AZITROX 500mg  X 3 COMPR. FILM.

AZITROX 500mg X 3 COMPR. FILM.

Azitrox este un antibiotic indicat in tratarea si prevenirea infectiilor. Face parte din clasa antibioticelor macrolide, numite azalide

More details

W57032001
New product

16,07 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

1.CE ESTE AZITROX SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Azitrox este un antibiotic indicat in tratarea si prevenirea infectiilor. Face parte din clasa antibioticelor macrolide, numite azalide. Este eficace impotriva unui spectru larg de bacterii care pot provoca infectii.

Produsul poate fi utilizat in tratarea urmatoarelor infectii:
- infectii ale cailor respiratorii superioare: infectii bacteriene ale faringelui, amigdalelor, sinusurilor nazale adiacente si urechii mijlocii;
- infectii ale cailor respiratorii inferioare: infectii ale bronhiilor si plamanilor;
- infectii ale pielii si tesuturilor moi: roseata migratoare (prima faza a bolii Lyme –infectie posibila in urma unei muscaturi provocate de o capusa infectata), erizipel, boala dermatologica veziculara bacteriana si infectii dermatologice supurante secundare;
- infectii gastrice si duodenale provocate de Helicobacter pylori.

2. INAINTE SA LUATI AZITROX

Nu luati Azitrox
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la azitromicina, la alte macrolide sau la oricare dintre excipientii medicamentului.
- daca pacientul este un copil cu greutatea corporala sub 25 kg.
- daca aveti insuficienta hepatica severa.

Aveti grija deosebita cand utilizati Azitrox
In cazul acestei forme famaceutice, medicamentul este destinat copiilor cu varsta peste 6 ani.
Medicamentul trebuie administrat cu precautie pacientilor cu insuficienta hepatica usoara-moderata.

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Azitrox si alte medicamente se pot influenta reciproc.
Medicamentele antiacide incetinesc absorbtia azitromicinei. Trebuie sa existe cel putin un interval de doua ore intre administrarea azitromicinei si antiacidelor.
Ergotismul (intoxicatie cu alcaloizi de ergot) poate fi indus rapid la pacientii care primesc alcaloizi de ergot, in cazul administrarii concomitente de antibiotice macrolidice; totusi, nu exista date privind interactiunea posibila dintre derivatii de ergot si azitromicina.
Se stie ca antibioticele macrolidice interactioneaza cu digoxina, ciclosporina, astemizol, triazolam, midazolam si alfentanil. Desi nu exista date privind interactiunile dintre azitromicina si agentii sus- mentionati, se recomanda monitorizarea atenta a pacientilor in cazul in care li se administreaza aceste tratamente concomitente.
Nu a fost raportat un efect al azitromicinei asupra vaselor de sange, in cazul administrarii concomitente de teofilina, terfenadina, warfarina, carbamazepina, metilprednisolon si cimetidina. Spre deosebire de majoritatea antibioticelor macrolidice, azitromicina nu are efect asupra citocromului P450 si pana in prezent nu au fost raportate interactiuni intre azitromicina si medicamentele sus-mentionate.
Utilizarea Azitrox cu alimente si bauturi
Vezi pct. „ Cum sa utilizati Azitrox”.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Femeile gravide sau care alapteaza nu trebuie sa ia Azitrox decat daca este absolut necesar, la recomandarea medicului, dupa analiza raportului beneficiu/risc.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu exista date disponibile privind efectul Azitrox asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

3. CUM SA LUATI AZITROX

Utilizati intotdeauna AZITROX exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Adulti si copii cu greutate corporala peste 45 kg
Azitromicina se administreaza o data pe zi, cel putin cu 1 ora inainte de masa, sau la 2 ore dupa masa.
In cazul infectiilor cailor respiratorii doza recomandata este de 500 mg azitromicina, o data pe zi timp de trei zile.
Eritem cronic migrator: in prima zi doza recomandata este de 1 g azitromicina (doua comprimate de Azitrox 500 intr-o singura priza); in zilele 2-5 doza recomandata este de 500 mg azitromicina zilnic (un comprimat de Azitrox 500).
Boli cu transmitere sexuala: doza recomandata este de 1 g (doua comprimate de Azitrox 500).
Infectii gastrice si duodenale provocate de Helicobacter pylori:
Doza recomandata este de 1 g (doua comprimate de Azitrox 500) in combinatie cu medicamente inhibitoare ale secretiei gastrice si alte medicamente conform cu indicatiile medicului.
Pacientii in varsta nu necesita ajustarea dozei.

Copii cu greutate corporala sub 45 kg
In cazul acestei forme farmaceutice, medicamentul este destinat copiilor cu varsta peste 6 ani.
Azitromicina se administreaza o data pe zi, cu cel putin 1 ora inainte de masa sau la 2 ore dupa masa.
In cazul infectiilor cailor respiratorii, doza recomandata este de 10 mg/kg o data pe zi timp de trei zile.
In cazul eritemului cronic migrator (prima faza a bolii Lyme), dozajul este urmatorul: in prima zi, copiilor li se administreaza 20 mg/kg o data la 24 de ore, iar in zilele 2-5 cate 10 mg/kg o data la 24 de ore.
In tratamentul infectiilor gastrice si duodenale provocate de Helicobacter pylori, se administreaza 20 mg/kg zilnic timp de trei zile in combinatie cu medicamente inhibitoare ale secretiei gastrice si alte medicamente, potrivit indicatiilor medicului.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Azitrox
Daca luati mai multe comprimate in acelasi timp, adresati-va imediat medicului. Aratati-i comprimatele ramase. Nu exista date privind supradozajul azitromicinei. Supradozajul de antibiotice macrolidice se manifesta prin pierderea reversibila a auzului, greata severa, varsaturi si diaree.

Daca uitati sa utilizati Azitrox
Daca uitati sa luati un comprimat, luati-l cat mai repede posibil. Luati urmatoarea doza la un interval de 24 de ore.
Daca incetati sa utilizati Azitrox
Nu intrerupeti tratamentul pe durata prescrisa de medic, chiar daca va simtiti mai bine. Daca intrerupeti administrarea medicamentului inainte de terminarea tratamentului, bacteriile pot ramane active si pot provoca recidive ale infectiei.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Azitrox poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactiile adverse care pot aparea frecvent la administrarea Azitrox includ afectiuni ale tractului digestiv (durere abdominala, flatulenta, greata si varsaturi, diaree). Reactiile adverse mai putin frecvente includ eozinofilie, neutropenie, dureri de cap, ameteala, dureri articulare. Angioedemul (edem brusc al fetei si cailor respiratorii superioare) apare rar. De asemenea, rar pot sa apara agitatie, insomnie, nervozitate, dureri toracice, palpitatii, vaginita. Rareori se pot produce cresteri ale valorilor serice ale enzimelor hepatice si bilirubinei; normalizarea acestora se produce la doua - trei saptamani de la oprirea tratamentului. Foarte rar pot apare tulburari ale auzului, icter colestatic, nefrita interstitiala.

Daca vreuna din reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa comunicati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA AZITROX

Nu utilizati Azitrox dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine Azitrox

Azitrox 500
Substanta activa este azitromicina 500 mg
Celelalte componente sunt: nucleu: amidon de porumb pregelatinizat, croscarmeloza sodica, hidrogenofosfat de calciu anhidru, stearat de magneziu, laurilsulfat de sodiu; film: hidroxipropilmetilceluloza 2910/5, dioxid de titan (E171), macrogol 6000, talc, simeticona emulsie SE 4, polisorbat 80.

Cum arata Azitrox si continutul ambalajului
Azitrox se prezinta sub forma de:

Azitrox 500
Comprimate filmate de culoare alba, de forma ovala.

Scrieţi o recenzie

AZITROX 500mg X 3 COMPR. FILM.

Azitrox este un antibiotic indicat in tratarea si prevenirea infectiilor. Face parte din clasa antibioticelor macrolide, numite azalide

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul