CAVINTON(R) FORTE X 30 COMPR. 10mg GEDEON RICHTER-RX HU

CAVINTON FORTE X 30 COMPR. 10mg

Cavinton Forte 10 mg comprimate este un medicament folosit pentru tratamentul anumitor boli asociate tulburărilor circulaţiei la nivelul creierului.

More details

W54827001
New product

12,56 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Cavinton Forte 10 mg comprimate este un medicament folosit pentru tratamentul anumitor boli asociate tulburărilor circulaţiei la nivelul creierului. Cavinton Forte 10 mg comprimate este, de asemenea, utilizat pentru tratamentul anumitor boli la nivelul ochiului şi urechii bazate pe afecţiuni vasculare sau pentru atenuarea simptomelor acestora. 

Nu utilizaţi Cavinton Forte 10 mg comprimate  dacă sunteţi alergic la vinpocetină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).  în timpul sarcinii şi alăptării;  la copii, datorită experienţei insuficiente privind utilizarea vinpocetinei la acest grup de pacienţi.

Atenţionări şi precauţii Înainte să utilizaţi Cavinton Forte 10 mg comprimate, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Cavinton Forte 10 mg comprimate trebuie prescris după o evaluare medicală individuală:  în cazul anumitor boli cardiace (se recomandă controlul EKG în cazul sindromului QT prelungit sau în cazul tratamentului concomitent cu medicamente ce determină alungirea intervalului QT).  în caz de intoleranţă la lactoză (zaharul din lapte), (trebuie avut în vedere conţinutul în lactoză al medicamentului, deoarece fiecare comprimat de 10 mg conţine 83 mg lactoză).

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Medicamentul este contraindicat în timpul sarcinii şi alăptării.

Doze:

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Dacă nu este prescris altfel de către medic, doza zilnică uzuală este de 1 comprimat Cavinton Forte 10 mg de 3 ori pe zi. Nu este necesară ajustarea dozei la pacienţii cu boli la nivelul rinichilor sau ficatului. Comprimatele trebuie luate după mese.

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.  Tulburări hematologice şi limfatice: rare: scădere a concentrației globulelor albe în sânge (leucopenie), scădere a concentrației plachetelor în sânge (trombocitopenie); foarte rare: anemie, aglutinare a globulelor roşii (eritrocitelor). Tulburări ale sistemului imunitar: foarte rare: hipersensibilitate. Tulburări metabolice şi de nutriţie: mai puţin frecvente: creștere a concentrației colesterolului în sânge (hipercolesterolemie); rare: scădere a poftei de mâncare, anorexie, diabet zaharat. Tulburări psihice: rare: insomnie, tulburări de somn, agitaţie, nelinişte; foarte rare: stare euforică, depresie. Tulburări ale sistemului nervos: mai puţin frecvente: dureri de cap; rare: ameţeală, disgeuzie, stupoare, hemipareză, somnolenţă, amnezie; foarte rare: tremor, convulsii. Tulburări oculare: rare:edem al discului nervului optic; foarte rare: înroșire la nivelul conjunctivei ochiului.

Cavinton Forte 10 mg comprimate sunt comprimate rotunde, plate, albe sau aproape albe, cu margini teșite, gravate pe o faţă cu „10 mg” şi cu şanţ de divizare pe cealaltă faţă. Comprimatele sunt ambalate în cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 15 comprimate.

Scrieţi o recenzie

CAVINTON FORTE X 30 COMPR. 10mg

Cavinton Forte 10 mg comprimate este un medicament folosit pentru tratamentul anumitor boli asociate tulburărilor circulaţiei la nivelul creierului.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul