CAPTOPRIL TERAPIA 25 mg X 30 COMPR.

CAPTOPRIL TERAPIA 25 mg X 30 COMPR.

Medicament utilizat in tratamentul tensiunii arteriale mari si a anumitor boli de inima.

More details

W00775001
New product

4,48 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Captoprilul este un medicament care face parte din grupul de medicamente numit inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA). Inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei ajută la lărgirea vaselor de sânge, astfel inima putând pompa mai uşor sângele prin acestea.

Captopril Terapia este utilizat în tratamentul tensiunii arteriale mari şi pentru tratamentul anumitor boli ale inimii. Dacă tensiunea arterială nu este tratată poate creşte riscul de apariţie a bolilor de inimă sau riscul de atac cerebral. Captopril Terapia scade tensiunea arterială şi reduce astfel acest risc.

Captopril Terapia este util şi în cazul în care inima nu mai pompează sângele la fel de bine ca în trecut. Această boală se numeşte insuficienţă cardiacă. Captopril Terapia poate fi utilizat și pentru tratamentul pacienţilor care au suferit recent un infarct miocardic. Infarctul miocardic apare atunci când unul dintre vasele de sânge majore care furnizează sânge pentru muşchiul inimii este blocat. Acest lucru înseamnă că inima nu primeşte oxigenul de care are nevoie şi muşchiul inimii este deteriorat. În plus, Captopril Terapia poate fi utilizat şi pentru tratamentul bolilor de rinichi la pacienţii cu diabet.

Atenţionări şi precauţii Înainte să utilizaţi Captopril Terapia, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale: Dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente utilizate pentru tratarea tensiunii arteriale mari: - un blocant al receptorilor angiotensinei II (BRA) (cunoscuţi şi sub denumirea de „sartani” – de exemplu, valsartan, telmisartan, irbesartan), mai ales dacă aveţi probleme ale rinichilor asociate diabetului zaharat. - aliskiren Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă verifice funcţia rinichilor, tensiunea arterială şi valorile electroliţilor (de exemplu, potasiu) din sânge, la intervale regulate de timp. Vezi şi informaţiile de la punctul „Nu luaţi Captopril Terapia”. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră: - dacă aveţi probleme cu rinichii - dacă aveţi probleme cu ficatul - dacă sunteţi supuşi dializei - dacă aveţi boli ale inimii cum sunt boli ale valvelor inimii - dacă aveţi diabet zaharat - dacă aţi avut recent vărsături excesive sau diaree - dacă aveţi un tratament care reduce activitatea sistemului imunitar.

Sarcina şi alăptarea Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că sunteţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Sarcina Spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi (sau aţi putea deveni) gravidă. În mod normal, medicul dumneavoastră vă va recomanda să opriţi utilizarea Captopril Terapia înainte de a rămâne gravidă sau imediat ce aflaţi că sunteţi gravidă şi vă va recomanda să luaţi alt medicament în loc de Captopril Terapia. Captopril Terapia nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie utilizat dacă aveţi peste 3 luni de sarcină, deoarece poate determina afectarea gravă a copilului dumneavoastră, dacă este utilizat după luna a 3-a de sarcină.

Alăptarea Spuneţi medicului dumneavoastră dacă alăptaţi sau intenţionaţi să alăptaţi. Nu este recomandată alăptarea pentru nou-născuţi (primele câteva săptămâni după naştere) şi în special pentru copiii născuţi prematur, în timp ce luaţi Captopril Terapia. În cazul unui copil mai în vârstă, medicul dumneavoastră trebuie să vă sfătuiască cu privire la beneficiile şi riscurile alăptării în timp ce luaţi Captopril Terapia, în comparaţie cu alte tratamente

Doze:

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Dozele recomandate sunt: Tratamentul tensiunii arteriale mari Doza uzuală iniţială este 12,5-25 mg captopril de 2 ori pe zi. Medicul dumneavoastră poate creşte treptat doza până la maxim 100-150 mg/zi. Poate fi de asemenea necesară şi administrarea altor medicamente care scad tensiunea arterială. Doza iniţială este mai mică pentru pacienţii mai în vârstă şi cu afecţiuni ale rinichilor. Tratamentul insuficienţei cardiace Doza uzuală iniţială este 6,25-12,5 mg captopril de 2-3 ori pe zi. Medicul dumneavoastră poate creşte treptat doza până la doza maximă de 150 mg/zi. După infarct miocardic Doza uzuală iniţială este de 6,25 mg captopril, care va fi crescută de medicul dumneavoastră la maxim 150 mg captopril /zi.

Pentru tratamentul pacienţilor diabetici cu boli ale rinichilor Doza uzuală este 75-100 mg captopril/zi.

Utilizarea la copii şi adolescenţi Doza iniţială este de 0,3 mg/kg greutate corporală, care poate fi crescută treptat de către medic. Utilizarea la copii şi adolescenţi cu probleme la rinichi, copii prematuri, nou-născuţi şi sugari Doza iniţială trebuie să fie de 0,15 mg/kg greutate corporală. Medicii prescriu uneori doze diferite de cele de mai sus şi în cazul în care acest lucru este valabil pentru dumneavoastră, trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Reactii adverse posibile:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Dacă aveţi oricare dintre următoarele reacţii încetaţi să luaţi Captopril Terapia şi contactaţi imediat medicul dumneavoastră: - umflarea mâinilor, feţei, buzelor sau a limbii, - dificultăţi în respiraţie, - erupţie cutanată sau arsură neaşteptată bruscă, înroşirea sau descuamarea pielii, - dureri în gât sau febră, - ameţeli severe sau leşin, - dureri severe de stomac, - bătăi ale inimii neobişnuit de rapide sau neregulate, - îngălbenirea pielii şi/sau a ochilor (icter).

Prezentare: cutie x30cp

Scrieţi o recenzie

CAPTOPRIL TERAPIA 25 mg X 30 COMPR.

Medicament utilizat in tratamentul tensiunii arteriale mari si a anumitor boli de inima.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul