CO-PRENESSA 4mg/1,25 mg X 30 COMPR

CO-PRENESSA 4mg/1,25 mg X 30 COMPR

medicament antihipertensiv.

More details

W52393004
New product

19,88 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Medicamentul este indicat in tratamentul hipertensiunii arteriale, cand administrarea perindoprilului singur nu este eficace.

Co-Prenessa mg comprimate contine doua substante active: perindopril si indapamida. Perindoprilul apartine grupului de inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (inhibitori ai ECA). 

Indapamida este un diuretic, medicament ce creste cantitatea de urina produsa de rinichi.

Luati intotdeauna Co-Prenessa comprimate exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza uzuala este de 1 comprimat pe zi, preferabil dimineata, inainte de micul dejun.

Comprimatul se administreaza cu un pahar cu apa. Durata tratamentului este stabilita de catre medic.

Eficacitatea si siguranta tratamentului cu acest medicament nu au fost evaluata la copii si adolescenti. De aceea, nu este recomandata administrarea Co-Prenessa comprimate la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.

Daca observati ca efectul medicamentul este prea puternic sau prea slab, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Co-Prenessa  comprimate

Semnul cel mai frecvent de supradozaj este scaderea excesiva a tensiunii arteriale (hipotensiune arteriala). Pot aparea , de asemenea, urmatoarele simptome: greata, varsaturi, crampe musculare, ameteli, somnolenta, confuzie, probleme la urinare.

In astfel de cazuri, trebuie sa va intindeti in pat, fara sa folositi perna pentru a va sprijinii capul si sa contactati un medic sau un serviciu de urgente medicale.

Daca uitati sa utilizati una sau mai multe doze, utilizati o doza imediat ce va aduceti aminte si apoi reveniti la schema de administrare prescrisa. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca intrerupeti tratamentul cu Co-Prenessa comprimate, tensiunea arteriala poate creste din nou aceasta putand creste riscul de complicatii hipertensive (cardiace, cerebrale si renale).

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicamente, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

  REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Co-Prenessa poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate per- soanele.

Frecventa reactiilor adverse:

Foarte frecvente – apar la mai mult de 1 pacient din 10 pacienti;

Frecvente – apar la mai mult de 1 pacient, dar la mai putin de 10 din 100 pacienti;

Mai putin frecvente – apar la mai mult de 1 pacient, dar la mai putin de 100 din 1000 pacienti;

Rare – apar la mai mult de 1 pacient, dar la mai putin de 1000 din 10000 pacienti;

Foarte rare, inclusiv cazuri izolate – apar la mai putin de 1 pacient din 10000 pacienti.

 

Frecvente: tuse seaca, ce apare in timpul tratamentului si dispare la intreruperea acestuia; tulburari gastro-intestinale (constipatie, uscaciune a gurii, greata, dureri abdominale, lipsa a poftei de mancare si modificari ale gustului).

Mai putin frecvente: durere de cap, astenie, ameteli, modificari ale dispozitiei, tulburari ale somnului, tensiune arteriala mica, reactii de hipersensibilitate (in special la pacientii alergici si la cei cu astm bronsic), eruptie nodulara trecatoare pe piele, hemoragii punctiforme, numeroase pe piele, agravare a lupusului eritematos preexistent (o boala de colagen), eruptii trecatoare pe piele, crampe musculare, amorteli.

Rare: crestere a valorii calciului in plasma.

Foarte rare: tulburari hematologice (scadere a numarului de plachete si celule albe), anumite tipuri de anemie (mai frecvent in caz de transplant renal si la pacientii care efectueaza hemodializa),

pancreatita, disfunctie cerebrala de origine hepatica (encefalopatie hepatica); angioedem (reactie de hipersensibilitate cu umflare brusca a buzelor, fetei si gatului si, ocazional, a picioarelor si mainilor), cu senzatii de sufocare sau raguseala.

Prezentare: cutie x 30 comprimate

Scrieţi o recenzie

CO-PRENESSA 4mg/1,25 mg X 30 COMPR

medicament antihipertensiv.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul