CLOBETAZOL ATB 0,5 mg/g X UNGUENT

CLOBETAZOL ATB 0,5 mg/g X UNGUENT

Unguent cu efect benefic in psoriazis.

More details

W61823001
New product

6,32 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Compoziţie

Un gram unguent conţine propionat de clobetazol 0,5 mg şi excipienţi: propilenglicol, vaselină albă, alcool cetilic, polisorbat 80.

Grupa farmacoterapeutică: corticosteroizi de uz dermatologic, corticosteroizi cu potenţă foarte mare (grup IV). Indicaţii terapeutice

Clobetasol este indicat în următoarele afecţiuni: - psoriazis în plăci limitate şi rezistent la alte tratamente, în special formele localizate palmoplantar; - eczeme refractare la tratament; - lichen plan; - lupus eritematos discoid şi alte afecţiuni tegumentare neinfectate, corticosensibile, care nu răspund la corticosteroizi cu acţiune mai slabă.

Contraindicaţii Hipersensibilitate la propionatul de clobetazol sau la oricare dintre excipienţi; Acnee rozacee; Acnee vulgară; Dermatită periorală; Leziuni ulcerative; Prurit perianal şi genital; Infecţii virale cutanate primare (de exemplu herpes simplex, varicelă); Leziuni cutanate infectate iniţial, produse de fungi (de exemplu candidoză, tinea) sau bacterii (de exemplu impetigo); Dermatoze la sugari, incluzând dermatita şi erupţiile produse de scutece.

Doze şi mod de administrare

Doza recomandată de Clobetasol MK este de 1 - 2 cm unguent în 1 – 2 aplicaţii pe zi, în funcţie de severitatea leziunii. Unguentul se întinde în strat subţire pe zona afectată, masându-se uşor până la absorbţia completă. În cazul anumitor dermatoze, cum sunt psoriazisul şi dermatitele atopice, este necesară întreruperea progresivă a tratamentului, care poate fi realizată prin scăderea frecvenţei aplicaţiilor şi/sau prin utilizarea unui corticosteroid cu potenţă mai mică sau în doze mai mici. Tratamentul se întrerupe după obţinerea ameliorării afecţiunii. Dacă aspectul zonei afectate nu se ameliorează, tratamentul trebuie întrerupt după o săptămână sau mai repede. Continuarea tratamentului peste 4 săptămâni se va face numai după ce starea pacienţilor a fost reevaluată.

Reacţii adverse Utilizarea prelungită sau pe suprafeţe cutanate mari poate duce la absorbţia sistemică a clobetazolului, cu apariţia manifestărilor caracteristice hipercorticismului şi inhibării axului hipotalamohipofizo-corticosuprarenalian, mai ales la copii. La adulţi, dacă doza de clobetazol este mai mică de 50 g pe săptămână, inhibarea axului hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian este tranzitorie, cu revenirea rapidă la valorile normale, imediat după întreruperea tratamentului. Utilizarea pansamentelor ocluzive creşte absorbţia sistemică a corticosteroidului. Tratamentele de lungă durată cu clobetazol, în doze mari şi pe suprafeţe întinse pot determina reacţii adverse cutanate (subţieri, striuri, telangiectazii, atrofie cutanată etc.). La nivelul feţei, corticosteroizii pot determina dermatită periorală sau pot agrava acneea rozacee. S-au observat întârzieri în cicatrizarea plăgilor atone, escarelor şi ulcerelor de gambă. De asemenea, s-au raportat erupţii acneiforme sau pustuloase, hipertricoză, depigmentare. În cazul aplicării cutanate a corticosteroizilor, s-au semnalat infecţii secundare, în special sub pansament ocluziv sau la nivelul pliurilor, precum şi dermatoze alergice de contact. În cazul apariţiei manifestărilor de hipersensibilitate, aplicarea medicamentului trebuie întreruptă imediat.

Prezentare: unguent x 20g

Scrieţi o recenzie

CLOBETAZOL ATB 0,5 mg/g X UNGUENT

Unguent cu efect benefic in psoriazis.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul