CEFACLOR  TERAPIA 250mg/5ml X 1 GRAN. PT. SUSP. ORALA

CEFACLOR TERAPIA 250mg/5ml X 1 GRAN. PT. SUSP. ORALA

Cefaclor este un medicament antibiotic care face parte din clasa cefalosporinelor de generaţia a II - a. Acest tip de antibiotice este asemănător penicilinei. Cefaclor este folosit pentru tratamentul unor infecţii cauzate de bacterii asupra cărora acţionează acest medicament.

More details

W56968001
New product

18,91 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Cefaclor este folosit pentru tratamentul unor infecţii cauzate de bacterii asupra cărora acţionează acest medicament.

Cefaclor este utilizat în tratamentul următoarelor afecţiuni: - infecţii ale căilor respiratorii superioare şi inferioare, incluzând pneumonia, bronşita şi bronşita cronică acutizată, faringita, amigdalita şi sinuzita; - otită medie; - infecţii cutanate şi ale ţesuturilor moi; - infecţii ale tractului urinar, incluzând pielonefrita şi cistita.

Copii

Doza zilnică recomandată este 20 mg/kgc/zi, divizat în 3 doze, administrate la intervale de 8 ore. Pentru bronșită și pneumonie doza este tot de 20 mg/kgc/zi , divizată în 3 prize. Pentru otita medie și faringită doza este similară și poate fi divizată în 2 prize zilnice. Nu a fost testată siguranța și eficacitatea la copii cu vârsta mai mică de 1 lună. În infecțiile mai severe – otită medie, sinuzită sau infecții cu germeni mai puțin susceptibili, sunt recomandate doze de 40 mg/kgc/zi, divizate în mai multe prize, până la o doză maxima zilnică de 1 g. Pentru tratarea infecțiilor cu streptococ beta-hemolitic tratamentul trebuie continuat cel puțin 10 zile

Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse posibile sunt: - diaree, greaţă, vărsături,tulburări digestive, inflamaţie a intestinului (colită pseudomembranoasă); - reacţii alergice la nivelul pielii, mâncărime, urticarie; - manifestări asemănătoare bolii serului (erupţii la nivelul pielii, dureri şi inflamaţii la nivelul articulaţiilor cu sau fără febră, rar mărirea ganglionilor limfatici şi apariţia proteinelor în urină). În general, aceste simptome alergice apar în timpul sau după al doilea ciclu de tratament cu cefaclor, mai frecvent la copii decât la adulţi şi scad în intensitate în câteva zile după oprirea tratamentului. - erupţii severe la nivelul pielii, precum sindrom Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică (erupţii veziculare generalizate şi exfolierea pielii); - reacţii alergice severe (anafilaxie) manifestate prin angioedem, edeme ale feţei şi membrelor, dificultăţi la respiraţie, furnicături, stare de leșin sau dilataţia vaselor de sânge. Acestea apar mai frecvent la pacienţii alergici la peniciline; - test Coombs pozitiv; - creşterea numărului unor celule din sânge numite eozinofile (eozinofilie); - scăderea numărului de plachete din sânge (trombocitopenie); - creşterea sau scăderea numărului de celule albe din sânge (leucopenie, agranulocitoză şi neutropenie); - scăderea hemoglobinei în sânge (anemie hemolitică, anemie aplastică); - inflamaţia tranzitorie a ficatului cu sau fără îngălbenirea pielii şi a mucoaselor (hepatită tranzitorie şi icter colestatic); - creşteri uşoare ale enzimelor ficatului (transaminaze, fosfataza alcalină); - afectarea rinichilor (nefropatie interstiţială reversibilă la întreruperea tratamentului); - creşterea valorilor în sânge ale creatininei şi ureei, valori anormale ale testelor urinare; - prurit vaginal sau vaginită cu sau fară candidoză; - confuzie, hiperactivitate reversibilă, agitație, insomni

Prezentare: Cutie cu un flacon din HDPE de culoare albă, cu granule pentru 75 ml suspensie orală şi o linguriţă dozatoare.

Scrieţi o recenzie

CEFACLOR TERAPIA 250mg/5ml X 1 GRAN. PT. SUSP. ORALA

Cefaclor este un medicament antibiotic care face parte din clasa cefalosporinelor de generaţia a II - a. Acest tip de antibiotice este asemănător penicilinei. Cefaclor este folosit pentru tratamentul unor infecţii cauzate de bacterii asupra cărora acţionează acest medicament.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul