CADUET 10mg/10mg x 30 COMPR. FILM. 10mg/10mg PFIZER EUROPE MA EEI

CADUET 10mg/10mg x 30 COMPR. FILM.

medicament utilizat pentru prevenirea evenimentelor cardiovasculare.

More details

W64962001
New product

21,81 lei

- +

 
Informații

indicatii

Caduet este utilizat pentru prevenirea evenimentelor cardiovasculare (de exemplu angină, infarct miocardic) la pacienţii cu valori crescute ale tensiunii arteriale, care prezintă factori suplimentari de risc cardiovascular, cum sunt fumatul, obezitatea, boli de inimă în familie sau diabet zaharat. Existenţa unor astfel de factori de risc asociaţi tensiunii arteriale crescute constituie un risc crescut de evenimente cardiovasculare pentru pacienţi.

Caduet este un medicament care conţine două substanţe active: amlodipină (blocant al canalelor de calciu) şi atorvastatină (statină) şi trebuie utilizat atunci când medicul dumneavoastră consideră că este indicată utilizarea acestor două medicaţii. Amlodipina este utilizată pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute şi atorvastatina scade colesterolul. Tensiunea arterială crescută (hipertensiune) este o afecţiune ce apare atunci când tensiunea arterială este anormal crescută în mod persistent şi este unul dintre factorii de risc pentru evenimente cardiovasculare (angină, infarct miocardic, atac vascular cerebral). 

Sarcina şi alăptarea

Nu luaţi Caduet dacă sunteţi gravidă, dacă alăptaţi sau dacă aveţi intenţia de a rămâne gravidă. Femeile aflate la vârsta fertilă trebuie să utilizeze metode de contracepţie eficace în timpul tratamentului cu Caduet sau alt medicament. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: Nu conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje dacă sunteţi ameţit după ce luaţi acest medicament.

Administrare

Adulţi doza uzuală pentru începerea tratamentului la adulţi este de un comprimat filmat de Caduet/zi.

Reactii adverse

Ca toate medicamentele, Caduet poate avea reacţii adverse cu toate că nu apar la toate persoanele. Dacă apare vreuna din reacţiile de mai jos, întrerupeţi tratamentul şi adresaţi-vă imediat medicului:  umflarea feţei, a limbii şi a traheei care poate determina mari dificultăţi în respiraţie  dacă în mod inexplicabil aveţi slăbiciune, sensibilitate sau dureri musculare şi în acelaşi timp aveţi o stare de rău sau aveţi febră. (Foarte rar, aceste simptome au progresat către o boală gravă, potenţial letală denumită “rabdomioliză”).

Foarte frecvente (care afectează mai mult de 1 din 10 pacienţi):  Umflături la nivelul braţelor, mâinilor, picioarelor, articulaţiilor sau al labei piciorului Reacţii adverse frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi):  durere de cap (în special la începutul tratamentului), ameţeli, oboseală, somnolenţă  înroşire bruscă a feţei  palpitaţii (percepţie anormală a bătăilor inimii), greutate în respiraţie  greaţă, dureri la nivelul abdomenului, indigestie, modificări ale tranzitului intestinal (incluzând diaree, constipaţie şi flatulenţă)  dureri musculare şi articulare, crampe şi spasme musculare, dureri de spate sau la nivelul extremităţilor, oboseală musculară  creşterea valorii creatinfosfokinazei din sânge, rezultate ale testelor sanguine care indică o funcţionare anormală a ficatului  tulburări de vedere (incluzând vedere dublă)  creştere a valorilor de zahăr din sânge (dacă aveţi diabet zaharat, trebuie să continuaţi urmărirea atentă a valorilor de zahăr din sânge)  reacţii alergice  dureri în piept  inflamaţie la nivelul nasului şi gâtului.

Scrieţi o recenzie

CADUET 10mg/10mg x 30 COMPR. FILM.

medicament utilizat pentru prevenirea evenimentelor cardiovasculare.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul