BORENAR 20 mg X 10 COMPR. 20mg

BORENAR 20 mg X 10 COMPR. 20mg

Borenar este utilizat pentru ameliorarea simptomelor febrei fânului (strănut, mâncărime nazală, curgere a nasului, obstrucţie nazală şi ochi roşii, secreţie lacrimală abundentă) şi a altor forme de rinite alergice.

More details

W58104001
New product

12,13 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

1. Ce este Borenar şi pentru ce se utilizează Borenar conţine substanţa activă bilastină care este un antihistaminic. Borenar este utilizat pentru ameliorarea simptomelor febrei fânului (strănut, mâncărime nazală, curgere a nasului, obstrucţie nazală şi ochi roşii, secreţie lacrimală abundentă) şi a altor forme de rinite alergice. Poate fi folosit şi pentru a trata erupţii şi mâncărimi ale pielii (erupţii cutanate sau urticarie).

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Borenar Nu luaţi Borenar: - dacă sunteţi alergic la bilastină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament

. Atenţionări şi precauţii Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte să luaţi Borenar, dacă aveţi insuficienţă renală moderată sau severă şi, în plus, luaţi alte medicamente . Copii Nu administraţi acest medicament copiilor cu vârsta sub 12 ani. Nu depăşiţi doza recomandată. Dacă simptomele persistă, adresaţi-vă medicului. Borenar împreună cu alte medicamente Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv medicamente eliberate fără prescripţie medicală. În special, discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre medicamentele următoare: • Ketoconazol (un medicament antifungic) • Eritromicină (un antibiotic) • Diltiazem (pentru tratamentul anginei pectorale) • Ciclosporină (pentru scăderea activităţii sistemului imunitar, pentru a evita respingerea unui transplant sau pentru a reduce activitatea bolii în boli autoimune şi alergice cum sunt psoriazis, dermatită atopică sau artrită reumatoidă) • Ritonavir (pentru tratamentul SIDA) • Rifampicină (un antibiotic) Borenar împreună cu alimente, băuturi şi alcool Aceste comprimate nu trebuie luate împreună cu alimente sau suc de grepfrut sau alte sucuri de fructe, deoarece acestea vor scădea efectul bilastinei. Pentru a evita acest lucru, puteţi: ● să luaţi comprimatul şi să aşteptaţi timp de o oră înainte de a consuma alimente sau sucuri de fructe sau ● dacă aţi consumat alimente sau aţi băut sucuri de fructe să aşteptaţi două ore înainte de a lua comprimatul. Bilastina, la doza recomandată (20 mg), nu creşte starea de somnolenţă provocată de alcool etilic.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea Nu există sau există date limitate despre utilizarea bilastinei la femeile gravide sau în timpul alăptării şi despre efectele asupra fertilităţii. Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor Un studiu efectuat pentru stabilirea efectului bilastinei asupra capacităţii de a conduce vehicule a demonstrat faptul că tratamentul cu 20 mg bilastină nu a afectat capacitatea de a conduce vehicule. Totuşi, în cazuri rare, unele persoane au prezentat somnolenţă, care poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

3. Cum să utilizaţi Borenar Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza recomandată la adulţi, inclusiv la vârstnici şi adolescenţi cu vârsta de 12 ani şi peste este de 1 comprimat (20 mg) pe zi. - Comprimatul trebuie administrat pe cale orală. - Comprimatul trebuie luat pe stomacul gol, de exemplu dimineaţa înainte de micul dejun. Nu trebuie să mâncaţi timp de 1 oră după administrarea de bilastină (vezi pct. 2, Borenar împreună cu alimente, băuturi şi alcool). - Înghiţiţi comprimatul cu un pahar cu apă. - Linia mediană are numai rolul de a uşura ruperea comprimatului în cazul în care aveţi dificultăţi la înghiţirea comprimatului întreg. În ceea ce priveşte durata tratamentului, medicul dumneavoastră va stabili natura afecţiunii pe care o aveți şi va stabili cât timp trebuie sa luaţi Borenar. Utilizarea la copii Nu administraţi acest medicament copiilor cu vârsta sub 12 ani. Dacă luaţi mai mult Borenar decât trebuie Dacă dumneavoastră sau altcineva aţi luat prea multe comprimate de Borenar, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului. Dacă uitaţi să luaţi Borenar Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aţi uitat să luaţi doza la timp, luaţi-o cât mai curând posibil, iar apoi reveniţi la programul dumneavoastră obişnuit de dozare. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse care pot apărea sunt: Frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane • cefalee • somnolenţă Mai puţin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane • traseu electric al inimii (ECG) anormal • analize de sânge care arată modificări ale modului în care funcţionează ficatul  ameţeli  durere de stomac  oboseală  apetit crescut • bătăi neregulate ale inimii  creştere a greutăţii corporale  greaţă (senzaţie de rău)  stare de nelinişte  senzație de nas uscat sau disconfort nazal  dureri abdominale  diaree  gastrită (inflamaţie a mucoasei stomacului)  vertij (senzaţie de ameţeală sau învârtire)  stare de slăbiciune  sete  dispnee (dificultate în respiraţie)  senzație de gură uscată  indigestie  mâncărimi  răni la gură (herpes oral)  febră • tinitus (ţiuit în urechi) • tulburări de somn  analize de sânge care arată modificări ale modului în care funcționează rinichii  creştere a valorilor grăsimilor din sânge Frecvenţă necunoscută: care nu poate fi estimată din datele disponibile  palpitaţii (perceperea bătăilor inimii)  tahicardie (bătăi rapide ale inimii)

Raportarea reacţiilor adverse Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Prezentare: blister x 10comprimate

Scrieţi o recenzie

BORENAR 20 mg X 10 COMPR. 20mg

Borenar este utilizat pentru ameliorarea simptomelor febrei fânului (strănut, mâncărime nazală, curgere a nasului, obstrucţie nazală şi ochi roşii, secreţie lacrimală abundentă) şi a altor forme de rinite alergice.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul