CARDURA XL 4 mg  vezi G04CAN1  x 28 COMPR. ELIB. MODIF. 4mg PFIZER EUROPE MA EEI

CARDURA XL 4 mg x 28 COMPR. ELIB. MODIF.

Este indicat în tratamentul hipertensiunii arteriale sau în tratamentul simptomelor determinate de creşterea în dimensiuni a prostatei, la bărbaţi

More details

W65031002
New product

28,17 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Cardura XL face parte din grupul de medicamente denumite blocante alfa-adrenergice. Este indicat în tratamentul hipertensiunii arteriale sau în tratamentul simptomelor determinate de creşterea în dimensiuni a prostatei, la bărbaţi. La pacienţii care iau Cardura XL pentru a trata tensiunea arterială crescută (hipertensiune arterială), medicamentul acţionează prin relaxarea pereţilor vaselor de sânge, astfel că sângele trece mai uşor prin acestea. Aceasta ajută la scăderea tensiunii arteriale. La pacienţii cu creşterea în dimensiuni a prostatei, Cardura XL este utilizat pentru a trata urinarea redusă cantitativ sau/şi frecventă. 

Atenţionări şi precauţii 

-la începutul tratamentului sau când se creşte doza. Probabilitatea ca tensiunea arterială să scadă foarte repede este cea mai mare. Pot fi observate ameţeli sau leşin la schimbarea poziţiei. Pentru a reduce riscul ca aceasta să se întâmple, medicul dumneavoastră va verifica cu atenţie tensiunea arterială la începutul tratamentului şi atunci când se măreşte doza; - dacă suferiţi de anumite boli cardiovasculare grave, cum ar fi reducerea severă a funcţiei cardiace sau o senzaţie dureroasă şi constrictivă în piept (angină pectorală). Aceasta se datorează faptului că scăderea prea rapidă sau excesivă a tensiunii arteriale poate exacerba aceste simptome; - dacă aveţi afecţiuni ale ficatului, spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a începe tratamentul; - dacă luaţi medicamente cunoscute sub denumirea de inhibitori ai PDE-5 (ai enzimei fosfodiesterază-5), spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a începe să luaţi Cardura XL; - dacă urmează să fiţi operat de cataractă (opacifierea cristalinului), trebuie să informaţi oftalmologul înainte de operaţie că utilizaţi sau aţi utilizat Cardura XL. Aceasta se datorează faptului că medicamentul ar putea produce complicaţii în timpul operaţiei, complicaţii ce pot fi controlate adecvat dacă oftalmologul este informat anterior.

Cardura XL este un medicament cu eliberare modificată. El este conţinut într-un înveliş neabsorbabil, conceput special pentru eliberarea lentă a medicamentului. Odată înghiţit, doxazosina se eliberează lent din comprimat în corpul dumneavoastră, până la golirea comprimatului. Deoarece comprimatul golit este eliminat din corp prin intestin, uneori este posibil să observaţi în scaun un obiect asemănător unui comprimat. Acest lucru este de aşteptat şi nu trebuie să vă îngrijoreze.

Copii şi adolescenţi Nu se recomandă utilizarea Cardura XL la copii şi adolescenţii cu vârsta sub 18 ani.

Utilizaţi întotdeauna Cardura XL exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. - Doza uzuală de Cardura XL este de un comprimat cu eliberare modificată, în fiecare zi. - Înghiţiţi comprimatul în întregime. NU-L MESTECAŢI. NU-L RUPEŢI. NU-L SFĂRÂMAŢI.

Doza uzuală de Cardura XL este de 4 mg luată o singură dată pe zi.

Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă crească doza la 8 mg. Aceasta este doza maximă de Cardura XL.

Luaţi comprimatele conform instrucţiunilor medicului dumneavoastră.

Reactii adverse:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse frecvente (pot afecta mai puțin de 1 din 10 utilizatori): - scăderea tensiunii arteriale, - scăderea tensiunii arteriale când vă ridicaţi din poziţia culcat sau aşezat, - ameţeli, - vertij, - dureri de cap,  - somnolenţă accentuată, - umflarea picioarelor și mâinilor, - greaţă, - secreţii nazale (rinită), - infecţii ale tractului urinar, - infecţii ale tractului respirator, - palpitaţii, - accelerarea bătăilor inimii.

Scrieţi o recenzie

CARDURA XL 4 mg x 28 COMPR. ELIB. MODIF.

Este indicat în tratamentul hipertensiunii arteriale sau în tratamentul simptomelor determinate de creşterea în dimensiuni a prostatei, la bărbaţi

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul