CLOTRIMAZOL 100 mg X 12 COMPR. VAG.

CLOTRIMAZOL 100 mg X 12 COMPR. VAG.

antiinfectios si antiseptic

More details

W59754001
New product

12,78 lei

- +

 
Informații

COMPOZIȚIA- Un comprimat vaginal conține clotrimazol 100 mg și excipienți: lactoză monohidrat 200 mesh, amidon de porumb, acid stearic, dioxid de siliciu coloidal anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, acid tartric, stearat de magneziu.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ- 
Antiinfecțioase și antiseptice (excluzând combinații cu corticosteroizi), derivați de imidazoli.

INDICAȚII TERAPEUTICE- 
Vulvo-vaginite micotice în special cu Candida sau alte levuri. Vaginite nespecifice.

CONTRAINDICAȚII- 
Hipersensibilitate la clotrimazol sau la oricare din excipienții produsului.

PRECAUȚII- 
Comprimatele vaginale pot reduce eficacitatea și siguranța produselor de latex cum sunt prezervativele și diafragmele. De asemenea, clotrimazolul reduce eficacitatea spermicidelor vaginale. Efectele sunt temporare și durează numai pe perioada tratamentului cu clotrimazol.

INTERACȚIUNI- 
Nu se cunosc.

ATENȚIONĂRI SPECIALE- 
Clotrimazol 100 mg, nu se administrează în timpul menstruației; tratamentul trebuie să fie terminat până la începerea menstruației.

Sarcina și alăptarea- Clotrimazolul trebuie administrat cu prudență la gravide mai ales în primul trimestru de sarcină. Clotrimazolul administrat pe cale vaginală se absoarbe în cantitate mică la nivelul mucoasei vaginale, prin urmare nu se excretă în laptele matern și poate fi administrat în timpul alăptării. Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Clotrimazol 100 mg nu influențează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

DOZE ȘI MOD DE ADMINISTRARE- 
Doza recomandată este de un comprimat vaginal Clotrimazol 100 mg pe zi, seara la culcare, timp de 6-12 zile. Se pot administra în cure scurte 2 comprimate vaginale Clotrimazol 100 mg pe zi (dimineața și seara), timp de 3 zile. În cazuri severe pot fi administrate 2 comprimate vaginale Clotrimazol 100 mg pe zi (dimineața și seara), timp de 6-12 zile. Comprimatele vaginale se introduc profund în vagin.

REACȚII ADVERSE- 
Rareori pot să apară iritație locală, uscăciunea mucoasei vaginale, senzație de arsură locală, prurit, eritem, reacții alergice.

SUPRADOZAJ- 
Nu au fost descrise cazuri de supradozaj; medicamentul se absoarbe în cantități mici la nivelul mucoasei vaginale.

PĂSTRARE- 
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

AMBALAJ- 
Cutie cu 2 blistere PVC/Al a câte 6 comprimate vaginale.

Scrieţi o recenzie

CLOTRIMAZOL 100 mg X 12 COMPR. VAG.

antiinfectios si antiseptic

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul