CEFALEXIN  SANDOZ 250 mg/5 ml GRANULE PENTRU SUSPENSIE ORALA X 1 GRAN. PT. SUSP. ORALA

CEFALEXIN SANDOZ 250 mg/5 ml GRANULE PENTRU SUSPENSIE ORALA X 1 GRAN. PT. SUSP. ORALA

Cefalexin Sandoz conține o cefalexină (o cefalosporină). Aceasta este un antibiotic care omoară numeroase tipuri diferite de bacterii.

More details

W43089001
New product

10,34 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Cefalexin Sandoz conține o cefalexină (o cefalosporină). Aceasta este un antibiotic care omoară numeroase tipuri diferite de bacterii interferând cu sinteza pereților lor celulari. De aceea, poate fi utilizată pentru a trata o varietate largă de boli.

Cefalexin Sandoz este foarte bine absorbit în organism. Deoarece prezența alimentelor nu are practic niciun efect asupra absorbției în organism, pacienții cu stomac sensibil pot lua Cefalexin Sandoz în timpul meselor. Acesta este ușor distribuit în diferitele țesuturi și fluide ale corpului. Cefalexina se excretă în formă activă prin urină. Cefalexin Sandoz este recomandat în tratamentul infecțiilor care sunt produse de microorganisme sensibile la cefalexină după cum urmează: - Infecții ale căilor respiratorii, - Infecții cu localizare în ureche, nas și gât, - Infecții ale pielii și părților moi (ex. mușchi), - Infecții ale oaselor și articulațiilor, - Infecții ale organelor de reproducere și ale aparatului urinar, - Infecții dentare.

Trebuie să spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți hipersensibilitate (alergie, cum ar fi febra fânului) sau astm. Tratamentul trebuie întrerupt și trebuie solicitat imediat sfatul medicului dacă apar semne de alergie cum sunt erupții pe piele, mâncărimi, frisoane, urticarie, dificultăți de respirație, senzație de constricție sau diaree sau dureri stomacale. Dacă apare diaree severă persistentă, trebuie luată în considerare posibilitatea inflamării intestinului. În acest caz trebuie întrerupt tratamentul și trebuie consultat un medic. În tratamentele pe termen lung, sunt recomandate analize de sânge și teste ale funcției hepatice, iar dacă este prezentă o boală renală ar trebui efectuate teste ale funcției renale. În timpul tratamentelor mai lungi, bacteriile și fungii care nu sunt sensibili la cefalexină se pot dezvolta excesiv, caz în care trebuie luate măsuri adecvate.

Utilizarea la copii și adolescenți Sugari (≥ 28 zile) și copii cu vârsta până la 12 ani Doza zilnică este 25-50 (până la 100) mg/kg corp și zi, divizată în 2, 3 sau 4 doze zilnice, în funcție de severitatea infecției. 4 Sugari și copii până la 6 ani nu ar trebui să primească mai mult de 100 mg/kg corp și zi (= 2 măsuri dozatoare (250 mg/5 ml) de suspensie reconstituită per 5 kg sau 4 măsuri dozatoare (125 mg/5 ml) de suspensie reconstituită per 5 kg). Nou născuți (cu vârsta până la 28 zile) Doza zilnică de 50 mg/kg corp nu trebuie depășită (sunt incluse cazurile de otită medie).

Durata tratamentului Medicul dumneavoastră vă va spune cât de mult timp ar trebui să luați Cefalexin Sandoz. Nu întrerupeți tratamentul fără a vă consulta cu medicul dumneavoastră. Tratamentul trebuie continuat timp de 2-5 zile după dispariţia simptomatologiei. Pentru a preveni complicaţiile, în infecţiile cu streptococi beta-hemolitici (de exemplu tonsilita, scarlatina) durata tratamentului trebuie să fie de cel puţin 10 zile.

Reacţii adverse posibile: Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacțiile adverse incluse în această secțiune sunt definite după cum urmează: Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane Frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane Mai puțin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane Rare: pot afecta până la 1 din 1000 persoane Foarte rare: pot afecta până la 1 din 10000 persoane Cu frecvență necunoscută: frecvența nu poate fi estimată din datele disponibile. Reacţii adverse frecvente: - diaree, greață Reacţii adverse mai puţin frecvente - eozinofilie - erupții cutanate tranzitorii, urticarie, mâncărimi - creșterea reversibilă a enzimelor hepatice ASAT și ALAT

Prezentare: CEFALEXIN SANDOZ 250 mg/5 ml granule pentru suspensie orală 5 ml (o linguriţă dozatoare) suspensie orală reconstituită (2,75 g granule) conţin cefalexină 250 mg sub formă de cefalexină monohidrat 276,03 mg. 

Scrieţi o recenzie

CEFALEXIN SANDOZ 250 mg/5 ml GRANULE PENTRU SUSPENSIE ORALA X 1 GRAN. PT. SUSP. ORALA

Cefalexin Sandoz conține o cefalexină (o cefalosporină). Aceasta este un antibiotic care omoară numeroase tipuri diferite de bacterii.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul