BETAHISTINA LPH 24 mg X 60 COMPR.

BETAHISTINA LPH 24 mg X 60 COMPR.

Betahistină LPH este eficace în tratamentul ameţelii (vertijului) provocate de perturbări ale fluxului sanguin în urechea internă.

More details

W57312003
New product

30,09 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

1. CE ESTE BETAHISTINĂ LPH ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ Betahistina, substanţa activă din Betahistină LPH, ameliorează circulaţia în urechea internă. Betahistină LPH este eficace în tratamentul ameţelii (vertijului) provocate de perturbări ale fluxului sanguin în urechea internă. Betahistină LPH se utilizează pentru tratamentul : - sindromului Ménière caracterizat prin vertij (cu greaţă/vărsături), surditate (pierderea auzului), tinitus (ţiuituri în urechi) - simptomelor vertijului vestibular.

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI BETAHISTINĂ LPH Nu utilizaţi Betahistină LPH - dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la betahistină sau la oricare dintre celelalte componente ale produsului (informaţii suplimentare despre excipienţi la punctul 6); - dacă aveţi feocromocitom, o tumoră rară a glandelor suprarenale. Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Betahistină LPH - dacă aveţi sau aţi avut ulcer la nivelul stomacului; - dacă aveţi erupţie pe piele, piele iritată şi roşie, senzaţie de mâncărime sau congestie nazală determinată de alergii; - dacă aveţi astm bronşic (o afecţiune a plămânilor însoţită de senzaţie de lipsă de aer); - dacă aveţi tensiune arterială mică. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament, dacă vreuna dintre situaţiile menţionate mai sus vi se aplică dumneavoastră. Utilizarea altor medicamente Până în prezent, nu au fost observate interacţiuni între betahistină şi alte medicamente. Dacă observaţi manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Utilizarea Betahistină LPH împreună cu alimente şi băuturi Luaţi Betahistină LPH în timpul meselor sau după mese pentru a evita disconfortul gastric. Sarcina şi alăptarea Nu există suficientă experienţă în utilizarea diclorhidratului de betahistină la gravide sau la femeile care alăptează. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua betahistina sau orice alt medicament. Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor Betahistina LPH nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Informaţii importante privind unele componente ale Betahistină LPH Betahistina LPH conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI BETAHISTINĂ LPH Luaţi întotdeauna Betahistină LPH exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza uzuală este: Adulţi (incluzând vârstnici) O jumătate de comprimat sau un comprimat Betahistina LPH 24 mg, de două ori pe zi. Continuaţi administrarea medicamentului cât timp v-a recomandat medicul dumneavoastră. Pentru a asigura un rezultat satisfăcător, tratamentul trebuie continuat timp de mai multe luni. Copii şi adolescenţi Betahistină LPH nu este recomandat spre a fi utilizat de copii şi adolescenţi, deoarece siguranţa şi eficacitatea pentru acest grup de pacienţi nu au fost stabilite. Mod de administrare Luaţi medicamentul cu un pahar de apă, în timpul mesei sau după masă. Dacă aţi utilizat mai mult Betahistină LPH decât trebuie Contactaţi medicul dumneavoastră, farmacistul sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital dacă aţi luat mai multă Betahistină LPH decât v-a prescris medicul sau decât este menţionat în acest prospect. Simptomele de supradozaj pot fi: greaţă, somnolenţă, dureri abdominale, convulsii. Simptome mai grave: complicaţii pulmonare şi cardiace apar în cazul asocierii supradozajului de Betahistină LPH cu alte medicamente. Dacă aţi uitat să utilizaţi Betahistină LPH Asteptaţi până când e timpul pentru doza următoare. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi în continuare întrebări asupra întrebuinţării acestui medicament, întrebaţi medicul sau farmacistul dumneavoastră.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE Ca toate medicamentele, Betahistină LPH poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe: Foarte frecvente: care afectează mai mult de 1 pacient din 10 Frecvente: care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi Mai puţin frecvente: care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi Rare: care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi Foarte rare: afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi Cu frecvenţă necunoscută care nu poate fi estimată din datele disponibile Tulburări ale sistemului imunitar Cu frecvenţă necunoscută: reacţii de hipersensibilizare, de exemplu reacţii anafilactice. Tulburări ale sistemului nervos Rare: dureri de cap, oboseală, somnolenţă. Tulburări gastro-intestinale Frecvente: greaţă şi indigestie. Cu frecvenţă necunoscută: tulburări uşoare la nivelul stomacului (vărsături, dureri la nivelul stomacului şi intestinului şi balonări). Acestea pot fi prevenite prin administrarea Betahistină LPH în timpul mesei sau prin reducerea dozei. Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat Cu frecvenţă necunoscută: reacţii de hipersensibilitatela nivelul pielii, în special angioedem (umflarea feţei, buzelor, gâtului), urticarie, erupţii trecătoare pe piele şi mâncărimi (prurit). Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ Betahistina LPH A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. Nu utilizaţi Betahistină LPH după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ce conţine Betahistină LPH - Substanţa activă este diclorhidratul de betahistină. Un comprimat conţine diclorhidrat de betahistină 24 mg. - Celelalte componente sunt: povidonă, celuloză microcristalină, lactoză monohidrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, crospovidonă si acid stearic.

Cum arată Betahistină LPH şi conţinutul ambalajului Betahistina LPH 24 mg se prezintă sub formă de comprimate circulare, biconvexe, de culoare albă până la aproape albă, prevăzute cu olinie mediană pe una dintre feţe. Este ambalat în cutii cu 20, 30, 60 şi 100 de comprimate. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Scrieţi o recenzie

BETAHISTINA LPH 24 mg X 60 COMPR.

Betahistină LPH este eficace în tratamentul ameţelii (vertijului) provocate de perturbări ale fluxului sanguin în urechea internă.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul