentru utilizare la această categorie de populaţie. 

Copii (cu vârsta mai mică de 12 ani)

ASPIRIN PLUS C FORTE nu trebuie sa fie administrat copiilor cu vârsta mai mică de 12 ani.

Pacienţii vârstnici (cu vârsta de 65 ani şi peste) şi pacienţii cu greutatea corporală scăzută:

Acidul acetilsalicilic trebuie să fie utilizat cu precauţie la pacienţii vârstnici din cauza potenţialului de co-morbiditate sau greutății corporale scăzute. Trebuie utilizată cea mai mică doză eficace. 

Pacienţi cu insuficienţă hepatică

Acidul acetilsalicilic trebuie să fie utilizat cu precauţie la pacienţii cu insuficienţă hepatică uşoară sau moderată. Se recomandă reducerea dozei sau prelungirea intervalelor de dozare. Acidul acetilsalicilic este contraindicat la pacienţii cu insuficienţă hepatică severă

Pacienţii cu insuficienţă renală sau insuficienţă cardiovasculară:

Acidul acetilsalicilic trebuie să fie utilizat cu precauţie la pacienţii cu insuficienţă renală uşoară sau moderată sau insuficienţă cardiovasculară. Se recomandă reducerea dozei sau  prelungirea intervalelor de dozare.

Acidul acetilsalicilic este contraindicat la pacienţii cu insuficienţă renală severă sau insuficienţă cardiacă severă necompensată. 

Administrare orală. Comprimatele efervescente se dizolvă într-un pahar cu apă înainte de a fi administrate. Comprimate efervescente nu trebuie luate pe stomacul gol pentru a preveni iritaţia gastrică. 

Producator

Bayer 

Mod de prezentare

Cutie cu 10 comprimate 

Scrieţi o recenzie

ASPIRIN PLUS C FORTE 800 mg/480 mg X 10 COMPR. EFF

Pentru tratamentul simptomatic al durerilor uşoare până la moderate, cum sunt cefaleea, durerile de dinţi şi durerile menstruale Pentru tratamentul simptomatic al durerii și febrei din cadrul răcelii şi gripei.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul