BIXTONIM XYLO 1 mg/ml X 1 SPRAY NAZ. SOL.

BIXTONIM XYLO 1 mg/ml SPRAY NAZ. SOL.

Bixtonim XYLO este un decongestionant nazal care elibereaza repede nasul infundat

More details

W43729001
New product

14,24 lei

- +

 
Informații

Bixtonim Xylo este un decongestionant nazal care eliberează rapid nasul înfundat, ajutându-vă pe dumneavoastră sau pe copilul dumneavoastră să respire mai uşor. Bixtonim Xylo este utilizat pentru decongestionarea mucoasei nazale în cazul răcelii, rinitei vasomotorii şi rinitei alergice. Bixtonim Xylo poate fi utilizat şi în tratamentul infecţiilor urechii pentru a ajuta la decongestionarea mucoasei nazo-faringiene. De asemenea, acesta poate fi prescris de către medicul dumneavoastră în vederea efectuării unei examinări a nasului. Bixtonim Xylo 1 mg/ml este destinat copiilor cu vârste peste 6 ani şi adulţilor. sus Înainte să utilizaţi Bixtonim Xylo Nu utilizaţi Bixtonim Xylo dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră sunteţi/este alergic (hipersensibil) la xilometazolină sau la oricare dintre celelalte componente ale Bixtonim Xylo; dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveţi/are o inflamaţie a mucoasei nazale neînsoţită de secreţie (rinita sicca); dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveţi/are presiune intraoculară crescută (glaucom), în special glaucom cu unghi închis; dacă copilul dumneavoastră are vârsta sub 6 ani; dacă aţi suferit o operaţie prin nas, cum ar fi hipofizectomie trans-sfenoidală sau cu expunere a durei mater.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Bixtonim Xylo Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră are: boli cardiovasculare grave (de exemplu boli grave ale arterelor coronare, hipertensiune arterială); feocromocitom, o tumoră a glandelor suprarenale, care determină creşterea tensiunii arteriale; tulburări metabolice, cum sunt hipertiroidie, diabet zaharat; Utilizarea prelungită sau excesivă poate determina reapariţia sau agravarea înfundării nasului.

Utilizarea altor medicamente Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Spuneţi-i medicului sau farmacistului dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră utilizează medicamente pentru depresie, deoarece se poate produce creşterea tensiunii arteriale (datorită efectelor cardiovasculare induse de xilometazolină). Nu folosiţi în acelaşi timp picături nazale care conţin substanţe active din aceeaşi clasă cu xilometazolina, cum sunt oximetazolina, nafazolina. Folosirea Bixtonim Xylo cu alimente şi băuturi Nu este cazul.

Sarcina şi alăptarea Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Nu utilizaţi Bixtonim Xylo în timpul sarcinii şi alăptării. Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor Tratamentul prelungit sau cu doze mari de xilometazolină prezintă risc de reacţii adverse la nivel nervos central şi cardiovascular. Dacă apar astfel de efecte, capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje poate fi influenţată negativ.

Informaţii importante privind unele componente ale Bixtonim Xylo Medicamentul conţine clorură de benzalconiu care este iritant. Poate provoca reacţii adverse cutanate. sus Cum să utilizaţi Bixtonim Xylo Doza uzuală este de 2-3 picături de 2-3 ori pe zi (la intervale de 8-10 ore), în fiecare nară. Nu depăşiţi doza recomandată. Acest medicament nu trebuie utilizat mai mult de 5 zile. Dacă după 5 zile de utilizare, starea dumneavoastră nu s-a îmbunătăţit sau s-a agravat, trebuie să vă prezentaţi la medic. Dacă aveţi impresia că efectul Bixtonim Xylo este prea puternic sau prea slab, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Instrucţiuni de utilizare Suflaţi nasul. Lăsaţi capul pe spate, într-o poziţie confortabilă, sau dacă sunteţi în pat, lăsaţi capul pe spate la marginea patului. Administraţi picăturile în fiecare nară şi menţineţi capul lăsat pe spate pentru a permite împrăştierea acestora în nas. Puneţi la loc capacul după utilizare. Flaconul nu va fi utilizat decât de dumneavoastră sau de copilul dumneavoastră, pentru a evita răspândirea microbilor şi virusurilor prin intermediul picurătorului. Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Bixtonim Xylo Dacă aţi utilizat accidental o doză mai mare decât cea recomandată de Bixtonim Xylo sau un copil mai mic de 6 ani a utilizat accidental Bixtonim Xylo 1 mg/ml pot să apară : puls neregulat, palpitaţii, tahicardie, hipertensiune arterială şi uneori, afectarea stării de conştienţă. In acest caz trebuie să vă prezentaţi imediat la medic sau să mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital. Dacă uitaţi să utilizaţi Bixtonim Xylo Bixtonim Xylo se utilizează la nevoie. Dacă aţi uitat să vă puneţi picăturile nazale şi este necesar acest lucru, administraţi-le imediat ce vă aduceţi aminte. Nu puneţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. 

Reacţii adverse posibile Ca toate medicamentele, Bixtonim Xylo poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Tulburări cardiace Utilizarea topică intrasinusală poate să determine, foarte rar sau ocazional, efecte sistemice de tip simpatomimetic cum sunt palpitaţii, tahicardie sau creşterea tensiunii arteriale. Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale În special la pacienţii cu hipersensibilitate, xilometazolina poate produce o iritaţie locală, moderată şi tranzitorie (senzaţie de arsură sau uscăciune a mucoasei nazale). Au fost menţionate cazuri izolate de sindrom de rebound congestiv (hiperemie reactivă) după întreruperea administrării medicamentului. Tratamentul prelungit, frecvent şi/sau cu doze mari de xilometazolină poate determina iritaţie (senzaţie de arsură sau uscăciune a mucoasei nazale), precum şi congestie reactivă cu rinită indusă medicamentos. Acest efect poate să apară după numai 5 zile de tratament şi, dacă se continuă administrarea, pot apărea afectări cronice ale mucoasei nazale cu formare de cruste. Tulburări ale sistemului nervos Foarte rar s-au raportat cefalee, insomnie, astenie şi tulburări de vedere. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

Cum se păstrează Bixtonim Xylo A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor . A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Ase utiliza în maxim 30 zile după prima deschidere a flaconului. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

Informaţii suplimentare Ce conţine Bixtonim Xylo substanţa activă este clorhidratul de xilometazolină 1 mg într-un mililitru picături nazale, soluţie clorură de benzalconiu, fosfat disodic dodecahidrat, dihidrogenofosfat de potasiu, sorbitol, edetat disodic dihidrat, clorură de sodiu, sorbitol, apă purificată.

Cum arată Bixtonim Xylo şi conţinutul ambalajului Bixtonim Xylo este o soluţie limpede, incoloră, lipsită de particule vizibile, fără miros.

Scrieţi o recenzie

BIXTONIM XYLO 1 mg/ml SPRAY NAZ. SOL.

Bixtonim XYLO este un decongestionant nazal care elibereaza repede nasul infundat

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul