BRUFEN 400 mg X 30 COMPR. FILM. 400mg

BRUFEN 400 mg X 30 COMPR. FILM. 400mg

Brufen este utilizat pentru a ameliora durerea si a inflamatiilor in afectiunile reumatice precum artrita reumatoida, artrita reumatoida

More details

W62192002
New product

6,36 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

DESCRIERE

Indicatii: Brufen aparţine unui grup de medicamente numit AINS (antiinflamatoare nesteroidiene). Brufen reduce febra, calmează durerea şi are un efect antiinflamator. Brufen este utilizat de către adulţi şi adolescenţi (cu vârsta între 12 şi 18 ani) pentru a calma durerile de intensitate uşoară până la moderată, pentru tratamentul bolilor reumatice (poliartrită reumatoidă, artroză) şi pentru calmarea durerii menstruale. Copiii cu vârsta între 6 şi 12 ani pot fi trataţi cu medicamente care conţine ibuprofen 200 mg pentru ameliorarea afecţiunilor dureroase acute şi febrei asociate guturaiului. De regulă, efectul Brufen se obţine în decurs de 30 de minute.

Contraindicatii: Nu utilizaţi Brufen * dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ibuprofen sau la celelalte componente; * dacă sunteţi în ultimele 3 luni de sarcină; * dacă aveţi o creştere a tendinţei de sângerare; * dacă aveţi o boală severă la nivelul ficatului sau rinichilor; * dacă aveţi o decompensare severă a inimii; * dacă aveţi ulcer la nivelul stomacului sau duodenului sau dacă aţi avut anterior ulcer la nivelul stomacului sau duodenului în timpul tratamentului cu Brufen sau a altui medicament similar; * dacă aţi avut reacţii alergice (de exemplu, dificultăţi în respiraţie, obstrucţie nazală, erupţie trecătoare pe piele) după utilizarea acidului acetilsalicilic sau a altor medicamente antiinflamatoare.

Administrare: Luaţi întotdeauna Brufen exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza uzuală pentru adulţi şi adolescenţi (cu vârsta între 12 şi18 ani) în afecţiuni reumatice: un comprimat filmat de 400 mg de 3 ori pe zi sau un medicament care conţin ibuprofen 600 mg de 3 ori pe zi. Lăsaţi o perioadă de 4-6 ore între doze. Pentru o ameliorare mai rapidă a redorii matinale, prima doză poate fi administrată pe nemâncate. Doza zilnică maximă: 2400 mg. Dureri menstruale: un comprimat de 400 mg de 1-3 ori pe zi, la nevoie. Lăsaţi o perioadă de 4-6 ore între doze. Începeţi tratamentul la primele semne ale durerii menstruale. Durere, doza uzuală pentru adulţi: un medicament care conţin ibuprofen 200 mg sau un comprimat filmat de 400 mg în doză unică sau de 3-4 ori pe zi. Lăsaţi o perioadă de 4-6 ore între doze. Durere acută sau febră asociate răcelii la copii cu vârsta între 6 şi 12 ani: un medicament care conţin ibuprofen 200 mg de 1-3 ori pe zi. Lăsaţi o perioadă de 4-6 ore între doze. Dacă aveţi boli hepatice şi renale severe sau sunteţi vârstnic, medicul dumneavoastră vă va recomanda doza corectă care va reprezenta cea mai mică doză posibilă. Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Brufen Dacă luaţi Brufen mai mult decât trebuie sau dacă un copil a luat medicamentul accidental, adresaţi-vă întotdeauna unui medic, mergeţi la spital sau apelaţi numărul pentru urgenţe (tel. 112) pentru a primi un sfat în legătură cu riscul existent şi pentru recomandări privind acţiunile pe care trebuie să le urmaţi în continuare. Simptomele pot include greaţă, durere la nivelul stomacului, vărsături (pot fi cu striuri cu sânge), durere de cap, zgomote în urechi, confuzie, mişcări oscilatorii ritmice ale globilor oculari. În cazul utilizării unor doze mari, s-au raportat pierderea cunoştinţei, convulsii (în principal la copii) slăbiciune generală şi ameţeli, sânge în urină, senzaţia de corp rece şi probleme în respiraţie. Dacă uitaţi să utilizaţi Brufen Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie: Un comprimat filmat conţine ibuprofen 400 mg. *Substanţa activă este ibuprofen. *Celelalte componente sunt celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, lactoză monohidrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, laurilsulfat de sodiu, stearat de magneziu, hipromeloză, talc, agent colorant (dioxid de titan E 171).

Precautii: Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Brufen * Întotdeauna luaţi cea mai mică doză posibilă şi pentru cel mai scurt timp posibil pentru a reduce riscul de apariţie a reacţiilor adverse. În general, dozele mai mari decât cele recomandate pot să atragă după sine riscuri. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că trebuie evitată administrarea concomitentă a mai multor medicamente AINS. * Persoanele care au sau au avut următoarele afecţiuni sau simptome trebuie să consulte un medic înainte să începe tratamentul cu Brufen: lupus eritematos sistemic (boală a ţesutului conjunctiv), insuficienţă renală sau deteriorarea funcţiei ficatului, decompensarea uşoară până la moderată a inimii, astm bronşic, boală inflamatorie intestinală, ulcer la nivelul stomacului în trecut sau altă afecţiune caracterizată prin creşterea tendinţei de sângerare. * Asemenea altor medicamente antiinflamatoare, Brufen poate masca semnele unei infecţii. * Acest medicament aparţine unui grup de medicamente (AINS) care poate afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil după întreruperea tratamentului. * Pacienţii care au avut tulburări ale tractului gastro-intestinal, în special pacienţii vârstnici, trebuie să se adreseze medicului în cazul în care prezintă simptome abdominale, în special la începutul tratamentului. * În cazuri foarte rare, s-au raportat reacţii grave la nivelul pielii când s-a utilizat un AINS. Dacă prezentaţi o erupţie trecătoare pe piele sau leziuni la nivelul mucoaselor, întrerupeţi tratamentul cu Brufen şi adresaţi-vă unui medic. * Pacienţii cu lupus eritematos sistemic şi boli mixte ale ţesutului conjunctiv pot avea un risc crescut de apariţie a meningitei aseptice. * Întrerupeţi tratamentul cu Brufen şi adresaţi-vă imediat unui medic dacă prezentaţi oricare dintre următoarele simptome (angioedem): • umflare a feţei, limbii sau gâtului, • dificultăţi la înghiţire, • urticarie şi dificultăţi în respiraţie. – Medicamente precum Brufen se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depăşiţi doza şi durata recomandate pentru tratament. – Dacă aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că aţi putea fi în situaţie de risc din cauza acestor afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi hipertensiune arterială, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul. * Nu luaţi Brufen dacă planificaţi să rămâneţi gravidă. Mai întâi, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. * În timpul varicelei, se recomandă să evitaţi utilizarea acestui medicament.

Atentionari: Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor La anumite persoane, Brufen poate influenţa timpul de reacţie. Acest lucru trebuie luat în considerare în cazul în care este necesar un nivel ridicat de vigilenţă, de exemplu conducerea vehiculelor. Dumneavoastră sunteţi singura persoană responsabilă să decidă dacă sunteţi într-o stare corespunzătoare pentru a conduce un vehicul sau dacă puteţi să îndepliniţi alte sarcini care necesită un nivel crescut de concentrare. Din cauza efectelor medicamentelor sau a reacţiilor adverse determinate de acestea, utilizarea medicamentelor reprezintă unul din factorii care pot reduce capacitatea de a îndeplini astfel de sarcini în siguranţă.

Prezentare: 30 comprimate

Scrieţi o recenzie

BRUFEN 400 mg X 30 COMPR. FILM. 400mg

Brufen este utilizat pentru a ameliora durerea si a inflamatiilor in afectiunile reumatice precum artrita reumatoida, artrita reumatoida

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul